K. Judit 2015 febr. 27. - 20:18:28
(1601/9141)
OK, de akkor most hagyjuk a két jelenetet, gondolkodjunk el azon, hogy OJH elmondhatta-e a fõnökasszonynak, hogy egy nagyon-nagyon egyszerû öregasszonnyal hozta össze a védelmi minisztert.
Most attól függetlenül, hogy én arra emlékszem, elmondta, arra gondolok, hogy MINDENT elmond a fõnökasszonynak. Úgy is, mint a kollégájának, talán rangban a nõ valamivel feljebb is áll, és úgy is, mint a titkos szervezetbeli társának.
Tegu 2015 febr. 27. - 20:15:19
(1600/9141)
Igy most szerintem ugy állunk, hogy a fõnöknõ tudja, hogy keres valakit a király tán azt is, hogy kit, de OJH talán még nem.
Fõleg azt nem, hogy egy hajtü lenne valamire bizonyiték.
Illiona 2015 febr. 27. - 20:13:27
(1599/9141)
Maids 11

Már az elõzetesbõl sejtettem, hogy ez nem az én epizódom lesz, és hát akár jós is lehetne belõlem!
Nagyon felhúztam magam kivétel nélkül mindenkin!
Leginkább IY-on. nem tudom, hogy rendezõi koncepció, vagy a szinésznõ kevés ehhez a feladathoz, de semmi érzelem Amikor lázadni kell vagy harcolni valamiért, akkor van hangban, arcjátékban, testbeszédben kifejezõkészsége, de amikor az 1. és 2. részben még lehetett szerelmes, akkor azt sem tudta megjeleníteni és most hogy nehéz helyzetben van, most sem tudja. Amikor most elküldte Eun Kit a folyosón, akkor direkt figyeltem, és semmi érzelem.

egyáltalán, hogy került vissza?
Ha egyszer eladták, akkor miért nem ment valahová máshová, minek ment vissza a Véd Min házához???
K. Judit 2015 febr. 27. - 20:13:24
(1598/9141)
Ezért mondtam korábban, hogy õk, Eun-ki és a gonosz lány tulajdonképpen sok mindenben egyformák. Egész egyszerûen elkényeztetett gyerekként viselkednek, egyik sem bírja elviselni, hogy valamit elveszít, mert odáig mindent megkaptak, minden vágyuk, akaratuk teljesült, a birtoklás volt az életük.
De onnantól kezdve, hogy valamirõl lemondani kényszerültek, mindketten irracionálisan kezdtek viselkedni. A fiú már tudja, hogy nem élhet a volt menyasszonyával, mert bujkálniuk kellene stb., sõt, mást kell elvennie, mégis szökést tervez nem túl okosan. A lány meg amikor esküvõ után szándékosan össze akarta boronálni a volt szerelmeseket, hogy Inyubot jól megbüntethesse, de az egyáltalán nem zavarja, hogy a férje mást szeret ...
Annyi kettõjük között a különbség, hogy a lány gonosszá is vált, Eun-ki nem.
De még ez is simán megtörténhet.
Tegu 2015 febr. 27. - 20:06:46
(1597/9141)
Na most olyanok vagyunk, mint a szemtanuk, másképp emlékezünk:)
Az öregasszonynak szerintem azt mondta el, hogy itt a király és hogy nem kellene- e most megvalósitani a tervüket.
Gondolom, a miniszter meg annyit mondott, hogy hozzon ide egy öregasszonyt, akivel találkozik a király.

Amikor a király bevonult abba a barlangszerü kamrába, ahol állandóan történik valami, most éppen a szülõnõt vitték oda, kint állt és észrevette a lányt, aki a király után loholt, apja levelét lobogtatva.
Persze lehet, hogy nem is tervezte, hogy kihallgatja õket, de megtehette volna, mert ebbe a barlang-kamrába van egy bejárat máshonnan is, onnan jött ki pl. a nõbolond védelmi miniszterfiu.
K. Judit 2015 febr. 27. - 19:57:26
(1596/9141)
Ez most megint a másik jelenet. OJH kísérte a védelmi minisztert egy házhoz, ahol az öregasszony várt rá.
Tehát valószínûleg OJH hozta össze a találkozót. És ezt bizony elmondta a fõnökasszonynak. Emlékszem.
De nem hallgatta ki a beszélgetést, mert kint állt az utcán, amikor esett a hó.
Tegu 2015 febr. 27. - 19:55:29
(1595/9141)
Vagy beszélt már? Esetleg tervezi? Mindenesetre, nagyon önhitt.
K. Judit 2015 febr. 27. - 19:54:32
(1594/9141)
Ezt a nõt tényleg nem értem. Mert miért nem akarja elveszíteni OJH-t? Vagy szerelmes belé, vagy az anyja (még mindig lehet), vagy túlságosan értékes számára, szóval hasznot remél abban az esetben, ha a király elkezd érdeklõdni a fia iránt. És ha már mellette volt több mint 30 évig, naná, hogy nem akar róla csak úgy lemondani.

Mindenesetre - bár még mindig nem ismerjük a körülményeket - Kim miniszterrel valami rendesebb munkát is találhattak volna a fiúnak, mint egy nehéz fizikai munkát igénylõ szolgálóit, amibe belefér egyszer-egyszer egy kis gyilkosság is. Megéri ilyen melót végezni csak azért, hogy enni kapjon és fedél legyen a feje fölött?

Ha emlékeztek a Chuno-ból a Terminátorra, õ is törvénytelen gyerek volt, de az apjának azért nem esett nehezére legalább taníttatni ... Ezek meg már vagy húsz éve szándékosan titkolóznak, a herceget meg igavonó baromként használják.
Tegu 2015 febr. 27. - 19:53:45
(1593/9141)
Nem kérdezték a fõnöknénit, hogy akar-e találkozni az öregasszonnyal.
OJH nem biztos, hogy elmondta, hogy kivel találkozott a király, hisz õ a beszélgetés közben Inyubbal dulakodott, igy nem tud az egész illegális gyerekkeresésrõl semmit.

OJH-nak is csak egy kis kamrája van, a fõnökasszonynak sem lehet nagyobb, lehet, hogy be sem fér két ember oda. De tényleg van egy olyan hatása, mintha a nõ árnyékszéken üldögélne:)
K. Judit 2015 febr. 27. - 19:45:07
(1592/9141)
Az öreg néni a másik szobában viszont érdekes volt. Illetve nem is õ, és nem is a védelmi miniszter, hanem a szolgálók fõnöke. Ugyanis amikor elhagyta a miniszter szobáját, megállt egy pillanatra és kihallgatta a beszélgetésüket, aztán alig észrevehetõen mosolygott.
Akkor viszont számított az egész jelenetre, lehet, hogy ez is egy elõre megrendezett jelenet volt? És ebben is õ és Kim miniszter mozgathatja ezt a szálat? Vagy:
felismerte a néni hangját, és csak elégedettségében mosolygott. De mégis miért nem akart õ is találkozni az öregasszonnyal? (Nem most, hanem elõzõ alkalommal. Hiszen OJH-tól tudhatta, hogy az öregasszony mire készül.)

Egy lényegtelen kérdés: miért mindig az ajtóban beszélget a szolgálók vezetõje OJH-val? Tisztára olyan, mintha a mellékhelyiségben trónolna.... Vajon mi a fenét csinál, mi az a helyiség, ahová nem lehet belépni?