K. Judit 2015 febr. 06. - 13:02:53
(741/9141)
Látom elkészültek a plakátok
K. Judit 2015 febr. 06. - 12:59:37
(740/9141)
Még egy, kell a reklám :)
K. Judit 2015 febr. 06. - 12:58:04
(739/9141)
A legújabb fotó a Blood-ból.
Viszonylag hosszú cikkeket írnak róla, de pont az a baj.
A fordítógép rövidebb mondatait ki tudom következtetni, esetleg más információkkal összekapcsolni, de egy hosszú cikk totál értelmezhetetlen.

A fotóból viszont olyasmire következtetek (miután tudom, hogy a vámpír lesz a jófiú), hogy nyakon csípte õt a kórház nagy hatalmú gazember fõorvosa (vagy igazgatója, még nem tudom), ha nem is vérszívás közben (!), de viszonylag szomjasan .... nyilván a továbbiakban zsarolni próbálja majd.

Kívánom, hogy legyen nagyon jó az operatõr. Ezek a képek sem rosszak.
K. Judit 2015 febr. 06. - 12:19:36
(738/9141)
Úgy tûnik, nem õ, az adatlapján nem szerepel a TDR.
Park Chul-Min-nek hívják, tán azért nincs feltüntetve a szereplõk között, mert csak egy nyúlfarknyi szerepe volt a TDR elején.
Nekem nagyon ismerõs, pedig csak két mozifilmben láthattam.
K. Judit 2015 febr. 06. - 12:05:23
(737/9141)
Ezen én is csodálkoztam, hogy a védelmi miniszter nem egy minden hájjal megkent, vagy élvhajhász kövér, vagy akár katonás külsejû pofa, hanem ez a ravasznak véletlenül sem feltételezhetõ szereplõ, akire még csak nem is féltékeny a felesége....

Majd utánanézek, de gyanús nekem, hogy pont õ játszotta a TDR-ben a sírós fiú meggyilkolt, kissé szellemi fogyatékos apját.
Illiona 2015 febr. 06. - 11:52:13
(736/9141)
szerintem a pénzügyminiszter volt aki beárulta IY apját, ezzel jó pontokat szerezve.
Nagyon bánthatja, hogy rangban a védelmi miniszter alatt van, és most egy ilyen húzással elõbbre léphet.

Azért nem mondta meg egyértelmûen hogy kinek a párján áll, csak mismásolt amikor a másik miniszterrel beszélt, mert a kártyáit nem akarja a számára vetélytárs elõtt felfedni.

A házasságot is inkább csak a nõk szorgalmazzák, a két miniszter most figyel és kivár.

A pénzügyminiszternek vannak titkos ügyei, amit késõbb fednek fel. Lehet hogy OJH az õ embere is titokban.
Tegu 2015 febr. 06. - 11:36:49
(735/9141)
Ugy szoktam nézni, hogy azokat a részeket már eleve többször, ahol valami nem tiszta, ezért vetõdnek fel ezek a kérdések.
Viszont Inyeob apja elmondta a pénzügyminiszternek, hogy információi szerint a kormányba is beépültek már ennek az összesküvésnek az emberei, amin a pénzügyminiszter szörnyülködött.
A védelmi miniszterre azért gyanakszom, mert olyan kis szelidnek és butának látszik:)
A pénzügyminiszter viszont a kiszenget szépen beépiti hozzá, tehát mindent meg fog róla tudni.

Ja, jól megkavarnak, mint mindig, de azért a legnagyobb döbbenet számomra még mindig a TDR-ben volt, amikor kiderült, hogy a mészáros a titkos társaság ideológiai vezetõje.
K. Judit 2015 febr. 06. - 10:51:34
(734/9141)
Igen, arra is volt már példa :)
K. Judit 2015 febr. 06. - 10:49:04
(733/9141)
Szerintem ezt még senki sem tudja. Tudod, szoktak idõben ugrálni ide-oda, de egy sorozat elején még pont az a cél, hogy ne legyen minden világos.
Én még biztos nem tudom, ki hol áll, ki van benne a titkos szervezetben és ki dolgozik a királynak, vagy csak a királynak.
Ezt az elsõ három rész nem tisztázta.
A védelmi miniszter elég dörzsölt, na róla minden rosszat fel tudok tételezni, de hiba lenne csak negatív jelzõkkel ellátni.
(A feleségét meg a lányát inkább, de õk nem politizálnak.)

A pénzügyminiszter lehet, hogy benne van, de talán csak azért, hogy elegendõ információja legyen ahhoz, hogy késõbb hová csatlakozzon. Megvan kötve a keze a fia miatt is.

OJH kész talány, ügyesen beépült a védelmi miniszter házába, ott belenézhet akár a miniszter legtitkosabb feljegyzéseibe is, tudja hová jár, tudja kikkel van kapcsolatban, egy titkos szervezet mûködtetéséhez ezekre nagy szükség van. De azt már nem tudom például, hogy õ csak egy sakkfigura-e a Man Wol-ban, vagy esetleg õ a feje a szervezetnek. (Emlékszel, a TDR-ben egy hentes volt a titkos társaság vezetõje.) Arról nem is beszélve, hogy akár a király megbízottja, sõt a törvénytelen fia is lehetne.

Szóval ezért is nem nézem vissza ezeket a részeket, mert még nagyon az elején vagyunk, egyelõre még csak pár darab van meg a puzzle egyik szélén....
Tegu 2015 febr. 06. - 10:35:18
(732/9141)
"Vagy a származása miatt, vagy politikai meggyõzõdésbõl."
Igen, szerintem is határozott elképzelése van, az megint más kérdés, hogy idõvel nem jön-e rá, hogy eltérnek az elképzeléseik az összeesküvõkkel.

egyik oldal sem ideális, kiváncsi leszek, melyik oldal meggyõzõbb a fejlõdés szempontjából.
Tegu 2015 febr. 06. - 10:24:27
(731/9141)
Nem akarok szõrszálhasogatni, de valami nekem akkor sem stimmel, lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést, hogy mit nem értek.
A szolga beépül Inyeob apjának kérésére, honnan jöttek rá erre? Láttunk egy jelenetet, ahol OJH piszkálja a felégetett táborban a fatáblácskákat és láttuk azt, hogy a fatáblán lévõ név a hamisitott bizonyiték Inyeob apja ellen. Idõrendben nem tudom hova tenni ezt, mert ezt mind Inyeob apja letartóztatása után mutatják /elõzmény?/. Elõször megtalálták az összeesküvõk táborát és az ott talált fatáblácskákon lévõ nevek alapján tartóztatták le a szolgát, aki beárulta Inyeob apját, akinek a nevével hamisitottak egy fatáblát? /hopae a neve ezeknek az azonositó fadaraboknak./

Vagy valaki már eleve figyeltette Inyeob apját és követte a szolgát a táborba, s igy leplezõdött le?
Vagy a pénzügyminiszter beárulta Inyeob apját, nehogy kiderüljön, hogy õ is egy beépitett ember?
Vagy a védelmi miniszter keze van benne, hogy eltegye az útból Inyeob apját és igy a lánya hozzámehessen a pénzügyminiszter fiához?

Csak hangosan gondolkozom.

Nekem ez kicsit zavaros, de ok, megnézem majd a 4. részt:)
K. Judit 2015 febr. 06. - 10:15:14
(730/9141)
Így van, az sem volt véletlen, hogy nem IY-ot menekítette.
Egy elõre kigondolt jelenet volt, és tudta, hogy az õ helye a védelmi miniszter családjánál van. Neki ott kell bizalmat szereznie a ház minden tagjától, így amikor már tökéletesen megbíznak benne, könnyebb dolga lesz a saját, vagy a szervezete ügyével kapcsolatban.
K. Judit 2015 febr. 06. - 10:12:01
(729/9141)
Az lehet, hogy több helyre is dolgozik, sõt biztos, de nem hiszem, hogy nincs célja.
Õ nem az az alamuszi fajta, aki majd oda áll, ahová érdemes.
Ha kém lett belõle, akkor saját indokai vannak.
Vagy a származása miatt, vagy politikai meggyõzõdésbõl.

... persze majd meglátjuk, de próbálom az alkotók szemszögébõl is nézni a filmet, például hogy én kire bíznék bizonyos szerepeket. És OJH karaktere - most még hiába fogja lasszóval a szökni próbáló ragszolgákat - inkább bizalmat, pozitív hõst sugároz...
Tegu 2015 febr. 06. - 10:01:53
(728/9141)
Amikor betörtek a katonák az esküvõre, azt orditotta a parancsnok, hogy mindenkit vigyenek el.
A védelmi miniszter lányát ugy menekitette ki OJH, igaz, lehet, hogy erre már megkérte õt a miniszter.
Szóval a védelmi miniszter is gyanus, alamuszi macska nagyot ugrik.
Illiona 2015 febr. 06. - 10:01:26
(727/9141)
lehet hogy az alteregót õk használják a kettõsügynök szerepre v kifejezésre is!

az is lehet, hogy OJH mindenkinek dolgozik, és azután a gyöztes mellé áll majd !
K. Judit 2015 febr. 06. - 10:00:27
(726/9141)
Ezt idõ közben már kitárgyaltuk. Azért árulta be, mert megfenyegették, hogy kiirtják a családját.
A 4. részben lesz módja ezt megbeszélni a lánnyal ... de nem árulom el, milyen körülmények között.
Tegu 2015 febr. 06. - 09:59:34
(725/9141)
Azt irják, a kiszengnek is fontos szerepe lesz. Megnézem ma a 4. részt, csak most dolgom van.
K. Judit 2015 febr. 06. - 09:56:47
(724/9141)
Szerintem a pü. miniszter csak helyezkedik, oda áll, ahol kevésbé veszélyes a helyzet.
Én is rá gyanakodtam, de aztán rájöttem, hogy a fia is börtönben volt, ezért járkált oda.
(Nem mintha tudnám, hogy a fiút miért csukták le. Még nem volt családtag. Lehet, hogy csak mert hõbörgött ...)
K. Judit 2015 febr. 06. - 09:54:05
(723/9141)
Nézd meg a negyediket, de szerintem a ki huzigálja a szálakat kérdésre nem ad választ az az epizód sem.
K. Judit 2015 febr. 06. - 09:52:16
(722/9141)
Persze, meglátjuk, mellesleg az alteregó hasonmást is jelent.
Hogy egy figuráról, vagy kettõrõl lesz szó, majd eldöntik a forgatókönyvírók.
Tegu 2015 febr. 06. - 09:50:30
(721/9141)
Majd lesz neki az is, csak várjuk ki.

Azért kiváncsi lennék, a szolga mit mond, miért árulta be Inyeob apját.

Volt egy jelenet, amikor elõször láttuk OJH-t az összeesküvõk táborában, ott éppen kinoztak valakit.
K. Judit 2015 febr. 06. - 09:50:08
(720/9141)
A hsz. elsõ részével egyetértek, de

szerintem OJH nem akar "ráhajtani" a lányra, legfeljebb úgy tesz, miközben fel akarja használni valamire. Úgy emlékszem, egyszer már kiderült, hogy a lány ügyes, okos, ezért valószínûleg õt is be akarja ... szervezni :))

Ettõl függetlenül és mellékesen késõbb beleszerethet a lányba, de egyelõre valószínûleg inkább hátsó gondolatai vannak.
Tegu 2015 febr. 06. - 09:46:52
(719/9141)
Olvastam, de szerintem ez csak azt jelenti, hogy kettõs életet él, a külvilág látja õt szolgaként, de közben ennek a titkos szervezetnek a tagja. Alter ego - a másik énje.

A pénzügyminisztert gyanusitja Inyeob apja azzal, hogy beárulta õt, én is rá gyanakodtam, de most ugy adja elõ, hogy nem akarja magát és családját veszélybe sorolni azzal, hogy kiáll Inyeob apja mellett. A kiszenget viszont ráküldte a védelmi miniszterre, akinek érdeke lenne, ha Inyeob családja ellehetetlenülne, mert a felesége és lánya fenik a fogukat a pénzügyminiszter fiára.
Elbizonytalanodtam, nem látni még, hogy ki huzigálja a szálakat.
Még nem láttam a 4. részt.
Illiona 2015 febr. 06. - 09:39:00
(718/9141)
Szerintem azoknak az embereknek a személyjelölõ táblácskáit tette bele a parázsba, akiket be akartak mártani a hatóságoknál.
Kivenni nem lett volna értelme, elég lett volna jobban megpiszkálni a tüzet és elégett volna mind.

Ezért probláma, mert ha OJH a vétkes a tanácsos bevádolásában, akkor nem lehet hogy ráhajtson a lányra, IY-ra. Márpedig az 5. rész kurta elõzetesében ugy tünik, ezt akarja!

Na persze, az intelligens, bátor, egyenes jellemû nemeskiasszony neki is kellene, pedig neki ott van a sok közönséges szolgálólány, meg a gonosz miniszterné!!!

:))
K. Judit 2015 febr. 06. - 09:23:00
(717/9141)
Erre sajnos nem tudok válaszolni. Az a gyanúm, hogy igen (de nem néztem vissza).
Viszont ha õ tette oda, akkor õ is felelõs a lány apjának haláláért.
Akkor hiába is szeretnek egymásba, elõbb-utóbb kiderül, újra ellenségek lesznek.

Olvastad az alteregós részt?
Ami azt kezdi sejtetni, hogy valahol van egy pont ugyanolyan arc, mint OJH. Vagy a Man Wolnál, vagy máshol, akár az udvarban. És onnantól kezdhetünk találgatni, hogy melyikük az igazi stb...
Tegu 2015 febr. 06. - 09:15:21
(716/9141)
Szóval arra még nem válaszoltatok, hogy OJH mit piszkált a tüznél, odatette a fadarabot a lány apjának nevével vagy kivette a sajátját?
Tegu 2015 febr. 06. - 09:13:04
(715/9141)
Na én ettõl ijedtem meg én is:)
K. Judit 2015 febr. 06. - 08:51:57
(714/9141)
Mert a megbízója megfenyegette, hogy az egész családját kivégezteti, ha nem teszi meg.
Azt is jó lenne tudni, mi a szöveg.

Gáz van.
Ebben a pillanatban kezdtem keverni a Shine-nal, mintha abban is lett volna egy rongydarabra írt szöveg ... de a szakállas testõr és WSR arca ugrik be ...
Tegu 2015 febr. 06. - 08:41:41
(713/9141)
Deok Goo volt, a szolga, az emlitett munkát Inyeob apjától kapta, hogy épüljön be a Man Wolba. Azt még nem tudjuk, miért lett áruló, de Inyeob apja mégis neki adta oda a vérével irt üzenetet.
Illiona 2015 febr. 06. - 00:35:13
(712/9141)
Mind a Maids, mind a Shine egyre jobb és érdekesebb.
Csak épp a csütörtök este lesz üres, de lám ezt is kitöltöttük!
Jó éjt!
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:32:13
(711/9141)
Jó éjt!
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:30:47
(710/9141)
Ez a beszélgetés még az esküvõ elõtt volt.
Már megkapta a megbízást, de még nem tudta, mit kell tennie.
Illiona 2015 febr. 06. - 00:28:58
(709/9141)
ha csak a fülcimpájukat vizsgálom, akkor ugyanaz a személy!

a forradást pedig biztosan valamilyen készitménnyel kezelték, és igy gyorsan beforrt!
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:27:38
(708/9141)

Csak rákerestem én is az AsianWiki-n, ott is a fõbb szereplõk között van.
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:26:25
(707/9141)
Nagyon egyformák :) Ha igaz Deok-Goo-nak hívják.
És mintha dicsekedett volna is a lánynak, hogy akadt egy fontos munkája, ezért is javasolta, hogy házasodjanak össze.

Nyilván nem mondták meg neki, hogy hamis tanúvallomást kell majd tennie a gazdája ellen valaminek a fejében, csak annyit, hogy lesz egy biztos munkája. Vagy kap majd valami pénzt.

A forradást pedig szerezhette a börtönben, vagy még elõbb, az esküvõn történt káoszban is.
Illiona 2015 febr. 06. - 00:18:49
(706/9141)
lehet hogy mégis ugyanaz!
az esküvönél megsérülhetett + a vallatás sem leányálom, de alig telt el pár nap ennyi idõ alatt nem forr be egy seb.
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:17:23
(705/9141)
Lehet, ennyire nem jegyeztem meg az arcát.
Viszont család alatt nem csak a saját családot szokták érteni, hanem az egész rokonságot. Apát, anyát, testvért, sógort, unokatestvéreket stb. Számûzetésnél is ez volt a szokás. Fõleg ha rabszolgákról volt szó.
Illiona 2015 febr. 06. - 00:16:45
(704/9141)
és itt aki beárulta.
az arcuk hasonló, de egyiken van forradás, a másikon nincs
Illiona 2015 febr. 06. - 00:14:19
(703/9141)
Az nem lehet mert ennek nincs forradás az arcán, az árulónak pedig volt!

azonkívül ez még csak most akart volna házasodni, az árulót pedig azzal zsarolták meg, hogy kiirtják a családját.
Vagyis szerintem 2 férfiról van szó.
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:06:18
(702/9141)
Igen, õ az.
Ugye az õ võlegénye volt, aki végül a hamis tanúvallomást tette?
K. Judit 2015 febr. 06. - 00:04:25
(701/9141)
Érdemes néha szétnézni :)
A Smpi "Maids" oldalának utolsó hozzászólásai ugyanazokat a kérdéseket boncolgatják, mint mi.

Vannak különben értékes hsz-ek is, egész jó kis történelmi összefoglalóval Taejo és Taejong viszonyáról, hogy miért tört ki közöttük az apa-fiú háború.
Taejo-ra mi is úgy emlékszünk a TGS-bõl, mint kiváló tábornokra, aki végül meg tudta dönteni a goryeoi Wangokat, létrehozta a Joseon-dinasztiát, viszont politikusnak nem volt túl rafinált, sõt, tán túl naiv volt, ezért túlságosan befolyásolható, és ezt többen is kihasználták. Így fordulhatott elõ, hogy külsõ nyomásra a (két) utoljára született fiát nevezte meg koronahercegnek.

Viszont Taejong (Bang Won) ugyan sorrendben az ötödik fia volt, de õ korábban segített az apjának a harcokban, úgy gondolta, neki van inkább joga az uralkodásra. Így azt hiszem négy másik testvérét kivégeztette, meg néhány rokonát, plusz az apjának tanácsokat osztogató Jong Do-jongot, aki az uralkodást inkább a miniszterekre bízta volna, Taejong viszont abszolutizmust vezetett be.... Ez különben egybevág azzal, amit a W-án lehet olvasni.

Ennyit érdemes mindenképpen tudni a történelmi környezetrõl, még annyit, hogy végül az elsõ király, Taejo a testvérgyilkosságok után teljesen megrendülve lemondott a trónról, végül egy buddhista kolostorba vonult a hegyekbe és ott érte a halál is.

Még vannak más fejtegetések a Sompin, de nincs kedvem tovább olvasni, mert úgyis csak mindenki találgat.
Illiona 2015 febr. 05. - 23:54:30
(700/9141)
Lehet hogy annyira eltérnek a valóságos tényektõl, hogy egy 20 éves eltérést a tényektõl bevállalnak.
Illiona 2015 febr. 05. - 23:49:10
(699/9141)
az elõbbi képen vannak nyilak és szivecskék. Azt sugallja, hogy a mostani võlegény és IY között egy fekete törött szív van, IY és OJH között pedig piros oda-vissza.
OJH-t szereti a miniszter lánya és a giseng lány is!(egyoldalúan)
Micsoda szívbegyüjtõ!

én a võlegényt sajnálom, õk a lánnyal összeillettek volna.
Illiona 2015 febr. 05. - 23:44:23
(698/9141)
egy kis szereplõgárda.
a bal oldalom az ott IY szolgálója? akkor neki valóban lesz még valami nagyobb jelentõsége
Illiona 2015 febr. 05. - 23:42:15
(697/9141)
ezek a képek a Maids fb oldalán vannak,
Legalább vidámak!
K. Judit 2015 febr. 05. - 23:37:45
(696/9141)
Köszönöm szépen :)

Persze így én mégis csak OJH-ra gondolok, ugye akkor politikai okokból nem árt a királynak egy rátermett fiúgyereket felmutatni (mindjárt érthetõbbé válik, miért kell titokban nyomozni az eltûnt gyerek után)...
Nem mintha nem lett volna választék, korábban olvastam, hogy volt vagy 35 gyereke, ennek a fele fiú ... de a király itt még viszonylag fiatal.
Tegu 2015 febr. 05. - 23:29:28
(695/9141)
Két tippem van a király, Taejong eltünt gyerekére, ha lány, akkor Danji, ha fiu, akkor OJH.
Illiona 2015 febr. 05. - 23:28:14
(694/9141)
Oh Ji-ho is coming back as Moo-myeong in the new JTBC drama "Maids".

Moo-myeong is an attractive slave who is popular amongst the men and women with a brilliant mind. He also has an alter ego as an undercover in the Manwoldang and holds an amazing secret that's expected to be the standing stone of the drama.

Oh Ji-ho is starring in the first historical in 4 years since "The Slave Hunters". He's a completely different slave role from "The Slave Hunters" and is expected to appeal to the viewers in a different way.

A source claims, "There's no better actor than Oh Ji-ho to play Moo-myeong and his seasoned performance should shine in "Maids"".

Oh Ji-ho said, "I was attracted by the character of Moo-myeong who goes undercover. As an actor I think it's luck when I meet a character that I want to play so much".

Meanwhile, "Maids" is a mellow drama about youthful characters who fight against destiny. To be broadcasted on November 24 after "Yuna's Street".

Source : www.osen.co.kr/articl...
Copy & paste guideline for this article
Always put a link back to the source and HanCinema permalink

Creative Commons License"Oh Ji-ho comes back as another slave in "Maids""
by HanCinema is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported License.
Based

IGY GONDOLTAD?
K. Judit 2015 febr. 05. - 23:22:22
(693/9141)
http://www.hancinema.net/oh-ji-ho-comes-back-as-another-slave-in-maids-74182.html

Én nem merem megnyitni ezt a linket (már többször kidobott a Hancinema), kimásolnátok? Köszi :)

Ugyanis állítólag van benne egy információ, ami arra enged következtetni, hogy a Maids-ben dobnak be egy - ha nem is ikertestvéres - de egy alterego-s trükköt.
OJH-ról van szó.
(Még szerencse, hogy belõle lesz kettõ, nem pedig egy másik szereplõbõl :))

És mindezt a Soompi-n olvastam a legutolsó (18.) oldalon.
Illiona 2015 febr. 05. - 22:56:46
(692/9141)
szerintem IY apja tudta, hogy a szolgáját kényszeritették, és az a lelke mélyén hûséges!

Ezek a hûbéresek tényleg komolyan vették a hûséget, és csak valami nagy dologgal lehetett árulásra bírni, de miután már megtörtént a bevádolás, visszavedlett hüséges csatlóssá, akire végsõ esetben számithatott.
Végül is õ temette el a testet, ami szép dolog volt tõle.
Kár hogy nem adta oda ugy az üzenetet, hogy egyszerûbben. Most idegeskedhetünk, hogy mikor jut el IY-hoz, vagy OJH lenyulja a lány elõl!
Tegu 2015 febr. 05. - 22:26:50
(691/9141)
Itt is az érzelem az arcán.
Tegu 2015 febr. 05. - 22:22:11
(690/9141)
Ha Kook Yoo-t elárulta a szolgája, akkor miért dobta neki oda KY észrevétlenül a vérével irt üzenetet, megbizott benne mégis?
Tegu 2015 febr. 05. - 22:12:09
(689/9141)
Most láttam a 3. részt és értettem meg, miért keresitek a király eltünt gyerekét, s találgatjátok, hogy ki lehet az.

Injeobot akkora sokk érte, hogy tényleg képtelen felfogni, milyen helyzetbe került és még önti is az olajat a tüzre arrogáns viselkedésével. A dagadt szolgája pedig olyan sötét primitiv, hogy ilyenkor próbálkozik mégjobban megalázni Injeobot azzal, hogy közeledik hozzá? Még az arckifejezése is megváltozott. Undoritó volt.

Ezen a képen mit csinál OJH? Õ teszi oda a fadarabot a lány apjának nevével? VAgy a sajátját rejti el?
K. Judit 2015 febr. 05. - 19:32:02
(688/9141)
Nem házasok, ezért is tud már most lobbizni a vetélytársnõ a pü.miniszter feleségénél.
Aljas módon elviszi neki a saját fia levelét, amit a lánynak írt, amiben a közös szökésükrõl beszél neki.

(Ez is megint szokásos forgatókönyv, amikor véletlenül összetalálkozik a fiú meg a lány, a fiú azt mondja neki, hogy te csak tégy úgy, ahogy a levélben kértelek. Erre a lány nem kérdezi meg, hogy milyen levélben, hanem csak bólogat ....)
Illiona 2015 febr. 05. - 19:30:06
(687/9141)
engem a 3. rész teljesen kiakasztott, a 4. már nem, a felirat nélküli nézés az indulatoké, és megérzéseké, és könnyebb másodszor már tudatosan nézni felirattal. (meg gyõz a kiváncsiság)

megyek folytatom a Dae Jo Youngot, mert sosem fogy el...
K. Judit 2015 febr. 05. - 19:25:14
(686/9141)
Nem tudom ...
A lányt félholtan húzta ki a folyóból. Már a víz alatt sem volt magánál....
Azt biztos nem mondta meg neki, hogy most valószínûleg egy darabig (napokig) se vizet, se ételt nem fog kapni, mert ezt a döntést késõbb hozták. Ez volt a büntetése a szökés miatt. A személyzet nõi fõfõfõfõfõnöke határozott így. És hogy utána majd moslékkal etetik meg.
Különben csak annyit mondott neki, hogy túl kell élnie bármi áron.

Én holnap biztos nem fogom látni, de nem is bánom, azért felirattal mégis más :)
Illiona 2015 febr. 05. - 19:21:24
(685/9141)
éppen csak elkezdték a szertartást, vagyis nem házasok.
Különben is a házasságot el is kellett volna "hálni", az meg végképp nem történt meg.
Tegu 2015 febr. 05. - 19:19:44
(684/9141)
Kérdés, a lány és a pénzügyminiszter fia már házasok vagy még nem, amikor letartóztattak mindenkit?
K. Judit 2015 febr. 05. - 19:14:58
(683/9141)
Voltak jelek arra, hogy Danji majd meg fog változni, késõbb talán a bizalmasa is lesz, vagy legalábbis mellé fog állni, de õ az, akitõl én soha nem fogadnék el a továbbiakban semmit. Undorítóan viselkedett. (De szerintem vissza fogja kapni ezt az élettõl, lehet, hogy kidobják majd õt is a fiatalúrhoz fûzõdõ kapcsolata miatt.)

Abban igazad van, hogy ezekben a sorozatokban nem sok emberséget lehet találni, ha NEM családtagról, ismerõsökrõl, szomszédokról, vagy barátokról van szó. A család (meg a rang) szent, de egy idegen nõt akár fel is lehet pofozni az utcán, ha véletlenül a lábadra lép...

(Egyelõre még mellékes, de pont Taejong fogja majd mellõzni a buddhizmust és részesíti majd elõnyben Konfuciusz tanításait. Pont õ, aki aztán végképp nem tisztelte az apját, hogy a többi bûnérõl ne is beszéljünk. Persze lehet, hogy ebben a sorozatban majd más szemszögbõl, és más oldalait mutatják majd be.)
Illiona 2015 febr. 05. - 19:11:17
(682/9141)
nekem továbbra is van egy olyan érzésem, hogy amikor a jeges vizbõl kiszedte a lányt akkor nekik volt olyan beszélgetésük, amit késõbb fognak beadni.
Illiona 2015 febr. 05. - 19:07:59
(681/9141)
most jutott eszembe az a jelenet a pincébe, amikor OJH mondja, hogy erõsnek kell lenni hogy bosszút állhasson! Ennél a jelenetnél az nem tetszett, hogy a szolgálók ott voltak OJH háta mögött, és hallgatták ezt az egészet. Vagyis igy nem volt köztük semmi bizalmi légkör, semmi intimitás. Miért kell tudni azt a két közönséges libának, hogy emez ha észhez tér, akkor milyen tervei vannak a háziakkal, és velük esetleg!

Holnap ilyenkor már többet tudunk.
K. Judit 2015 febr. 05. - 19:02:36
(680/9141)
Nem alkalmazkodott volna, ha OJH nem vázol fel elõtte egy új életcélt. A revansot. A bosszút.
Persze egy bizonyos ideig képes alkalmazkodni. De tudja, hogy egyelõre mindenki az ellensége, az egész ház a szolgálókkal együtt, talán OJH az egyetlen, akiben nem szívesen, de kénytelen bízni. Mert máshogy nem lehet élni....
A túlélési ösztön nem halt ki belõle teljesen, és lám a võlegénye rá is talált, ezzel újra élesztve a reményt.
(Ez persze nem fog sokáig tartani, mert a "ház" a võlegényétõl is meg fogja fosztani...)
Illiona 2015 febr. 05. - 19:00:09
(679/9141)
OJh-t simán saccoltam 40-nek. akár a szerepe szerint is, nem az a kapkodos tipus!

én a nemes származásnál nem is annyira a gõgre gondoltam, hanem pozitiv értelemben a belsõ nemességre, tartásra, ami egy szegényben is ugyanúgy meglehet.
Itt most ennél a családnál az összes cseléd buta és rosszindulatú, de a valóságban szerintem voltak nemeslelkû, bölcs cselédek és szegény iparosok is.

Ott van pl a hentesfiú: õ kivétel a szolgahadból: hallgatag, szerény, nem közönséges!
(sajnos más példa nem jut eszembe abból a sok filmbõl amit láttam hogy igazoljam az állításomat :))))). )
K. Judit 2015 febr. 05. - 18:35:57
(678/9141)
Taejong király olyan 38-40 éves lehet (szóval nem 50, ahogy saccoltam korábban). Úgy számoltam, mintha 1405-ben lennénk, õ 1400-ban ült a trónra, viszont az apja, a lemondott Taejo király még él (csak 1408-ban hal meg).

OJH ugyan 38 éves (lesz), de a szerepe szerint inkább úgy harminc körüli lehet, vagy kicsit több. Így talán OJH nem Taejongé (bár a W. szerint 27 évesen már négy törvényes fia volt...).

A fõhõsnõ szolgálójának sorsa szerintem csak olyan szempontból érdekes, hogy fontos szereplõ a lány életében. Igazán ragaszkodtak egymáshoz, nem úr-szolga kapcsolat volt kettejük között, hanem inkább, mintha az anyja, vagy a nõvére lett volna. Nem gondolom, hogy õ a király lánya. (Nem tudom, hogy a gõgöt lehet-e úgy örökölni, hogy egy teljesen más környezetben is elõjöjjön...)

Viszont ott van még a kiszeng, aki szintén számításba jöhet, mint a király lánya. Benne talán megvan minden tulajdonság, ami akár egy uralkodóé is lehet :)
Gondolom majd meglátjuk, ezt egyelõre még nem érdemes találgatni.
Illiona 2015 febr. 05. - 18:12:17
(677/9141)
hadd vegyem egy picit védelmembe a lányt, azért abban a korban volt kasztrendszer keményen, és nagyon kemény szabályok voltak arra, hogy mit tehet egy nemes, és mit nem!
A lány csupán ahhoz alkalmazkodott, ami abban a korban a természetes volt. Ha egy nemes hölgy nem léphetett a földre csupasz lábbal, akkor nem lépett. És szerintem õ csak az apja miatt aggódott, akkor már rájött, hogy a körülötte lévõ nemesek már szinte leírták az apját, és ezt akarta õ bizonyitani, illetve kiprovokálni, hogy ki hogyan áll ehhez.
Az, hogy fiatal lány létére meg kellett tapasztalnia azt, milyen egybõl a társadalom peremére sodródni, és totálisan kiszolgáltatottnak lenni, szerintem teljesen érthetõ, hogy megzakkant egy kicsit, erre utalt az öngyilkossági szándék a zuhatagnál. De 1-2 nap alatt !!! alkalmazkodott, tudta mikor kell alázatosnak lenni és csöndben hallgatni.
Szerintem bármennyit is alázza meg majd a miniszter családja, és a szolgálósereg, õ belül a lelkében mindig nemes fog maradni.
És pont ez az a tulajdonság, ez a belsõ szépség és erõ, ami majd OJH szivét felé irányitja. De az szerintem nem érdemli meg õt, mert õ már olyan megalkuvásokat tett, amit nem kellett volna.
Emiatt is nem tetszett ami a 5. rész elõzetesében láttam.
Illiona 2015 febr. 05. - 17:56:23
(676/9141)
elsõ pillanatban az tünt kézenfekvõnek hogy OJH a király eltünt gyereke, de ez az életkora miatt is lehetetlen, OJH közel a 40 - hez, legfeljebb valami aggastyánnak kellene már lenni, ha egyáltalán még él az apja.
Szerintem valamilyen fõnemesnek a gyereke, aki kiesett az uralkodói kör kegyeibõl, emiatt állt egy ilyen szabadcsapatnak az élére.
Én a király titkos gyerekének a lány szolgálóját gondolom, mert az õ sorsa mi másért lenne fontos a történet szempontjából!
Most elfogták, valahová ezek a férfiak elviszik, és ha ujra találkozik is a korábbi munkaadójával, attól még nem lenne lényeges szereplõ. Bár õ a helyzetétõl függetlenül korábban is szolgalélek volt, folyton tele volt üres fecsegéssel, és oktalan aggodalmaskodással és sápítozással. Egy királyi vérnek még szolgasorban is kellene valamiféle belsõ méltósággal rendelkeznie.
Tegu 2015 febr. 05. - 17:16:28
(675/9141)
Még nem láttam a következõ 2 epizódot, igy csak megérzés és találgatás:
Szerintem õ a Man Wol vezetõje, s együttmüködik a pénzügyminiszterrel, a fiu apjával, aki õt is ugyanugy elküldött kémkedni, ahogy a kiszenglányt is a védelmi miniszter házába. De az is lehet, hogy OJH sem tud a felsõ kapcsolatról.
Aztán az a kérdés, hogy õ és a Man Wol mit akar szemben az õket támogató nemesekkel, ebbõl még lesz konfliktus közöttük. Nekem olyan érzésem van, hogy inkább valamelyik kivégzett tudósnak lehet a gyereke.
De ezek tényleg csak feltételezések. Ha én lennék a forgatókönyviró valami ilyet találtam volna ki.
Persze, valószinüleg a hangsulyt a lány és az õ viszonyára fogják kihegyezni, esetleg megláthatjuk, hogyan változik a lány merev hierarchiafelfogása, ha lecsúszva kezdi látni az elnyomottak helyzetét.

A képen egy festõ képét adja ajándékba a védelmi miniszternek.

Valahogy ugy éreztem, hogy inkább a saját társadalomban elfoglalt helyéért aggódott, s csak emiatt az apjáért.
K. Judit 2015 febr. 05. - 10:59:53
(674/9141)
Belõle még minden lehet, most még csak az a dolga, hogy minél jobban be tudjon épülni a védelmi miniszterék személyzetébe, nagyon is el kell nyernie a ház népének a bizalmát.
Ha kiállt volna nyilvánosan a lány mellett, gyanús lett volna. Ezért mentette ki a zûrbõl inkább a vetélytárs lányt, ezzel tõle is kapott egy piros pontot, az anyánál is be van vágódva, az apát pedig õ kíséri a titkos kis légyottjaira.
Emellett ha nem is feltûnõen, azért a lánynak is segít. Ott van a sarkában, megakadályozta pl., hogy a gusztustalan kövér szolga bántsa, vagy megerõszakolja stb.

Lehet akár a Man Wol tagja, és lehet, hogy oda is csak beépült, közben pedig esetleg a király embere.... Vagy lehet akár a király törvénytelen fia is, de lehet, hogy ott még nem tartasz.
Tegu 2015 febr. 05. - 10:40:02
(673/9141)
Ezzel csak egyet tudok érteni, ilyen a karaktere, ebben a sorozatban pedig pontosan azt játssza, ami a feladata, egy rejtélyes, kemény, kritikus, megbizható és parancsokat teljesitõ szolgát, aki jól tudja leplezni érzéseit.
Azt már sejtjük, hogy a rossz oldalra állt vagy ki tudja, van-e jó oldal az elesettek szemszögébõl nézve.
K. Judit 2015 febr. 05. - 10:17:09
(672/9141)
Nem akarom bántani a WSR-t játszó színészt, de az õ arcán nem is nagyon látszanának apró rezdülések - az õ arcához kell az erõs mimika.
Érdekes különben, mert K-ban mintha ezt igényelnék. Vagy ehhez vannak szokva. Olvastam egy cikkben (amiben a dramabeans a Maids forgatásakor keletkezett tûzrõl számol be), hogy hiányolta a cikkíró Oh Ji-ho arcán az érzelmeket. Emiatt gondolom, hogy õk mást szeretnek, mert pl. én egyáltalán nem hiányolom, nekem ennyi kifejezés pont elég. Ez ugyanis FILM, és nem színház, és nem bábszínház (amit pl. a Shine 5. részében mûvelt a legtöbb szereplõ). Itt a nézõ nagyon közelrõl látja az arcokat, ha a színész belülrõl azonosul a szereppel, akkor az a szemén látszik, nincs szükség másra.

Ráadásul a Maids sorozatnak ebben a szakaszában nem is nagyon mutathat érzelmeket, nem sajnálkozhat, nem bánkódhat, nem lehet szomorú, az a dolga, hogy minél közönyösebb tudjon maradni. Ha van valami célja, vagy hátsó gondolata, akkor pláne nagyon higgadtan kell viselkednie, elég csak terelgetni az eseményeket. Azért is haragudtam a cikk írójára, mert még csak az elsõ részt láthatta, máris véleményt alkotott, pedig a történetet sem nagyon ismerhette. (Veszélyesek az ilyen firkászok, mert valaki, vagy akár többen is biztos benyelik az õ értékítéletét.)

Kerestem fotókat, de szándékosan nem akartam nagyon dühös, vagy nagyon nevetõs képet, megtaláltam azt, ami az esküvõjén készült. Nagyon meg volt hatódva maguktól :))
Tegu 2015 febr. 05. - 09:27:46
(671/9141)
Akkor össze is jött, mert az ötbõl az egyiket már kinyirta WangSo.
K. Judit 2015 febr. 05. - 09:24:49
(670/9141)
Ja, meg a Hong is rajta van a listán.
K. Judit 2015 febr. 05. - 09:23:21
(669/9141)
És még ráadásul bekötött szemmel.... :))
Pont hülyeség, mert neki bármilyen apró mozgásra kéne azonnal reagálnia.
Ha leesne véletlenül egy faág, könyörtelenül kinyírná.
K. Judit 2015 febr. 05. - 09:18:18
(668/9141)
Ez a Bak (vagy talán Park) is rajta van a listán.
Neki annyi.
Tegu 2015 febr. 05. - 09:05:46
(667/9141)
Már régen gondolkozom azon, hogy milyen jó kardvivóvá válhat valaki, ha folyton egyedül gyakorol, ugrál forog, csapkod a karddal a hegy tetetején, erdõben vagy éjszakánként a gyakorlótéren?
Nem értek hozzá, de hihetõbb lenne, ha lenne hozzá egy partner vagy egy mester. Ez nem ijazás, amit egyedül kell gyakorolni.
Tegu 2015 febr. 05. - 08:49:29
(666/9141)
Megtaláltam, itt van még két, egyelõre megjegyezhetetlen arcu WSR-párti, talán összeesküvõ
Tegu 2015 febr. 05. - 01:17:07
(665/9141)
WSR-t egy történelmi sorozat elején láttam Jumong királyként, valamint a Hotel Kingben: mindkettõben brutális figurát alakitva, egy ilyen fejjel nehéz is lehet mást játszani - bár még idióta gengszterként elmenne.
:)

Hyuk mindig ilyen filmekben, sorozatokban szerepel, fele idõben szélsõségesen viselkedik, a másik felében pedig komoly, utóbbiban kitünõ.

Azért, ha jól meggondolom, a legtöbb sorozatnak egyik alapja az eltitkolt identitás vagy késõbb kiderülõ rokoni szálak, s gyakorlatilag végignézhetjük az ezzel kapcsolatos emberi reakciókat, kinlódásokat, konfliktusokat.
Tegu 2015 febr. 05. - 00:50:38
(664/9141)
Jóccakát, nekem még van két feliratos rész a Maids-bõl, persze nem most.
K. Judit 2015 febr. 05. - 00:50:33
(663/9141)
Szerintem nekik sem jó, ha egyforma szerepeket kapnak, unalmassá válnak, valami kis változtatást muszáj lett volna belevinni ebbe a karakterbe is. Ezt most rutinból csinálja, biztos van rajongótábora, akik ezt szeretik ... de rá fog jönni, hogy kötelezõ megújulni egy színésznek. Még a kosztümös szerepekben is.
A Csilsuk házaspár is nagyon hasonlít az összes ilyen zsémbes, egymásra fújós többi párra, õk sem tudnak semmi újat kitalálni.

Ja meg WSR is pont olyan, mintha abban a két sorozatban, amit láttam tõle korábban: a Secret-ben, meg egy ÉK-i kémes filmben pont ugyanilyen volt az eszköztára neki is.

Na talán most már leesik Wang So-nak a tantusz, és még elszántabban fog küzdeni a madárfejû transzvesztita ellen :))
Tegu 2015 febr. 05. - 00:48:38
(662/9141)
Igen, a kereskedõlánnyal ill. annak hasonmásával sétálgat az álomképben Wang Wook, de csak õ emlékszik erre, a lány nem.
Most pedig elmondta a történetet is a szerelmérõl, tuti, hogy ez az álomképben megjelenõ lány volt az.
Illiona 2015 febr. 05. - 00:44:54
(661/9141)
mentem aludni, ma már minden kötelezõn túlvagyok: egy rész Love & S., egy rész Kedves Szomszéd, 2 rész Shine, és fél 2 hét!
és mind nagyon jó volt, egy másodperc sem volt hiábavaló!
Illiona 2015 febr. 05. - 00:40:40
(660/9141)
igen, a ripacskodás jó szó volt erre a stilusra!

amikor elõször néztem tegnapelõtt és tegnap, akkor nagyon sokallottam és idegesített, de ma ujranézve a két részt szöveggel, már élveztem.

és az emlékkép tekintetében én azt hittem hogy a kereskedõlány, azért nem értettem, akkor erre mondtátok, hogy lehetséges egy hasonmás!
Tegu 2015 febr. 05. - 00:38:34
(659/9141)
A nagyfülü nõ pedig játszott a Hotel Kingben, irtóra idegesitett, ahhoz képest itt jobb.
Tegu 2015 febr. 05. - 00:36:12
(658/9141)
Irtam is délután, hogy nekem ez a bohóckodás sok, a röhörészése soha nem is tetszett, de azt hiszem, hogy õt azért szeretik ilyen átváltozós sorozatokban szerepeltetni, mert az igazi, komoly szerepét viszont jól alakitja, van akinek tetszik ez a váltás, szerintem tuljátssza, ripacskodja a röhörészõs link ostoba szerepét.
De azért kedvelem, csak már alig várom, hogy leleplezõdjön és normálissá váljon.
Illiona 2015 febr. 05. - 00:24:36
(657/9141)
nekem már kicsit sok volt Jang Hyuknak ez a nyafogó, igénytelen stilusa, töménynek éreztem.
A Chunoban ez volt az alap, akkor ez poén volt, de ezt nem lehet kétszer elsütni! Oké, hogy most szerepet játszik, és beépül, de kellett volna néha valami más is, talán majd most lesz ebben változás.

Nekem nem tetszik a röhögése sem, már a Fatedben is nagyon idegesített, és nem tartottam jópofának, inkább olyan sátáninak, -és ezt rossz értelemben gondolom - és itt mintha visszafogottabb lenne kacagásilag, de még nekem ez is sok.
Ha király lesz, kénytelen lesz méltósággal viselkedni, akkor talán elhagyja ezt.
Tudom, hogy épp emiatt az idétlen röhögése miatt nagyon sokan viszont szerették õt!
Tegu 2015 febr. 05. - 00:21:56
(656/9141)
Vissza kéne nézni, de mintha WSR tudna arról, hogy az a tükör a kereskedõházban van. Honnan tudja? Volt vagy van valami kapcsolata a kereskedõházzal vagy csak a készitõtõl tudta meg?
Tegu 2015 febr. 05. - 00:18:29
(655/9141)
Az álomkép Wang Wook emléke lehet a szerelmérõl, aki a király felesége, majd öngyilkos lett. A nõvére is ismerõsnek tartotta a lányt, aki szerinte is "ugyanolyan, mégis más." Esélyes egy ikertestvér vagy maga a lány, ha elveszitette az emlékezetét.
Nagyon titokzatos ez a hasonlóság.
Tegu 2015 febr. 05. - 00:13:13
(654/9141)
Viszont azt is tudja, hogy WangSo fiunak hiszi a lányt és valójában a tükör érdekli, ezt elfecsegte neki a nagyfülü rugdalózós nevelõnõ.
Illiona 2015 febr. 05. - 00:13:07
(653/9141)
nekem még az nem tiszta, hogy vannak ilyen álmodozásszerû képek, hogy a mezõn sétálnak, és virágok vannak a lány kezében!
Énszerintem ez soha nem történt meg, mintha mindkettõnek ez olyan ábrándkép lenne!
Most lehet hogy visszanézem majd az 1-2 részt már van rendes magyar felirat!
az elsõ 2 rész fõleg zavaros volt, sok volt az uj arc, és szituáció, és a pénteki Maids még olyan messze van!
Tegu 2015 febr. 05. - 00:08:21
(652/9141)
Bár, már az elsõ részben is aggódott, hogy akkor most kinek fog segiteni a nõvére?
Akkor is tett egy keserü megjegyzést a királyi kényszerházasságokra, s közölte, hogy ha õ lenne a király, eltörölné ezt az intézményt.
Illiona 2015 febr. 05. - 00:07:05
(651/9141)
Wang Soot a pastahercegnõ megfigyeltette az õ "árnyékával, ezt elmondták az öreg trónravárónak, aki elmondta Wang Wooknak, aki rohant a kereskedõházba megbizonyosodni, hogy Wang Soo nem legyeskedik -e az õ imádott nõje körül.

És rájött, hogy a vetélytárs sikeres szakmunkásbizonyitványt szerzett, (gondolom OKJ-s) , a lány pedig szemlátomást csüngött rajta!
Illiona 2015 febr. 04. - 23:56:48
(650/9141)
ugy tünik, õ olyan alamuszi macska nagyot ugrik típus.
engem mindenesetre teljesen félrevezetett.
Hiába, nem könnyû az elõitéleteinktõl csak ugy megszabadulni.
Tegu 2015 febr. 04. - 23:56:00
(649/9141)
Kérdés, hogy Wang Wook ezt honnan tudta?
Meg is lepõdött a lány.
Tegu 2015 febr. 04. - 23:49:21
(648/9141)
Ez már egy más arc, vajon mi érdekli jobban a lány vagy a féltestvére/sógora?
Alattomosnak tünik.
Tegu 2015 febr. 04. - 23:45:32
(647/9141)
"Nyafka tranzvesztita":)) Ez jó találó.
Ime:)
Tegu 2015 febr. 04. - 23:43:39
(646/9141)
Mulatságos lesz, nem bánnám, ha kapna egy nyaklevest. De hát ugye õ csak jót akar.
Sikerült nagy buzgalmában minden fontosat elkotyognia Wang Wooknak a tükörrõl meg WangSo-ról.
Buta némber:)
Illiona 2015 febr. 04. - 23:40:14
(645/9141)
arról nem is beszélve, hogy mindig lenézi mint kardforgatót, és egy olcsó embernek gondolja.
egy jó poén lesz, szerintem itt a harci versenyen sok minden ki fog derülni!
K. Judit 2015 febr. 04. - 23:30:58
(644/9141)
Mindenesetre elõre röhögök, amikor majd Csilsuk felesége (a kis "érdekes" arcával, elálló füleivel) megkapja a hírt, hogy Wang So az új király. Eszébe fog jutni, hányszor rúgta bokán, vagy a nemesebb részein, hányszor ütötte, ahol érte. Nem lennék a helyében, amikor elõször találkozik a királlyal. (Aki biztos nem fogja bántani, de már a félelem is megéri :))
K. Judit 2015 febr. 04. - 23:26:18
(643/9141)
Azt gondolom, ilyenkor még terv szerint mennek a dolgok, tehát valószínûleg minden szándékos.
Majd ha elfogy az idõ, akkor lesznek kisebb-nagyobb bakik, értelmezhetetlen dolgok.
Máskülönben, amit mi olvasunk a Wikipédián, azt az egész világ olvashatja, abban nagyon nagy eltérések nem szoktak lenni.
Tény, hogy a kereskedõlány kiléte még nem teljesen tiszta, viszont nagyon hasonlít valakire, akit egyelõre homály fed, vagy már meghalt. A szakállas testõr is lehet akár mellékszereplõ, de az is lehet, hogy a balheai herceg.

Ilyenkor van igazán terük a fantáziálásra, mert Balhae vége, (Late Goguryeo vége) és Goryeo alapítása idõben nagyon is egybeesik, az utolsó balhaei királyokat nem is ismerjük - szóval bármit kitalálhatnak.
Illiona 2015 febr. 04. - 23:08:01
(642/9141)
olvastam a fejtegetéseiteket errõl a családi kuszaságról, talán még lesznek efelõl majd meglepetések!

Néha az jutott eszembe, lehet hogy maga a forgatókönyviró nem néz utána a valós dolgoknak ennyire alaposan és körültekintõen! :)