Illiona 2015 febr. 04. - 23:04:41
(641/9141)
még az volt érdekes, amikor a nevelõanya azt mondta amikor Wang Soo és Csilsuk ölelkeztek, olyanok mint apa és fia.

csak ugy nem szoktak mondani ilyen mondatokat...

a nevelõanya rugásairól egybõl eszébe jutott az 5 évvel ezelõtti esküvõ Wang Soonak, ezzel is már majdnem elárulták magukat!

az utolsó mondatokról - nagyon bocsánat érte, de Lenin jutott az eszembe-
"Most a rothadt gyökerei a világnak a nemesek. Ki lesz képes, hogy megöljék õket?"
és bizony, ez ezer évvel késõbb történelem lett.
K. Judit 2015 febr. 04. - 23:04:31
(640/9141)
"Egy testvérrel soha nem lehet semmilyen viszony!!!"
Pedig nagyon is elõfordulhat, hogy (fél)testvérek.
De persze ezt õk még nem tudhatják.
Viszont azt tudják, tudniuk kell, hogy Wang So és a felesége is féltestvérek.
Mindnek az apja közös, az elsõ király, Taejo.
Legalábbis úgy néz ki.
Illiona 2015 febr. 04. - 22:56:42
(639/9141)
sajnos nem jegyeztem föl azt az arab mondást, ami a tányéron volt "szeretlek örökké" ! Ugye azt irta le a lány a papirra, és adta oda Wang Soonak mint házi feladatot hogy tanulja meg?

ott csak két szó volt, és késõbbi jelenetben Wang Wooknak pedig csak az anyanyelvén mondta a két szót. (majdnem azt irtam, hogy magyarul mondta)

Wang Wookról meg azt hittem hogy egy nyafka transzvesztita, és lám, kiderült róla, hogy jártas a harcmûvészetekben, és ha féltékenykedni, nyomozni kell, akkor van benne energia, és spiritusz! még õ okozhat meglepetést.
Illiona 2015 febr. 04. - 22:50:06
(638/9141)
Szerintem is távolodnak egymástól.
Az Igaz hogy Wang Soo és a lány lelkileg most közel vannak egymáshoz, és a lány szerelmes, és a férfi nem tudja mit érez, csak "valamit", de ez a testvériség fogadalom ez falat is emel közéjük. Egy testvérrel soha nem lehet semmilyen viszony!!!
De a 7.ben a könyvtárban talán kiderül minden! (nem volt az én filmem végén elõzetes)
Illiona 2015 febr. 04. - 22:45:34
(637/9141)
nem vágtam ki képet, ugy meglepõdtem, - de a vállai szélesek voltak, abból már lehetett látni, a lánynak nincs ilyen széles válla.
Amikor kiszállt a kádból, a combját azt mutatták élesben és izmos férficomb volt.

a Sillában is Jusin megleste Tokmánt, ezt nem lehet kétszer elsütni. De legalább Wang soo végre közelebb került volna az igazsághoz, már elhúzzák ezt a felismerõsdit nagyon
Illiona 2015 febr. 04. - 22:41:48
(636/9141)
minden sorozatba tesznek valaki bugyutát, hát itt ez a szolga az.
még talán Csilsuk, akinek semmi szerepe nincs, csak a feleségét kiséri mindenhova, de õ maga semmi fontosat nem csinál.
K. Judit 2015 febr. 04. - 22:40:53
(635/9141)
"a kereskedõlánynak a kevésbeszédû, és szerintem kicsit kancsal fiú, aki fürdés közben kiszállt a kádból..."

Amikor kiszállt a fürdõkádból, kitakarták a fontosabb részeket, úgy, hogy én azt hittem, a lány volt.
Akkor megint távolodunk kicsit az egymásra találástól.
Illiona 2015 febr. 04. - 22:38:50
(634/9141)
Nagyon tetszett a szakmunkásvizsga!

a beszéd, amit a lány elmondott, elmenne egy mai iskolai tanévzárón elhangzó mondatoknak!!
K. Judit 2015 febr. 04. - 22:37:12
(633/9141)
Szóval Gil Boknak hívják. Titokzatos egy figura.
Igen, szerelmes a nõbe, de a nagybácsitól is kap parancsokat, ha jól emlékszem.
WSR nagy tévedésben van, soha nem lesz király :))
Illiona 2015 febr. 04. - 22:35:59
(632/9141)
itt mindenkinek van árnyéka:

a szakácshercegnõnek a szép bozontosszakállú kém-testõr
a kereskedõlánynak a kevésbeszédû, és szerintem kicsit kancsal fiú, aki fürdés közben kiszállt a kádból...
Wang Soonak a korábbi harcostársa aki segiti a nyomozásba, és mindig láthatatlanul jelenik meg és tünik el
és a nevelõanyának ott van Csilsuk.
Illiona 2015 febr. 04. - 22:27:04
(631/9141)
a nagybácsi milyen pompával ül azon a trónon, biztosan szokja elõre, milyen lesz ha belõle is király lesz!
és hogyan mozgatja az unokahugát, és az unokaöccsét is, hogy majd õk kerülnek elõtérbe, azok pedig elvakultságukban nem veszik észre, hogy õ csak velük kapartatja ki a gesztenyét,
Illiona 2015 febr. 04. - 22:23:14
(630/9141)
ma megnéztem felirattal az 5-6 részt!
talán lehetett volna ezt 1 részbe összehozni, igy olyan elnyujtott lett ez a kereskedõházi kaland

ezt a Gil Bok nevû szolgát, akit piócának nevez nem tudom miért nem küldi el messze, mert folyamatosan lebuktatja õt, és lám, el is vezette hozzá a felesége "árnyékát".

Az "Árnyék" jó kis dilemmába került: õ végül is a "királyakaroklenni" nagybácsi kémje a szakácshercegnõ mellett, de mégis a királyi portré ügyében elárulta a fõnökét, pedig az õ köreikben a hûség az alapvetõ. Õ biztosan szerelmes a hercegnõbe.

Kép: a szakácshercegnõ és az õ árnyéka
Tegu 2015 febr. 04. - 22:13:37
(629/9141)
Ja és nem figyeltem jól, Wang Wook meg is mondta, hogy a szerelme apja felesége lett.
K. Judit 2015 febr. 04. - 21:54:34 Előzmény Tegu
(628/9141)
Azt Wang So nem látta.
Fel sem tételezi róla.
Tegu 2015 febr. 04. - 21:40:11
(627/9141)
Shine 6 felirattal kész, láttam.
Ennek a készitõjét keresi most Wang So, aki talán többet tud az üveget diszitó szimbólumról.
Akár a lány is tudhatná, hiszen egy másik tálról milyen sokat mesélt Wang Wooknak.
K. Judit 2015 febr. 04. - 21:36:28
(626/9141)
Mielõtt elkezdem a 6. epizódot, fölteszek egy új Blood-fotót.
Itt már nem olyan sötét az aurája.
K. Judit 2015 febr. 04. - 21:33:26
(625/9141)
Nekem gyanús az a szakállas fiú, Wang So feleségének testõre.
Nem tudnám megmagyarázni miért, de szokatlan, fiatal férfiak nem is hordtak szakállt, tán nem szeretné, hogy felismerjék.
(Persze kivételek mindig lehetnek, de én már kezdem megszokni, hogy egy ilyen sorozatban semmi nem véletlen.)
Tegu 2015 febr. 04. - 18:00:56
(624/9141)
Ha viszont Shin Yool az utolsó balhaei herceglány, akkor a bátyja lehet az utolsó herceg, aki meghalt, de szerintem még nem biztos.
Rhubarb 2015 febr. 04. - 14:55:12
(623/9141)
Akkor itt bármi lehetséges.:)
K. Judit 2015 febr. 04. - 14:46:41
(622/9141)
Nincs balhaei családfa.
Az utolsó négy királyról a nevükön kívül nem is maradt fenn semmi.
Rhubarb 2015 febr. 04. - 14:32:15
(621/9141)
Balhae-i családfát néztetek? Én még nem.
K. Judit 2015 febr. 04. - 14:31:14
(620/9141)
Emlékszem, épp jönnek ki a királytól.
A baloldali, aki azóta már nem él (Kim ....), épp mondja a másiknak, hogy semmi kedve osztozni a sóüzleten.
K. Judit 2015 febr. 04. - 14:26:42
(619/9141)
Viszont nem lehet 40 éves sem Wang Wook, inkább 20 körül van, azaz õ már nem is ismerhette a balhae-i királyt.

Még egy lehet, hogy nem a királyné, tehát a lány szülõanyja menekült, hanem egy szolgáló, akit a katonák megöltek. Mit tudták õk, hogy királyné volt, vagy a szolgáló. A parancs az volt, hogy öljék meg. Õ dobta a csecsemõt a folyóba, de Csilsuk felesége utánaugrott.
Tegu 2015 febr. 04. - 14:24:48
(618/9141)
Az elején beraktam néhány képet, ahol a figurák feje felett ott voltak a nevek, ezeket hallottam vissza.
Pl
De majd késõbb tudok én is ezzel foglalkozni, estefelé.

Ezek vették körül WSR-t
Rhubarb 2015 febr. 04. - 14:22:03
(617/9141)
Amikor elcsípik a szolgát, aki eladta a vázákat, õ felsorolja a neveket.
Rhubarb 2015 febr. 04. - 14:18:40
(616/9141)
A lány nõvére esetleg.

Remélem, nem ikrek.

Lehet, olyan házasság volt mint Wang So és Yeo woné.

Ez a nõ nem pattog legalább.
K. Judit 2015 febr. 04. - 14:17:23
(615/9141)
A hatodik rész legelején elhangzik pár név (vesszõ nincs köztük, így lehetnek ketten is meg hárman is), ezeket olvasta ki Wang So a fõkönyvbõl.
Azt hiszem én is késõbbre halasztom, mert szalad a konyha :))
Tegu 2015 febr. 04. - 14:14:18
(614/9141)
Na de a lány anyjába nem lehetett szerelmes Wang Wook. Ráadásul láttuk is, hát nem ugy nézett ki, mint Wang Wook álmaiban a fiatal lány.
K. Judit 2015 febr. 04. - 14:11:31
(613/9141)
Beugrott, kösz :)
K. Judit 2015 febr. 04. - 14:10:21
(612/9141)
Igen, erre tettem is már egy megjegyzést, hogy annyira befogadta, hogy mindjárt az ágyába is invitálta a lány anyját.

És ha igaz, Wang So és a lány ... is féltestvérek.
Szóval nemcsak a jelenlegi, de a következõ felesége is a féltestvére lesz.
Családszeretõ egy família...
Tegu 2015 febr. 04. - 14:07:32
(611/9141)
Nem, sõt.. szinte kivánatos volt, hogy mindenki megfelelõ részt kaparinthasson a hatalomból magának.
:)
Tegu 2015 febr. 04. - 14:05:46
(610/9141)
Taejot megmérgezték. Azok után az összeesküvõk után nyomoz, akik megmérgezték az apját, ezt a feladatot kapta még haldokló apjától.
Mi tudjuk, hogy az apja öccse volt, WSR és még 4-en /alapitó atyáknak mondják magukat, a sötétben tervezgettek, majd egy talizmánt öt részre törtek, s ezeket a darabokat eltették/.
Ezek közül a rekedt hangut meg is ölte Wang So, de nem tudja, hogy kik voltak a társai. Ennek a társaságnak küldött a lány kereskedõcége porcelánvázákat, tehát a lány naplófõkönyvében, mert mindig mindent lejegyeztek, ott kell lenni a többi névnek is, akik ezt a vázát vették. Ezért ment a lányhoz "tanulni", valójában a bizonyitékot keresi.
Szerintem itt tartunk, a 6. részt még nem láttam feliratozva.
Rhubarb 2015 febr. 04. - 14:04:41
(609/9141)
Sziasztok!
Èn Thedzsora gondoltam, mint Wang wook szerelmének férje.

Szerintem, ha befogadta a palhei családot, egy házassággal megpecsételhették a dolgot.
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:59:21
(608/9141)
Ezeket én is tudom, mert az elején sokat nézegettem a megfelelõ oldalakat.

A vérfertõzés úgy látom nem zavarta õket.
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:56:23
(607/9141)
Na pont ez hiányzott az 5. rész elejérõl. Összefoglalás az elõzõ részekbõl.
Én ilyet nem találtam, pedig jó lett volna.
De már emlékszem nagyjából ... elõbb-utóbb arra is rájövök, hogy tulajdonképpen mi után is nyomoz Wang So :))
Tegu 2015 febr. 04. - 13:49:58
(606/9141)
"Ugyanakkor Wang So sógornak szólítja, így lehet, hogy Wang So feleségének a bátyja."
VAgy öccse.. Pedig azt hiszem, mondja is, testvérem is és sógorom is vagy.

Na berakom a lényeges gyerekeket és feleségeket

Taejo:

Queen Sinmyeongsunseong (신명순성왕후) [3]

Crown Prince Tae (태자 태)
King Jeongjong (정종)
King Gwangjong (광종)

Tae halt meg gyerekkorában, mert WangSo /Gwangjong/ megetette a neki szánt sütivel
Jeongjong ül most a trónon
Gwangjong pedig WAngSo

másik feleség
Sinjeong /a Hwangbo klánból/

két gyerekkel
1. Wang Wook
2. YeoWon /õ a pasztás lány, Wang So felesége/

De még vannak Wang-ok rendesen, mert minden klánból volt vagy felesége vagy királyi ágyasa:)
Egyelõre ez elég szerintem.
Tegu 2015 febr. 04. - 13:37:59
(605/9141)
Igen, nem archiváltam, de emlékszem erre a párbeszédre. Jól megfogadta a tanácsot késõbb..
Tegu 2015 febr. 04. - 13:35:13
(604/9141)
Hát, ha visszanézed, ott az összefoglalás az elõzményekrõl, pontosan nem tudom, mikor játszódott a csecsemõ menekítése, az sem biztos, hogy az már Balhae bukásakor történt. Viszont a bukás után a királyi ág, az utolsó herceggel Goreyoba menekült és ott befogadták õket rangokat adva nekik /uez történt a magát megadó sillás uralkodócsaláddal is/

Wang Wook is Taejo fia, ahogy a testvére a pasztás lány is, csak más anyától, vagyis Wang So és a pasztás lány féltestvérek, pfff.
Jeongjong viszont uattól az anyától született, mint Wang So, tehát õk édestestvérek. A másik édestestvér volt rövid ideig a király Taejo halála után, azt idõben átugrották.

Mivel Wang Wook kb. egyidõsnek látszik a lánnyal, feltételezhetõ, hogy a szerelme is a lányhoz hasonló koru volt, akit valamelyik király kinézett magának és Wang Wook ugy tudja, hogy öngyilkos lett. Már ezeket az öngyilkosságokat sem tudom mindig elhinni.
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:29:34
(603/9141)
Erre a párbeszédre felfigyeltél már? Az elején volt, Taejo mondja, mielõtt visszahívja Wang So-t.
(Úgy emlékszem, van egy ilyen idézet gyûjteményed):

"When you’re building a nation, you need the help of a founding contributor.
But after you’ve built a nation, you’d need to eliminate them.
If you don’t, then the nation will crumble like sand.
That’s why the nation’s history need a Bloody King."
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:22:15
(602/9141)
Próbálom kiismerni magam.
A Balhae-i királyság kb. 920 körül szûnt meg.
Most pedig 946 és 949 között vagyunk Jeonjong uralkodása idején, Taejo és a második király már meghalt.

Ebbõl csak annyi valószínû, hogy nem a balhaei király szerette el Wang Wook szerelmét.
Nem vagyok benne biztos, de mintha Wang Wook is Taejo fia lenne, úgy emlékszem, nagyon ellenezte Wang Soo visszahívását a palotába. (Ha nem Taejo fia lenne, mi köze lett volna hozzá???)

Ugyanakkor Wang So sógornak szólítja, így lehet, hogy Wang So feleségének a bátyja. Totál össze vagyok kavarodva.

(Ja és a jelenlegi királynak van ugyan egy fia Gyeongchunwon herceg, de még a születési évét sem ismerjük.)

Azért a családfát megint csatolom: http://en.wikipedia.org/wiki/Family_tree_of_the_Kingdom_of_Goryeo
Rhubarb 2015 febr. 04. - 13:19:18
(601/9141)
Dehogynem!
Nem maradhat úgy. :))
Tegu 2015 febr. 04. - 12:53:12
(600/9141)
Egy kerekhasu üvegcsét tett le a WangSo felesége WSR-asztalára. Az méreg lesz.
Tegu 2015 febr. 04. - 12:51:40
(599/9141)
és milyen király? Wang Wook apja vagy testvére Jeongjong? Vagy még a Balhae-i király?
K. Judit 2015 febr. 04. - 12:19:49
(598/9141)
Egész pontosan az van kiírva, hogy Subtitles by Soompi TV.
Nem tudtam, hogy van ilyen.

Viszont a dramaneten már megvan a 6. epizód fordítása is.
(Még nem tartok a mérgezésnél - Wang Wook most vallotta be a lánynak, hogy régebben szerelmes volt valakibe, akit a király is kiszemelt magának .... most törhetjük a fejünket, hogy az ikertestvér, testvér, vagy az anya volt, mondjuk annak kicsi a valószínûsége).
Tegu 2015 febr. 04. - 12:08:08
(597/9141)
MÁr nem kell sokat várni szerintem, feltételezem a felesége már rájött, hogy nem az a bohém idétlen, aminek megjátssza magát, s WSR is tudja.
Addig még gyorsan megmérgezik a királyt?
Szóval be lehet fejezni a fiuruhás és röhörészõ idióta szerepeket.
K. Judit 2015 febr. 04. - 12:05:47
(596/9141)
Pedig ezt legalább nem kell fordítani :)
Rhubarb 2015 febr. 04. - 11:57:58
(595/9141)
:))

Én annyira nem örülök... :D
K. Judit 2015 febr. 04. - 11:55:32
(594/9141)
Én még az 5. epizód közepe felé járok, nekem tisztára átment bohózatba ez az epizód.
Túlzott ripacskodás folyik gondolom, míg ki nem derül, ki kicsoda ...
Ez is fura, az elején még nem szokták húzni az idõt.
K. Judit 2015 febr. 04. - 11:52:08
(593/9141)
Az elején ki van írva, hogy a Soompi fordította.
Legalábbis a dramanetes változaton, amit nézek.
(Nem zavar különösebben, lényeg, hogy megértsem, de néha feltûnik.)
Tegu 2015 febr. 04. - 11:50:09
(592/9141)
Egyelõre jobban bejön nekem a Shine, Wang So idétlenkedését picit tulzásba viszik és szokás szerint zavar, hogy folyton rugdossák õt a nõk, fõleg a nagyfülü.
Belenéztem a 6. részbe még felirat nélkül, ez a Wang Wook veszélyes figura, pszichopata sorozatgyilkosnak látszik ezzel az idétlen hajával.
Tegu 2015 febr. 04. - 11:42:42
(591/9141)
Ezt nem értem, milyen soompis forditó?
K. Judit 2015 febr. 04. - 10:57:09
(590/9141)
Shine 5.
Ez a Soompis fordító jópofa az OK-jaival meg a VIP-s kuncsaftjaival...
K. Judit 2015 febr. 03. - 22:51:10 Előzmény Illiona
(589/9141)
Erre a kérdésre tudok válaszolni, mert most tartok ott:
Amikor visszavitte a lányt OJH azt mondta, hogy a régi házukban talált rá, ahol korábban lakott. Így feltételezhetõ, hogy a kimentése után odavitte, begyújtott, megszárította a ruháit és csak ezután tért vissza a védelmi miniszter házába. Közben a többi szolgáló a büntetését töltötte, az udvaron térdepeltek és fagyoskodtak a hóesésben, amiért hagyták megszökni a lányt. (Szóval ez is hozzájárulhatott, hogy baromi ellenségesek voltak vele, szerintem mindenképpen kegyetlenség volt, de nem valószínû, hogy lett volna más eszközük az utálatuk kifejezésére...)
K. Judit 2015 febr. 03. - 22:29:47
(588/9141)
Most megnézem a Maids 4. részét, a Shine-nal kicsit el vagyok maradva, de így legalább már tuti lesz felirat.
Tegu 2015 febr. 03. - 18:59:38
(587/9141)
Shine 5
Aranyos kis epizód volt, nem sok történt, ill. WangSo megtudott néhány összeesküvõ nevet.
Tegu 2015 febr. 03. - 12:09:31
(586/9141)
Erre most meg én nem érek rá, max. 1 epizódra.
K. Judit 2015 febr. 03. - 09:14:44 Előzmény Illiona
(585/9141)
Igazad van, ilyen apróságokra nem szoktak adni, hogy ha valaki a hóban mezítláb szaladgál, aztán beugrik a jeges folyóba, majd a csuromvizes ruhájában hagyják napokig egy nedves pincében .... az minimum tüdõgyulladást szokott kapni.

A The Three Musketeers-ben meg az akasztott ki többünket is, hogy a D'Artagnan szerepét játszó fiú az alatt szedte fel a padlót, fejezett le egy ellenséget, majd bújt el a padló alatt, miközben rendben visszahelyezett alulról minden fadarabot, amíg ketten kopogtattak az ajtón.... :))
K. Judit 2015 febr. 03. - 09:08:52 Előzmény Illiona
(584/9141)
Mids 3.

- Yoon Ok azért dumálta rá az apját, hogy a lány büntetését változtassák meg, ne küldjék Jejura, hanem legyen az õ szolgálójuk, mert gondolta, így majd kicsit törleszt azért a megaláztatásért, hogy a Kim fiú az õ (Inyeob) võlegénye.

- A sötét középkorban ezek a kegyetlenségek mindennaposak voltak, szerintem ehhez mindenki hozzá volt szokva. És senki nem tudhatta, mikor kerül rá a sor. Szinte közönnyel nézték végig, hogy valakit széttépnek négy ökörrel, a férfi szolgálók körül páran már készültek is arra, hogy majd jól ellátják a kényeskedõ kisasszonyka baját. (Egyelõre úgy néz ki, hogy soha nem fogom megkedvelni ezt a Danji nevû lányt. Bár lehet, hogy a bosszú is hozzátartozott a mindennapokhoz, akár nagy, akár kis ügyekben, én mégis hüledeztem, hogy egy gyenge nõt képesek összeverni, összerugdosni stb., és attól könnyebb a lelkük.)

- A nemesek meg hajlamosak voltak a jólétben, a király bizalmát élvezve azt gondolni, hogy ez örökké így fog tartani. Inyeob is ilyen volt, õ sem vette emberszámba a szolgákat, csak egy kivétel volt a saját cselédje, akit szeretett.

- Egyelõre tényleg úgy néz ki, hogy OJH is felelõssé tehetõ a lány apjának megvádolásáért, de erre azért még ne vegyünk mérget, mert lehet, hogy õ is "kettõs ügynök", ide is, meg oda is dolgozik. Még mindig nem tudjuk, hogy ki is õ valójában, csak azt sejtjük, hogy nem születése óta szolga.

- Most még egy leckét feladtak, Taejong megbízta a védelmi minisztert, hogy derítse ki, ki és hol lehet az õ egykori cselédje, akivel valaha intim kapcsolatba került, akinek született tõle egy gyereke. Nem tudni fiú-e vagy lány. Ha már ismerjük, nem lehet más, csak a kiszeng, vagy OJH. Igaz OJH egy kicsit idõs hozzá, de ezek a Bangwon-félék (Taejong) elég korán kezdték, neki volt már vagy 35 gyereke, mire ebbe a korba ért. Ha igaz, ötven körül lehet.

- És még egy: érdekes ez a Taejong is, milyen érzékenységet mutat, közben kinyírta két testvérét, és a fél vezérkart stb., ráadásul kizárólag az apját teszi felelõssé ezért. Igaz, hogy Taejo hagyta magát befolyásolni a felesége és Jong Do-jong által, ezért másik gyereket tett meg koronaherceggé, mint aki erre jogosult lett volna, de én úgy emlékszem, hogy Bangwon csak az ötödik fia volt, õ csakis mészárlással tudta megszerezni a trónt ...
Illiona 2015 febr. 03. - 03:01:50
(583/9141)
Maids 4

azért jobb igy felirattal, minden világosabb.
De azért Moo Myung szerepe még nekem nem tiszta. Ha a tanácsos az õ csapatát akarta felszámolni, akkor miért segit a lánynak?
a másik kérdésem az az, hogy mi történt a vizbeesés után?
Miért nem mutatták? amikor beugrottak a vizbe az lehetett kb 5 C fokos. Amikor kihuzta a lányt, ujra kellett éleszteni, hisz annak már a vizben leállt a szive. A lányon annyi ruha volt, hogy azzal együtt kihuzni nagyon körülményes lehetett,
Azonkívül volt vagy -10 fok, a ruhát le kellett venni megszáritani, és ugy hazaindulni. Ezt vizes ruhában nem lehet fagypont alatt, és amikor visszaértek a házba nem fagyott ruha volt rajtuk, hanem száraz.

Összsségében a 3-4 rész nagyon jó volt, a történet, a jellemek, a feszültség, a képek vonatkozásában.
Kép: magányosan.
Illiona 2015 febr. 03. - 01:36:18
(582/9141)
Maids 3

-Yoon Ok, a Heo család kétszinû lánya már milyen unott arcot vágott az esküvõn, amikor berohantak a katonák, és az a nagy fennforgás volt. Valami rémület vagy érdeklõdés azért mutatkozhatott volna rajta
-Moo Myung (OJH) rejtette bele a személyjelölõ falapokat a parázshoz, amikor a Man Wol szervezõdés titkos táborát menekíteni kellett, vagyis az õ keze is benne van a tanácsos megvádolásában! Ha pedig õ is bünös, a 24. rész végén nem lehet az övé a lány! Emiatt lehetett volna lelkiismeretfurdalása a kivégzésnél.
-Ezek a szolgálók mind kegyetlenek? Tényleg nem emberek!
-az apa csupa vérzõ seb, de azért kiveszi az egyetlen ép fogát, amit még nem vertek ki, hogy meg tudja irni az áruló nevét!
-a cipõimádó szolgálólány eddig ugy tünt, hogy egy a sok közül, most meg mégis ugy szerepel, mintha õ lenne a lányok közt a fõnök. A falkavezér?
K. Judit 2015 febr. 02. - 23:57:14
(581/9141)
Én is elkezdtem a Maid/3-at :)

Nem lehetünk biztosak soha, de azt mondom, nem szilikonos a lány szája, látszik, hogy természetesen "pöndörödik" felfelé.
De vissza lehet keresni fotókat, pl. a DY-ból, õ volt Sukjong harmadik felesége (már a vége felé), sokszor a fotóikból kiderül.
(Azt is észrevettem, hogy Jang Hyuk szemén is látszik, hogy kicsit meg van nyirbálva a mongolredõ a szemén. A képekbõl is egyértelmû, de én láttam is vele egy kb. 10 évvel ezelõtti filmet, abból egyértelmûen kiderült. De neki jót tett, teljesen más így a tekintete ...).
Illiona 2015 febr. 02. - 23:46:27
(580/9141)
Shine 5:

megnéztem fordítás nélkül, nem fogok semmi véleményt addig amig meg nem nézitek, de elég markáns vélemény fogalmazódott meg bennem.
és egy kérdés: a kereskedõlány szája természetes vagy feltöltött lehet? Én nem vagyok ellene a plasztikának, kivéve az ajakfeltöltést, és ez most határeset, hogy az vagy nem az???

Maids:
épp én is megtaláltam, már este óránként ellenõriztem.
Meg is nézem!
K. Judit 2015 febr. 02. - 23:37:50
(579/9141)
Most vettem észre, hogy elkészült a Maids 3-4. felirata.
K. Judit 2015 febr. 02. - 20:23:26
(578/9141)
K. Judit 2015 febr. 02. - 20:16:41
(577/9141)
Pedig pont jó lenne, a Shine hétfõn-kedden, a Maids pénteken-szombaton megy adásba.
A Shine-t elég hamar le szokták fordítani, gondolom holnapra már el is készül.
Valami váratlan dolog jöhetett közbe a Maids feliratozásánál :(
Tegu 2015 febr. 02. - 17:59:27
(576/9141)
Na tessék, a Shine 5. része már fent van, persze forditás nélkül.
K. Judit 2015 febr. 02. - 13:09:36
(575/9141)
Nincs ünnep.
Majd 18-19-20-án lesz a Seollal.
K. Judit 2015 febr. 02. - 13:03:58
(574/9141)
Én írtam, egy három mondatos recapban olvastam. Valami kpopos oldalon, ami miatt össze is omlott a firefoxom...
Nem értem, miért nincs még felirat, talán megbetegedett a fordító? Vagy volt/van valami többnapos ünnep? Olyankor szoktak ennyit késni.
Tegu 2015 febr. 02. - 12:48:47
(573/9141)
Megnyugtattál. CSAk legyen már meg a forditás, mindjárt itt a Shine ujabb része.
Illiona 2015 febr. 02. - 12:21:05
(572/9141)
igen én is figyelem a fordítást, de semmi!

Valóban vannak kemény részek, de összességében a 4.ben már normális dolgok következnek.

A moslékkérdés pedig kell, ez egy próbatétel, mert igy tudja csak meg OJH, hogy mennyire nagy az elszántság a lányban, és milyen erõs a lelkierõ benne.
Õ kizárólag kipróbált, csak bátor, megbizható, erõs lelkületû emberben bizhat meg!
A gyenge ember csak árulónak jó!
Tegu 2015 febr. 02. - 12:14:46
(571/9141)
Ugy látszik, átok ül ezen a sorozaton, még mindig nincs forditás.
Pedig ráadásul szivesen átugranám a kegyetlen részeket, megaláztatásokat.
Valahol olvastam, hogy moslékot itattak a lánnyal.
Illiona 2015 febr. 01. - 18:41:07
(570/9141)
Love & Secret
nemtudom, elképzelhetõ hogy az idõs elnök felesége zöld itallal mérgezi alattomosan a férjét, tõle minden kitelik.
Bár én is iszom reggelente fagyasztott büzafûvet egy nagy pohárral, az is ilyen sürû zöld valami, és ha pont meglátja egy ügyfél, hát szoktak furán nézni :)

Maids:
már óránként ellenõrzöm a feliratot, jó lett volna ma este még ujranézni, mert holnap már Shine...
Akkor az a szolgáló, akit lasszóval a folyóparton elfogtak banditák, az lehet hogy a lány volt szolgálója lehetett?
Szegénynek olyan koszos volt az arca, nem ismertem fel!? Amugy is tucatarca volt.
K. Judit 2015 febr. 01. - 12:56:13
(569/9141)
OK, elhiszem, talán az elején még nem tudtam õket (egyforma ruha, egyforma frizura) megkülönböztetni.

Igen Dan-ji-nak nincs veszélyérzete, és nincs vesztenivalója. Csodálkozom, hogy elhiszi a fiatalúrnak, hogy vásárolta a gyûrût. Pedig nem tûnik nagyon butának, sõt. Inkább merész, mert ha félne a következményektõl, már rég visszajuttatta volna a gyûrût a tulajdonosának. Szinte ki akarja hívni a sorsot maga ellen.

Érdekes a Goddrama szinopszisa, ez máshol nincs így leírva: tulajdonképpen a három nõi fõszereplõ, ha jól értem In Yup, a kiszeng, plusz IY cselédjének a sorsa lesz a fõ csapásirány.

Közben felmerült bennem, hogy a fõhõsnõ biztos csatlakozni fog OJH-hoz a kémkedésben.
Tegu 2015 febr. 01. - 12:33:32
(568/9141)
Az a lány öklendezett, akit kirugtak ill. megölettek.
De ha Danji igy folytatja az ifjúúrral, õ is hamarosan öklendezni fog.
K. Judit 2015 febr. 01. - 12:10:48
(567/9141)
Az valószínû, hogy a terhes lányt viszont fogjuk látni, de biztos jó messzire menekítette OJH, nehogy véletlenül összetalálkozzon valakivel.
K. Judit 2015 febr. 01. - 12:09:12
(566/9141)
Még a sorozat legelején folyton öklendezett.
Úgy emlékszem éppen "pásztoróráról" jött föl a pincébõl (miután a simlis gyerektõl megkapta a gyûrût).
(Ha õ volt, és nem az, akit kirúgtak .... most elbizonytalanodtam :))
Tegu 2015 febr. 01. - 12:01:50
(565/9141)
Ja, a Danji nevü cipõimádó lány lehet, hogy késõbb Injeob mellé áll. Azt honnan szedted, hogy terhes?

Azon sem csodálkoznék, ha az elvileg kivégzett terhes szolgálót viszontlátnánk már gyerekkel a karjában az összeesküvõk táborában.
:)
Tegu 2015 febr. 01. - 11:57:13
(564/9141)
A võlegénybõl is lehet ellenség, fõleg, ha a lány megszereti Moo-Myeongot.
Aztán ott van a szép kiszeng lány, õ is a lány ellen fordulhat, mert féltékeny Moo-Myeong miatt.
K. Judit 2015 febr. 01. - 11:38:39
(563/9141)
Ez szándékos, hogy minél mélyebbre kerüljön, minél nagyobb utat kelljen megtennie a visszatérésig.
Nem lacafacáznak a filmkészítõk, elég sok a kegyetlen részlet, verés, erõszak stb. Én már azt a hideg pincét sem éltem volna túl, sõt egy mezítlábas erdõben futkosást sem ...

Most már a képekbõl egyértelmûen kiderül, hogy a vetélytárs az anyja lánya, az kell neki, ami igazán soha nem lehet az övé. Csak tudnám, abból mi az öröm.
Tegu 2015 febr. 01. - 11:31:41
(562/9141)
Azért azt a panelt már befejezhetnék, hogy az elbukottat mindig az ellenséghez rakják be szolgálónak, alárendeltnek.
Van ott annyi háztartás, pont a vetélytárshoz kell kerülnie, hogy mégjobban megalázzák?
Tegu 2015 febr. 01. - 11:29:20
(561/9141)
Ja és még egy kérdés, az öreget nem mérgezi véletlenül a fiatal feleség azokkal zöld italokkal, ami egyre keserübbé válik az öreg szerint, s állandóan fáj a feje is, nem ettõl?
K. Judit 2015 febr. 01. - 11:28:48
(560/9141)
Azt hiszem abbahagyom a keresést, nem kutatok ismeretlen oldalakon.
Most megtudtam, hogy a Maids fõhõsnõjét moslékkal etették meg hosszú idõ után (azt hányta ki) ...
Akkor OJH elmondta neki, hogy ha túl akarja élni, akkor muszáj lesz bármit megennie.
Akár még sz..rt is. Mert csak ha túlélte, akkor kezdhet gondolkozni az elégtételen, a bosszún.
Állítólag ez hatott, ezután már felvette a szolgálók egyenruháját.

Közben látni már, lesz egy kis változás a cselédek viselkedésében, még az sincs kizárva, hogy aki a leggonoszabb volt vele, azzal lesznek majd jóban. (Úgy láttam, a võlegényének is búcsút mondhat, a háttérben megindult már az alkudozás, valószínû, hogy a vetélytársnõ fogja elnyerni, ezt mondjuk elõre lehetett sejteni.)

Ezt a táblát is találtam a kapcsolatokról, igazán nem sokat ér, mert nem lehet tudni, hogy mikori állapotot tükröz.
(Az viszont kiderül belõle, hogy még egy csomó szereplõt nem ismerünk.)
Tegu 2015 febr. 01. - 11:28:04
(559/9141)
Lehet, hogy nem is a saját fia, hanem csak megörökölte az idõsödõ férjjel.

Philip szerintem el akar válni, csak nehezen megy, mert a vagyont is meg akarja tartani, amit lenyult a feleség apjától
Illiona 2015 febr. 01. - 10:59:44
(558/9141)
Secret & love

leirtam, és nem ment át! Kiirta, hogy GE, akkor most ujra!
Hogy mit akar Phillip, azt lehet tudni: nem akar elválni a gazdag feleségtõl, de szeretné hogy a lány attól még csak az övé legyen,ugy, hogy feleségül semmiképp nem akarja elvenni.
Azt pedig hogy a lány más férfival legyen, azt végképp nem tudja elviselni! Szövetkezik ugye a vetélytársnõvel, akinek az aljassága részrõl részre fokozódik, és az öreg feleségéval. Jó kis társaság!

Az öreg felesége pedig a céget akarja oly módon, hogy kijátsza a férjet, és megszerzi a hatalmat. Így kiélhetné saját sznob vágyait! Utána a férj lehetne a háztartásbeli, (vagy megütné a guta -és akkor lehetne víg özvegy egybõl). Igy a vagyonon nem kellene majd a korábbi feleségtõl származó fiúval osztozni ha öröklésrõl lesz egyszer majd szó!
Nem csak Phillippel és a gonosz kolleganõvel, de egy külsõssel is szövetkezik titokban.
Azzal nem számol, ha sikerül is a tervük, emezek a butasága miatt simán félsesöpörnék!
a feleséget amiatt is utálom, hogy nem törõdik a saját fiával, csunyán beszél elõtte, és ha az anyja (a nagymama) nem lenne, akkor a kisfiu szinte légüres térben élne!
KÉp: "térdre kényszerülve"
Tegu 2015 febr. 01. - 10:22:48 Előzmény Illiona
(557/9141)
Belenéztem a Love and Secretbe, ez a Philip micsoda egy aljas féreggé vált, YoonYivel együtt.
Az öreg felesége, Soo-A mit akar valójában?
Tegu 2015 febr. 01. - 10:18:59
(556/9141)
Még mindig nincs forditás, ez azért fura, remélem, a feliratozónak nem ment el a kedve a sorozattól.
Tegu 2015 jan. 31. - 22:08:13
(555/9141)
Most megvárom a feliratot inkább.
K. Judit 2015 jan. 31. - 19:04:24
(554/9141)
Átvertek. Vagy lehet, hogy letiltották.
K. Judit 2015 jan. 31. - 19:00:43
(553/9141)
A YT-on már van felirata a 3. epizódnak!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=oRhhSEI9pjY
Tegu 2015 jan. 31. - 18:58:32
(552/9141)
FEnt van felirat nélkül a 4. rész is
Illiona 2015 jan. 31. - 18:52:12
(551/9141)
Maids 4. rész megnézve.

nagyon jó kis epizód, de nem döbbentett le úgy mint a 3.
Mostmár csak a feliratra kell várni.
Nekem tetszik a volt võlegény, helyén van a szive és az esze, ráadásul bátor!
Csak abból gondolom, hogy végül nem lesz övé a lány, mert nem õ fõszereplõ.
Egyedül az a meghökkentõ benne, hogy nincs szempillája!
K. Judit 2015 jan. 31. - 18:49:30
(550/9141)
Már föltették a 4. epizód RAW változatát is.

Akkor OJH a Heo családnál, a védelmi miniszternél van alkalmazásban - mint kettõs ügynök :)
Nem árt, ha tudja, hogy áll a titkos társaság utáni vadászat.

Egy fura fotó, itt inkább testõrnek néz ki, talán õ kísérgeti a minisztert, ha házon kívülre megy.
(Mondjuk idáig még csak a bordély és a háza között közlekedett.)
Tegu 2015 jan. 31. - 18:35:29
(549/9141)
Man Wol annak a titkos csoportnak a neve, amely a goryeo visszaállitását tervezi.
Taejo adta Kook Yoonak azt a feladatot, hogy megtalálja és feloszlassa õket, ezért akar beépülni közéjük.
Ezt a pénzügyminiszternek mondja el
Tegu 2015 jan. 31. - 17:56:27
(548/9141)
Heo család:
Van még egy lányuk, aki a gyürüjét keresi.
Tegu 2015 jan. 31. - 17:54:29
(547/9141)
Heo család:
Fiuk, Heo Yoon-Seo /aki a cipõmániás szolgával cicázik/
Tegu 2015 jan. 31. - 17:51:48
(546/9141)
Heo család:
Lányuk, Heo Yoon-Ok
Tegu 2015 jan. 31. - 17:47:02
(545/9141)
Heo család:
Feleség
Tegu 2015 jan. 31. - 17:45:22
(544/9141)
Heo család:

Heo Eung-Cham, védelmi miniszter
Tegu 2015 jan. 31. - 17:43:09
(543/9141)
Kim család:
fiuk, Kim EunGi, aki szerelmes InYeubba.
Tegu 2015 jan. 31. - 17:41:02
(542/9141)
Kim család:
feleség