Tegu 2015 jan. 31. - 17:38:27
(541/9141)
Maids
Belenéztem megint az elsõ két részbe, akkor most ez már azt hiszem a végleges azonositósdi

Kim család:
Kim Chi-Gwon, pénzügyminiszter. /hozzá tartoznak az adóügyek is, azért forditják néhol adóügyi miniszternek - mindjárt értjük, miért olyan gazdagok:)/
K. Judit 2015 jan. 31. - 13:28:35
(540/9141)
A felirat nélküli 3. részbõl valahogy úgy tûnt, segíteni akar Szolvonnak, de ahogy már korábban írtam, Szolvon vagy nem volt hajlandó valamit bevallani, vagy nem volt hajlandó valamit visszavonni, és Kim miniszter idõben - még mielõtt az õ feje is kockán forgott volna - visszavonult, és a fiát is kiparancsolta a segélyakcióból...

Az elsõ részekben egyik miniszterért sem tettem volna tûzbe a kezem, kíváncsi is voltam, mi lesz a szerepük. Az idõsebb, a Kim nevû látszott akkor is okosabbnak, de ez persze néha nem erény, hanem nagyon is rossz pont. Már ahogy megjegyezte a kiszengnek, hogy ne nagyon sóvárogjon OJH után, az is bizonyította, hogy pillantásokból is ért. (Legfeljebb a sóvárgás tárgyát nem találta el, vagy ez esetben a pénz és a pasi iránti vágy talán nem is választható el egymástól.)
K. Judit 2015 jan. 31. - 13:21:09
(539/9141)
Értem, hogy kirõl van szó, én is azért használok régi neveket (Szolvon, a másiknál Csilsuk), mert tudom, hogy így mindenki érti.

Az idõsebb miniszter Kim .. a pénzügy-, vagy adóügyi, az õ fia, mentette meg Szolvont, õ a fõhõsnõ võlegénye.
A fiatalabbik miniszter lánya a vetélytársnõ, a fia a simlis, aki a szolgálókkal kavar, és az õ felesége nézte ki a lányának a Kim-fiút.
Tegu 2015 jan. 31. - 13:12:36
(538/9141)
Volt egy jelenet, amikor Taejong kérdezgette, ki lesz a következõ követ apjához, Taejohoz, de nem versengtek a feladatért. Elõtte pedig elmondták, hogy eddig minden követet kivégzett Taejo, aki belépett hozzá. Igy gondolom, hogy már eleve ugy esett rá a választás, hogy õ a következõ, akit majd megöl esetleg Taejo.
Még nem ismerjük az udvari felállást, de az ellenségeskedésbõl arra következtetek, hogy a Heo család örült volna, ha megölik a lány apját, a Kim család is leirta õt.
Ugyanakkor a Kim miniszter Heo-hoz akarja beépiteni a kiszenglányt, hogy kémkedjen neki, tehát ez a Kim-adóügyi miniszter lesz a nagy mahinátor, gondolom.
És éppen neki mesélte el a terveit Inyeob apja, támogatásban reménykedve, ajjaj.
K. Judit 2015 jan. 31. - 13:05:26
(537/9141)
Ez számomra még kérdés, hogy ki küldte, nekem elég volt annyi, hogy a király rendelte magához. Szóval, gondoltam, nincs otthon.... De tényleg lehet, hogy már ez is egy ármány volt.

Tudták, hogy Taejo sûrûm változtatja a véleményét, így reménykedtek, hogy elõbb-utóbb csak sikerül egy lefejezési parancsot elérni. Ezért merték elterjeszteni a halálát.
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:59:36
(536/9141)
A vetélytársnõ szülei vették igénybe egy házasságközvetítõ szolgáltatásait.
Talán egy kis irányítás is volt a dologban, hiszen már elterjesztették, hogy a fõhõsnõ apja már nem él.
(Azaz neki "game over", õ már nem számít. Nincs támogatója, önállóan értéktelen.)
A szereposztás hiányossága, hogy nem érezzük túl nagy veszteségnek a tévedést, azaz, hogy egy "már" võlegényt jelölt ki a számára a match-maker. Ez is jellemzõ, hogy még nem is ismeri, de már a saját tulajdonának érzi a vetélytársnõ, ezért is kezdi el gyûlölni az igazi menyasszonyt.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:56:53
(535/9141)
Mondjuk, azt én sem szeretném, ha mások belebujnának a cipõmbe. De a cirkusz, amit utána rendeztek, kivagyisággal és rongyrázás-vetélkedõben minden képzeletet felülmult.

Arra gondoltm, hogy Inyeob apját már eleve azért küldték Taejohoz, hogy meghaljon, igy nem csoda, hogy a miniszter felesége már most halottnak nyilvánitotta õt, ami persze sokkolta Inyeobot.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:52:45
(534/9141)
Még jó, hogy jöttek, nem tudom, mit akart vele csinálni az öreglány.
Tépkedte az övét::)
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:50:56
(533/9141)
Ez jó duma, fõleg ha vissza akarunk utasítani valakit.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:46:53
(532/9141)
Ennek a miniszternek a születésnapját ünnepelték. Azt irják hadügy- de lehet védelmi miniszternek is nevezni, Heo család. Õk rangosabbak, mint a Kim család, ahol az apa az adóügyi miniszter, pénzük viszont van elég, ezzel dicsekszik a feleség.
Szóval a rangosabb család /Heo/ lánya a kisebb hatalmu család /Kim/ fiát akarja férjül.

De majd képekkel, mert igy zavaros csak most mennem kell.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:39:26
(531/9141)
Vetélytársnõ egyértelmüen. Lehet, hogy elõtte jóban voltak, de ez a võlegény miatti harc szembeforditotta õket.
Helyes lány, szerintem szebb, mint InYeob.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:36:16
(530/9141)
Majd még kifényképezek néhány szereplõt, de ami a két fõszereplõt illeti:

Mindkettõ tesz elitélhetõ dolgokat, a lány, InYeob tulzásokba esik tekintélye megõrzése érdekében, MooMyeong pedig kegyetlen és fájóan beolvas a felette állóknak.
Birtam, mikor a Kim fiu anyját elutasitotta, amikor az magának akarta megkaparintani és hajtüt akart neki ajándékozni.
"A férfiak nem kapni szeretnek a nõktõl, hanem adni nekik, majd ha adni tudok, jelentkezem."
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:32:10
(529/9141)
Itt viszont kiderül, hogy a két miniszter közül melyikük az apja.
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:31:01
(528/9141)
Igen, észrevettem, írtam, hogy bocs.
Ezzel a lánnyal még nem tudok mit kezdeni.
Talán mert nem érzem akkora veszteségnek a srácot, aki az õ võlegénye is lehetett volna (de már közben a fõhõsnõé volt), vagy talán elõítéleteim vannak az anyja miatt.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:21:31
(527/9141)
Vagy valamelyik megölt tudósnak a gyereke, találgatok.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:20:25
(526/9141)
Ja és itt volt a 2. emeleten a produkciós iroda is.
Tegu 2015 jan. 31. - 11:47:31
(525/9141)
Várjál, ez a kiszeng, a miniszter lánya õ
Heo Yoon-Ok
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:32:54
(524/9141)
Bocsánat, ez is a gibang "üzletasszony" vezetõje :)
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:30:19
(523/9141)
Igen, lehetne mondjuk egy oldalági herceg fia.
Gongminnak nem volt hivatalosan gyereke, csak U király (ha egyáltalán az övé volt), de még gyerekkorában megölték.

Hiába is törnénk a fejünket, forradalmakat nem találnánk, csakis esetleg trónkövetelõ háborúkat.
Ez persze a forgatókönyvírót nem kell, hogy zavarja, bármit kitalálhat.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:23:48
(522/9141)
Látszik, milyen tákolmányok égnek.
Gondolom oda építettek ilyeneket, ahová felhúztak egy filmes palotát és/vagy falut.
Ezekben fagyoskodhatnak, öltözhetnek stb. a színészek.
Nem túl bizalomgerjesztõek ....
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:20:39
(521/9141)
Igen, az a beszélgetés érdekes lesz, ami a védelmi miniszter és a lány apja között zajlott, talán megérjük belõle, hogy mégis miért nem tudta megakadályozni a tragédiát.

Eljutottam decemberig, innentõl sokáig a tûzrõl lesz szó, majd késõbb belekukkantok.
Tegu 2015 jan. 31. - 11:20:21
(520/9141)
Moo-Myeong
Az már sejthetõ, hogy a dinasztia ellen titkon szervezkedõk egyik alakja, de a származása még titok.
Nem csodálkoznék, ha az elõzõ, goryeoi dinasztia valamelyik leszármazottja lenne.
Illiona 2015 jan. 31. - 11:17:44
(519/9141)
igen, erre a fiúra gondoltam, jó hogy lesz késõbb szerepe, nagyon kellemes tekintete van.

én sem vagyok teljesen képben mindig, hogy akkor most melyik házban vagyunk és fõleg ahol személyzet van, a hátsó részeknél, hogy kinek kik is a szolgálói. De ez majd letisztul késõbb.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:17:12
(518/9141)
A cipõimádó szolgáló nagy ambíciókkal.
(Nem kellett szöveg ahhoz, hogy felismerjük a jellemét. A simlis fiúval kavar, õ utasította vissza a fiatal hentest.)
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:13:43
(517/9141)
Õ a védelmi miniszter, a srác apja.

(Még keverem a két miniszter családját, a két feleséget is, de majd kialakul.)
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:11:56
(516/9141)
Õ mentette meg a lány apját Taejo-tól, épp kivégzés elõtt.
Ilyen apróságokkal, hogy elkapta azt a kardot, amivel a lány apját akarták lefejezni, és csak egy kicsit sérült meg a keze,
nem is érdemes foglalkozni :))

Találhattak volna egy rokonszenvesebb srácot, mert õ azért próbált segíteni, és a lánnyal is õszinte volt ... aztán a papája vagy meggyõzte, vagy ráparancsolt.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:06:33
(515/9141)
A fiú a testvére (muszáj volt már az elsõ részben levetkõztetni :)
Nagyon simlis
Tegu 2015 jan. 31. - 11:06:25
(514/9141)
Vissza kell néznem egy beszélgetést, de arról van szó, hogy a lány apja, Kook Yoo /Szolvon/ be akar épülni a Joseon dinasztia ellen szervezkedõk közé, hogy aztán leleplezze õket, igy árulónak tünik.
Elõtte azonban ezt a tervét, hogy szükség esetén bizonyithassa, hogy nem áruló, elmondja Kim Chikwonnak, aki asszem hadügyminiszter, az õ fia Kim Eun Gi /aki nekem nagyon nagyon nem tetszik mint pasi/, a képen Kim Eun Gi.
Valószinüleg rosszul választott, mert letartóztatják árulóként.

Ugy tünik, mintha nagy fába vágtuk volna a fejszénket, de olvastam, hogy ez a sorozat nem az udvari intrikákkal foglalkozik majd fõként, hanem a társ. mélyén élõkkel, igazságtalanságokkal, stb, max. annyi lesz a történelem, amennyire az ezek életére kihat.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:04:34
(513/9141)
A védelmi miniszter lánya, olyan lesz, mint az anyja.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:03:19
(512/9141)
A gibang vezetõje.
Lehetett valami OJH és közte a múltban, most nagyon úgy tesz, mint aki csak az üzletre koncentrál.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:01:48
(511/9141)
Benéztem a Smpi fórumra, november óta fut a Maids (Slave Servants) oldal (még nem olvastam bele, de) van sok kép a szereplõkrõl, párat kiválasztottam:

A fõhõsnõ
K. Judit 2015 jan. 31. - 10:58:40
(510/9141)
Mindig elcsodálkozom, hogy egy-egy történelmi személyiséget egyes filmkészítõk mennyire más személyiségnek látnak.
Ez a többi filmre is érvényes.
Lásd pl. DY alakját a KHT-ben vagy a JOJ-ban, ugyanez Janggal kapcsolatban.
Vagy pl. Yi san-t mennyire másképp ábrázolják a legtöbb filmben, és Jeongjo-t is (Güm)
Akkor ott van Sukjong egyszer JJH, egyszer Yoo Ah-in arcával,
stb..

És most Taejo és Taejong, lehet, hogy még erõteljes bennem a TGS-beli szerepük, de egyelõre nehéz azonosítanom õket a szerepükkel...
K. Judit 2015 jan. 31. - 10:43:57
(509/9141)
És ha már képek:
itt van Oh Ji-ho, aki kettõs életet él.
Biztos ki fog derülni róla, hogy minimum herceg volt elõzõ életében :)
Tegu 2015 jan. 31. - 10:42:44
(508/9141)
Leirom az elõzményt tényleg röviden:

Yi Seunggye a Goryeo-korszak végén puccsal megszerezte a hatalmat és megalapitotta a Joseon Dinasztiát, s annak elsõ királyaként, Taejo néven került trónra.
5. fia, BangWon segitett neki a trónrakerülés idején, mikor a dinasztiaváltás ellenzõit és azok vezetõjét, Yeong Mong Ju-t, tudóst és államférfit meggyilkolta /láttuk ezt a TGS-ben, egy hidon verselgettek, majd mikor egyértelmüvé vált BangWon számára, hogy YMJ nem fogja támogatni egy uj dinasztia létrehozását, megölte YMJ-t/
Annak ellenére, hogy BAngwon egyértelmüen a legalkalmasabbnak bizonyult trónörökösként, apja, Taejo mégis nem õt, hanem 8. fiát jelölte koronahercegként. Hiba volt.
/ebben nagy szerepe volt a tudós és államférfi Yeong Do Jongnak is, aki másképp képzelte a király és nemesség szerepét az uj, Joseon dinasztiában, mint BAngwon, errõl láttunk sok vitát a TDR-ben/
Bangwon megtudva, hogy el akarják tenni az utból, legyilkolta apja tanácsadóját Yeong Do Jongot, a koronaherceget és annak testvérét.
Taejo elfáradva és elborzadva Bangwon mészárlásaitól visszavonult és kinevezte 2. fiát királlyá /Jeongjong/, õ viszont rövid idõn belül átadta a trónt BangWonnak, aki Taejong néven foglalja el a trónt.

Itt tartunk most.
Az öreg király, aki aranypalásban mászkál, elvonultan él, Taejong pedig követeket küldözget hozzá, gondolom elsõsorban azért, hogy megbocsásson neki a testvérgyilkosságokért.

De még mindig van egy tábor, feltételezhetõen még az udvarban is, akár a miniszterek között is, amelyik nem akarja elfogadni az uj dinasztiát, szervezkednek Taejong ellen.

A képen Taejo, a Joseon /CSoszon/ dinasztia alapitója
K. Judit 2015 jan. 31. - 10:42:07
(507/9141)
Erre a fiúra gondolsz?
Lesz szerepe, a fõszereplõk között van a képe.
Azt hiszem a cipõimádó szolgáló még meg fogja bánni, hogy kikosarazta ... de megérdemli.
Illiona 2015 jan. 31. - 10:25:37
(506/9141)
és még a Maids kapcsán:

van az szép magas hentesfiu a miniszter házában, az olyan csendesen, de jelentõsen van jelen!
szerintem neki is lesz késõbb komolyabb része a cselekményben, kizárt hogy csak statiszta legyen.
A hentesbárddal is olyan keményen bánt, csak feltételezem, hogy darabolt már simán embert is!
Õneki tetszik az a cselédlány aki már az úrfival...
róla még nincs képem sem, majd du.
Illiona 2015 jan. 31. - 10:20:14
(505/9141)
Maids 1-2 höz
Tényleg durvaq ez a kötéllel rángatás, és szerintem egy 50 kilós embert nem is tudom hogy lehet e igy vonszolni, biztosan trükköt alkalmaztak.

Én megértem OJH-t, ha nem ilyen kegyetlen, és nem ennyire kemény, és csak egy pillanatban próbál meg emberséges lenni bárkivel akkor el is bukik abban a pillanatban. Azt láttuk hogy ezekben a házakban rengeteg szolga van, és minden sarokra jut egy leskelõdni! Ha valakivel kivételt tenne, arról biztosan tudná a szolgasereg, és a háziak is 5 percen belül!
A szolgákban pedig nem lehet megbízni! a pletyka és ármánykodás, rosszindulat ugyanugy jelen van, szolidaritás nulla, mint gazdagéknál.
erre lesz a 3.-ban is durva példa.
K. Judit 2015 jan. 31. - 09:51:07
(504/9141)
Úgy látszik Taejo már teljesen elhülyült állapotban van itt. Én úgy tudtam (a TGS kapcsán), hogy annyira kikészítette õt idegileg a saját fiai testvérháborúja, hogy elvonult élete utolsó részében egy kolostorba. Persze elõtte még megkeseríthette egyesek, fõleg Bangwon (Taejong) és néhány más alattvalója életét.
Talán ez lesz majd a 3. részben, hogy az öreg meggondolta magát, erre tettek utalást korábban is, hogy nagyon rapszodikus. Bár egy idõre még a nyakán hagyta Szolvon fejét, késõbb mégis megvádolta. Vagy a "földalatti" mozgalom támogatása derült ki valahogy. A két minisztert még nem tudom hová tenni, talán az idõsebbik, a pénzügyminiszter, a võlegény apja megpróbál segíteni, de kérdés, hogy meddig tud elmenni. Belenéztem a harmadikba, azt hiszem végül még a fiát is sikerül rávennie, hogy visszakozzon. De elképzelhetõ, hogy Szolvon valamit nem volt hajlandó bevallani, vagy visszavonni, ami feltétele lehetett volna a segítségnek, vagy a vég elkerülésének. Nem is folytatom, mert a szöveg nélküli képekbõl is jól látszott, hogy mi lett az eredménye....

Viszont valaki mozgatja a szálakat, akit még nem láttunk, vagy akirõl nem gondolnánk, akinek pl. OJH is engedelmeskedik. Tehát az õ szerepe is valószínûleg egy terv része, talán összefüggésben van azzal az illegális politikai csoportosulással.

Már kezdik árnyalni a gazdagok kontra szegények képet mást nem is írok, elképesztõ gonoszságok következnek.
Tegu 2015 jan. 31. - 07:52:20 Előzmény K. Judit
(503/9141)
Igen, eddig két királyt láttunk, Taejot, az öreget, aki már visszavonult és Taejongot, a fiát, aki már trónon ül és követeket küldözget apjához.
Tegu 2015 jan. 31. - 07:42:52 Előzmény Illiona
(502/9141)
Maiden 1-2.
Megnéztem az elsõ két részt, az eszközei közül a kötél nagyon nem tetszik nekem, durva, mikor nyakukra hurkolt kötéllel huzza vissza a lányokat.
Illiona 2015 jan. 30. - 23:35:31
(501/9141)
Sziasztok!
Maids 3. rész!

Hû, nagyon. Megdöbbentõ, sokkoló, megdermesztõ!
Remélem holnap lesz felirat, egyáltalán nem bánom hogy elõre néztem felirat nélkül, mert ez kétszer nézve sem lesz sok.
Tegu 2015 jan. 30. - 15:06:48
(500/9141)
Ja, minden lehet, meglátjuk:)
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:35:19
(499/9141)
Ki ne örülne annak, hogy egy herceg érdeklõdik a (akár nevelt) lányuk iránt :)

Yoolt nagyfülû mentette meg, ezt mi is láttuk, és mintha azt mondta volna Wang So-nak, hogy õk is nevelték fel, mindent nekik köszönhet.
Persze ha az élete felére nem emlékszik, akkor tök mindegy, hogy mit gondol, vagy mit mesél másoknak. Mindenesetre szelektív lehet a memóriája, mert viszont mint kereskedõnek elég éles esze van, több nyelven beszél ....

Nincs bajom ezzel az elmélettel, esetleg csak az kissé hihetetlen, hogy Csilsukék kétszer találták meg. Nem tudom, elhangzott-e, hogy együtt nevelkedtek a testvérekkel, mert ha nem, akkor lehet hogy csak valamilyen eseményen találkoztak, esetleg a lány egy meghatározott idõt töltött a palotában, amire késõbb valami miatt (baleset) nem emlékszik.
Tegu 2015 jan. 30. - 13:20:21 Előzmény K. Judit
(498/9141)
Nem, az ikerpár történet akkor jönne be, ha még csecsemõ korban vitték volna a két babát kétfelé, egyiket az anyjuk, másikat pedig mondjuk a bátyjuk a kisérettel, akik Goreyoba menekültek és ott befogadták õket, õt ismerték a Hwangbo klán tagjai, aztán meghalt vagy megölték mondjuk a jósnõ emberei, akik nem tudtak az ikertestvérrõl.

A másik esetben pedig õ Yool menekül meg, nevelõdik a Hwangbo klánnál, együtt nõ fel Wookkal, akinek tetszik is, de a jósnõ emberei megtalálják, meg akarják ölni, de életben marad, viszont elvesziti az emlékezetét, a nagyfülü nõ és Csilsuk pedig nem akarják megmondani neki az igazságot vagy nem is ismerték a Hwangbo klánt, csak ismét megmentették Yoolt.
Uis nagyon örömködtek, amikor egy herceg / Wook/ eljött látogatóba Yoolhoz.
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:17:03 Előzmény Tegu
(497/9141)
Meg az õ testalkatukkal, szõrtelen ábrázatukkal és sokszor lányos vonásaikkal viszonylag könnyû dolguk van.
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:13:20
(496/9141)
Azon állítólag már jóval túl voltak, amennyit az orvos jósolt.

Viszont akkor már felnõtt korában érhette baleset, és utána találkozhatott valahol a testvérpárral, amire nem emlékszik.
Akkor viszont az ikerpár-elmélet ki van lõve.
(Jobb is, mert azt kínjukban szokták bevetni a forgatókönyv, vagy például a krimiírók, amikor már semmi más megoldás nem jut eszükbe.)
Tegu 2015 jan. 30. - 13:10:00
(495/9141)
Már meséltem, hogy igy keveredtem a koreai sorozatok nézésébe, a Sillánál csak hallottam a hangokat és meg voltam döbbenve, hogy nem látják a többiek, hogy itt egy nõ beszél és nem ffi.
Ezért néha bementem a szobába megnézni, hogy hol tartanak, rájöttek-e már, hogy Tokmán nem ffi.
:))
Azóta már hány sorozatot láttunk, még mait is, ahol egyszerü ffiruhában elhiteti magáról, hogy ffi.
Hiába egy ilyen képmutató, külsõségekre adó társadalomban talán nem nehéz.
Rhubarb 2015 jan. 30. - 13:05:58
(494/9141)
Ahogy Tegu is írta, én is betegségre gyanakszom. Ezért alszik napokat.
Plusz megkérdezte mennyi idõt adott neki az orvos. ???
Nem emlékszem pontosan...
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:05:09
(493/9141)
Ennek egyszerû az oka, az a cél, hogy a nézõ felismerje.
Így tudunk izgulni :)
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:01:58
(492/9141)
Akkor tényleg nem látta.
Ez viszont egy okkal több, hogy a lányt ne értsem, miért duzzog.
Bár a végére megenyhült, ahogy meglátta a nyakában a lepkeszárnyat.
Tegu 2015 jan. 30. - 13:01:40
(491/9141)
Bizony a lovas jelenetnél látta, csak nem azonositotta a pirosfátyolos nõvel:)

Egyébként mindig megdöbbent, hogy ffiruhában, fátyol mögött, álarcban nem ismernek rá valakire, még az álarcot megértem, bár azért a hangról, szemrõl azért felismerhetõ a többség.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:59:38
(490/9141)
Világos :)
De azért fõszereplõkkel nem szoktak gyilkoltatni - még szolgálókat sem.
Ha katona lenne, az más ...
Lehet, hogy végül nem ölte meg, de már ahogy a kötéllel visszahúzta ....
Illiona 2015 jan. 30. - 12:54:45
(489/9141)
neki is bizonyitania kell, hogy hûséges szolgáló, különben nem tudna bizalmas belsõ körben lenni.
és azt nem mutatták hogy kinyirta a lányt, lehet hogy csak egy nyulat szúrt le, és a lány majd jó lesz késõbb, végül is csak a vért láttuk. Viszont eszközei voltak, mint egy hentesnek, nem elõször csinálta meg ezt.

az akkori értékrend szerint nem volt akkora értéke egy szolgának mint most a mi szemünkkel.
És ha nagy céljai vannak valakinek, akkor mi egy nõ élete?
Rhubarb 2015 jan. 30. - 12:54:31
(488/9141)
Sziasztok!
Nem látta egyáltalán.
A lovasnál megmentette, aztán ment is tovább. Lila fátyol.

Már közvetlenül az esküvõ elõtt gyõzködte, a piros fátyolos ruhában. Azt se vette le.

Sõt, úgy vált el tõle Wang So a 2. részben, hogy jobb, ha nem is látja az arcát.
Pedig a lány meg akarta mutatni.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:47:56
(487/9141)
Ezen én is törtem a fejem, hogy vajon Wang-so látta-e Yool-t, de rájöttem, igenis látta. Amikor megmentette valami lovas, vagy valami kocsi elõl, és amikor a lány rábeszélte, hogy játssza el a võlegényét. Akkor még - úgy emlékszem - nem volt rajta fátyol. Csakis az esküvõn, és utána, éjszaka.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:44:15
(486/9141)
Ajjaj, megvan, melyik király uralkodása alatt játszódik a Maids története.
Taejongról van szó, Taejo (YSG) fiáról, akit mi úgy ismerünk, hogy BAng-won.
Nagy természetû ember lehetett, össze se lehet számolni, hány gyereke volt (16 fiút számolok, köztük Sejong királyt is, plusz két örökbe fogadott fiút, és kb. 17 lányt).
Mindent a hivatalos feleségekkel és az ágyasokkal együtt 18 nõtõl. 7 ágyas nem szült neki gyereket.

Na nem fogunk unatkozni, ha ezt a drámát is körbejárjuk történelmileg. Remélem egyébként sem.
(Az imént OJH kinyírt egy terhes szolgálót, ezt azért majd meg kell magyarázniuk ... azt meg még senki nem is tudja, hogy az a lány is terhes, aki felvette Yn jeob cipõjét.)
Tegu 2015 jan. 30. - 12:31:01
(485/9141)
Yool bátyja sem ismerte fel WAngSo-t, WangSo pedig Yoolt nem látta, a bátyót sem igazán, a nevelõszülõkre meg nem emlékezett, sõt, a nagyfülü nõ mondta is, hogy alig látta õt WangSo.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:16:54
(484/9141)
Visszagondolva: az, hogy Yool levett egy terhet Wang So válláról, azt is jelentheti, hogy nem csak a születésekori átok határozhatja meg az életét, van, hogy õ ment meg másokat és van, aki igényli a segítségét, van, aki kedves hozzá.
Talán ezért volt jókedve.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:10:17
(483/9141)
Tényleg, a báty is ott volt ... õk hárman biztos nem változtak egyáltalán.

De most túl azon, hogy mi természetesen látjuk, hogy a lány lány, azért Wang-so-nak is gyanús volt Yool, például összehasonlítva a nindzsa lánnyal, valahogy pont a gibangban jött rá, hogy a lányok egyformán töltenek bort, fel is rémlett elõtte Yool kissé spicces töltögetése. Arról a félreérthetõ, féltékenykedõ viselkedésérõl nem is beszélve.

Azzal egyetértek, hogy a férfiak néha a legordítóbb dolgokat se veszik észre, de a forgatókönyvíró inkább csak össze akar keverni minket (például ezzel a sok Wanggal, Hwanggal, vagy hogy mindenkit horabonyinak szólítanak, még a néma szolgálót is ...), hogy szórakozzunk :))
Illiona 2015 jan. 30. - 11:58:43
(482/9141)
a nevelõszülõkön kívül a bátty is ott volt az álesküvõn, és azt is most felismerhetné, az olyan megjegyezhetõ, karakteres jelenség. A nevelõszülõk jobban elmennek sablonos külsejû embereknek.

De ha igaz lenne amit mondasz, hogy Wang So felismeri õket, és csak ugy tesz, mintha nem, akkor viszont nem õket vágja át, hanem a filmkészitõ minket, és ez a variáció nem tetszene.
K. Judit 2015 jan. 30. - 11:52:58
(481/9141)
Ezzel egyetértek, hogy van szerepe, véletlenül nem tesznek bele ilyen mondatokat.
Az ilyesmire felfigyel az ember, én is emlékszem rá.
Ha a lepke egyben volt, és csak a felét adta oda Yool Wang-Sonak, akkor nincs gond.
Akkor lett volna gond, ha a nyakából leemeli és úgy adja oda neki.
Mert akkor valahol van egy másik fél.
De így ketten osztoznak a pillangón, nyilván azt jelképezi, hogy összetartoznak akár volt hivatalos esküvõ, akár nem.

Azért egy hiba becsúszott, mert az "ál" esküvõn ott voltak a nevelõszülõk is (ugye Csilsuk meg a ... neje), elég érdekes, hogy öt év után Wang So nem ismerte fel õket - ha igaz.
Bár lehet az is, hogy Wang So felismert mindenkit, tehát Yool-t is, csak szórakozik velünk ... mert neki is volt egy fura megjegyzése Yool-lal kapcsolatban, valami olyasmi, hogy levett egy terhet a válláról. Ja, amikor a szolgálója kérdezi, hogy mitõl olyan jókedvû ... Ez még az esküvõ után volt, tehát még Taejo halála elõtt.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:40:59
(480/9141)
Javitás:)
Yool nem féltestvére Wang Sonak.
:)
Tegu 2015 jan. 30. - 11:35:53
(479/9141)
Ugy gondolom, hogy már a következõ generációt fogadták be, tehát Yool korosztályát, esetleg a bátyjával együtt, aki most még ugy tudjuk, hogy meghalt. Szeritnem él.

Tehát Yool nem féltestvére Yoolnak.

Na majd kiderül, mit találtak ki:)
De valami szerepe lehet ennek a hasonlóságnak.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:34:02
(478/9141)
Na de mindkét fél nála volt, mielõtt odaadta volna WAngSo-nak.
K. Judit 2015 jan. 30. - 11:14:14
(477/9141)
Akkor az a viccelõdés Wookkal nagyon is igaz volt. Amikor azt mondta, hogy a "sógorok vagyunk, nem testvérek".
Ezek szerint a balhae-i uralkodó család maradékát annyira befogadta a király, hogy pl. Yoon anyját mindjárt az ágyába is invitálta.

És akkor mindenki testvér, vagy féltestvér.
Wangsonak nemcsak felesége a pastás lány, hanem testvére is. És Wook sógor is, meg báty is.
Sõt, Yoon is a féltestvére, az apjuk pedig Taejo.

(Most vagy valami egész más titokról van szó, vagy viccelõdik velünk a forgatókönyvíró. Nem elõször :))
K. Judit 2015 jan. 30. - 11:02:49
(476/9141)
Erre nem emlékszem.
Csak arra, hogy az egyik felét odaadta Wangsonak. A nyakából adta oda.
Kezdem úgy érezni, mintha az elsõ tíz részig rejtvényeket fejtenénk.
Mondjuk nem bánom, csak mindig rájövök, hogy míg a feliratot olvasom, addig valami fontos dolgot elmulasztok.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:02:08
(475/9141)
A király alatt itt Taejo-t értettem természetesen.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:01:24
(474/9141)
Mondjuk, WangSo jelenlegi felesége is az egyik féltestvére. Mindkettõ apja a király, csak az anya más, Yeowon anyja a Hwaango klánból származik.
Igy Wook is WangSo féltestvére.
Azért irtam, itt mindenki Wang :)

De ez a lány, Yool, Balhae-i leszármazott. A balhaei királyi család maradékát befogadta Goryeo. Már ha követik a tényeket, bár irták, hogy nem mindenben.
Tegu 2015 jan. 30. - 10:55:16
(473/9141)
Ja és beugrott még valami, miért volt a kétfelé választható pillangós medál mindkét része a lánynál?
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:52:29
(472/9141)
Én is csak találgatok :)
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:51:06
(471/9141)
Akkor ezek szerint Csilsukék kétszer találják meg? Mert hogy most is együtt vannak ...
Tényleg egyszerûbb az ikerpár :)
Ha egyáltalán az egyszerûség a cél.

Vagy: mondjuk egy befolyásos nemesember az apja (aki ágyasokat tarthat, vagy özvegy, és másvalakitõl születik egy másik lánya), és azért hasonlíthat a lány egy másik asszonytól származó leány-féltestvérére ... a lányok az apjukra hasonlítanak legtöbbször.

A király nem lehet az apa, mert akkor testvérek/féltestvérek lennének Wangsoval.
Tegu 2015 jan. 30. - 10:40:05
(470/9141)
Feltételezés, találgatás, fantázia:
A Csilsuk házaspár Goryo-ba menekülve odaadja a megmenekült utolsó herceg kiséretének a gyerek Yoolt, aki pl. a Hwangbo családnál nevelkedik, együtt nõnek fel Wookkal, majd megtalálják õket a jósnõ emberei és meg akarják ölni, rágyujtják a házat vagy lekaszabolják, de megmarad, viszont az emlékezetét részben vagy teljesen elvesziti. Wookék ugy tudják, hogy meghalt, õ meg nem emlékszik rájuk.
Hm
Az ikertestvéres elképzelés egyszerübb lenne.
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:28:26
(469/9141)
Valami összetákolt épület, ahol gondolom a jelmezeket tartják, melegszenek, sminkelnek, írnak, tanulnak, kávéznak.
Elvileg kb. hetvenen lettek volna, ha nagy részük nem megy ebédelni. Tizenvalahányan még kijutottak, annak az egy nõnek a másodikon (?) nem sikerült.
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:25:23
(468/9141)
Ezek szerint hasonlíthat az apjára (az anyját megölték), a bátyjára, vagy lehet egy ikertestvére, akirõl nem tud.
Õ maga azért nem lehet, mert csecsemõként dobták a vízbe, onnantól kezdve meg már Csilsuk nevelte az elálló fülû nénivel.
offtopic
dorombka 2015 jan. 30. - 10:20:55
(467/9141)
Igen, már többször beszéltünk róla, hogy nem kényeztetik el a szereplõket.
Nálunk még statisztának is csak elvetemültebbek mennének el ilyen körülmények közé.
offtopic
dorombka 2015 jan. 30. - 10:18:54
(466/9141)
Azt hittem díszlet .
Tegu 2015 jan. 30. - 10:17:56
(465/9141)
Valami ilyesmi lehet, az egyik ikerlányt valaki más menthette meg a bátyjával együtt, mert még õ is felbukkanhat. /Goryeo-ba menekült a leigázott Balhae utolsó hercege./

Vagy nagyon vad elképzelés lenne, hogy õ maga volt, csak nem emlékszik semmire? VAgy emlékszik, de eljátszották a halálát, hogy békén hagyják a jóslat miatt?
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:15:57
(464/9141)
Már a cipõs sztori elõtt is azt gondoltam, hogy rá fog férni egy kis megleckéztetés. Már felhúzott a hordszékek válogatásával. Az elsõ jelenet OJH-val is azt mutatta, hogy valószínûleg megérdemelte a sorsát. Mielõtt leugrott volna a szikláról. (Tudjuk, hogy aki vízbe esik mindig feltámad, most az elõzményeket látjuk.)

De egyáltalán, micsoda hely az, ahol azonnal megalázzák azt, aki bajba került?
Jó, tudjuk, hogy micsoda hely, bár nekem ez is egy kicsit túl egyszerû ...
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:06:00
(463/9141)
Ikertestvér?
Akkor miért csak egy gyereket próbáltak megszöktetni?
Vagy miért nem "bújtak ki" az átok, ill. prófécia alól azzal, hogy két gyerek lett?
Vagy megint az van, hogy az egyiket rábízták valakire, hogy titokban nevelje fel, a másikkal meg az anya megpróbált elszökni?
(Ha a forgatókönyvíró ikertestvérekhez nyúl, az már nekem gyanús, ill. túl egyszerû ..)
Tegu 2015 jan. 30. - 09:59:56
(462/9141)
Szerintem volt, de ahogy nézem, ez is valami összegányolt épület lehetett, lásd Pokoli torony, nem sokat ért
Pár sorozatban láttuk, hogy a sztárokat kivéve, elég mostoha körülmények között forgatnak
K. Judit 2015 jan. 30. - 09:57:51
(461/9141)
Már maga az épület is mintha papírból készült volna.
Legalábbis nem úgy néz ki, mint egy rendesen megépített ház.
Valami barakk, vagy bódé, vagy mi ...
Tegu 2015 jan. 30. - 09:53:25
(460/9141)
Ma megnézem legalább az elsõ részt.
Látom a tragédiáról szóló hirt, szerintem neked lehet igazad, hogy direkt jelezték a vágással a halálesetet.
Illiona 2015 jan. 30. - 09:52:55
(459/9141)
én megértem õt.
egy olyan világban próbálja megõrizni a tekintélyét, amiben csak ellenségei vannak.
az emberek már csak ilyenek, vagy legalábbis voltak régen :)) Ha észreveszik egy másik ember gyengeségét, abban a pillanatban ugranak rá, és bele is rugnak! De csak mindig a gyengébe!
Õ ezért próbálja mindenképpen megtartani a látszatot. Õ tudja, érzi, hogy amit tesz helytelen, a túlélése miatt kényszerhelyzetben van.
Abban egyet is értettem vele, egy szolga minek is veszi fel egy úrnõ cipõjét? gondolom hogy koszos, és gombás lába volt minimum!
A cipõ náluk amugy is jelkép, többet jelent mint csak egy ruhadarab!
Más cipõjét felvenni meg jelképesen azt is jelenti, annak az életébe belehelyezkedni ( ( Bátyám Cipõjében c am, film pl)
szóval cipõre visszatérünk a 2. után ha megnézted
Tegu 2015 jan. 30. - 09:51:21
(458/9141)
Még a Shine-ról

Kétszer is hasonlitották Shin Yool-t valakihez, aki ugyanolyan, mégis más.
Van egy elképzelésem:
1. VAn, ill. volt egy ikertestvére, aki már Goryeo-ban nevelkedett és ismerte Wang Wookot és nõvérét Yeowont, aztán vagy meghalt vagy eltünt. De ha eltünt volna, akkor most, hogy meglátják Shin Yoolt, az lett volna az elsõ reakciójuk, hogy üdvözlik ismerõsként, fõleg Wang Wook, aki a visszaemlékezések alapján elég romantikus kapcsolatban lehetett a lánnyal.

Az nem lehet, hogy a lány anyjára emlékeznek, mert Wook emlékeiben vele egyidõs lányként él Yool hasonmása.
offtopic
dorombka 2015 jan. 30. - 09:48:45
(457/9141)
Nem is értem ilyen fejlett technikájú országban miért nincs valami automata tûzoltó rendszer. ?
K. Judit 2015 jan. 30. - 09:44:05
(456/9141)
Ja értem, a második részt még nem láttam, biztos abban lesz a vágási hiba.
Elég nagy tragédia.
(Képzelem, mit gondolhattak egy ilyen babonás világban.)

Egyelõre ezt a nõt szívesen felképelném ... Ráfér egy kis lecke, bár már most lehet látni, hogy tanulni fog belõle.
Illiona 2015 jan. 30. - 09:36:40
(455/9141)
Igen, ha nem lett volna a leállás, már a 10-12. résznél járna a Maids sorozat, és nem lenne ekkora verseny a két történelmi sorozat között.
Erre céloztam amikor a vágási hibákról beszéltem, persze lehet hogy a maga film fel, vagy letöltés közben sérült meg.
K. Judit 2015 jan. 30. - 09:21:09
(454/9141)
Ezt olvastátok?

http://www.dramabeans.com/2014/12/fire-destroys-maids-set-kills-one-staffer/

Tûz ütött ki a forgatáson, a forgatócsoport egy tagja meghalt.
K. Judit 2015 jan. 29. - 23:47:23
(453/9141)
Köszi,
én nemrég kezdtem, az elsõ rész felénél sem tartok még.
Azt hiszem, inkább csak holnap tudok beszélni róla.
Illiona 2015 jan. 29. - 23:17:41
(452/9141)
Maids 1-2 rész! nincs spoiler

Hû, nem semmi ez a sorozat sem!
Azért érdekes hogy a "nagy" mû, a Chuno két fõszereplõje egyidõben tér vissza, mindkettõ törtélemi fimben.
Akár azt is gondolhatnánk, megint megversenyeztetik õket!
Mindkettõ -ugyanugy mint a Chunoban- teljesen más karaktert jelenit meg, még a miliõ, a teremtett légkör, hangulat, ami körbeveszi õket, az is teljesen más.

és nincs igazán minõségi különbség a két sorozat között.
A Chunoban én egyértelmûen Oh Ji Ho párti voltam, végig, hûségesen, de ez csak olyan magánszimpátia, egy pillanatra sem vontam kétségbe az ellenfél képességeit.
Most is inkább Maids párti vagyok. Talán.
majd ha más is megnézte, indoklom is. (Ha tudom)

Volt a filmben vágási hiba, talán szándékosan hagyták benne, hogy jelezzék a haláleset nem mult el nyomtalanul, és amit emiatt ujravágtak, arról mi nézõk is tudjunk???
Tegu 2015 jan. 29. - 09:24:04
(451/9141)
Igen, biztosan van rá magyarázat, de csak találgatnék.
K. Judit 2015 jan. 29. - 09:20:36
(450/9141)
Ó köszönöm szépen :)
offtopic
dorombka 2015 jan. 29. - 09:18:39
(449/9141)
Érdekes, egy néhány országban milyen kiúgróak a duci nõk aránya a férfiakhoz képest.
Tegu 2015 jan. 29. - 09:10:20
(448/9141)
A magyarok dagik, a dél-koraiak soványak.
Tegu 2015 jan. 29. - 08:19:19
(447/9141)
Itt az öt pont
offtopic
dorombka 2015 jan. 29. - 06:55:02
(446/9141)
Még egy Buddha sem lehet tökéletes. :)
Még szerencse, hogy a Te szemed nyitott .
offtopic
dorombka 2015 jan. 29. - 06:50:30
(445/9141)
Hát az pech, akkor nélküle kell meditálnod.
Magadra vagy utalva, a saját Buddha szemedet kell igénybe venned, mert állítólag Neked is van olyanod.

Esetleg beszerezhetsz csak egy szemet, ami lát is, vagy legalábbis áldott.
http://karmaguru.hu/buddha-szeme-medal-turkizzel-es-korallal_2028

Most tudtam meg, hogy nem is 2 vagy 3 , hanem 5 szeme van egy rendes Buddhának :

AZ ÖT SZEM:
1) Mennyei Szem:
2) Buddha Szem
3) Bõlcsesség Szem
4) Dharma Szem
5) Hús Szem

Az Öt Szem bár különbözik abban amit lát, de lényegét tekintve ugyanaz.

A Mennyei Szem képes akadályok nélkül látni a Nyolcvanezer Eonon keresztül történt dolgokat.
A Hús Szem csak azokat a dolgokat látja amelyek akadályozottak.
A Dharma Szem képes látni a "földi igazságot", minden aspektusát a földi létezésnek.
A Bölcsesség Szem képes látni a Tökéletes Igazság Létezését.
A Buddha Szem Fénye elhomályosítja ezer Nap ragyogását.

Nem csak a Buddhának, de mindenkinek megvan a Buddha szeme.
Van akinek kinyílt a Buddha szeme, van akinek nem.

http://old.buddhista.info/bla%20bla%20bla/cikkek/A_Tiszta_Fold_a_Buddha_igaz_tanitasa_2.html
Illiona 2015 jan. 29. - 00:37:24
(444/9141)
én L. Jó volt kibeszélni, nagyon hiányzott az 1-2 rész után.
Jó éjt!
Illiona 2015 jan. 29. - 00:35:01
(443/9141)
én a fõnöknõre gondoltam, õ a besúgó!
más:
a szépszakácsnõ pedig Wang So hercegnõ felesége.

Még a Pasta elsõ szériájának idején neveztük annak a fórumon, mivel volt szépségkirálynõ is anno.

Az is jó, hogy a 2 feleség ugyanugy kereskedik, üzletel, még a területeket is felosztják.
Csak az egyik nyiltan, a másik titokban. Épp arra gondoltam, a férjüket hogyan osztják fel?
K. Judit 2015 jan. 29. - 00:28:57
(442/9141)
Ki a szép szakácsnõ?
Már megint kihagytam valakit?