Tegu 2015 jan. 21. - 17:20:58
(191/9141)
Xia facebook infoja:
http://www.dramafever.com/news/lee-min-ho-aged-so-much-from-gangnam-blues-that-it-shocked-his-friends/
Lee Minho a Gangnam blues c. filmben idõsebbnek néz ki, megöregedett, mondják az ismerõsei.
A cikkben magyarázkodik, sokat dolgozott, evett, s nem használt semmilyen krémet az arcára, elég hihetetlennek hangzik.
Itt egy kép róla a filmbõl - már akkor is megjegyeztük, hogy szinte felismerhetetlen.
Tegu 2015 jan. 19. - 18:19:39
(190/9141)
Ebben a sorozatban láttam elõször vagy csak eddig nem figyeltem fel erre, a lóra két oldalt lámpást helyeztek.
Tegu 2015 jan. 18. - 22:09:03
(189/9141)
Injo király, aki egy puccs segitségével került trónra gyakorlatilag a frakciók bábjaként, egy olyan Csoszonban uralkodik, amely a már gyengülõ kinai Ming dinasztia fennhatósága alatt az erõsödõ mandzsu - késõbb Quing /CSing/ dinasztia terjeszkedése ellen próbál lavirozni.
Történetünk kezdetén már egy Ming-Joseon - mandzsu háborut követõ mandzsu invázión tulvannak, ami egy természetesen a mandzsuk számára gazdaságilag kedvezõbb békeszerzõdéssel záródik, de Csoszon önállóságának meghagyásával. A királyi udvarban a Ming-barát konzervativ frakció mandzsu ellenes hangulatot szit, ami az uj mandzsu uralkodó, Hong Taiji, haragját is kiváltja és az egyenrangu testvéri viszonyt fel akarja váltani a mandzsu fennhatóságra, miközben megalapitják a Quing dinasztiát, amely uralkodója a császár.
Ennek a döntésnek az elfogadására érkezik Csoszonba HOng TAi követe, Yong Gol-Dae és követeli Injotól, hogy császárnak kijáró tisztelettel fogadja, ami egyet jelent a döntés elfogadásával, s igy Csoszon Quing dinasztia hübérállamává válásával. /viszont ezzel megusznának egy háborut, amihez sem CSoszonnak, sem pedig még a quingeknek nincs meg az ereje/

Most nézem, ez a Quing dinasztia jó sokáig - 1912-ig - uralkodott.
A képen Hong Tai, a dinasztia alapitójának fia.
Tegu 2015 jan. 18. - 20:00:07
(188/9141)
Elõször azt mondtam a király õrjöngésekor, hogy Injo egy igazi idióta, aztán rájöttem, hogy valójában az volt a fõ problémája, hogy saját viselkedésével vágta el magát az információktól, emiatt tünt ennyire ostobának.
Valójában nem is értem, miért is árulta el a herceg az országát és támogatta az ellenséget?
A mandzsu vezér az õ engedélyével távozott, a hajtü história KJJ kitalációja volt, a hajtüt ellopták a hercegnõtõl /ki is?/ és igy akarták bajba keverni. A herceg ezt elõzte meg a barátaival, mi ebben az ország elárulása és az ellenség támogatása? Érdekes, hogy azt már nem akarta kivizsgálni a király, hogy ki lopta és lopatta el a hajtüt, sõt, KJJ megint meguszott mindent.

Azzal már valószinüleg nem érdemes foglalkozni, milyen kábitószer vált ki biztonsággal öldöklési rohamot annál, aki ezt elfogyasztja.
Tegu 2015 jan. 18. - 19:40:47
(187/9141)
TTM 12 - befejezõ rész

Hm, sajnálom, hogy DH apját megölték, olyan aranyos volt, amikor "megtisztelte" a fiát

Egyébként, látszik, hogy folytatásra készültek, néhány szálat nem varrtak el.

Milady pedig mindent tulélt, mint egy svábbogár, s a következõ részben a király szeretõjeként eredményesen árthatott volna a hercegnek.
Tegu 2015 jan. 18. - 16:34:04
(186/9141)
Persze a 11. részt néztem meg, ma jön a vége, már most mondom, kár, hogy nem lesz folytatása.
Végtére is, ez a Milady is egy pszichopata.
Tegu 2015 jan. 17. - 15:43:21
(185/9141)
TTM 10. rész
Olyan izgalmas volt, hogy kénytelen voltam belenézni a 10. epizód elejébe, de nem néztem végig.
Jó nagyot csavarintottak rajta. Kicsit nem értem, hogy KJJ miért nem lett jobban megbüntetve, elzavarták a királyi udvarból, de továbbra is nagy hatalma maradt.
Ez a lefejezéses történet elég kacifántos. Lehet, hogy nem találgatok, hanem inkább megnézem a 10. részt.
Tegu 2015 jan. 16. - 08:47:08
(184/9141)
Sajnos, nem irtam az idézetekhez, hogy melyik sorozatból vannak, néhány kivétellel, ahol megvan a forrás, ott odairom

"Nem bizom gyanús emberekben és nem gyanakszom olyanra akiben bizom" Yusin

'Hogy megnyerd az emberek szivét, meg kell adni nekik amire vágynak vagy azzal kell fenyegetni õket, amitõl a legjobban félnek" Mishil hatalomtechnikája:)

" A mennyek akarata ingatag, nem szeret sokáig egy helyen idõzni - Csomjong /Silla

" Ha ennyire nem értesz semmihez, tanulj meg kérni" - Tokmán /Silla
Tegu 2015 jan. 16. - 08:32:55
(183/9141)
Aludtam rá egyet, akárhogy is nézzük, azért megbocsáthatatlan, amit Milady tett MR-rel, ezek után azért nem kéne még neki sértõdözni vagy tul korán itélem el õt?
Tegu 2015 jan. 15. - 20:20:50
(182/9141)
The three muskeeters 8

Ez durva, kiderült, hogy mit müvelt MR szolgálója, a Milady.