K. Judit 2017 márc. 14. - 11:33:57
(8221/9141)
Azon már én is sokszor törtem a fejem, hogy miért nem válaszolnak egyenesen egy szemrehányásra, vagy vádra (például fõnök-beosztott viszonylatban sem), talán az lehet az oka, hogy nem illik, illetve az idõsebbel ill. a feljebbvalóval szemben egyáltalán nem szabad visszabeszélni. Sem mentegetõzni, sem kifogásokat keresni. (Ezt is a jó öreg Konfuciusznak köszönhetik.)
De kérdem én, ha mondjuk én vagyok az idõsebb (vagy a fõnök), miért nem jut ez eszembe, miért nem könnyítem meg a szerencsétlen helyzetét azzal, ha elmondhatja az igazat. Csak mert nem beszélnek vissza - nem mernek visszabeszélni nekem - még nem biztos, hogy igazam van ...
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:24:24
(8220/9141)
Hol tartasz, nekem most jön a 4. rész.
Láttad az 5. epizódot is?
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:23:19
(8219/9141)
Arra nem emlékszem, ki volt az a foltos képû fickó, aki részegen felolvasta a Gy-mio-ra utalást (egy helységnév lehet, ahol a mészárlás történt), de a kompromittáló festményeken õ sokszor szerepelt. Lehet, hogy valami fontos család sarja volt, ezért tette el emlékbe a füzetet a b.miniszter.
A b.miniszter, aki továbbra sem felejti el Saimdangot, és rá van kattanva a király unokaöccsére is.
Amíg a király él, addig biztonságban van Lee Gyeom, de vajon ez meddig fog tartani.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:22:40
(8218/9141)
Mondjuk, ha már az õszinteségnél tartunk, a jelenben, az anyós felelõsségre vonja YiJoont, hogy mit mászkál a fiatal sráccal, s ahelyett, hogy elmondaná, pontosan ugy viselkedik, mintha lenne közte és a srác között valami, nehéz megmagyarázni, tudja, nyökög össze vissza, s mikor végre elmondaná, hogy egy kép miatt nyomoznak, mert ez a fiu az egyetlen, akit érdekel és segiteni is tud, akkor az anyós a szavába vág és parancsolgat. Tehát nem fogja segiteni a nyomozásukat, inkább csak hátráltatni, mert elõtte is bujkálni kell

A férj kollegája meghalt, öngyilkos lett azt hiszem, kideritette, hogy a Direktor Sun csoportja kenõpénzekre tartott fenn egy alapot, valószinüleg ezért kerültek bajba a cégükkel, igy a szálak össze fognak érni a jelenben is, mert YiJoon férje ugyanazok ellen fog nyomozni, ha nem ölik meg, akiknek az az érdekük, hogy ne derüljön ki, nem eredeti a kép.

Ja és most, hogy kerestem valamit, megláttam eegy mondatot, amiben a 11-12.résznél azt irják, hogy Lee GYeom rájön mi volt a szerepe a kis szemét lánykának abban, hogy Saimdangékra rászabadultak.
A lány neve Whieumdang Choi.
Ha belegondolunk, abból indult ki az egész, hogy LeeGYeom kedves volt vele...
Mégis mit képzelt, mikor valaki sulyosan megsebesült, miért is kellene vele foglalkozni?
Hülye liba.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:10:42
(8217/9141)
Na az a kiscsaj lesz a "szadista belügyminiszter" felesége. Jól egymásra találtak.

Ma én nem nézek egyet sem, inkább megvárlak, mert úgy látom egy-két résszel lehagytalak. Ennyi még nem vészes, inkább mást csinálok.
Egyébként mûködik az a mozis oldal, remélem csak átmeneti volt a tegnap délutáni zavar.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:03:52
(8216/9141)
Mondjuk, azt ki is mondta, hogy attól fél, hogy letaszitják a trónról és meg is ölik.
Alapban nem is tervezte, hogy trónra kerül, kezdetben bevezettek reformokat, ami felbõszitette a konzervativ frakciót, ezért kinyirták az õ Sambonját, ezt a Jo Gwang-jo-t.
Sajnos Saimdong pont akkor ment be apjához, amikor meglátta és meg is jegyezte a verset és annyira idilli világban élt, hogy fel se fogta, mit müvel, mikor leirta a verset a képére és utána odaajándékozta a néma kislánynak.
Utána az a szemét kis szerelmes lányka aljas módon odarakta Saimdang képeit a tivornyáról, hogy megtalálják, több esze volt, mint Saimdangnak.
K. Judit 2017 márc. 14. - 10:34:37
(8215/9141)
Ezen én is gondolkoztam, a végén arra jutottam, hogy ugye tudták, hogy az apának meg kell halnia (mert õ kapta azt a bizonyos levelet), viszont egy fiatal lány abban a korban nem maradhatott védelem, azaz férfi nélkül, pláne meg kellett mutatni a királynak, hogy nem csak idõhúzásról van szó ...

Én még azt se nagyon értettem, hogy miért baj az, ha a király megbánta a költeményében annak a bizonyos Jo Kwang-jo-nak és a követõinek a lemészárlását, de aztán késõbb kiderült, hogy a király is csak bábja a leghatalmasabb és leggazdagabb klánnak, és lehet, hogy ha az a kis röpcédula (!) elterjed, abból felkelés lehetett volna, szóval még nagyobb mészárlás. Nyilván sejtette, milyen következményekkel járt volna a levelének a kiszivárgása, ha - végsõ soron - még a kedvenc unokaöccsét is feláldozta volna....

(Persze nem biztos, hogy így van, én is csak találgatok, következtetek, mert "ezek" nem szeretnek nyíltan beszélni, egy ilyen történet nézésekor tulajdonképpen minden kockáért meg kell küzdenünk :))) Majd ha odaértél, írd le te is, mire jutottál.

A képen: Saimdang igazi házából ennyi maradt meg.
K. Judit 2017 márc. 14. - 10:10:53
(8214/9141)
Ezt az arckifejezést a legtöbb nõ ismeri, azt jelenti: lebuktál :)
Kezdheted sorolni a kifogásaidat - még ha nincs is semmi bûnöd.
Persze LYA nem mentegetõzik, inkább azonnal támad.
És milyen igaza van, így sokkal hatásosabb....

Õszintén szólva nem tudom, miért nem lehetett megmondani a férfinak az igazat: "az történt, hogy a nagybátyád, Jungjong király tiltotta meg, hogy összeházasodjunk.
Te sem lehetnél életben, ha én nem megyek férjhez valaki máshoz, de az apámat így is elvesztettem. A férjem egy lúzer, tengõdünk a négy gyerekemmel, te pedig élsz ugyan, de a tehetséged ellenére minden értelmes tevékenységet abbahagytál, húsz év után is csak szemrehányásokra vagy képes ..."

Azon gondolkodtam, hogy találkozunk-e majd ebben a történetben egy normális férfival akár a múltban, akár a jelenben. Mert eddig láttunk egy karrierista professzort, egy bizonytalan, gyáva királyt, két lúzer férjet, és egy szadista belügyminisztert (a volt papírkereskedõt), valamint a volt szerelmest, aki túl érzékeny, túl lobbanékony, aki képes húsz volt évig csak magát sajnálni ... Remélem legalább õ összeszedi magát ...
Cafee. 2017 márc. 14. - 10:05:20
(8213/9141)
Par dolgot nem értek a 3.részbõl
Miért kellett azonnal férjhez is mennie a lánynak, Saimdangnak, nem lett volna elég, ha bejelentik, hogy nem fognak összeházasodni?
Kis rohadt féltékeny lányka csak párszáz ember halálát okozta, igy legyél kedves...
Majd leirom, mit ertettem meg, lehet, hogy rosszul, csak le kell mennem a boltba, jövök vissza nemsokára.
Saimdang nagyon buta volt, hogy azt a versrészletet leirta és odaadta a kis néma lánynak.
Cafee. 2017 márc. 14. - 09:51:23
(8212/9141)
és ez fogyott el már majdnem, miközben nem is kente be vele rendesen az arcát, inkább csak a kezére jutott.