Cafee. 2017 márc. 13. - 08:32:04
(8191/9141)
Director Seon nevu no, akit sok sorozatban lattunk mar, a kep tulajdonosa, ha jol ertettem, az o egzisztenciaja is fugg attol, hogy ki festette a kepet. Nem tudom, ki volt az a lakasban golfozo oregember.

Ket epizodot lattam,ma jon a 3.
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:25:34
(8190/9141)
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:23:49
(8189/9141)
Azert nem csak az edo jelek tettek ketsegesse, hogy ki festette a kepet, hanem az ecsetvonasok miatt is, de nem akarta megtamadni a professzort.
A professzor elso osztalyon ult a repulon, s meg az is csipte a szemet, hogy a no hatul a foldon ulve javitja a prezentaciojat, milyen undorito ember
Cafee. 2017 márc. 13. - 08:16:58
(8188/9141)
A kepet a kastely tulajdonosa nekiadta, tekintettel megtalalasanak misztikus korulmenyeire.
K. Judit 2017 márc. 13. - 00:14:24
(8187/9141)
Annyit még elárult a fiúnak a hegyeket ábrázoló képrõl, hogy száz százalékig nem lehet megállapítani, hogy valódi-e. Az a bizonyos edo háttér rákerülhetett késõbb is stb., tehát ha ügyesebb lett volna (jól tudott volna hazudni), akkor jobban elkenhette volna az igazságot.

(Így néz ki a csillogó szemû kissrác léhûtõ hercegként, a fiatalkori Saimdanggal õk lesznek szerelmesek egymásba. A lány apja tanár, nagy mûvészetbarát, akit a király felismer egy vidéki útján, visszaemlékszik egy korábbi politikai gyûlésre, ahol a sokat emlegetett, de még soha nem látott Jo Kwan-jo-t is említik, és emlékeztetni akarja õt egy éjjel írt költeményével, ama láinek láttán a lány apja rájön, hogy ott járt a király a szomszéd fogadóban. Másnap elkezdi az apa lemásolni a költeményt, de a kislány meglát egy részt, ami nagyon nagy hatással lesz rá, és õ is leír emlékezetbõl egy sort, amit odaad valakinek, így valószínûleg gond lesz abból, hogy lázító gondolatok járnak kézrõl kézre ... ezt csak egy elõzetesbõl gondolom. Talán köze lesz a kényszerû elváláshoz ...)
K. Judit 2017 márc. 12. - 23:55:46
(8186/9141)
Ott egy utcai könyvárus van, ha jól emlékszem, és ahogy ott szerencsétlenkedik a nõ a bõrönddel egy csomó könyv leesik. A pasi meg udvarias akar lenni, mindent belerámol egy szatyorba, nyilván olyanokat is, ami nem volt az övé.

Nem tudom, hogy kerül hozzá a kép, ez vagy kimaradt, vagy még nem volt róla szó. De felismeri, hogy õt ábrázolja. Illetve nem tudom, mennyit fog fel az egészbõl.

A gyerek az övé. A férje úgy látom csõdbe vitte a cégét, ezért lelépett, otthagyta õket, de aztán késõbb adott a nõnek valami pénzt, hogy vegyen egy szerény lakást. Odaköltöznek az anyósával és a gyerekkel egy külvárosi lakásba. Véletlenül pont annak a fiúnak a szomszédságába, aki az elõadáson rákérdezett a hegyeket ábrázoló kép valódiságára. Annyi haszna lesz a nõnek belõle, hogy jól tud kínaiul, és segít neki a könyv lefordításában.

Ugyanezekkel a szereplõkkel van egy 1500-as években játszódó történet is (a festõnõ életébõl), ahol kamaszkorában ez a szomszéd fiú volt a szerelme, össze is akartak házasodni. Még kb. itt tartok. A király ugyanaz, mint aki a PÉ királya volt (a 11. Joseon király, most nem jut eszembe a neve), és pont a professzor játssza, aki tönkretette a tanári pályafutását. Királyként nagyon rendesnek tûnik, ezt azért írom, hogy nem minden szereplõ ugyanolyan karakter a jelenben, mint a múltban. Hacsak meg nem változik ...

Amennyit ki lehet találni, hogy a kissrác a király unokaöccse, egy kiszeng volt az anyja, de mivel az apja meghalt, a király a pártfogásába vette, neveltette stb. Õ is fest.
Történik majd valami, ami miatt mégsem tudnak összeházasodni, a nõt valaki máshoz adják férjhez, lesznek gyerekei, de egy korábbi megrázkódtatás miatt nem beszél.
A férfi is elköltözik abból a városból (Hanyang a palota környéke), aztán érdekes módon ugyanabban az idõben megint feltûnnek. (Ez a jelenben egy földrengéshez lesz kötve.)

Kb. ennyit tudok, a 3. részben feltûnik egy régen látott színész (akit annak idején eltiltottak, mert durván viselkedett egy színésznõ kolléganõjével), most papírkereskedõt játszik.
K. Judit 2017 márc. 12. - 23:32:25
(8185/9141)
Küldök egy jó linket (egyetlen hibája, hogy sárga a felirat, néha nehezen olvasható a pasztell színeken):

https://movieonline.io/movies/saimdang-lights-diary/saimdang-lights-diary-episode-01.html

Én is nagyon nehezen találtam nézhetõ online oldalt, ahová nem kell feliratkozni. Ez olyan.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:35:16
(8184/9141)
Te melyiken nezed, megkoszonnek egy jo linket, mert nagyon kinlodosak az eddig talaltak.

Ami a konfliktust illeti, nevek nelkul:
A professzor nagy felfedezese az, hogy egy festmenyt egy hires festo munkajanak tekint, ami valoszinuleg tevedes, ezt kb. egy percen belul megallapitja a no, miutan meglatja az edo korra jellemzo diszitest. Kicsit fura, mert ha aprofesszor igy akar hirnevet es rangot szerezni, az elegge kockazatos, hiszen ket tanitvany is azonnal rajon, hogy az a kep nem lehet annak a festonek a muve. De a prof ugye 30 eve foglalkozik a festo munkaival, nehez megkerdojelzni a hozzaerteset. Azt nem is feltetelezem, hogy ekkorat tevedne, inkabb egy csalo, aki becsapna a vilagot elorejutasert. Ebben segit neki az a no, aki a mondjuk kulturalis miniszteri szek varomanyosa, amihez talan ez a prof. felfedezese juttatna, tehat neki is erdeke lenne, hogy igaz legyen a prof. felfedezese. Uakkor o biztosra akar menni, tehat van remeny, hogy kesobb hallgatni fog a nore, majd megnezem a no nevet is.

Ez az egesz misztikus kastelybeli latogatasa a keppel, ami ot abrazolja, meg zavaros nekem, mindenesetre a kepet nekiadja a kastely ore vagy inkabb tulajdonosa?
Ja es meg valami, amikor kirugjak a szallodabol es a boronddel,szerencstlenkedik, majd elesik es egy olasz ffi segit neki, az adja neki egy nejlonzacskoban azt a regi konyvet vagy mit ami elvezeti a not a kastelyba? Szoval ez meg kicsit zavaros nekem.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:12:24
(8183/9141)
EGyébként ezzel a hajjal sokkal jobban tetszik.
Cafee. 2017 márc. 12. - 22:09:41 Előzmény K. Judit
(8182/9141)
A legelsõ kép róla.
Feltünõ, ahogy a ruzzsal megnövelték a száját, fõleg felül középen, de alul is.