Téma: Dexter

Kattrin 2011 dec. 26. - 12:09:16
(1107/1327)
SPOILER

Leírom kicsit részletesebben is a véleményemet. :))))))

Nos. a 6. évaddal kapcsolatban. Amikor elõször megláttam az Ítéletnap gyilkos - prof. párost, akkor rögtön az jutott eszembe, hogy ez ugyanolyan, mint Dexter és az apja -- vagyis csak Ítéletnap látja az öreget. Vártam is, hogy ez mikor fog kiderülni. De csak nem derült ki, úgyhogy elfogadtam, hogy a prof tényleg létezik, és csak beképzeltem valamit ebbe. De a végén kiderült, hogy a megérzésem helyes volt. :))

Örülök, hogy nem csak nekem nem tetszett a Nebraskás rész. :)) Nagyon zavart Rudy karaktere, már megijedtem, hogy most már mindig õ lesz Dexter apja helyett, de szerencsére csak egy rész erejéig maradt. :)))))

Az nekem sem tetszene, ha Debrát elvinnék picsogós irányba, az egyszerûen nem az õ stílusa. Ez a pszchomókusos dolog is hülyeség szvsz. Tetszik, hogy Debra káromkodik, de számomra ez nem vadságot tükröz, hanem õszinteséget és realizmust. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki nem káromkodik, az nem õszinte.:)) Szóval számomra Debra egy két lábbal a földön járó, õszinte, belevaló csaj. Remélem nem lesz belõle picsogó hisztigép. Az jó, hogy beszél az érzéseirõl pl. Dexterrel, de a picsogás más tészta.

LaGuerta végül szimpatikus lett nekem, de mikor szemétkedik, akkor nagyon utálom. :) De a 6. évad utolsó részében is, mikor Debrával beszélgettek a tetõn... ezek a megnyilvánulásai tetszenek.


Dexter fõleg az elsõ évadokban nagyon mondogatta, hogy neki aztán nincsenek érzelmei, pedig szerintem nagyon is vannak. Legfeljebb nem azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amikkel az átlagembereknek. Persze aztán késõbb kiderül egyértelmûen, hogy neki is vannak "átlagos érzései", itt elsõsorban Harrisonra gondolok, hiszen õt egyértelmûen szereti. De ugyanígy voltak érzelmei Rita irányában is, hiszen fájt neki, hogy megölték, aztán Debra is fontos neki. De gondoljunk csak arra a jelenetre, mikor rosszul lett a rengeteg vér látványától... ez elõhozta a gyermekkori traumát, amit mélyen eltemetett a tudatalattijában. Tehát megrázta õt, hogy emlékezett az anyja halálára. És ott van maga a gyilkolás. Ez egy szenvedély, de szenvedélyei csakis érzõ embereknek vannak.
(Én úgy képzelek el egy érzelem nélküli embert, mint egy állatot, de pozitív értelemben értem. Tehát csakis a létfenntartásra összpontosít, pl. élelemszerzés, szállás, biztonság, ezt viszont a mai világban csak pénzzel szerezheti meg, tehát minél jobb állást kerít magának, magyarul átlagos életet él, de azt igyekszik a legtökéletesebben kivitelezni.)


Aztán amit már sokan mások is felvetettek, hogy hogy nem veszi észre senki. A valóságban kivitelezhetetlen lenne ennyi embert ilyenformán eltüntetni. Eleve ha arra gondolok, hogy a nyílt utcán berak valakit a csomagtartójába... még ha hajnali 2 van is, akkor sem lehet biztos benne, hogy nem látta meg senki. Attól, hogy sötétek az ablakok, attól még lehet mögöttük valaki, aki meglátja. Bármikor bárki felbukkanhat, szóval szerintem ez túl kockázatos, és így könnyen el lehetne kapni. Vagy mikor vízbe fojtja azt az alakot, aki lelõtte Sam atyát... a parton elég messzire el lehet látni, nehogy már ne legyen ott egy szerelmes pár vagy kutyasétáltató... Dexternek annyiszor volt szerencséje, minden szorult helyzetbõl kislisszolt. Persze fenn kell tartani a feszültséget, de akkor is. A kikötõi felvételek közül pont az került a végére, amin az õ hajója volt, így volt ideje kitalálni valamit, és még számtalan ilyen példa van.


Összességében tetszik a sorozat, és már nagyon várom a 7-8. évadot, kíváncsi vagyok, hogy fog reagálni Deb.
Ja, és kedvenc szereplõm Masuka. :)))))
Kattrin 2011 dec. 25. - 13:35:19
(1106/1327)
Uhh, a 6. évad vége extradurva... :DDDD

SPOILER

Szerintem az kicsit erõltetett volt ebben az évadban, hogy Debra pszichológushoz járt. Kiöntötte neki minden gondolatát, az a nõ meg egy-két hümmögéssel meg néhány közhellyel rávezette Debrát a lényegre... cöh.
andesz89 2011 dec. 23. - 20:49:54
(1105/1327)
tényleg elég sok baki volt ebben az évadban,remélem korrigálják a következõ évre.az évadzáró kevésbé volt izgalmas mint az eddigiek de legalább az utolsó jelenet végre nagy változást fog hozni a továbbiakban.nagyon kíváncsi vagyok Dexter-Debra kapcsolatára, akárhogy alakul is.
összességében jó évad volt,talán több poén volt benne mint az eddigiekben de több hibát is vétettek az írók.
10/10
Pickwick 2011 dec. 22. - 00:18:31 10/10
(1104/1327)
Ma megnéztem újra az (eddigi) utolsó részt. Hááát... Ez az egyik kedvenc sorozatom, de remélem a továbbiakban jobban összerakják majd. Pl. most is


*** SPOILER ***

Hogyan vitte le Dexter Travist a "TransCorp" tetejérõl észrevétlenül? Pláne, amikor akkor már elvileg rohantak oda Debráék is... + Csak 1 rendõr volt minden tetõn??? Rendben, hogy sok ember kellett, hiszen ha minden 120 méternél magasabb épületre ( amibõl van ott kb. 50-70 db) küldtek rendõröket, az nem kevés ember. De egy személy minden tetõre? Elvileg elég nagy is egy ilyen tetõ, fõleg ha úgy néz ki, mint a "TransCorp"-é, úgy értem volt ott mindenféle, nem olyan, hogy megállsz valahol és belátod az egészet.

Na mindegy. Egyébként is Mr. Hall már régebben lenyilatkozta (azt hiszem az Ellen showban), hogy Dexter minden bizonnyal tud repülni, láthatatlanná válni és még sok mást. (+ az a sok fólia...) :))

Amúgy az jó jelenet volt, amikor mondta, hogy "I'm a father, a son, a serial killer. ". ;)


*** SPOILER (és hozzászólás...) VÉGE ***
wrossi 2011 dec. 20. - 23:33:56
(1103/1327)
Egy olyan sorozatnál ahol sok évad épül egymásra elkerülhetetlen,hogy egyes szereplõk ellentmondásba kerüljenek önmagukkal.Ez sokszor csak akkor tûnik fel amikor rám jön az inger és több évadot nézek meg gyors egymásutánban.Nagyon jó ötletnek tartom ha egy sorozatot úgy építenek fel,hogy maximum 4-5 állandó szereplõ van és minden évadot feldobnak egy ismert,népszerû vendégszereplõvel.Sokkal kisebb az esély egy esetleges logikai gixerre ha kevés állandó szereplõvel dolgoznak.Azt utálon nagyon mikor egy szereplõ folyton váltogatja a jó és a rossz oldalt,én meg gyõzzem eldönteni,hogy szeretem vagy utálom.Inkább legyen mindíg egy aktuális gonosz akin az évad végén áthajt minimum egy úthenger.Akkor azzal a jólesõ érzéssel várhatom a következõ évadot,hogy a jó gyõzedelmeskedett és valami egészen új kihívással kell szembenéznie legközelebb.
Nekem Deb káromkodós énje a sorozat sava-borsa,minden másnál fontosabb és nem a szitkok mennyisége miatt.
9/10
Teszka 2011 dec. 20. - 21:40:34 9/10
(1102/1327)
Most kezdtem el rákattanni a sorozatra,de nagyon jó.2 hét alatt megnéztem az elsõ 4 évadot,és most kezdem el az 5.-et.Nagyon tetszik az hogy egy évad mesél el egy történetet,és nem minden rész külön álló....Persze van hátránya is...tovább lehet izgulni,hogy vajon mi lesz a vége :)
10/10
Pickwick 2011 dec. 20. - 21:34:55 10/10
(1101/1327)
LOL. Meg amikor Dex észrevette, hogy Travis

* SPOILER *
az õ ingét viseli. :DDD

Én úgy emlékszem, hogy ott volt Dex lakása elõtt a doboz (gondolom a gyakornok srác odavitte vagy vitette, hiszen láttuk, hogy õ írta rá a dobozra Dexter nevét) ahonnan aztán ítéletnap felvette. Ha ennél konkrétabban érdekel akkor azt sajnos nem tudom, de feltételezem, hogy így volt.
* SPOILER vége *
6/10
sawyerx 2011 dec. 20. - 21:19:36 6/10
(1100/1327)
na, biztos, hogy figyelmen kívül hagytam, de a mûkéz hogy is került Ítéletnaphoz? [magával viszi be egy dobozban Dexter lakására]

egyébként meg igen, érdekes, nem gondolt arra Dex, hogy ha elszedte Travis a holmijait, nem látogat-e el a lakására : )
10/10
Pickwick 2011 dec. 20. - 21:17:28 10/10
(1099/1327)
"ha carrie bradshaw-t csinálnak belõle, nem vagyok benne biztos, hogy végignézem a következõ évadot." :D Én akkor is nézni fogom (mérhetetlen kínok közepette), de egyetértek, ebbõl ennyi nekem is bõven elég volt.
10/10
Pickwick 2011 dec. 20. - 21:02:16 10/10
(1098/1327)
Egyetértek azzal, hogy sok szál eléggé kiszámíthatóra sikerült ebben az évadban.
Pl. a Dexter-Debra dolog is már epizódokkal ezelõtt felmerült bennem ( még mielõtt a sorozatban szó esett volna róla). Bár én azon kevesek közé tartozom, akiknek ez tetszett (ahogy olvastam a véleményeket a neten a többségnek nem jött be). :) De ha õszinte akarok lenni csak a jelenetek tetszettek, a sorozatba annyira nem illik bele. Bár gondolom ennek szerepe lesz a továbbiakban (legalább az elsõ néhány részben). Egyébként szerintem teljesen érthetõ, mármint számomra nem volt illogikus, amit Debra érez. (Sok helyen olvastam, hogy érthetetlen, légbõl kapott és alaptalan, de ezekkel nem értek egyet.) Úgy gondolom várható volt, hogy ez lesz.

De ez az utolsó rész... Tetszett ez is, persze, de
*** SPOILER ***
kikészültem attól, hogy Dex mindenét elhagyta. A cipõjét, a kesztyûjét, a mobilját, a kulcsát, a pénztárcáját, kártyáit stb. Hát ez nem gáz, nem probléma? Vagyis értem, hogy az fontosabb, hogy életben van de... Nem zavarja, hogy kitudja hol bukkannak rájuk és majd lehet magyarázkodnia kell?
Érdekes, hogy a kézzel is csak ennyi történt, minden továbbira pedig várhatunk õszig. Amúgy nem tudom, én nagyon várom az új évadot. De valahogy nem az utolsó rész miatt, hanem inkább mert egyik kedvenc sorozatom és nagyon rá vagyok kattanva. :D
Egyébként innentõl bármit el tudok képzelni. Debrára ráomlik a templom, Dex gyorsan eltakarít, majd ráfog mindent a fejsérülésre. :DD
* SPOILER *
Mr.Niceguy 2011 dec. 20. - 20:30:11
(1097/1327)
SPOILER

na igen, Sam testvér tényleg jó karakter volt, de ha azt nézem, mi lett a következménye a halálának, akkor azt mondom, nem kár, hogy így végezte.

az a gáz, hogy nekem már az elején feltûnt, hogy amikor travis és gellar pl egy étteremben "együtt" ebédelnek, akkor a pincérnõ nem többesszámot használ, így sajna elég korán számoltam azzal a lehetõséggel, hogy mi van akkor, ha gellar halott.
Mr.Niceguy 2011 dec. 20. - 20:24:31 Előzmény ulqui11
(1096/1327)
SPOILER

szvsz elég gyenge lenne, ha az lenne a fõ szál, hogy a kocka csávó elkezd gyilkolászni, hogy felhívja magára Dexter figyelmét.

nem akarok vészmadárkodni, de van egy olyan érzésem, hogy a következõ évadban Debra még a hatodikban tapasztaltnál is többet fog lelkizni. pont az tetszett a karakterben, hogy többnyire céltudatos volt és a káromkodásai egyszerûen zseniálisak voltak. ha carrie bradshaw-t csinálnak belõle, nem vagyok benne biztos, hogy végignézem a következõ évadot.
6/10
sawyerx 2011 dec. 20. - 20:20:47 6/10
(1095/1327)
===SPOILER lehet benn===

hát jah, a 3. és 4. évadhoz hasonlóan, a 6.-nak is az elsõ fele volt "izgalmas", a másik fele laposabb. az tényleg említésre méltó, hogy az elõzõ évadokban ritka volt az olyan szereplõ, akit mellék létére átvittek másik évadba, talán csak Lundy és Dexter örege, mostanában viszont próbálják egyre inkább összefûzni a sztorit a korábbi évadokkal, gondolom nemsokára le akarják zárni, összefüggõnek kell lenni.

én igen bírtam Sam atyát, kár, hogy meg kellett halnia, kábé onnantól kezdve lett unalmasabb, viszont a végén az a professzoros csavar igen bejött, lestem egy nagyot. a végére pedig lehetett számítani, hogy elõbb-utóbb bekövetkezik, de gondolom testvéri titok marad, amit majd sokszor próbál majd Deb magában tartani : )
10/10
ulqui11 2011 dec. 20. - 19:42:50 10/10 Előzmény Mr.Niceguy
(1094/1327)
Hát pedig a sorozat történetében az eddigi legnagyobb csavar,bár egyetértek,nem vitte a pálmát ez az évad,de nekem úgy tûnik,az egész csak erre a debrás ügyre ment ki,pl a sorozatban nem emlékszem olyanra,hogy egy feltehetõleg jövendõbeli fõellent átvisznek az egyik évadból a másikba(ugye az a kocka segéd gyerek).
Ezek ellenére én nagyon várom a kövi évadot,pláne ha Debra több szerepet kap benne,és Carpenter hozza az elmúlt pár részben való alakítását.
Lehet,hogy csak én láttam bele, de mintha a csajnak jobban állna ez a szerelmes szerep,mint a káromkodós,vad csaj(bár biztos ki fog készülni). :D
Duccs 2011 dec. 20. - 02:31:28 Előzmény nuussi
(1093/1327)
Most végeztem a 6. évad utolsó részével és nekem bejött ez az évad. Az utolsó jelenettõl szó szerint fel állt a szõr a hátamon.
10/10
nuussi 2011 dec. 19. - 20:21:18 10/10
(1092/1327)
Hát ez a 6.évad marha jó volt. :D Alig várom a folytatást.
Mr.Niceguy 2011 dec. 19. - 19:49:18
(1091/1327)
kövezzetek meg, de nekem nem tetszett a 6. évad. a story még oké, de azok a dolgok, amiket az írók csavarnak szántak, simán kitalálhatók voltak. az utolsó jelenet pedig bõven kevés ahhoz, hogy különösebben várjam a következõ évadot.
10/10
dexter7 2011 dec. 19. - 19:35:52 10/10
(1090/1327)
Fúú ez a 6. évad kiszabott jó volt. Legyen már szeptember. :D
andesz89 2011 dec. 15. - 17:24:49
(1089/1327)
amennyire jól kezdett az évad az utóbbi 3 rész síralmas volt.Dexter olyan amatõr dolgokat csinál amit az elõzõ évadokban el sem tudtam képzelni.az íróknak semmi ötletük nincs, az biztos.Dexter-Debra kapcsolatát meg ne vigyék el abba az irányba ami a 11.részben felmerült,nagyon banális lépés lenne.
az elmúlt évadok részeit mindig nagy izgalommal vártam de ennél már csak azt hogy vége legyen.remélem a következõ évad ötletesebb és izgalmasabb lesz.
6/10
sawyerx 2011 dec. 08. - 20:18:01 6/10
(1088/1327)
na, most kezdtem a 6. évadot, majd komolyabban is mondok véleményt, de ami eddig nagyon megragadt bennem:
a 4. évadban, amikor Arti bá megöli az irodaházban a hapsit, felveszi a kamera. a felvételt Dexter elviszi, vagy az alapján hogyhogy nem tudják azonosítani? (nem ragadok le ilyeneknél, egyedül ez zavart :D)