7/10
szookedorina 2018 máj. 20. - 15:46:44 7/10
(16/16)
Különben is itt már a vagyon öröklődik nem a nagyság.
Állítólag napóleon nem is volt olyan kicsi mint aminjennek beállították olyan átlagos mint egy eladó, pincér, informatikus....
Különben is annyi hatalma volt, hogy ezt csak Ő dönthette el, hogy éppen hány centi magas :)
7/10
szookedorina 2018 máj. 20. - 15:26:57 7/10
(15/16)
"A származás itt közömbös." Azért ezt ne hangoztasd nemesi családok (arisztokraták) között, ha véletlenül oda tévedsz.
Mi kellett a történelem folyamán ahhoz, hogy valaki király legyen?
Majd Napóleon megmondja! xd
Edmond Dantes 2018 máj. 20. - 10:51:47 Előzmény szookedorina
(14/16)
A származás itt közömbös. Diana NEM arisztokrata felmenői jóvoltából lett walesi hercegné, hanem mert a walesi herceghez vagy is a brit trónörököshöz ment feleségül. Vagyis akár polgári származással is a walesi hercegné címet ruházták volna rá férjhezmenetelekor. Walesi hercegnő címet egy esetleges brit női trónörökös kapna, akire-amire mostanában nincs sok esély.
7/10
szookedorina 2018 máj. 19. - 21:33:27 7/10 Előzmény moni06
(13/16)
"az idő minden sebet begyógyít" de az elme nem felejt!
Mi értelme volt egy ember életét megkeseríteni, gáncsolni ha nem volt rá ok, nem volt miért 0 a koncepció?!
Az eredményen, az emberek felszínes sajnálatán a háttérből változtatni nem lehet, és ez mélyen felháborító.
Egyvalami azonban biztos: ha mindenre tudnánk a választ, többé már nem volna mit felfedezni. Ó, boldog a tudatlanság.

7/10
szookedorina 2018 máj. 19. - 17:09:44 7/10
(12/16)
Alaptalan vádak
A biofegyverek történetének egyik fő motívuma, hogy konfliktus idején az emberek feltételezik, hogy az ellenség mesterségesen indított járványokkal támad.

A koreai háború során Észak-Korea és szövetségesei az USA-t vádolták biológiai agresszióval. Feltételezésük részben azon alapult, hogy tudtak Shiro Ishii és a 731-es Víztisztító Alakulat (lásd fent) büntetlenségéről. Joggal feltételezték, hogy az amerikaiak a biofegyver-technológiai ismeretek átadásáért cserében tekintettek el a háborús bűnösök felelősségre vonásától.

Az elmúlt évtizedekben Kuba az ENSZ-ben több alkalommal megvádolta az USA-t titkos biológiai agresszió elkövetésével, így például az afrikai sertéspestis kubai járványa kapcsán, amelynél azonban a fertőzés forrása a repülői ételmaradék volt.[1]

A Nobel-békedíjas Wangari Maathai sejteni véli, hogy az afrikai AIDS-járvány szándékos biológiai agresszió eredménye

Az OPCW-nek (Vegyifegyver-tilalmi Szervezet) 2011 elején 188 tagállama van, amelyek a világ lakosságának 98%-át képviselik. Továbbra sem tagja viszont Egyiptom, Irak, Izrael és Szíria. A többi, még távol maradó ország gyakorlatilag nem rendelkezik vegyiparral.

forrás wikipedia

Ezek a hirtelen nagy összecsókolózások a nagyhatalmak részéről, elfogadások fontosabb ok nélkül annyira elképzelhetetlenek, lehetetlenek?
Igen.


moni06 2018 máj. 19. - 09:19:56
(11/16)
Csupán egy megjegyzés: hihetetlen, hogy elég volt húsz év és az emberek elfelejtették, mi is történt Diana, Károly, illetve Camilla között... az utóbbi időben, ahogy figyelem a híreket, megdöbbentő, ahogy sokan "állom-párként" jellemzik azt a házasságot, amit húsz éve elítéltek volna. Jó pár éve, hallani sem akartak róla, hogy Camilla királyné lehessen, míg most, ahogy látom, erőteljesen igyekszik a palota mindezt szépen-lassan a közvélemény számára elfogadhatóvá tenni. És el is érik, ahogy látható. Amondó vagyok, hogy hamarosan a királynő lemond... Tudom, minket mindez nem érint, csupán azért írom, mert elgondolkodtató, hogy igaz lehet a mondás: "az idő minden sebet begyógyít", de azért fáj, hogy mostanában egyre gyakrabban hallani negatív kicsengésű híreket/pletykákat a néhai Dianáról, mintha mindenki elfelejtette volna, hogy mit is érzett azon a bizonyos gyászos, szörnyű napon...
7/10
szookedorina 2018 máj. 18. - 22:46:10 7/10 Előzmény vizeri
(10/16)
Elképzelem sikerül a saudi arab vonalon a házasság, az egy világegyesítő vérvonallá válhat ha utód lesz, az utód által! A Világ legerősebb vérvonala!
Ennek jegyében az érdekekről;
Azt tekinti a jog kétséget kizáróan bizonyított ténynek, ami egy zárt logikai láncot képez. Tehát logikai úton nem lehet más lehetőséggel számolni.
3 évvel évvel ezelőtt egy átlagosan olvasott, átlagosan iskolázott, magyarul anyanyelvi szinten beszélő ember sem feltétlenül tudta, hogy létezik olyan szó, hogy migráns.
cellasto 2018 ápr. 02. - 21:45:01
(9/16)
Nagyon jó kis film volt.
Sajnos nem láttam az első 40 percet, remélem adják majd meg.

Rossz volt nézni milyen szenvedés volt az élete ott, ahol szinte mindent megkapott.
7/10
szookedorina 2018 ápr. 02. - 21:19:18 7/10 Előzmény vizeri
(8/16)


Vegyünk egy helyzetet. 2 barát beszélget egy kocsmában egy sör mellett. Az egyik embert nevezzük Károly, a másikat Musztafának. Mindkettőjüknek tartozik Kamillának valamennyi pénzzel.
Károly a beszélgetés közben arról beszél Musztafának, hogy Kamillát meg kéne verni, hogy a pénzt visszaadja. De közben Károly pontosan tudja, hogy ezt Kamilla sosem fogja megtenni, sőt Károly sem ilyen természet.

Ilyen esetben Károly lehet felbújtónak minősíthető, vagy felbújtásról csak akkor beszélünk, ha ennek következtében a másik el is végzi a bűncselekményt?

Remélem érthető voltam.
7/10
szookedorina 2018 ápr. 02. - 21:04:50 7/10 Előzmény nikato
(7/16)
Ha Katalint kidobják a királyi családból, biztos nem fognak aggódni a következő kapcsolataiért. Nincs miért!
7/10
szookedorina 2018 ápr. 02. - 20:58:01 7/10 Előzmény nikato
(6/16)
MIKOR BŰNCSELEKMÉNY A ZAKLATÁS?
A válasz egyszerű s mégsem az: ha az adott magatartás a zaklató magatartás Btk. Különös Részében foglalt tényállásába illeszthető – azaz annak minden elemét maradéktalanul kimeríti –, megvalósul a bűncselekmény. A büntetőtényállás részletes elemzésétől itt most eltekintek, de pár – a jogalkalmazásban sem konzekvensen kezelt – problémára ki kell térni.
Egyrészről, hogy a zaklatásnak kettő – igencsak különböző – alapesete van, amelyek kvázi különálló bűncselekményként is kezelhetők. A hétköznapi értelemben vett „rendszeresen vagy tartósan háborgató” magatartások mellett – ide tartoznak a különböző telekommunikációs eszközök révén való kapcsolatteremtési törekvések is – büntetendők a különösen súlyos sérelmeket kilátásba helyező „fenyegetés” és az ilyen „látszatkeltés” is.

"Zaklatás
222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség: 2 év.

(3) Aki a zaklatást

a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve

c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve követi el, az (1) esetben 2 év, a (2) esetben bűntett: 3 év.
......stb
Akár üldöztetésnek minősülhet a diszkrimináció .... üldözés a körülmények függvényében lehet, hogy csupán ürügyül szolgált az elkövető (áldozat) politikai nézetei, illetve annak ... elhagyásakor még nem volt menekült, de egy későbbi időpontban azzá vált “sur place” menekültnek nevezzük.
Nem egyszer, sorozatosan gyilkolták meg. Sorstalanságba taszítani embert, embereket egyértelmű bűncselekmény.
7/10
szookedorina 2018 ápr. 02. - 20:43:18 7/10 Előzmény cielo1004
(5/16)

"Dianára a hercegné a helyes kifejezés, mert nem születési jogon lett az (a szülei nem az uralkodó ház tagjai), hanem beházasodott a királyi családba. Ugyanez a heylzet Katalinnak is, Õ sem hercegnõ, hanem hercegné. "
Azért a két nő származásilag nem ugyanaz!
Diána walesi hercegné apja Albert Spencer, Spencer 7. grófja, anyja pedig Cynthia Hamilton, Abercorn 3. hercegének leánya volt.
Katalin cambridge-i hercegné apja Michael Francis Middleton anyja Carole Elizabeth.
Kate Middleton, teljes nevén Catherine Elizabeth Middleton egy középpolgári angol család legidősebb gyermeke. Az angliai Berkshire grófságban lévő Bucklebury településhez tartozó Chapel Row faluban nőtt fel.
8/10
nikato 2017 szept. 02. - 12:06:39 8/10
(4/16)
Kíváncsi lennék, hogy a fiau mit szólnak ehhez, milyen a viszonyuk apjukhoz és Camillához eredetileg, nem amit a nyilvánosság elõtt mutatnak. Elejétõl Károly Camillát szerette és ezt tudta. Elmondja az esküvõje napja volt élete legrosszabb napja.
Szerintem nem ölték meg, menekültek a paparazzik elõl, 160-nal az oszlopnak ütköztek, nem volt bekötve. Ha úgy vesszük a paparazzik \"ölték\" meg. A vakító fény amirõl pedig azóta is beszélnek a motoros fotós fényképezõjének vakuja lehetett.
Az mondjuk furcsa, hogy a kihalt utakon 24 perc kellett a mentõnek a kórházba odaérni. De lehet, hogy akkor sem lehetett volna megmenteni, vagy ha igen, stagnált volna egész életében szegény. Én is a mai napig emlékszem arra a napra mikor bejelentették a halálát. 7 éves voltam és nagyon szomorú lettem. A szomszéd lány szintén, még sírt is, pedig nálam fiatalabb. Hatalmas kisugárzása volt Lady Di-nek. Sokan mondják, hogy kegyeletsértõ, hogy nem hagyják nyugodni, nos nem a botrányt kéne keresni, de emlékezni kell rá, nem baj, ha jelennek meg cikkek, képek. Az utókor is had lássa és mindenki aki szerette. Ne halványuljon el az emléke.
cielo1004 2017 szept. 01. - 18:04:30
(3/16)
Dianára a hercegné a helyes kifejezés, mert nem születési jogon lett az (a szülei nem az uralkodó ház tagjai), hanem beházasodott a királyi családba. Ugyanez a heylzet Katalinnak is, Õ sem hercegnõ, hanem hercegné. Hercegnõnek akkor nevezünk valakit, ha az anyukája vagy az apukája születési jogon tartozik a királyi családhoz pl Sarolta hercegnõ (Vilmos herceg kislánya). A magyar nyelv szépségei...
10/10
vizeri 2017 szept. 01. - 15:02:41 10/10
(2/16)
Megrázó, de tanulságos. Sok olyan részlet van benne, amirõl akkor fogalmunk sem volt.
Gondoltam, h. amerikai, mert az angolok ennyire felkavaróan, merészen nem lettek volna képesek elkészíteni...
10/10
timeataylor 2017 aug. 31. - 20:39:38 10/10
(1/16)
Nem hercegné, hanem hercegnõ!!!!!