Téma: Dianne Wiest

9/10
nikato 2012 júl. 05. - 09:32:45 9/10
(3/3)
Nem egy különleges szépség, de szerintem nagyon jó filmekben szerepelt!!!!!! :D
mulao 2010 ápr. 05. - 16:28:56
(2/3)
Szerintem is jó színésznõ, és különleges karakter.
Obránszky Ármin 2008 aug. 06. - 02:47:48
(1/3)
Az egyik kedvencem a Woody által sokat foglalkoztatott színésznõk közül! Az elsõ közös filmben, a Kairó bíbor rózsáiban még csak epizódszerep jutott Dianne-nek, de az ezt követõ Hannah és nõvéreiben már felejthetetlent alakít a legfiatalabb nõvér szerepében. Sõt, én az õ játékát találtam a legerõsebbnek. Olyan színészek mellett, mint Max von Sydow, Michael Caine vagy éppen a címszerepben majdhogynem saját magát megjelenítõ Mia Farrow nem akármilyen produkció egy addig nem különösebben felkapott színésznõtõl. Ezután jött a Szeptember, A rádió aranykora (megintcsak kiugró teljesítmény), majd a Hannah után ismételten Oscart termõ eddig utolsó közös munka a Lövések a Bradwayn (ezt még pótolnom kell, a többit már volt szerencsém megnézni).
Hogy nem kizárólag Allen kezei között volt képes kiemelkedõt alkotni, arra példa az Ollókezû Edward vagy a Nevem Sam (brilliáns a tárgyalótermes jelenete!). Bevallom, én elsõsorban Woody munkáiból ismerem a hölgyet, a már említett két alkotáson kívül csak A suttogót és a Dan in real life-ot láttam, amiben Dianne Wiest szerephez jutott, de ennyi éppen elég volt ahhoz, h meggyõzzön: zseniális színész és nagyon érdekes egyéniség, akinek a megjelenése a vásznon mindig üdítõ hatású.
Gondoltam, ha majd' minden közepes, de csinos színésznõcske büszkélkedhet a fórumon topikkal, akkor miért egy ekkora klasszis maradjon ki a szórásból. Megtisztelõ, h az enyém lehet az elsõ hozzászólás! Kb. olyan büszke vagyok most magamra, mintha én alakítottam volna ilyen nagyszerûen számtalanszor. :-)