2SY 2013 febr. 15. - 14:10:07
(66/366)
Ja es a pontozas: 4.8/10 es szerintem meg tul is ertekeltem.
1/10
Bavaria 2013 febr. 15. - 13:58:53 1/10
(65/366)
Ez a film emberiség elleni bûntett
2SY 2013 febr. 15. - 13:49:01
(64/366)
Igazabol elottem mar leirtak miert nezhetetlen a film, ezert en csak annyit teszek hozza, hogy minimalis logikai dolgokra sem figyeltek oda amik mar nekem is fajtak pedig Steven Segalon es Chuck Norrison nottem fel. Spoiler:Elosszor is komolyan nem ertettem az Arena plazaban ahogy pozolt a Gangxta meg az Arpa a kameraknak mikor kb 10 masodperc szerepuk volt, de mindegy. Latszik, hogy Kecskemeten van egy Mercedes gyar, mert kb a filben hasznalt kocsik 80 szazaleka merci volt. Mar a 4-ben sem sikerult egy jo fogonoszt ossze szedni itt meg sem probaltak. "Moszkvabol" elautozik a Willis csalad "CSERNOBILBA" par ora alatt(mindezt egy lopott Mercedes Maybachon(vilag kb legdragabb limoja)meg ha csecsen terorista is a tulaj azert csak ra kukkant a gpsre, hogy hol a kocsija ) teszik meg mintha csak Sopron Budapest tavolsag lenne. Ott csomo mindent csinalnak es a vegen, pedig pancsol apa es fia egyet egy erosen radiokativ medenceben, ezutan pedig par raktapaszt, magukra rakva felulnek egy magan repcsire es haza repulnek New Yorkba. Amugy egyet ertek szerintem is inkabb ez a film Jai Cortney debutalo filmje volt mint egy Die Hard mozi.
1/10
Kiccike 2013 febr. 15. - 12:02:50 1/10
(63/366)
Ez a film nagyon rossz lett. A felénél ki akartam jönni a moziból. Fogtam a fejemet, mint Micimackó, amikor elfogy a méz.
2/10
Mester23 2013 febr. 15. - 10:42:06 2/10
(62/366)
Minden egyes szavaddal egyetértek.
3/10
Bigpapa 2013 febr. 15. - 08:47:20 3/10
(61/366)
Tegnap sikerult egyben megneznem a filmet. Hiaba lattam az akciojelenetek kb 30%-at eloben, sok akcio kellemes meglepi volt. De ez NEM Die Hard film.

Semmi koze (szerintem a 4.0 is mar tavolodott tole) a Die Hard feelinghez. A harmadik reszt pont tegnap adta az Rtl, igy az 5. resz utan hazaerve megneztem. Ugy meg erosebb a kontraszt. Mig a 3. Ban Samuel L. Jackson csak kiegesziti Mcclane-t, es egy kellemes hozzaadott mellek ag, addig erzesem szerint itt a srac a foszereplo,hisz o a fontos piller, es Mcclane a hozzaadott mellekszereplo. Nem tudom,erre mi szukseg volt? Ezt a rendezot agyon kene loni,ahogy a forgatokonyvirot is, hiszen ez az uranos tema 1990-2000 kozott mar lejart, ahogy szerintem a ruszki gonosz is. Koncepciotlan a film vegig. Tortennek dolgok, es annyi faradtsagot nem vesz a rendezo,hogy legalabb picit beleelje magat az ember, hogy izguljon John Mcclane -ert. De semmi. Az 5. reszben Mcclane hadnagyhoz kepest a Terminator kutyafasza. Nincs olyan kriptonit, ami hatna ellene. Ha 10 uvegtablan nem zuhannak at (bemutatoban latszik is) ,akkor semmin,de alig van karcolas rajta (rajtuk) .Raadasul sem a rendezonek, sem a vagonak nem tunt fel, hogy Willisnek az egyik jelenetben tuskes ösz haja van (inkabb borosta) ,egy jelenettel kesobb teljesen fenyes, kopasz. Ezzel csak azert van baj, mert ugye egy napot olel fel a film.

SPOILER

Az akciojelenetek, az autos uldozesek egy reszet eloben lattam, akkor csak tatottam a szam,hogy ez oltari, de a moziban hihetetlenul jol felturboztak oket. Szerintem azokkal nem volt gond, viszont a rendezes, es minden mas borzalmas. A film elejen,amikor celbalo,olyan szar kozeli van Willisrol,mint ha 70 eves lenne. Itthon mar jobb kepeket csinaltak. A megszoktetett bacsi palfordulata eleg nevetseges, ahogy a teljesen kidolgozatlan karakterek is. Megint ez a "minden gonosz hulye " felfogas, hogy amikor elkapjak oket, willis kezet elore,a fia kezet hatra kotozik. A mogotte allo or, nem latja,hogy kiveszi a kest es elfureszeli a gyorskotozot. Aztan ahogy elszaladnak a Mi 28 lovedekei eloll...es kiugranak az allvanyzatra,amirol zuhannak 5 emeletet,aztan ujabb 5 ot a sitt ledoboban,ami szetesik es ujabb zuhanas....na az sok volt. Ami betette a kaput,hogy csernbobilba poloban es farmerben setalnak be,mindenki vedoruhaba, majd a rosszak lespriccelik az urant es voila, semmi sugarzas. Az a baj, hogy az utolso 10-15 percben annyira gagyi lett a CGI, hogy sirtam. Mint egy animacios film. Itt mar Willis az acelember, nem is izgulunk ere. Kizuhan a helikopterbol,atrepul 40- nel egy uvegtablan, aztan kozosen zuhannak at ujabb uvegen,bele egy 86 ota tele levo medencebe,de semmi bajuk. Csak tudnam,ezt kiknek forgatjak le? Azt remeltem,hogy a 4. resz vadaszgepre ugro es azon szorfozo terminator Mcclane stilust nem ismetlik meg. Nem, tulszarnyaltak. Iszonyat.
SPOILER vege.
Az elso reszben Hans Gruber, mint fogonosz, zsenialis. A masodikban Stuart ezredesrol elhiszem, hogy amig Willissel ossze nem akadt, hibatlanul volt elit katona. Itt meg John Amos meglepetesszeru rosszasaga is baromi jo volt. A harmadikban Simon brillians karakter,ahogy az osszes mellekszereplo az. Mind a harom reszt legalabb 100x lattam. Mindharomban szerethetoek a karakterek,sokadszorra is tudunk izgulni, idezgetjuk a filmeket,a poenokat. Kidolgozottak a karakterek,kidolgozott,zsenialis tortenettel ,szeretheto fogonosszal es meg szerethetobb mellekszereplokkel. A 4. reszt 2x neztem csak meg. Timothy olyan csapnivalo fogonosz, hogy emlitesre se melto. Ahogy Justin is iszonyat karakter benne. Willis itt mar elpusztithatatlan, nem is izgulunk erte.
Sajnos az 5. reszben senki sem szimpatikus. Ifjabb John kifejezetten unszimpatikus, fogonosz nincs,ahogy izgulni se izgulunk,mert nincs tet. Szerintem mindenki leszarna a film vegen,ha mindenki meghalna.
Ami nekem vegig jo volt, hogy kerestem az ismerosoket. Neha felnevettem,amikor kiszurtam valakit. Bp-et jol felturboztak. Sok CGI volt benne,de itt mi tudjuk hogy pl a rakparton hol a pestin,hol a budain szaguldanak, ezzel egyutt jo volt latni pestet.

Sima forgatokonyv nelkuli akciofilmnek 1x elmegy. Az autos jelenetek szerintem tobbszor nezhetoek,de aztan dvd off :)))) Aki egy Die Hard filmet var, vagyis a nezok 100%-a,az csalodni fog. Ez mar nem az.
6/10
Aki bújt, aki nem 2013 febr. 15. - 00:20:56
(60/366)
Ez nagyon erõs, ganxta zoli mi a rákot keres az elõzetesben?
1/10
m3246 2013 febr. 14. - 23:56:50 1/10
(59/366)
Gyalázat! Én a Die Hard elsõ részein nõttem fel, a hármat is imádtam, a négyet nyögvenyelõsen betettem a kollekcióba. De ez nem tartozik sehová sem. Ez nem rossz lett, hanem nem nézhetõ!!! Én nem is értem, hogy lehetett ennyire rossz filmet csinálni. Nemhogy nem jó a forgatókönyv, szerintem nem is volt forgatókönyv. Szörnyû jelenetek, NO karakter, stílus nulla. Tulajdonképpen a szavakat keresem csak, most voltam moziba és még friss az élmény. Én szégyelltem magam a film közben! Én letöltendõ börtönre ítélném John Moort-t, vagy ki az a nevenincs rendezõt. A pokolban égjen örökkön örökké! Ez emberellenes bûn volt!
Mr. D 2013 febr. 14. - 21:40:45
(58/366)
Die Hard rajongók figyelem! Csúnya pofára esés a film. Amíg az elõzõ négy rész tökéletesen eltalált arányokkal, évek múlva is idézhetõ dumákkal, fasza karakterekkel, és látványos akciójelenetekkel égett be a tudatunkba, addig ez,utóbbit leszámítva semmiben nem méltó a franchisehoz. Elképesztõen szétcsúszott történetvezetés, rossz arányérzék, karikatura-szerû karakterek, röhejes fordulatok és iszonyat kínos egysorosok ("Szemetek! Megfizettek!") jellemzik a Deágább mint az életed magyar címre keresztelt opust. Az a film, amire beül az ember, tátja a száját az akciójelenetek alatt (amik egy darabig még ellensúlyozzák is a bántóan ostoba forgatókönyvet), majd kimegy, és az égvilágon semmire sem emlékszik belõle, miközben az elõzõ 4 részt bármikor szívesen leveszem a polcról. Félreértés ne essék, azokat sem a shakespearei monológok miatt kedvelem, de ebben a filmben annyira semmi eredetiség nincs, se stílusérzék, hogy az megcsúfolja a sorozatot. Plusz, nem 'tom mi értelme volt a még mindig ugyanolyan cool Bruce Willis mellé berakni az izomkolosszus Jai Courtneyt. Willis simán el tudja vinni egyedül a filmet, de így kvázi háttérbe szorul, vagy legalább osztozik a fõszerepen Courtneyval, aki se nem olyan vagány, se nem olyan laza, és színészi képességeit tekintve meg negyedamnyit sem tud felmutatni mint az öreg. Egyszer bepörög a film, utána hosszú perceken keresztül tökölõdnek a szereplõk (ami azért vicces, mert folyton azt hajtogatják közben, hogy "Gyerünk! Nincs erre idõnk!" és hasonlókat"). Az akciójelenetek mellett csupán a budapesti helyszínek miatt érdemes megnézni.
Black Adam 2013 febr. 14. - 20:53:49
(57/366)
Egészségére váljon annak aki helyett más dönti el mi a jó. Ezért nem olvasok kritikákat, mert úgy is embere válogatja a filmeket. Így látatlanban nem tudok mit várni a filmtõl, de adok egy próbát... akciós napon. :)
bandikaa 2013 febr. 14. - 20:12:37
(56/366)
Köszi skacok, spóroltatok nekem egy mozijegyet... :)
bitten 2013 febr. 14. - 17:29:45 Előzmény Bigpapa
(55/366)
Köszi az infót, csak nem voltam tisztában a dolgokkal, bár itt ott voltam már statiszta, meg egyéb más:D Köszi még egyszer:D
szocika 2013 febr. 14. - 16:39:32
(54/366)
A DH1 vagy a DH3 azért volt nagyon jó, mert John McTiernan rendezte, még most is bármikor újranézõs. A második rész meg a negyedik rész látszik hogy gyengébb lett, de elmegy, szódával.

John Moore-nak NE adjanak többé lehetõséget hogy rendezzen, a szánalmas Max Payne után ebbõl már tanulhattak volna.

Olyan mint Olivier Megaton, "dízsösz" az is egy hentes a szakmában a Taken 2-vel, ilyenkor mit gondolhat róluk James Cameron vagy C. Nolan???
1/10
BedeKrisz 2013 febr. 14. - 16:16:06 1/10
(53/366)
Nem hittem volna hogy a negyedik résznél lehet rosszabb Die Hard filmet készíteni... tévedtem, John Moore megcsinálta. Úgy látszik McClaine az évek során az egykori sebezhetõ átlagemberbõl mára sérthetetlen vagy hogy egykori szerepére utaljak; sebezhetetlenné vált, ez már a negyedik részben is igencsak látszott de itt már teljesen átalakult halhatatlan Bosszúálló szuperhõssé és ezzel csak azt érte el hogy nem tudunk érte izgulni ezáltal a film feszültsége és a színvonala is a nullával egyenértékû. Lényegében a film elõzetesei több feszültséget tartalmaznak a rohadtul összecsapott trehány forgatókönyv miatt amiben semmire nem kapunk értelmes magyarázatot csak eszetlen értelmetlen lövöldözés folyik és természetesen a legócskább váratlan fordulatok sem maradhattak ki amit már ne láttunk volna ezelõtt vagy százszor. Összességében ez az ötödik rész messze a leggyengébb, legértelmetlenebb, legröhejesebb egyszóval a legrosszabb Die Hard-nak elnevezett ZS kategóriás tucatfolytatás amire megváltani egy mozijegyet drágább mint az életed.
1/10
vandorbab 2013 febr. 14. - 15:09:02 1/10
(52/366)
Ez a film egy rémálom.
Teljesen kidolgozatlan karakterek, óvodás szintû párbeszédek, nevetséges forgatókönyv.
Az operatõri munka egy ZS-kategóriás "a macskám kulázik" házivideó minõségét hozza.
Persze, az ember nem vár sokat egy ilyen filmtõl, pusztán zombi módra beül és szürcsöli a büfében vett borzalmakat, de egy takkós-nacsós hulladék is hamarabb összetoborozta az agysejtejeimet, mint Bruce egyetlen beszólása másfél óra alatt.
Phhhuujjj, de bánom, hogy nem fluoreszkálok sötétben!
3/10
Bigpapa 2013 febr. 14. - 14:24:04 3/10
(51/366)
Belehaltál volna, ha használod a SPOILER-t? Édes istenem, komolyan....
8/10
CsiróCsiró 2013 febr. 14. - 13:25:24 8/10
(50/366)
Annyira, de annyira szeretnék Veled nem egyetérteni, de sajnos képtelen vagyok rá...

Igazad van. :-)

Úgy vártam, annyira akartam már látni és kétlem, hogy most csupán ezzel rontottam volna el. :-)
4/10
Tomala 2013 febr. 14. - 13:17:00 4/10
(49/366)
***SPOILER PÓTOLVA***

Elég felejthetõ lett.
Eleve nem számítottam semmi komolyra. Amit vártam: egyszerû jó és gonosz szereplõk, alaposan kivitelezett golyózápor, aztán jön a nagy fordulat: a jóról kiderül, hogy rossz, és fordítva, de végül minden megoldódik.

Sajnos a történet és karakterek még az eleve alacsony elvárásaimhoz képest is gyengék, kidolgozatlanok. Az apa-fia konfliktus a nevetségesség határát súrolja, a nyomozás csak unalomig ismert klisékbõl áll (pl. ifj. McClane erõvel akar bejutni valahova, de amíg erõlködik id. McClane inkább lop egy kulcsot), és hát eleve nincs túlbonyolítva semmi. Ráadásként néhány hiba is becsúszott, pl. elõfordul, hogy egy karakter olyasmire reagál, amit nem is láthatott. Az pedig egyenesen röhej, hogy a sugárzó urán izotópot tartalmazó ládákat elegendõ lespriccelni egy kis permettel, és máris nem sugároznak.

Csak azért elviselhetõ a film, mert - szokás szerint - elég pusztítást láthatunk, amikor meg nem, akkor lehet szórakozni azzal, hogy felismerjük a budapesti helyszíneket.
Tebby21 2013 febr. 14. - 12:55:14
(48/366)
Áhá meg van nem láttam sorry :D
De köszönöm hogy szóltál :)
8/10
CsiróCsiró 2013 febr. 14. - 12:48:52 8/10
(47/366)
Kettõvel lejjebb van írva vélemény :-)