8/10
FElepHánt 2014 jan. 14. - 10:28:34 8/10
(1/1)
FeHér Elephánt Kulturális Ajánló Portál www-toptipp.hu

A Kísértet után és a Police behabzsolása közben, a Kolibriben Jo Nesbo játékosabb oldalával találkozhatunk, bár ördögi fantáziájának bakugrásai itt is kriminális izgalmakat keltenek.
Novák János rendezése a korszerû színház rugalmasságával követi
az ágbogas fordulatokat, Orosz Klaudia szoba-konténere több helyszínt is adekvátan realizál, jelmezei, röpülõ bábjai most is színgazdag változatosságot mutatnak.
Fehér Dániel és Czupi druszája a csintalan Truls és Trym ikerpárként rosszalkodik, de ez semmi ahhoz a gonoszsághoz képest, amit alávaló holdkaméleon-párként képviselnek. Az életveszélyes ûrlények vonzó változata Alexics Rita, míg Szanitter Dávid a médiumcelebségbõl manipulálja föl magát, ilyenkor a választások idején igencsak tanulságos módon köztörvényes diktátorrá.
A Doktor Proktor sorozat harmadik kötetébõl Petrikovics Edit és Kárpáti Péter gyúrt humoros elemekben bõvelkedõ izgalmas darabot, a Professzor alakját kedvenc Tóth Jocó-nk hitelesíti. Találmányai, elsõ legjobban a legendás pukipor, vizuálisan is felerõsített robbanásokkal gyorsít a második kozmikus sebességre.
Ruszina Szabolcs és Megyes Melinda a háztáji pedagógus-szerelem kibontakozásának nehézségeit rajzolja meg, utóbbi harcos aktivitása még a pipogya Királyt, Mészáros Tamás-t is mozgósítani tudja. A nagy csatát a kiskorú Bülle és Lise páros vívja bizakodó családi háttérrel: a fiút Erdei Juli Anyukája és a Rácz-ikerlányok, a kislányt a Török Ági - Szívós Károly szülõk támogatják.
A cserfes Andruskó Macella és a natúr-szerepek után karakterben is elementáris Bárdi Gergõ gyermekhõsei a közönség fokozódó együttérzésével harcolnak az egész emberiség megmaradásáért, így egyikünknek sem kell a mohó holdkaméleonok gyomrában végezni. Természetesen állat-szereplõ is van, Perry, a Hétlábú szívópók tüneményesen riogatja a maszkos támadókat.
A pezsgõ atmoszférájú elõadás bizonyára még arra is rávesz
mindenkit, hogy a Proktor-köteteket kézbe vegye, olvassa,
újraolvassa és végsõ fokon: OLVASSON!!!