10/10
toronyház 2023 szept. 23. - 21:37:18 10/10
(3/3)
Nagyon erős, nagyon jó előadás.
Denes1 2023 máj. 06. - 21:17:48
(2/3)
A rendező öncélú alkotása, ami a nézői igényeket szándékosan nem elégíti ki. Főként érzéseket akar kelteni a publikumban, ami jól sikerül, azonban a cselekmény és a történet kidolgozatlan maradt. Sajnálom, mert úgy gondolom jó darabot is lehetett volna rendezni, ha alázattal fordul a közönség felé, nem pedig kioktatni azt. A meztelenség önmagában nem művészet, a nudista strandon sem mindenki hoz létre alkotást jelenlétével.

Elsőre izgalmasnak találtam az idő múlásának szimbólumát a fények lusta felhúzásával és halkításával. Jó keretbe tudta volna foglalni, ha ez ismétlődő motívumként bontja “jelenetekre" a 80 percet. A karakterek végtelenül egyszerű ‘majmok’, akik egészen a fingós, böfögős humorig süllyednek. Történet vezetés nincs. Szándékosan monoton és unalmas a lehető legrosszabb értelemben. Az erőszak, visítás és állati hierarchia bemutatásával kelt érzelmeket és pont.

A rendező keserű nézőpontjának lenyomata, amit az modern publikumról és a szórakoztatóiparról gondol. Művészetében gőgös, közönségére alázata nincs.
2/10
Peter-szinhaz 2023 máj. 06. - 10:10:32 2/10
(1/3)
Végtelenül unalmas, öncélú performansz, egyetlen egy dolog tartja fent azt az elhanyagolható érdeklődést: mégis mi lehet a történet, van-e mondanivaló? Nos, nincs történet, sem üzenet. Négy srác 80 percen át a testével alaposan feltakarítja a poros padlót és ennyi. Jól láthatóan a mozdulatok nagy része is inkább csak improvizálás, mintsem alaposan begyakorolt koreográfia. A négy, feneket is sokszoró paskoló, fiú egészen jól el volt a közönség pénzén, ámbár közönség nélkül, kb. 45 percet követően szép lassan a nézősereg ütemesen hagyta el az előadótermet. Még az is meglehet, hogy a srácok hajnalig ottmaradtak körbefetrengeni az előadótér padlóját... Ha más nem is, egy haszna volt Ördög Tamás rendező darabjának (tévelygésének), szép tiszta lett a padló. Ennyi.