Téma: Doom

8/10
King Diamond 2013 aug. 15. - 21:38:15 8/10
(71/111)
Pár nappal ezelõtt sikerült újranéznem a Doom filmet, valamikor régen már láttam. A játék harmadik részét nem ismerem, nem játszottam még vele, az elsõ két része viszont alap, a másodiknak a két extra epizódját is végignyomtam (Plutonia Experiment és a TNT Evilution, amik azért jóval nehezebbek, mint a sima Doom 2). Viszont a film, ahogy látom, meg a hozzászólásokból is kiderül, leginkább a harmadik játékra épül, és azoknak nem nagyon tetszik, akik ismerik a harmadik részt. Hát, akkor nekem biztos azért jött be, mert én nem közéjük tartozom. Habár a játék elsõ két részéhez nem nagyon van köze szinte semmiben a filmnek, de ettõl függetlenül egy jó kis pörgõs, parázós akciófilmet sikerült csinálni. A szereplõket jól összeválogatták, Rock tökéletes volt a Sarge szerepére, Karl Urban is jó választás volt, és a csaj is helyes volt. A film vége felé az FPS nézet remek volt, mintha egy az egyben a játékban lettem volna, több ilyet is beletehettek volna a filmbe. Az, hogy milyen szörnyek vannak a filmben a játékból, most nem nagyon részletezném, egyrészt, mivel nem ismerem a Doom 3-at, és leginkább abból vannak benne (és azok az elsõ két rész szörnyeihez aligha hasonlítanak). A film hangulata is bejött, gondolom, a harmadik játék is hasonló stílusú lehet. Majd egyszer lehet, hogy nekiállok már a Doom 3-nak is.
8/10
10/10
somersby 2012 dec. 22. - 22:01:44 10/10
(70/111)
Egyetértek. Tízzel értékeltem mert eléggé lepontozták.
merkel 2012 dec. 22. - 20:47:21
(69/111)
Jó kis filmet hoztak össze szerintem, pedig magát a játékot sosem játszottam, mert nem szeretem az eszetlen lövöldözõs játékokat. Jó pont, hogy a végén úgy mutatták az akciót, ahogy a játékokban szoktuk látni. És az a szörny a falban is nagyon ott volt.
ceia 2012 dec. 21. - 19:56:21
(68/111)
Valóban nem igazán a Doom megfilmesítése, ezt annak szánták?? Ha nem ez lenne a címe, legföljebb a Mars utalhatna rá, amúgy egy a sok zombis film közül. Egyszer (kétszer) azért nézhetõ, ha nincs más.
A film után beizzítom a Risen 3D-t és csapatok picit valamelyik Doommal. Na attól fog helyreállni a kép :)

OFFTOPIC
Aki nem ismerné, keressen rá, a legjobb klasszikus Doom port Windowsra! Ingyenes, de az eredeti játék (*.wad) fájlja kell hozzá - viszont semmi más. Minden Doom-motoros játékot emulál Windowson, pl.: Doom, Doom2, Plutonia, TNT, Alien TC, Heretic, Hexen.. stb. Nem csak futtatja ezeket, de a grafika is szebb, (directx és opengl), és van pl. mouselook, ugrás, víz alatti úszkálás.. stb. amik az eredeti játékokban nem is voltak!
Egy kép a Doom2-rõl!
Csodakapitány 2012 dec. 21. - 19:55:02
(67/111)
Ez egy szórakoztató film. A végét nagyon elrontották. Kicsit több akció kellett volna bele.
denyiro 2012 dec. 21. - 18:04:21
(66/111)
A játékhoz viszonyítva maga a film nem tükrözi ugyanazt a hangulatot de azért rossznak sem mondanám. Akadnak benne izgalmas jelenetek. Legjobban a záró rész tetszett nekem.
offtopic
imrenyibalazs 2012 okt. 03. - 02:37:11 Előzmény Roland Katarn
(65/111)
Egy-két csúnya szót leszámítva egyet is értek ezzel a megfogalmazással;... - Bosszankodik néha az ember, vagy nem is tudom, mert szóval ez a 2005-ös film mutat érdekeset, lehet, hogy rosszul figyeltem meg, de vesz át egy-két részt, motívumot a játékból is... - De amit kihoz,... az ha tucatfilmben érdekes is és máshogy van ábrázolva, mint a Kickboxer-filmekben, vagy a Véres játékban (ahhoz képest tényleg nagyon más), de egy még ma az eddig egyik legjobb játékból jött ki. És igen, abból a játékból nem akármilyen filmet lehetne kihozni.
1/10
Roland Katarn 2012 febr. 08. - 16:53:34 1/10
(64/111)
Én nagyon dühös vagyok erre a filmre. Egyrészt nem tartom rossz filmnek, nézhetõ darab és nem is lenne különösebb bajom vele, ha a címe nem az lenne, hogy DOOM! A játékból olyan badass filmet lehetne csinálni, hogy csak na. És erre megcsinálták ezt. Köszönjük meg a készítõknek, hogy így el**szták!
o-l-i 2012 febr. 06. - 19:07:22 Előzmény Murder3
(63/111)
Kicsit Resident Evil 1, kicsit Alien. Hentelés az van benne bõven, effektek tûrhetõek, amúgy egy fejfájdító, kiszámítható, logikátlan marhaság. Szerintem a hangulat is nulla. Klisé az viszont bõven van. Sõt, csak az van. Ez a film csak van, hogy épp legyen. De minek???
Murder3 2011 nov. 12. - 05:06:38
(62/111)
Ami nagyon durva, hogy semmi horror hangualtot nem tudtak a játékból átemelni..
és hihetetlen h az amúgy "óriási" storyval rendelkezõ doom3-ból arra a legalapvetõbb elemre se sikerült ráépíteni, h nem vírus fertõzi meg az állomást, hanem felnyitnak egy kaput az alvilágba/pokolba és démonok szállják meg az állomást....

Komolyan pedig annyira komplikált egy története van a játéknak h hihetetlen...pfff
offtopic
imrenyibalazs 2011 aug. 06. - 13:39:13
(61/111)
Ezt úgy általánosságban írom, amúgy ilyen jellegû filmhez forgató könyvet írni, ami már egy az egyben filmre vihetõ és nincs elrontva sem a story, se más, az igen komoly tudomány. A rendezõket már szinte bombázzák a rossz forgatókönyvekkel; - itt Bartkowiak egy ilyenbõl készített filmet, egyébként valóban Boll szokott ilyesmiket csinálni, amúgy õ is tudna rendezni, de kevés a jó forgatókönyv.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 19. - 03:29:15
(60/111)
JAJ, ELNÉZÉST. A Bartkowiak-féle Street Fighter-film már kész, most látom, csak én is ügyetlen vagyok, de remélem nem keveri ez a film a szezont a fazonnal.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 19. - 03:25:34
(59/111)
Még egyszer leírom, bár már elõttem is írták, hasonló darabok mennek adókon, Film+-on, vagy máshol és ez mehetne nappal is, ez nem durva horror. Valóban a gáz az, hogy Andrzej Bartkowiak a DOOM3-játék nyomán készítette, ami szerintem egy kicsit predatoros...
Amúgy Andrzej Bartkowiak, ha jól tudom, Street Fighter-filmet forgat éppen; abból is most jött ki játékban a négyes, vagyis annak két verziója. Ezek a játékok kevésbé durvák, mint a Mortal Kombat-félék, de látványosak, komolyak. Jó lenne, ha ezt Bartkowiak jóra csinálná meg... Nagy stáb készít el egy kisebb szabású filmet is, jó lenne, ha mindenki, de legfõbb képen a forgatókönyvíró(k) úgy, ahogy pl. az Elhagyott szoba c. filmnél Mark L. Smith, tudná(k), hogy mi legyen a film mûfaja. Lehet ott is pl. csak olyasmi filmet készíteni, ami csak arról szól, hogy nagy tudású harcmûvészek harci bemutatókat tartanak embereknek, szóval ekkor a filmmû szólna az esetleg nem annyira véres harci játékokról. Ellenben lehet háborús filmet készíteni, de akkor az viszont durva is kell hogy legyen, mondjuk, mint az A barlang (The Descent) c. film; - csak G. I. Joe-s helyszíneken például, de akkor ez nem beteg kisgyerekeknek való film; akkor ebben a filmben pl. a Meztelen fegyvernél durvább módon már fiatal lányok is a sárban trancsíroznák egymást... - és a fegyvernemek, amiket a film különbözõ korú, származású hõsei használnának lennének eltérõek.
Akkor ez így meg egy Dzsungelháború-remake és kijavított Utcai igazság lenne, sõt még sok minden, feljavított 300 is stb. Tényleg bocs, ha most írtam el valamit, mert ez fontos. Én kétféle filmet említettem, az utóbbi a szadizmusról is szólna lényegében, de az igazság annál a filmnél jól megcsapná gyengébb idegzetû nézõt. - Még azt is aki az A gyûlölet ára (Born to defense), vagy az A texasi láncfûrészes c. filmeket jól bírja...
Na a lényeg, lehet az utóbbit is csinálni, de pl. az elõbbit is, azt nem szeretném, ha most kevernék a kettõt. És még valami, sok rendezõ bizonyította már, hogy az igazság erejét is lehet filmre vinni, ilyen rendezõ Milos Forman, vagy az említett Neil Marshall.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 04. - 23:32:39
(58/111)
Nem ismerem a filmet készítõ stáb minden tagját. Úgy nézem, azóta Bartkowiak készít egy Street Fighter-remake-et, de ezt nem tudom. Azt viszont néztem, hogy bár a DOOM-film forgatókönyv írói számomra nem annyira ismertek, továbbá azt sem tudom, hogy nincs-e még valakiknek köze a story alapötletéhez; - de egy biztos, a kész forgatókönyv már egészen másról szól, mint a játék és eléggé koppintás az is.
Így ha valaki abból (a forgatókönyvbõl) filmet próbál készíteni, az hasonló lesz a Tökéletes ragadozó (Creature) c. filmhez és logikai szempontból a Halálhajóhoz is. Nem tudom, lehet, hogy Bartkowiak azért választotta-e ezt a forgatókönyvet, mert ez lényegében nem erõszakpárti.
Gondolom, nem kell mondanom, hogy rengeteg forgatókönyvet készítenek manapság. Képzelem, hogy mennyi Crysis-forgatókönyv készült már mostanáig egy Crysis-filmhez, pedig a játék 2. részéhez igen sok patch-et fog még napvilágot látni. Még igazából az igazi 64-bites patch és kiegészítés, továbbá a multy-core támogatás sem jött ki.
2005-ben Wes Craven nyaralni indult egy forgatás befejezése után, nem tudom, azt hiszem Kréta szigetére, de bocs, ha rosszat mondanék. És amikor megérkezett, telefonáltak neki; arra kérték, hogy rendezzen meg egy filmet, ez pedig az Éjszakai járat. Wes Craven elõször nem akart foglalkozni az üggyel, de (nem tudom, lehet hogy Neten) elküldték neki a forgatókönyvet, õ beleolvasott, aztán csak olvasta... Hamarosan abba is hagyta a "vakációt" és nekilátott megrendezni. Aztán mondta, hogy ezt kár lett volna kihagyni, mert rengeteg a nem túl jó forgatókönyv és azzal a rendezõ mit sem tehet, de az Éjszakai járaté igen jó volt. - Ilyenbõl lehet filmet készíteni.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 03. - 06:12:42
(57/111)
Az elírásokért bocs...
Szóval annyit tennék hozzá, hogy a már szinkronos DOOM3-játék után azért is, amit én írtam, sokaknak tényleg csalódást okozhatott ez a megvalósítás ill. kivitelezés.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 03. - 06:03:39
(56/111)
Sok mindent olvasok ezen a pár oldalon, olyat is és ez is érthetõ, hogy olyan ez a film mintha szándékosan készítették volna sok jelenetét rosszra.
Az biztos, hogy régebben és azt én már kicsit nagyobb koromban láttam, a 87-es Predatornak van többek között egy kis démon-feelingje. - Kicsit Silent Hill-es abban pár véres rész, pl. a felkoncolt Jim Happer és katonatársai (ezt csak akkor érzi az ember, ha nagy felbontásban látja); a Predator dzsungelben játszódott, akárcsak a Lopakodók (a Tom Beringer-ös). Az a film mintha kicsit egy kicsit laposnak indult volna, ami a hozzá szintén hasonló 2003-as A texasi láncfûrészes c. filmre is igaz és az is ilyesztõ, félelmetes, na és véres is; a Predator elején még csak Dutch "dobja fel a hangulatot", de késõbb mindenki jó, a kommandó tagjai, Billy (aki indián) különösen - mikor ezt mondja: "én félek"; - nem kell velem egyet érteni, de ennek is Silent Hill és Szellemhajó íze van. Na ezt az olvassa, aki már többször látta a Predatort: ott amikor Hawkinst elragadja a ragadozó és Anna véresen, reszketve mozdulni sem mer, aztán éjjel is, amikor meg Blain holttestét viszi el a szörny. Amúgy (a színész) Carl Weathers is eljátssza a nem teljesen tökéletes katonát.
Túl sok filmet nem hoznék már fel, egész más témában komoly volt a Goya kísértetei c. film is és sok kimondott horrort készítenek, mint pl. az A barlang, melynek néha már kíváncsi lennék a 3. részére...
Na hogyan is folytassam, az a vicc, hogy visszatérve a DOOM-filmre, a forgatókönyv és konkrétan néhány mondat/megnyilatkozás nagyon hasonló az Event Horizon-éhoz; - de a DOOM (a film) se nem eredeti (mint a Predator, Imposztor, Felejtés, az X-MEN-filmek, - különösen a First Class); - és a DOOM stilisztikai elemeit tekintve kimondottan nem démonos film; kis-közepes költségvetésû, nem igazán pontos/igényes story-jú olyan film, ami kisebb bûnügyi filmekre emlékeztet, csak más a helyszín - szóval aki régen jópárszor látta a Predatort és most hasonló, modern igényes kivitelezésû démonos filmet szeretne látni, ettõl ne várja. - Mondjuk, hogy a DOOM-film arról szólna, hogy bizonyos hatásokra emberek erõszakossá válnak, Spoiler - és hogy a végén az õrmester, aki az elején kicsit jó fej, szintén igen rendesen azzá válik és ebbõl adódik, hogy a végén õt mindenképp le kell gyõzni. Csak azt én is mondom, hogy ezt filmre azért nem így kell ábrázolni; Az országút fantomja c. film 2., amennyire tudom, végsõ vágása igényes, persze ott a talán földi, talán bármilyen dimenzióból az emberek közé/a Földre került fantom-szörny már régóta garázdálkodik, csak Jim Halsey jó darabig nem tudja, nem láthatja ezt.
Jankaou 2011 márc. 13. - 22:38:13
(55/111)
Szabvány zombifilm. Magához a játékhoz semmi köze, legalábbis egyetlen részlet sem emlékeztetett a Doom-ra. Gyatra történet.
Peppo 2011 márc. 05. - 19:43:57
(54/111)
Lesz benne SPOILER, szóval ha valaki még nem látta volna, az hagyja ki!

A Doom ugyebár démonokkal folytatott harcról szólt, erre itt zombik vannak, akiket nem démonok szálltak meg, hanem egy vírus fertõzött meg. De mi a fenéért kellett ezt így csinálni, mikor egyrészt tele van a piac vírusos-zombis filmekkel, másrészt meg aki játszott a játékkal, annak ez óriási csalódás. Másik kedvenc játékomat az AvP-t is sikerült elkúrniuk, és ezzel is az a baj, hogy aki a forgatókönyvet írta, az nem rajongó, de talán nem is látta még a játékot.

Egyébként nem lenne rossz. Pörgõs, látványos, zeneileg is egész jó, csak épp semmi köze a Doomhoz. Ha valami semleges címe lenne, kapna egy hetest, de így maximum egy ötös. A végén az FPS rész jó ötlet volt.

Megyek, elolvasom inkább a könyvet, hogy helyére kerüljön minden.

Kár érte.

10/5
Destroyer55 2011 jan. 09. - 20:16:35
(53/111)
a film az tényleg nem olyan rossz, de ha ti játszotok elõtte a játékkal akkor döbbenten fogtok sírni, hogy ilyen fantasztikus játék és ilyen film lett belõle... :S
bár szerintem az egész filmet csak úgy hirtelen összedobva csinálták meg, nem törõdve semmivel, csak azzal, hogy azelõtt csinálják még meg, mielõtt Uwe Boll rendezne a Doom-ból filmet xd mert akkor azt mindenki tudja, hogy még ennél is szarabb lett volna
offtopic
goldman 2010 nov. 27. - 00:36:26
(52/111)
Hali!
Jók is a kritikák meg nem is.