amira_daa 2019 márc. 17. - 07:37:59 Előzmény napraforgó
(1150/18030)
igen igazad van hogy a maffia szál túl sok, szinte minden családtagra jut egy. Mónika is elintézhette volna hogy pl fogja az összes családtagot és elmennek pannához hogy megnézzék hogy mit is csinál az assszonyka az ingyen kecoval azjo lett volna. Tele konfliktussal

másik, hogyha ahogy irod, nem épitett falu lenne, akkor a házak omladoznának annak van egy feelingje, és azt lehet ujitani, egy friss házon nincsen mit. nincsenek állatok a gyerekek hiányát is irtam se macska se kutya semmi. Igazából egy steril környezetbe tett falusi élet.

Egybként a Mi KF titka, hogy ott faluba játszodik én van hogy szinte érzem az illatát és el lehet menni tényleg ott van, ráadásul egy szép faluban forgatnak itt is lehetett volna egy kis falusi tó mellett tuti valamit találni, ezáltal mehetnének a tóhoz, a faluba bárhová de épitettek egyet.

ugye nincsen templom és pap ez is fontos lehet és néha morális dolgokat vethet fel, beszélgethetne a családtagokkal, nehéz ugy falusi sorit irni hogy valaki Pesten lakik. a MKF -nál ugye a pap körül élet van, amugy egy faluban is, vagy körberajongják az özvegy nénik, vagy ha jóképű akkor a nem özvegyek is, ( horvát verzioba kifejezetten negyed istenes a pap bácsi, és részt vesz aktivan az eseményekben ) ez is adhat jó szálakat. Kár, hogy az itteni papot az alkoholizmus-tunyaság sztorin elvitték.

Ha lenne templon lehetnének ünnepek, amiket Tibi el is barmolhatna rendesen, vagy megtérne körmenet, elsőáldozás egy gyerekkel, stb.

Amugy az Egylettel az a baj, hogy hiába erdész szegény Misi tul sok erdőt nem láttunk. SAnyi se csinál semmmit ezért uncsi és áll az egész mert nem mozognak a szereplők csak egy helyben vannak tartva , ezért lett volna jo ha jön MArosi feladatokkal vagy jönnnek dolgok. Pl ujra kirámolják a lakást a 16-ban erre felmennek az örököseök stb. Amugy ellaposodik
4/10
napraforgó 2019 márc. 17. - 05:47:59 4/10 Előzmény janderka
(1149/18030)
Szerintem egyáltalán nincs gáz a történet szövésében. Sőt, túl sok az ötlet, nem kell még újabb hülyeségekkel megspékelni. Én azt hittem, hogy itt valami falusi életformát kell propagálni, vagyis, hogy nemcsak Budapesten van élet.

Ehhez képest már olyan maffia-szálak vannak, több vonalon is... Ott vannak Attila kopaszai.
Aztán hirtelen Kristófot is üldözni kezdték a kaszinó verőlegényei (Zoli).
Most Pannáékra nyomult rá két gorilla Mónika megbízásából.
Nekem ennyi maffiózó egyetlen sorozatban, egy családra túl sok is.
Azért a normál életben ilyen nincs! Úgyhogy jó lenne, ha ezek el is tűnnének.

Viszont nem tudjuk, hogy vidéken mégis miből élnek az emberek? Nem mindenki nyugdíjas. na és a nyugdíjhoz is kell némi korábbi munkaviszony, igaz?
De itt senki nem csinál semmit. Van egy erdész, postamesternő feleséggel. Egy kataszrófavédő - csak hát sehol egy katasztrófa.
Egy kocsmárosnő, meg egy kisbolt, panzó, slussz. Némi utalás valami kárászi üzemre, ahol sok ökörfalusi dolgozik.
Ennyi itt a vidéki élet? sehol egy népdalkör, egy hagyományőrző csoport, falunap, búcsú, farsang, disznóvágás, lakodalom, stb. Sehol semmi szervezettségnek nyoma. Nincsenek hivatalos szervek, nincsenekcivil szervezetek, egyedül ez az egylet, akik viszont a világon semmit sem csinálnak. ?iért nem aktivizálják magukat az egyletiek?
Hát milyen falu ez? Szerintem hiányzik a normális élet. Tbi mindennapos tahóságait elviselni, azért nem ez az élet.
Gyerek sincs egy darab sem, na most talán Szofi.
4/10
napraforgó 2019 márc. 17. - 03:38:08 4/10 Előzmény janderka
(1148/18030)
Tamásnak csecsemőkorában, illetve kisgyerekként volt valami betegsége, lehet , hogy azt már rég kinőtte.Lehetett kruppos, vagy asztmás és a falusi jó levegő jobb volt neki, mint a városi szmog, benzingőz. Nem kell rögtön végzetes betegségekben gondolkodni.

Én nem szeretném, ha lecserélnének szereplőket, attól az egész sorozat teljesen hiteltelen lenne. Mert milyen dolog az, hogy ma X színésznő játsza Tibiék lányát, de holnaptól meg Y, és én meg higgyem el, hogy mindig is ő volt a lányuk. Jujj, nálam itt lenne vége a sorinak.
Nem hiszem el, hogy ne tudnának értelmesebb szöveget adni Sisa szájába, és azt sem hiszem, hogy annyira tehetségtelen lenne, hogy csak ezt az önsajnálatot képes megjeleníteni.

Én nem nézem a horvát változatot, de feltételezem, hogy nem egy díszletfaluban játszódik, hanem a Mi kis falunkhoz hasonlóan egy valódi faluban vették föl az ő sorozatukat.
Itt sajnos nagyon látszódik, hogy egyetlen ház sem igazi, és nem csak azért, mert megírták, hogy OSB lapokból építették az egészet.

Amúgy látható, hogy próbálják hitelesebbé tenni, mert amikor hiányoltuk a falu lakóit, akkor megjelent pár statiszta, részben a kocsmában, néha a kisboltban, és járhatnának többen a postára is.
Ezek a "kulturális" találkozóhelyek, itt cserélnek gazdát a pletykák, stb.

Kutya, macska is lehetne, Pl. Misinek az erdésznek nagyon kéne egy vadászkutya. Zsókának lehetne macskája. Vagy ha nem Zsókának, akkor Valiéknak. Anikónak ugyan volt egy házörzője, de csak egyszer láttuk, amikor Sándor még az ablakon mászott be.
Tibiéknek van egy kecskéjük, örökség Kálmántól. Miért nem fejik, gondozzák, etetik, lehetne propagálni, hogy ők a regelihez kecsktejet isznak. Vali, vagy épp a tahó Tibi rajonghatna a tyúkok biotojásaiért, hogy az mennyire finom. Azt mondjuk nem várom el, hogy tyúkot vágjon, vagy koppasszon a színésznő, de legalább beszéd szinten mutathatnák a falusi életformát.

És igen, a panzió is hiteltelen, hajlamos vagyok elhinni, hogy ez a vendég nélküli panzió Attilának valami pénzmosó alibi vállalkozása volt. Tehát kéne néhány vendég - Kovácsékon kívül is, megállhatna néhány utazó is csak ebédelni, stb, stb.
1/10
janderka 2019 márc. 17. - 00:57:12 1/10
(1147/18030)
Persze jó lenne a hotelt is hitelesebbre venni, ha már a sztori jelenlegi állása szerint abból próbál éldegélni Móni. Mert amit ma látunk belőle, az leginkább csak valami alibizésnek tűnik.
Ha pedig Subicz viszajön (idén persze már nem, ha 3 hétre utazott), akkor meg keríteni kellene azért majd egy hivatalféle épületet is a titulushoz.
Persze mindezekkel máris megalkotnánk egy ellen "Mi kis falunkat", de hát ez van, ha az RTL önmaga ellen indít sorozatot... :)
1/10
janderka 2019 márc. 17. - 00:38:44 1/10 Előzmény amira_daa
(1146/18030)
Mért? Ezek szerint gáz van? És ekkora?
Nézőként néhány alapból benne lévő buktán kívül nem lenne itt nagy gond, ha meg lenne írva a váz. Vagy nincs megírva?

Sándort pl. vagy fel kéne ruházni néhány kat.védes, tűzoltós jelenettel és kellékkel/jelmezzel, vagy csendben elforgatni őt ebből kényszerfigurából. Ugyanígy "rátalálni" a léhűtőség helyett valamilyen hasznos tudásra Tamásnál. Mert ez a pesti jóképű kamasz karakter nagyon nem hiteles Mohaitól. Vagy ha mindenképp meg akarják tartani a figurát, akkor cserélődhet ő is simán.
Tibi-Vali renben vannak. Legfeljebb Tibilehetne kicsivel aktívabb falulakó a továbbiakban. Elkezdhetne az állatokkal foglalkozni, vagy mittomén nyithatna egy szerelőműhelyt. Józsitól viszont pont elfelejthetnénk hogy valaha is a fészerben alibizett. Nincs az ő szakiskodásának semmi értelme. Csinálja inkább a hotelt meg a lovardát. Ha már Dani úgyis lelépett (már ha lelépett).
Kristóf jól elvan a kisboltban. De egyre inkább meg kéne magyarázni, hogy Attilával mi is van, mert azzal hogy háttérbe tolták, azzal Kristóf boltoskodása alól is kezdik kicsit kirántani a hihetőséget. Hiszen mégse az övé az ABC.
amira_daa 2019 márc. 17. - 00:12:03 Előzmény Rojita
(1145/18030)
nem szeretném de ott 350 rész van a 65. rész végébe beletekertem semmi nem zárodik le, én szerintema a magyarban se fog.
amira_daa 2019 márc. 17. - 00:10:58 Előzmény janderka
(1144/18030)
igen de ne mondj ilyet egy rendezőnek, aki tudja, hogy gáz a helyzet, megesz reggelire. :))

Igen a horvát anyasoriban már az első részben van gumikesztyű Katarinán igy másabb a gyerek állása,
és elég hamar rámozdul Dani horvát verzios karakterére, ( Kata vadmacska verzioban)
....

Tomi? szerintem vagy szivbeteg vagy lehet hogy epilepsziás, vagy felpörög és ideges lesz. egy gyereknél eg lázgörcs is lehet betegség és sulyos kiskorban.
7/10
Rojita 2019 márc. 17. - 00:06:02 7/10 Előzmény amira_daa
(1143/18030)
Azért, ne mondd el a horvát Örökség végét! Bár, mindent magyarítottak, de hátha a végkifejlet ugyanaz. Ha már 2 és fél hónapja nézzük, kibírjuk még a 2 hetet.
1/10
janderka 2019 márc. 16. - 23:48:36 1/10
(1142/18030)
Egyébként szerintem még menthető lenne a dolog, ha kitisztáznák, újrapzicionálnák a karaktereket és a köztük lévő viszonyokat. Még akár úgy is, hogy lecserélik a problémásabb színészeket. Mondjuk Horváth Sisát (mert az ő esetében nem igazán lehetne a semmiből új nacionálét varázsolni köré).

Viszont most jut eszembe, Jodika néni egy másfél hónappal ezelőtt elpöttyentett aggódása szerint Tamásnak van egy rejtélyes betegsége, ami ha ha túlpörgi magát, újra előjöhet. Az mi lehet vajon? n+1-dik ki nem fejtett szál...
amira_daa 2019 márc. 16. - 23:42:11 Előzmény janderka
(1141/18030)
belenézek mélyebben a sorozatba és leirom hogy mit láttam. de ehhez 30 perc kevés
1/10
janderka 2019 márc. 16. - 23:28:33 1/10 Előzmény amira_daa
(1140/18030)
Pedig Szlávenről pont azt hittem hogy egy az egyben átemelt figura. Eppen mert annyira anakronisztikus volt a magyar verzióhoz ez a délszláv háborús sztori amivel eleinte felruháztak.
amira_daa 2019 márc. 16. - 23:22:17 Előzmény janderka
(1139/18030)
Pap viszont van minden részben.

a Mi kis falunknál átirták magyarositva és szerintem jobb mint az eredeti szlovák verzio, és ott TEca meg a Gyuri-Erika karakterét annyira jol eltalálták. Illetve hasonló koru szinészek vannak benne igy nagyon működik.
1/10
janderka 2019 márc. 16. - 23:09:53 1/10 Előzmény amira_daa
(1138/18030)
Mint a "Mi kis falunk" népe. Csak ott sajnos mindenki retardált idióta.
amira_daa 2019 márc. 16. - 23:08:19 Előzmény janderka
(1137/18030)
A horvát verzioban igazábol eléggé bababummos lett ez nem hiszem hogy a magyar részekben működne, Szlávent nem láttam benne, wiki se irja lehet más néven.

itt azért van kamaradab jellege mert szinházi szinészek játszanak benne, ahogy Tomi mozog az totál szinházi szinészes cucc.
amira_daa 2019 márc. 16. - 22:59:53
(1136/18030)
No a horvát miért volt siker. A testvérek ott ténlyeg egyidősek és a falu kicsit nagyobb volt a bolt és minden, igy több lehetőséget adott, a sztorira. nem csak egy mammutfenyőnél keringenek hanem több lehetőség adott. lehet ha kicsit nagyobb falut épitenek de igy értem már hogy miért nem megy a sztori maga az rtl -es verzio mini falu nagyon kis számu lakossal , a horvát verzio nagyközség benne kb mindennel ott tudnak dolgozni a szereplők és élni.
1/10
janderka 2019 márc. 16. - 22:55:56 1/10 Előzmény amira_daa
(1135/18030)
Köszi az infókat!

Én korábban futólag néztem csak bele az eredeti verzió első pár részébe, és nem tudom a nyelvet sem sajnos, de ami feltűnt, hogy abban minden húsvérebb és kiterjettebb (hitelesebb) volt. Itt egy kicsit kamaradarab jellege van a dolognak.

Viszont akkor egy kérdésem lenne. Hogy ez a Szlaven figura ott hogy van/volt?
amira_daa 2019 márc. 16. - 22:34:29 Előzmény Rojita
(1134/18030)
szerintem eleve több évadra terveztek vagyis legalább kettőre csak lehet ha a magyar nem áll össze akkor abbahagyják ott hogy az örökséget megkapják a horvát továbbvitte időben őket. de végig kéne néznem a részt hogy ezt tutira megirjam.
amira_daa 2019 márc. 16. - 22:33:08 Előzmény janderka
(1133/18030)
horvátoknál 350 rész volt összesen. lehet hogy becserélik valami játékra a sorit v nem tudom, az tény hogy nem megy a cselekmény előre.

szerintem akkor pihentetik de kiderül jövö héten akkor irja a port.hu tovább a részeket, hogy mikor mi lesz
amira_daa 2019 márc. 16. - 22:27:29 Előzmény janderka
(1132/18030)
Belenéztem a horvát verzioba ott a szinészek egyidősek akik a tesokat játszák és idősebbek tehát van tapasztalat és jobban összeállt már az első résznél a csapat, és rendezettebbek a részek, és szép a kutyus ami benne van, ez amugy hiányzik ebből a soribol pl egy kutyus,

Hogy mitől nem áll össze: pl szinészek nem birják egyszerre cisnálni ha sok részt kell felvenni és együtt dolgozni ugye ott reggel 6-kor smink utána forgatás, ez feszitett tempo, van aki nem csinált ilyet az is zürüs lehet, illetve ugye a szinészek egymás közt müködnek-e. pl Bereczki és a T. Ildi tök jók együtt de pl a KAta DAni kettős nekem elég tragikus. Illetve ez müködik-e a rendező között Ami még bukfenc lehet hogy más kultura a horvát és a magyar, ami szereplő ott favorit lehtett itthon lehet hogy nem szimpi és nem szeretik. Emiatt át kell irni. Illetve hogy ott nagyon működött egy szál de azt kiszedik a magyar verziobol. pl van kutya azzal sok minden lehet, ha nincsen kutya egy csomo jelenetet át kell irni ami lehet, nem megy el a kutyadokihoz igy nem találkozik x-szel és stb tehát ezért problémás hogy egy jol működő cuccbol egy két fontos elemet kiszedsz és nem adja vissza nem áll össze.

horvát verzio: viszont elkaszálták a sorit két évad után most nézem horvátul az utolso részt és nem nagyon lőttem mellé egy két dolognak. ami vállalható spoiler hogy időt ugrottak, és hogy gyerekcsinálás-tippversenyben jó vagyok :D De lehet hogy előre nézem hogy mi fog történni mert kiváncsi vagyok a csavarokra és akkor amikor itthon vagyok le tudok tolni 5-10 részt naponta és akkor a magyar verziot nem kell megvárni. Vagy lehet hasonlitani, és a horvát nyelvtudásom is javul.
1/10
janderka 2019 márc. 16. - 22:06:25 1/10 Előzmény Rojita
(1131/18030)
Nincs túl sok idejük. A Wiki szerint 65 rész lesz.