4/10
napraforgó 2019 máj. 18. - 04:23:13 4/10 Előzmény janderka
(3544/18024)
Igen, kényszerhelyzet volt. És abba is bele lehet gondolni, hogy ha Kristóf végül megkapja a 122, azaz később már csak 102 milliót, még tud majd másik lakást, vagy házat vásárolni belőle. És lakáson mégsem buktak annyit, mintha az egész örökségéről lemondott volna.
Akárhogy is, de Panna nagyot bukik ezen az eladáson, a helyében én magam szorgalmaznám a házassági szerződést, vagy valami más megállapodást, ami arról szól, hogy Kristóf az örökségből kifizeti neki a lakás vételárából nála megmaradt és a tényleges forgalmi érték közti különbözetet, amitől sajnos elesett a sietség miatt.
Mert azért az nem normális, hogy egy nő elvesztegeti a 80 milliós lakását egy olyan trógerra, akivel már nem is él együtt, akihez jobbára már csak a közös gyerek köti. Ha elválnak, a nőt megilleti a kártalanítás. Ha meg együtt maradnának, akkor is valahol számon kell tartani, hogy az ún közös vagyonba a nő belevitte a lakását és ha bármikor szétmennek, az őt akkor megilleti (illetve az ára).
1/10
janderka 2019 máj. 17. - 21:37:31 1/10 Előzmény napraforgó
(3543/18024)
Hát akkor ez egy kényszerhelyzet volt - legalábbis a sztori szerint.
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 20:51:38 4/10 Előzmény janderka
(3542/18024)
Nem hiszem, hogy Mónika adott volna neki, még 2 milliós uzsorakamatra sem. Hisz először valóban tőle akart pénzt szerezni Kristóf, de a 6 milláért cserébe az egész örökségét akarta. Azt akarta, hogy mondjon le a saját részéről a javára. Azért 122 millió kicsit nagy ár 6 millióért.
Sajnos a behajtók meg nem lacafacáznak, ha adósságról van szó, persze, hogy a családjával zsarolják az adóst.
Reális áron meg nem tudták volna eladni a lakást, esetleg csak hónapokkal később. Addig meg a hiénák nem vártak volna.
Gondolom, hogy előbb Kristófot verik rommá, aztán megtámadják az asszonyt, végül talán elrabolják a kislányt, hogy megsürgessék az adósság rendezését.
1/10
janderka 2019 máj. 17. - 20:22:49 1/10 Előzmény napraforgó
(3541/18024)
Nem t'om már, hogy ennél a résznél bekapcsolódtam-e már az itteni topik életbe, de újraolvasva a mai etap sztoriját (és kicsit visszanézve az ismétlést) azért eszembe jut, hogy még ha fenyegetve volt is érte Kristóf, a 6 millás tartozást miért nem saját maga akart visszafizetni? És miért engedte belekeveredni az ügybe ilyen veszélyes módon az ex(?) nejét, annak saját lakását, és a közös kislányukat? S legfőképpen miért nem kért inkább kölcsön a nyilvánvalóan kitömött nővérétől ahhoz a 6 millióhoz, akár még uzsorakamtra is? És miért nem csak azután kérdezte meg a(z ex) nejét, hogy esetleg az hajlandó-e őérte eladni REÁLIS ÁRON a satát(!) kecóját, hogy Kristófka abból adhassa vissza Máunikának a 6M hitelt + mondjuk 2M uzsorakamatot?
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 20:19:28 4/10
(3540/18024)
Robinak a lábára esett egy faág, és ezért megsérült a feje. Rögtön Buga Jakab jutott eszembe a Tenkes kapitányából, akit úgy fejbevágtak a labancok, hogy rögtön megbénult a lába.....
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 19:57:54 4/10
(3539/18024)
13. rész
Hajnalban Sándor símaszkban a házak között bújkál. Besettenkedik a Szappanos ház udvarába. Nagy aljasságra készül, élesztőt dob Tibiék budijába. Szláven rákérdez, sikerült-e az akció.
Kata a kórházban Robit látogatja, Csaba közli, hogy Robinak 48 óráig a kórházban kell maradnia megfigyelésre. Robi tiltakozik, de Csaba hajthatatlan. Már elindul kifelé, de a folyosón elkapja Csaba, közli, hogy Robi elájult. Csinálnak egy koponya CT-t, amin látnak valamit. Csaba javasolja az MR-t is, kéri Katát, beszélje rá, mégiscsak az ő barátja. Mellékesen hívja Katát a saját osztályára (Belgyógyászat), de Kata közli, Andrea már elkaszálta.
A 3 lovász és Szláven a kisház tetejét javítgatják, a nőkről sütnek el idétlen vicceket.
Dia elküldi Stefit, hazajött a bátyja a kórházból, így már szűk lenne a hely. Neki meg tisztáznia kell a helyzetüket Anikóval. (Nem értem, gondolom Lali nem a húgával lakik egy szobában? Ráadásul a franciaágyon??? Ha van külön szobája, miért nem férnek el?)
Vali a fürdőszobát takarítja, Tibi cirkuszol, jöjjön ki, mert sürgős dolga van... Vali épp most sósavazta ki a kagylót, ezért büdös van benn. Tibi ordítozik, de kimegy a kerti budira. Vesztére...
Vali Kristófot ébresztgeti, a felesége jött látogatóba. Ekkor Tibi ordítva jön ki a budiról, szó szerint "szarban van".
Mónika Attilának mutogatja a képeket Panna lakásáról, megpróbálja rábeszélni, hogy megvegye. A piaci ár 80 és 100 milla között van, de ő megszerzi neki áron alul.
Dani hoz egy olajradiátort Jolika néninek, mert hideg éjszaka lesz. Közben "okosságokat" mond Daninak a szív kanyarjairól... Dani közli, ő már kikanyarogta magát, most már megállapodik Stefivel.
Tibi szippantósokat hív, óbégat, hogy azonnal jöjjenek ki, mert elöntötte őket a szar.
Kristóf az adósságait az örökségből tervezi kifizetni, de Panna közli, nincs annyi idő, mert már őt is fenyegetik, fenyegető telefonokat kap, kiszúrták a kocsija kerekeit, belekarcolták az ajtóba, hogy 6 millió. Félti a kislányát, hogy legközelebb őt keresik meg.
Megjön a szippantós kocsi, a sofőr előre kéri a pénzt. Tibi kötekedik, mire a pasas közli, hogy ha valaki bunkó vele, akkor nem szívni fog, hanem tolni, és akkor még több lesz... Tibi fizet, erre a pofa elárulja, hogy ilyen malőr akkor történik, ha élesztőt dobnak a budiba. Tibi rögtön elkezd kombinálni, hogy ki lehetett az? Sándort és Mihályt gyanúsítja, már menni is akar, hogy kicsinálja őket, de Vali kéri, szerezzen bizonyítékot.
Panna bemegy a kisboltba ásványvizet venni. Dia kedvesen elcseveg vele, egész addig, amíg a nő el nem árulja, hogy Kristóf a férje. Dia akkor átmegy undokba és nem tud visszaadni papírpénzből.
Vali elszalad a postára és elmondja, mi történt náluk, meg, hogy Tibi Zsóka férjére, meg a barátjára gyanakszik. Szerinte az asszonyoknak meg kell oldani a helyzetet, hogy ezek a pasik ne menjenek egymásnak.
3 leány állít be a lovardába, Lalit keresik, látták a videóját, föl is töltötték a netre és Lalinak számtalan like-ja lett. Most lovagolni akarnak. A lányok azt hiszik, hogy ő a főnök, és Dani rögtön veszi a lapot. Az egyik lány a Lujzi néni unokája.
Kata távozni készül, de előtte még bemegy a betegszoba mosdójába. Magával viszi a táskáját és a dzsekijét - ez utóbbire vajon mi szükség van egy WC-n?? Közben belép a főorvosnő és nagyon bizalmasan símogatja Róbert buksiját, miközben édesemnek szólítja. Kata pont ekkor nyit be és egy "úgy látszik mindig rosszkor jövök"-kel távozik.
Zsóka délben hazamegy, Misi csodálkozik. Zsóka elmeséli a budi-ügyet és Mihályt faggatja, tud-e erről valamit? Misi tagad, de Zsóka ismeri, már tudja, mikor hazudik. Elveszi a férje elől a csirkecomb-sültkrumli kombót, mire Mihály vallomást tesz. Zsóka átrohan Sándorhoz és leszúrja, hogy tehetett ilyet, az az irtózatos bűz az egész falut elárasztotta és ez a falu az övék is, itt nem csinálhat ilyet. Zsóka megzsarolja, menjen segíteni takarítani, különben a falu és Sándor főnökei is megtudják, mit tett.
Stefi megjelenik Daninál, békülni akar, de közben elég sértődött a hangja. Azt tudakolja, hogy Dani még el akarja-e venni. Dani megnyugtatja, hogy igen.
Kristóf őrlődik, Mónika "segíteni akar", ő el tudná adni a lakást 47 millióért. Ha kifizetik az adósságokat, még marad is belőle.
Attila ott bokázik a 3 vendég lány körül, zenés mulatságot és táncot ígér nekik jóképű fiúkkal.
Sándor be akar menni Anikóhoz, de a lépcsőhöz kikötött kutya miatt megint a létrán kénytelen felmászni. Sanyinak nem tetszik, hogy Anikó a Stefivel való gondjaival foglalkozik, nem vele.
Zsóka este Sándort keresi, de a kocsma zárva. Meglátja a létrát és felmászik. Beles az ablakon és elszörnyed a látványtól. (Anikónak úgy tűnik nem telik egy vacak sötétítő függönyre, mindenki bebámulhat az ablakán. Igaz, létra kell hozzá, de mégis...)
kikojulis 2019 máj. 17. - 18:54:15 Előzmény napraforgó
(3538/18024)
Köszi, a "nagykorú" elkerülte a figyelmemet, bár ez jó nagy marhaság, de hát remélhetőleg a végére kiderül, hogy miért.
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 14:57:05 4/10 Előzmény janderka
(3537/18024)
Igen, a port-nak sikerült visszafejlesztenie magát, de teljesen. Minden, ami jó volt, megszűnt. Szerettem, hogy baloldalt megjelentek a hozzászólásaimra írott válaszok. Szerettem, hogy a saját hsz-eimet ki tudtam gyűjteni. de ugyanígy bárki másét is.
Láthattuk, hogy ki hány fórumot indított, és így azt is, hogy általában milyen témák érdeklik.
Most semmit nem tudhatunk meg és még csak épelméjű magyarázatot sem adnak rá.

Valami ostoba adatvédelmi okokra hivatkoztak a "fejlesztésnél", ami úgy hülyeség, ahogy kitalálták. Mert ha valaki egyszer már nyilvánosan véleményt nyilvánított egy-egy fórumon, akkor azt miért ne lehetne később megtekinteni akár egy kigyűjtött halmazban?
De ha nem akarják, hogy mindenki lássa ezeket az adatokat, miért nincs egy közvetlen elérhettőség pl. a Portám-on keresztül?
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 14:49:14 4/10 Előzmény janderka
(3536/18024)
Én úgy hoztam vissza, hogy a bal felső sarokban lévő vissza-nyílra rányomtam, és akkor a saját szövegemet visszahozta a szövegablakba..De a tiedet nem, azt épp csak elolvastam.
Mivel rövid volt - eredetileg, így rányomtam a válasz gombra, aztán jött a kalamajka.
1/10
janderka 2019 máj. 17. - 14:33:21 1/10 Előzmény napraforgó
(3535/18024)
Az enyém is eltünt. Ezért írtam újra. De közben mégis látszódhatott, hiszen válaszoltál rá. Érdekesch...
Szar ez a Port. Továbbra sem értem, miért nem lehet rákeresni saját magunk, vagy bárki más hozzászólására sem...
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 14:26:13 4/10 Előzmény janderka
(3534/18024)
No igen, és ha Kálmán aszerint végrendelkezett volna, hogy ki érdemli meg a családból a lóvét, hát azt hiszem, hogy egyik sem kapott volna egy fityinget sem.
Nem mintha az Egylet a maga ostoba, bunkó tagjaival igen. Az tuti, hogy nem Ökörapáti szépítésére fordították volna ők sem. Láthattuk, hogy Misi a felesége szülinapján már kezdte beosztani a Kálmán pénzét - mosó-szárítógépre, hűtőládára, stb. Zsóka biztos kizsarolta volna az egzotikus nyaralást, mondjuk Hawaiin, vagy Bora Borán...
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 14:20:18 4/10
(3533/18024)
Mit csinál már megint a port?
Az elküld gombra kattintottam és eltűnt, amit írtam.
Jander előttem lévő szövege meg eltűnt. Hacsak nem ő maga törölte....
1/10
janderka 2019 máj. 17. - 14:20:17 1/10 Előzmény napraforgó
(3532/18024)
Miért, az eldöntehette szegény Szofi, hogy milyen lakásban lakjon, majd hova költözzön el és tovább, majd vissza? A sulijáról sem ő döntött, hanem a gondviselői. Ahogy az is rajtuk múlt volna, hogy 1 évet lejöjjön-e Ökörborzadályra vagy se. Ráadásul hol volt az borítékolva, hogy Kálmi fater a végrendelkezése után azonnal feldobja a pacskert? Életerős szépkorúként 8-10 évet még számolhatott volna magának (remélem, Koltai is élni fog legalább addig - sőt!). És akkorra már Szofi is nagykorú lett volna.
Egyébként meg még azt se lehet mondani, hogy azértszámolt csak a nagykorú unokáival Kálmán, mert azok a szüleikkel ellentétben ápolták vele a kapcsolatot. Hiszen Kata saját bevallása szerint is 8-10 éve volt lenn utoljára, Tomika pedig még régebben - igaz, mint később kiderül majd, őt Kálmán saját gyerekeként nevelgette eleinte, így hozzá plusz érzelmek köthették. Na de Kata? Vagy a tuskó Tibi? Vagy a pénzpocsékoló Kristóf? Ők jogosultabbak lettek volna a nagyobb arányú lóvéra, mint az előbb-utóbb felnőtté érő édibédi Szofi? Hisz még az is lehet, hogy mire felnőne, az apja elbokázza a teljes ráeső részt, így család ide-család oda, nem jut neki semmi se. Ellenben ha Kálmán őt is bevonta volna a csapatba - nagykorúvá válás utáni pénzhez jutással -, akkor garantálhatta volna neki is, hogy részesülni fog a zséből. De így még ennek sincs biztosítéka.
Kérdés persze, hogy Kálmán tudott-e egyáltalán Szofi létezéséről????
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 14:18:20 4/10
(3531/18024)
Pont erről van szó! A kislány oda ment, ahová vitték, amit a felnőttek kitaláltak neki. Költözött Pannával, lenn volt ÖA-ban Kristóffal, elment Zolival, aki gyakorlatilag elrabolta, aztán megint ÖA, majd megint Pest és az anyja. Vagyis a gyerek nem dönthetett semmiben.

Az öröklésnél pedig pont az volt lényeg, hogy akarják-e , és hajlandóak-e ezért tenni is. Vagyis minden a döntésükön alapult.

És igaz, Kálmán bá' még élhetett volna, ha megtalálja a buszpályaudvart és haza tud jutni.
De azért kicsit fura, hogy egy olyan ember, akinek még jó esetben évei vannak hátra, olyan videóüzenetet hagy az örököseinek, mint amit ő.
Ilyesmit akkor szoktak tenni, ha valamiért sejtik, hogy már közel a vég. Pl. rákbeteg utolsó stádiumban, ilyesmi. Egyébként pont jó lett volna az írásos végrendelet az ügyvéd, vagy egy közjegyző előtt.
7/10
Rojita 2019 máj. 17. - 13:56:11 7/10
(3530/18024)
"Stefi milyen durcás kislány."
Úgy érzem, a mesének csak apjai vannak. A legtöbb nőalak tele van ellenszenves vonással és állandóan ezeket a tényeket szajkózzák ( duzzogó Stefi, hisztiző Kata, ármánykodó Mónika, könnyen félrelépő Panna, basáskodó Zsóka, papucs Vali, boszorkányos Jolika, pletykás Margitka és barátnője).

A férfi szereplők egyszerűbbek és szürkébbek. Életük felét a kocsmában töltik, másik felében dolgoznak, vagy lébecolnak, igyekeznek mást dolgoztatni maguk helyett. Még jó, h eddig nem jött be a meccsnézés, amely a hímneműek ébrenlétének maradékát kiteszi.

A sztereotípiák közül kiemelkedik Szláven a titokzatosságával, sokoldalúságával, önzetlenségével.
Még Kristófban és Tamásban megvan a változás vágya, kérdés bírják-e majd kitartással is?
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 13:39:35 4/10 Előzmény janderka
(3529/18024)
De van, éspedig az, hogy a felnőttek eldönthetik, hogy hol akarnak élni, vállalják-e az egy évet Ökörapátiban. Egy kisgyereknek nincs választási lehetősége, róla a szülő dönt.
Itt pedig fontos kérdés volt, hogy akarják e, vagy sem, fölteszik-e a nyomkövető karperecet, vagy sem.
1/10
janderka 2019 máj. 17. - 13:36:23 1/10 Előzmény kikojulis
(3528/18024)
Önkényes írói döntés eredménye. Nincs logikai alapja vagy oka.
4/10
napraforgó 2019 máj. 17. - 13:36:01 4/10 Előzmény kikojulis
(3527/18024)
Azért, mert a végrendelet szerint csak Kálmán gyerekei, és NAGYKORÚ unokái örökölnek. A kis Szofi talán ha 10 éves lehet, így ő nem örököl.
kikojulis 2019 máj. 17. - 12:58:11
(3526/18024)
Bocsi, ha volt már, de azt meg tudnátok mondani, hogy Kristóf lánya miért nem örökös? Köszi!
1/10
janderka 2019 máj. 17. - 11:34:40 1/10 Előzmény guess.who
(3525/18024)
Igen, ez a Szlávennel kapcsolatos tudatlankodó bizonytalanság keltés és az állami Postánál történő alkalmazása alapból ütötte egymást. Ráadásul férj és feleség, aki érintett az ügyben. Misi a főerdész, az Egylet agya nem tud semmit Szlávenről, de közben a neje állami alkalmazásban tartja???? Csoda, hogy első perctől fogva hülyének néztük a készítőket?!