4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 05:16:20 4/10
(3664/18024)
Nekem úgy tűnik,hogy Dani pontosan tudja, hogy Stefi mindig játszmázik. Nagyon is tetszik neki, hogy a férfiak veszkődnek érte, és talán kevésbé érdekli a nyugodt, szolíd élet.
Stefi hagyja a fiúkat elfajulni egy darabig, aztán az utolsó pillanatban visszakozik, eljátszva a szende szüzet. Most is felvillantotta a gödröcskés mosolyát, amikor Lali rányitott. Józsi kevésbé volt szégyenlős, mint dani, ő végignézte az ablakon át a fürdős műsort és csak akkor nyitott be, amikor már Stefin köntös volt és a fején törülköző.
Valahogy úgy érzem, hogy Stefi még egyáltalán nem érett meg a házasságra. Sőt, nagyon is ravasz kis macska, lehet, hogy sohasem lesz képes olyan odaadó kis feleség lenni, mint amilyet Zsóka várna. Hogy főzzön finomakat és tartsa rendben az urát. Valahogy sokkal inkább el tudnám képzelni egy gazdag pasi kiscicájának....
4/10
napraforgó 2019 máj. 24. - 19:59:25 4/10
(3663/18024)
Munkások jönnek a kocsmába, reggelizni szeretnének. Ekkor állít be az ellenőrnő, végigvizsgál minden kaját, engedélyt, és kideríti, hogy a debreceni szavatossága az előző nap lejárt. Kifogásolja a hűtőt, és mindenbe beleköt, még patkányt is vél hallani, pedig csak valaki be akart volna jönni a kocsmába. Bezáratja a kocsmát. Átadja az ellenőrzésről felvett jkv-t és 3 millió Ft. bírságot szab ki.
Kristóf és Tomi a konyhaablak előtt kajálnak és közben röhögve nézik, hogy Tibi edzeni próbál az udvaron. Tomi jelzi, hogy összepakolt a lakásban, de Kristóf vigyázzon a kék dobozával, amiben a szexjátékait tartja. Vali mosogatni küldi a fiúkat.
Mónika és Attila is huzakodnak a panzióban a reggelinél, Attila még nem tudta megemészteni a zaklató telefonokat, meg a bombariadót. Mérges azért is, mert szerinte a lakás, amit rásózott, le van lakva. Szerinte Mónika találta ki a telefonbetyárkodást. Mónika javasolja, hogy hívja ki a rendőröket.
Stefi az ablak előtt egy fél kád habfürdőben ül és Diával beszélget a kifestett pesti lányokról, meg a Tamás haverjairól. Most már elbagatelizálja Tamás nyomulását, azt, ami miatt előző nap sírva telefonált rá Diára. Rányit Lali, a Danit keresi. A lány útbaigazítja, de igazából tetszik neki, hogy ilyen frivol helyzetben találta a fiú. Később Józsi is bekopog, ő is danit keresi, de megjegyzi, hogy az ablakból mindent látni....
Kata segít Jolikának feltenni a (nyilván kimosott) függönyöket. Jolika rákérdez, hogy kata miért nem dolgozik. Kata elmondja, mit tett Robi, mit tett az apja és a járási kórházba miért nem tud elhelyezkedni. Jolika szerint itt helyben kellene valami rendelőt nyitnia, az ő házában. Kata kineveti, ahhoz túl sok minden kellene.
Attila rátelefonál valakire és odarendeli a faluba. Sürgős és fontos. Csak ne a panzió előtt álljanak meg, mondja.
Kristófnak jókedve van, meg akarja ünnepelni, hogy kifizette a tartozását, hívja Tomit, menjenek fel Pestre mulatni. Beállítanak Mónikához, hogy elkérjék a kocsiját. Mónika nem akarja odaadni, de csak meggyőzik.
Tibi megint tahó, bunkóbb a jól megszokottnál. Nagyon durván beszólogat Valinak, aki egészen megdöbben a viselkedésén. Rászól Tibire, aki erre megsértődik és elmegy hazulról.
Kata elgondolkodik Joli néni ajánlatán és tervezgeti, hogyan lehetne kialakítani egy egészségügyi központot a házban. Kellene egy vizsgáló, meg egy fogadótér, abba egy asztal Jolikának, aki a recepciós lenne, fogadná a telefonokat és megbeszélné a páciensekkel a vizsgálati időket.
Anikó rátör Attilára, meggyanúsítja, hogy ő küldte rá az ellenőrt. Már sokszor fenyegetőzött ezzel. Anikó azt akarja, hogy Attila fizesse ki a bírságát, de Attila közli, semmi köze az ellenőrzéshez.
Dani fát vág, jön Stefi, beszélgetni szeretne vele. de dani nem akar beszélgetni. Stefi azt állíta, hogy az a két fiú a plázában hazudott, ők csak összefutottak Tamással, de nem volt semmi. Dani nem hiszi, legközelebb hazudj ügyesebben, mondja.
Tibi megjelenik a kocsmánál, csodálkozva látja, hogy zárva van. Hátramegy, de a raktárajtó is zárva van. Erre fölmegy a lakásba, de nincs otthon senki. Hazajön Stefi, halálra rémül tőle. Tibi megpróbál barátságos lenni, de nem áll jól neki a mosoly. Próbál arról beszélni a lánynak, hogy Ancsikával régről ismerik egymást, valaha jóban voltak.
Stefi telefonon keresgéli Anikót, de a nő nem veszi föl. Megérkezik Anikó és csodálkozik, mit keres Tibi fönn a lakásban. Anikó a hátsó ajtón bevezeti Tibit a kocsmába, azt elfelejtette leplombálni az ellenőr. Tibi érdeklődik, miért kereste, mire Anikó közli, hogy meg akarta köszönni, hogy megvédte a múltkor a két suhanctól. Megkínálja Tibit egy sörrel , de a férfi poharát ügyesen kicseréli, miután ivott belőle.
Vali elkeseredetten súrolja a konyhapultot. Kata irogat valamit és beszélgetnek. Kiderül, hogy az anyja tudott az apja machinációjáról. Erre Kata megsértődik és odaveti, megérdemlitek egymást.
Vali elkeseredetten megy a lánya után, ne tartsanak haragot. Így is nehezen viseli Tibi rossz természetét. A lánya biztatja, menjen el valahová, kapcsolódjon ki, pl. menjen fel Pestre a régi munkatársait meglátogatni. Vali kifogásokat keres, Tibinek főzni kell, stb. Kata szerint egyszer ehet előző napi maradékot is.
Két kopasz ürge állít be, Attilát keresik. Tibi velük is hepciáskodik, de a két pofa inkább elmegy, nem bonyolódnak vitába. A kopaszok megtalálták Attilát, aki beszél nekik a bombariadóról, meg arról, hogy kénytelen a rendőrséget értesíteni. Majd rábíz egy nagy kartondobozt a két kopaszra némi pénz kíséretében, és kéri, nagyon vigyázzanak rá.
Megjönnek a rendőrök, csodálkoznak, hogy miért csak egy nappal később tett bejelentést.
Kristóf és Tamás megérkeznek a klubba, Kristóf nagyon belelendül a játékba, Tamás meg a pincérlányt próbálja fűzni. Kristóf eleinte nyer, elég sokat, de utána mident elbukik, 750 ezer Ft adósságot csinált.
Anikó újra elmegy a pesti laborba és ledja Tibi poharát vizsgálatra.
A rendőrök elmennek, nem találtak semmit, csak Attila szexi alsógatyáit.
7/10
Rojita 2019 máj. 24. - 13:37:21 7/10 Előzmény napraforgó
(3662/18024)
"Tamara... akkor az ő szálát is félbehagyták. Legutóbb ugye azt tudtuk meg, hogy jön haza, Tamás a fellegekben volt. De Tamara azóta sem érkezett meg, csak nem úszva jön?"

Ezt április végén lebegtették be (sajnos), de azóta ismételnek. Valszeg az új rész elején fog megérkezni. Aztán, ha addig nyár is lesz, Démonka ledobja majd a textilt teljesen, vagy részben, h a ffi nézőknek kedvezzenek.
1/10
janderka 2019 máj. 24. - 11:03:08 1/10 Előzmény svejci
(3661/18024)
Pont ezért furcsa és elfogadhatatlan mindaz, amit a többi "elszólással" tettek a készítők.
Hiszen ahogy Anikó nővérből anyává alakulása az arra utaló jeleknek megfelelően (ráadásul viszonylag hamar) bekövetkezett, addig a legtöbb egyéb helyütt elpötyögtetett utalás csak elszállt a légben.
svejci 2019 máj. 24. - 10:13:31 Előzmény napraforgó
(3660/18024)
Hát igen...
Vannak ezek az ilyen, és hasonló elszólások, csak mosolygunk, és ez lesz az igaz.... :)
A tegnapi részben is volt, amikor Tibi mondta, hogy szép lesz a Stefi azokban a ruhákban, kár, hogy az apja nem láthatja benne....

Lehet, Jolika beszólásait is át kellene értékelnünk? Ki tudja.....
4/10
napraforgó 2019 máj. 24. - 08:06:54 4/10 Előzmény svejci
(3659/18024)
"Amikor Moónika beszélt a fiával, és olvasta fel a levelet, Tamáska örült is, hogy jön az ügyvédnő, meg hogy milyen jó nő is igazából, akkor volt egy jó beszólása az anyjának. "anyád lehetne..., sőt nagyanyád is....." (ezen akkor még mosolyogtunk, de ugye végül kiderült, hogy tényleg az... "

Mónika beszólása kicsit vicces volt és nagyon rosszindulatú. Mert az ügyvédnő szemre pont Mónika korosztálya (na és a két színésznő is kb. hasonló korú), úgyhogy ez a "nagyanyád" beszólás túlzás volt.
Persze a végén úgy tűnt, hogy Gittácska mégis az unokák mostahanagyanyja lett, már ha van egyáltalán ilyen kategória.
De akkor meg Tibi, aki kb 15 évvel idősebb nála a mostohafia?
4/10
napraforgó 2019 máj. 24. - 03:59:12 4/10
(3658/18024)
Ha már szóba került Tamara a kárászi látogatás kapcsán, akkor az ő szálát is félbehagyták. Legutóbb ugye azt tudtuk meg, hogy jön haza, Tamás a fellegekben volt. De Tamara azóta sem érkezett meg, csak nem úszva jön?
Ha Tami a legközelebbi kikötőben kiszállt - és egy utasszállító hajó sok kikötőt érint, hisz ott pont az a cél, hogy az utasok sok országot érintsenek, sok tájat megismerhessenek (lásd az Álomhajó sorozat). Ha Tami kiszáll és repülőre ül, már rég haza kellett volna érnie.
offtopic
guess.who 2019 máj. 23. - 20:40:23 Előzmény napraforgó
(3657/18024)
(Odavitte Kálmán bá' háza elé, hogy leborítja, aztán Mauni úgy elzavarta a veterán kommandóst, hogy behúzta fülét-farkát és majdnem sírva mesélte Sándoréknak, hogy mi történt. ;) )
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 20:12:12 4/10
(3656/18024)
Nem, nem borították be, vagy ki sehol, csak ide-oda furikázott vele Szláven.
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 20:10:03 4/10
(3655/18024)
17. rész
Attila reggel épp egy telefont szerel, amikor telefonon egy arrogáns hang a Szappanost keresi. Attila bekopog Mónikához, de a nő nem megy ki a telefonhoz, a hívó fél meg közben letette. Később Mónika fölkel, el akar menni, de Attila közli vele, nem szeretne semmi balhét itt. Később a bunkó hívó újra telefonál és a panzió felrobbantásával fenyegetőzik, ha a Szappanos nem fizeti ki az adósságát. (Sejthetjük, hogy a hívó Kristófot kereste és nem Mónikát)
Kata és Vali reggelizni készül, Vali panaszkodik, hogy Tibi nem hagyta aludni, aggódik az örökség miatt. Kristóf jön, panaszkodik, hogy nem érzi jól magát. Szerencsére ma nem kell dolgoznia, megy és visszafekszik.
Mihály és Szláven az erdőben a tyúkokat keresik, de nem találják őket. Attila telefonál, segítséget kér. Addig is ki akarja üríteni a panziót, hogy átnézhesse, nincs-e valahol bomba. Felkelti a vendég vadászokat és kitessékeli őket, mert tűzvédelmi riadó van. Megérkezik Sándor és Mihály, hol ég a ház?
Tibi megint morog, káromkodik, amikor Vali arra kérné, vegyen egy tekercs tapétát, mert a konyhasarokban javítani kéne a falat.
Attila elmondja a két pasinak, hogy valaki a panzió felrobbantásával fenyegetőzött. A másik kettő azt javasolja, hívja a rendőrséget. De Attila nem akarja, tart attól, hogy a rendőrök találnak nála valamit.... Pl. a rendőrök észrevennék az illegális megfigyelést, a kamerákat. A két ökör nem szeretné, ha valami illegális dologba keverednének.
A kocsmában Sándor sárga szalagot húz ki, Zsóka jön és a bombariadóról érdeklődik. Mihály szerint a panziót kellene átnézniük, most legalább módjuk van betekinteni Attila titkaiba.
Stefi kávét és kaját visz Daninak, aki kezdetben undok vele - nem felejtette el a pesti útját. Aztán közli, ma neki van dolga Pesten, jöjjön vele.Stefi örül a lehetőségnek, a lovasbolt mellett ugyanis van egy partikellék bolt is, oda is benézhetnek.
Tibi a kocsmában lebzsel, látja, hogy Anikó esküvői ruhákat nézeget. Rákérdez, hogy tán férjhez megy? Anikó közli, hogy Stefi megy férjhez. Tibi sajnálkozik, kár, hogy az apja nem fogja látni... Aztán a kocsma közönségét szórakoztatja a bombariadókról szóló sztorijaival.
Sándor és Mihály keresik a "bombát", de nem találnak semmit. Szláven is jön segíteni nekik. Valójában valami terhelő bizonyítékot keresnek Attila üzelmeire.
Mónika jön, vett néhány újságot a benzinkútnál. Valival Tibi "érzékeny idegrendszeréről" beszélgetnek. Kata hisztizik, mert az apja megint hülyét csinál magából a kocsmában ezzel a bombariadóval. Hülyíti a lakosságot, holott biztos insc semm baj.
Mónika felhívja Attilát, aki elmeséli, hogy mivel fenyegetőzött a bunkó pasi a telefonban. Mónika erősen elgondolkodik.... (a múltját ismerve nem is csoda).
Aztán szól Kristófnak, hogy 2 napon belül le kell rendezniük a lakás eladását, mert a behajtók őt keresték a panzióban és miatta fenyegetőznek.
Mónika megijeszti Attilát, vegye meg a lakást mielőbb, mert ez a pesti maffia nem viccel. Eléri, hogy Attila 6 millió foglalót adjon. Át is utalja a pénzt. Újabb telefon jön, ezúttal Mónika kapja föl a telefont és közli, hogy a pénzt átutalták az ügyvédjül letéti számlájára, egy óra múlva föl is vehetik. Majd közli, hogy ha még egyszer felhívják ezt a telefonszámot, valamennyi ujjacskájukat eltöreti. Attila csak néz, hogy milyen kemény csaj ez a Mónika.
A vadász urak távoznak, a kocsmai számlát a tűzvédelmi gyakorlat számlájára iratták.
Két nyegle ficsúr állít be a kocsmába, tiszteletlenül beszélnek Anikóval, majd a tiltás ellenére az egyik rágyújt. Tibi, aki eddig a pultot támasztotta, odamegy és kirúgja a kölök alól a széket, a lábával együtt. A földre esett csibészt kidobja a kocsmából, a másikra meg ráijeszt, így az is elmenekül. Tibi úgy néz Anikóra, mint egy győztes hadvezér. Úgy tűnik, hogy Anikónak is imponál az erélyes fellépés.
Dani és Stefi kirakatokat nézeget egy plázában, amikor Tamás haverjai közül kettő ráköszön Stefire és rákérdeznek, hogy megint Tamáshoz jött-e folytatni a bulit. Majd Danihoz fordulnak, tanítsa meg a csajának, hogy ha felhúz egy férfit, akkor be is kell fejezze, amit elkezdett.....
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 18:43:13 4/10 Előzmény Rojita
(3654/18024)
A képen Tamást látjuk egy zöldeskék kiskocsis mechanikus írógéppel. A szobájában meg egy nagykocsis világosbarna van....
Többször láttam már, legutóbb, amikor Tamás és Stefi ki tudja miért beugrottak pakolászni, mielőtt Petre mentek. (Vajon hol és mikor jöttek vissza, miután már elhagyták a falu határát....)
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 18:37:37 4/10
(3653/18024)
Az elején a fehér kecskén, Vanesszán kívül volt egy barna is Szappanosék udvarában, valamint kapirgált néhány tyúk és egy kacsa.
Jolika néninél volt vagy 7 liba, de egyet elvitt a róka.
Zsókáéknál kb. 8 birka, és a főutcán is néha elsátált egypár birka.
Anikónak van egy kutyája, németjuhász, az a lépcsőjéhez van kikötve és nem engedi be Sándort a bejáraton.
Macska tényleg nincs sehol, én megszavazok Zsókának egyet. Mihálynak meg egy vadászkutyát, vizslát, vagy valami szettert, pointert.
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 17:59:07 4/10 Előzmény napraforgó
(3652/18024)
Talán a szankcionálni volt az a szó.
Amennyiben Tamás ismét megszegi az eltávozásra vonatkozó szabályokat, Marosi kénytelen lesz a kihágást szankcionálni. Valami ilyesmiről szólt az a mondat.
Március 12-én írtam arról, hogy Szláven postát hozott Tamásnak, benne az órával, tehát az előtte lévő nap lehetett adásban.
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 16:27:33 4/10 Előzmény Rojita
(3651/18024)
Pedig elsütik.
Amikor Tamás Tamarával bement Kárásziba és nem az ötösfogattal, akkor Szláven vasárnap (!) hozott neki egy új órát Marosi levelével, hogy meghibásodott a régi, nem jelzett, blabla. Na, abban a levélben is volt egy idegen szó, amit nem tudott kiolvasni, Szláven segítette ki. Sajnos a szóra már nem emlékszem, de mivel már 3960 hsz van, nem kezdem el előkeresgélni. Majd eljutunk oda és akkor lehet figyelni.
Nekem akkor lett gyanús ez a diszlexia, mert erre a mostanira már nem is emlékeztem.
A diszlexiás amúgy képes tanulni, de inkább hallás után, vagy vizuálisan, képekben. De Tomika nem nagyon töri magát, 9 félév alatt végzett el egy fél egyetemet, majd másik 9-10 alatt befejezi, ha hasonló szorgalommal folytatja....
7/10
Rojita 2019 máj. 23. - 13:27:41 7/10
(3650/18024)
Egy apróság:
Nyilván humornak szánták, h Tamás nem tud folyékonyan olvasni ("tértivényes" szó és majd még egyszer előjön valamikor ez a "poén". ) Csak h áprilisban megtudtuk, h Tamás már 4 és fél évet járt egyetemre. Tehát, nem nehézfejű, csak lusta, meg valszeg nem akar hamar diplomát, munkát, mert akkor talán elmaradna az anyai apanázs.
De ha többször előveszik ezt az olvasási nehézségét, akkor arra gondolunk, h diszlexiás a fiú, ami azt jelenti, h állandó segítségre szorult a tanulásban, sőt hallottam olyanról, h fel is mentik a gyereket az idegen nyelv tanulása alól.
Tehát, ha még egyszer elsütik ezt a "viccet", akkor utalni kellene rá, h mi ez Nála.
guess.who 2019 máj. 23. - 12:18:46 Előzmény svejci
(3649/18024)
"milyen undok lett Pannával, amikor megtudta, hogy a Kriftóf felesége...."
Akkor eléggé sajnáltam Diát, olyan kis szerencsétlen volt, meg minden. De a szemforgatásait és grimaszait látva mindig elnevettem magam. :)
guess.who 2019 máj. 23. - 12:17:10 Előzmény Rojita
(3648/18024)
Így, hogy mondjátok: Mauni balkezessége (illetve annak ténye) nekem már valahol az elején feltűnt, csak nem foglalkoztam vele, így nem maradt meg annyira, hogy megemlítsem. :)
guess.who 2019 máj. 23. - 12:15:31 Előzmény napraforgó
(3647/18024)
Nem konkrétan ezen a képen cigizik, hanem egy interjúban nyilatkozta, amikor kérdezték tőle, hogy milyen tapasztalatai vannak a "rajongókkal" kapcsolatban, és erre válaszul elkezdte, hogy "amikor megy cigit venni".

"Minek mutogatják akkor a szabálytalan kézbesítést, ha nem képesek jól csinálni?"
Mert a kézbesítéssel bekapcsolják a történésbe Szlávent és/vagy Zsókát. Az meg másodlagos számukra, hogy valósághű legyen a dolog, legalábbis lusták/nincs idejük/tesznek rá, hogy utánanézzenek dolgoknak, vagy úgy vannak vele, hogy a néző ne akarjon okosabb lenni, mert ők jobban tudják. :)

Jolika: "de minek dumál annyit a jövőről. "
Ez főleg annak fényében idegesítő, hogy egyre inkább látszik a szálak haladásán, hogy teljesen ad hoc készülnek az egyes epizódok, nincsenek hosszabb távú koncepciók (vagy csak a vezérfonal, ti. hogy mindenki marad a játékban és mindenki mindenkivel kell, hogy kavarjon). Azaz eleve marhaság, hogy ő kijelenti az első tíz részben, hogy Ropi és Kató a jövőben eztmegazt fogják csinálni, mikor 20 rész múlva már Pollen a liebling, Kata meg egy egész más ágyban nyújtózkodik éppen.
A következetesség nem éppen erőssége a sorozatnak.

" a szinte olvasni sem tudó Tamáska kifogástalan helyesírással megírta "Kálmán bácsi levelét"."
Stefánnak is volt a Daninak írt levelében egy salytóhubája. :D
Egyébként arra már nem emlékszem, hogy Tomi kamulevelét megmutatták? Nem csak egy villanásnyira látszott, amikor Tibi olvasta, és a többit "egy testetlen hang" tolmácsolásában hallhattuk?
Mondjuk az a levél is mekkora baromság volt kamu bélyegestül. :) Így visszagondolva: ott már kezdtek kifáradni az alkotók erősen.
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 11:18:30 4/10
(3646/18024)
Kicsit fura Margit néni, akinek tudnia kell, melyik nap is jön a nyugdíja, bemegy a postára megsürgetni azt. Közben árulkodik Szlávenre, hogy aznap még nem vitte ki a postát. Mit érdekli ez őt, hacsak nem vár épp sürgős levelet?
Amúgy meg manapság már alig leveleznek az emberek, mindenkinek van mobilja, e-mail címe.
--------
Korrigálok, a nagykocsis mechanikus írógépet Tamás és Kristóf hálószobájában látni egy kis íróasztallka-félén, és nem az előszobában.
Ettől függetlenül úgy emlékszem, hogy azt az ominózus tiroli levelet Tamás nem ezen a nagykocsis gépen írta, hanem valahonnan, talán a szekrény tetejéről levett egy kiskocsis gépen.
És milyen érdekes, hogy a szinte olvasni sem tudó Tamáska kifogástalan helyesírással megírta "Kálmán bácsi levelét".
4/10
napraforgó 2019 máj. 23. - 09:43:20 4/10 Előzmény svejci
(3645/18024)
Feladó: Marosi és Nagy Ügyvédi Iroda - ez volt a leveleken. És mindegyiken ott a sárga cédula, hogy Tértivevényes!

Vali nyilván azért adta oda Attilának a leveleket a recepción, mert Mónika ott lakik, a fiának kézbesítse ő, Kristóf meg Attilának dolgozik a Kisboltban, oda Attila át-átugrik. Attila szívesen elvállalta, mert remélte, hogy valamelyikőjüktől megtudja, mit írt az ügyvédnő.