guess.who 2019 szept. 08. - 19:11:29 Előzmény napraforgó
(5630/18030)
Suvick NEM veheti fel a nemzetiszínű szalagot, mert nem anyakönyvvezető! A jegyző (aki a kamu szerint Maunika) megtehetné, de neki is megfelelő szakvizsga kellene hozzá, szóval az elég durva hiba lenne.
Amúgy az egyhónapos (nekem három rémlik) várakozási idő megvan még (nem lehet úgy házasodni, hogy ma bejelentjük és holnapra kapunk időpontot. :) Okkal. :D
Mivel itt még nemigen van közel a szülés, így nehezen lehetne erre hivatkozni - arról nem is szólva, hogy ilyen esetben létezik ún. apai elismerő nyilatkozat, amelyben mindkét szülő nyilatkozik hivatalos úton (anyakönyvvezető előtt) arról, hogy a leendő apuka a gyermek apja és a nevére is hajlandó venni a születendőt.

Hogy Dani mennyire lesz határozott Stefán leállításában, az kérdéses: nem az a határozott öröm tükröződött az arcán, amikor megtudta, hogy Kata nem csak kamuzott a terhességéről...
1/10
janderka 2019 szept. 08. - 19:07:49 1/10 Előzmény guess.who
(5629/18030)
Ha ez reklám volt, akkor igen gyenge lett. Mert még abban sem lehettünk biztosak, hogy márkakereskedés volt-e vagy valami használtvegyes.
guess.who 2019 szept. 08. - 19:05:02 Előzmény amira_daa
(5628/18030)
Kata azt mondta, hogy "amikor Lobival vége lett, akkor abbahagytam a gyógyszert". Tehát Lobi fizikailag sem lehet az apja. Egyébként úgy rémlik, hogy a bogyók szedésével illik egy évvel a teherbeesés előtt leállni, hogy a hatóanyagoknak legyen idejük kiürülni a szervezetből és ne veszélyeztessék a magzatot. Fura, hogy ezt pont Kata DOKTORNŐ nem tudja, sőt: fura, hogy úgy esik teherbe Danitól, hogy észre sem veszi. Mert ha a naiv fruskát játszó Stefánnal történik ilyen, még megérteném...
guess.who 2019 szept. 08. - 18:54:47 Előzmény napraforgó
(5627/18030)
"A fene egye meg, már megint elszállta az egész."
Miért nem írod egy Jegyzettömbbe vagy Wordbe, majd onnan másolod ide? Így ha itt döglődik is éppen a hozzászólás, akkor sem vész el, be tudod másolni újból... :)
guess.who 2019 szept. 08. - 18:53:31 Előzmény amira_daa
(5626/18030)
"ez dob egy nő önérzetén :d"
Az a baj, hogy ez egy önámítás. Rengeteg olyan elszabott nő szaladgál mindenfelé, akik azt hiszik, hogy az újabb és újabb plasztikai műtétektől egyre "szebbek" lesznek. Pedig nem, sőt.
Arról nem is szólva, hogy ha jól tudom, tízévente illik cseréltetni az implantátumot...
guess.who 2019 szept. 08. - 18:47:57 Előzmény napraforgó
(5625/18030)
"Ha Stefi már fölvette, vaygis megkapta az örökrészét és utána váratlanul meghalna, bizony az anyja örökölné a vagyonát, vagyis "visszefelé" örökölne. "
Nem-nem. Mivel gyereke nincs, aki egyeneságon örökölne (ha lenne, akkor neki Anikó lehetne a törvényes gyámja, és akkor a vagyon kezelője is), édestestvére (oldalági örökösként) szintén nincs, ezért ebben az esetben visszaszállna a vagyona a szülőkre. Méghozzá fele-fele részben, azaz Anikó csak a 102 millióból megmaradt kevéskének a felét örökölné – és az a morbid helyzet állna elő, hogy Tibinek tulajdonképpen még jól is jönne a véletlenül született gyermekének a halála. Bár remélem, hogy nem mennek el az alkotók ilyen irányba.

Más kérdés, hogy azon gondolkodtam, hogy ha Stefánka jogsi nélkül kocsit vesz. A Porsche oldalán úgy kezdik, hogy egy új autó ALAPára több mint 60 millió (és ebben nincsenek benne az extrák, ráadásul valószínűleg valami legegyszerűbb modell lehet!), azaz az örökség fele-háromnegyede már ugrik is. A maradékból meg jóformán egy pesti garzont sem tud venni magának, és akkor a szemérmesen nem mutatott ékszeres bevásárlást nem számoltuk, a napi költségeiről (élés, ruházkodás, rezsi stb.) még nincs is szó. Kicsit nekem megint "elnagyoltnak" tűnik ez a Stefános szál így az autóvásárral. De hát csak a szokásos: kidolgozatlan, átgondolatlan történések egymás hegyén-hátán. Biztos volt valakinek ismerőse az autószalonban és lebarterezték a reklámot. :D
amira_daa 2019 szept. 08. - 18:36:54 Előzmény napraforgó
(5624/18030)
előszőr is le fog tisztázodni hogy volt -e az a fürdőszobás dolog mi ugy emlékszünk hogy igen és az két Danizás között volt. Ha volt Robi fog pattogni.

Tibi nem akarja vejnek Robit igy biztosan Robi megtudja hogy Kata babát vár. és rá lesz kérdezve.
Az hogy ez egy sorozat attol válk sorozattá hogy szegény Kata terhessége nem lesz egyszerű, azért milen anyos apos helyzet van most? Tibi lenézi Danit aki amugy teljesen normális hapsi akinek van munkája és diplomája is és dolgozik is és normális és ja, a probléma az amit Tibi mindig mond hogy Katát azért fogta meg mert van öröksége, holott ez tuti nem igaz.

szerintem irgalmatlan nagy balhé lesz és hiszti és sirás rivás, robihoz nem menne vissza ha ő lenne az apa, ( horvátban sem ment hozzá vissza ) de lehet még kavarás és ha visszajön Steffi ő is még be tud kavarni ezt ne feledd sőt be is fog hamarosan. Dani nem örül a gyereknek ezt ne felejtsd el, nem az ökébe kapta és haj de jo hanem azt hitte hogy vicc ezért ez elmond mindent az egészről. Szerintem ha Robi lenne az apa ( erre vagyis kavarodásra utalt Jodi néni joslata aki ugye Daninak megmondta hogy ylesz még zür Robirol meg Katának hogy nem szabadul tőle, tehát én azt gondolom, hogy itt azért lesz sok minden és valami alapján eldől ki mellett köt ki Kata. nem az első nő lenne aki hazudna egy apaságot hogy legyen mellette valaki biztos és nem az első nő lenne, aki megcsinálná ez a véleményem
4/10
napraforgó 2019 szept. 08. - 18:13:33 4/10 Előzmény amira_daa
(5623/18030)
Nincs kedvem visszakeresgélni. Ha akarnak, bármiből tudnak ügyet csinálni, ez igaz. De remélem, hogy nem fognak. Az nagy kitolás lenne, mind Kata, mind Dani, mind Robi számára. Miért legyen egy gyereknek már a születése is ilyen problémás?
Azért nem minden az, hogy kitöltsük a műsoridőt, bármilyen agyament ötlettel.

És mi lenne a megoldás? Mindkét pasi küzdene az apaságért? vagy épp ellenkezőleg, passzolná le a felelősséget? És ha Robi az apa, Kata visszamenne hozzá? Szerintem nem.
Vagy Daninak el kéne vállalni a más gyerekét? Ajhjoz még túl fiatal ez a kapcsolat.
Netán Kata egyedül maradna és visszamenne óvodásnak apuci mellé a babával? Jajj, ez lenne a legrosszabb megoldás.
amira_daa 2019 szept. 08. - 18:07:04
(5622/18030)
Kud puklu video spoilerbe rakom hátha ugy maradhat


https://www.youtube.com/watch?v=LvYejAgA9Dw
a másodikban gondolom Steffi horvát verzioját felismeritek

https://www.youtube.com/watch?v=QbDFcHe9Mek

amira_daa 2019 szept. 08. - 18:01:37 Előzmény janderka
(5621/18030)
szponzorált sorik borzasztoak voltak, igazábol én is kicsi voltam mikor mentek amiatt a balhék igy nem értek hozzá.

@rojita nem emlékszem rá csak arra hogy bénák voltak,

amira_daa 2019 szept. 08. - 17:58:43 Előzmény napraforgó
(5620/18030)
de lesz mert volt fürdőszoba jelenet két hiszti és veszekedés között.és az pont Dani között volt meg amugy is miért ne lehetne hiszti, itt a DÖ-ben ahol semmi nem egyenes vagy tiszta, miért Kata tehessége lenne egyszeru ? :D Meg azért napraforgo valljuk már be Kata is hazudhat, főleg ha ilyen kariberű dologrol van szo majd ha vörös lesz a gyerek akkor tudjuk hogy Robié
amira_daa 2019 szept. 08. - 17:56:31
(5619/18030)
hogy mi vis major azt mi sem tudjuk de mivel marosit annyira kiakasztják addigra szerintem Katánál tuti betartja.

énn is megláttam a problémás mütétes ( cici plus műtét) dolgot illetve izgulhattak volna érte hogy minden kebelnagyobitás jol sikerült. ugye a horvát verzioba errefelé ment el a sztori.

amugy ha egy nő lapos és szül akkor nőnek a keblei tehát azért nem muszly de nálunk a környezetünkben elég sokan ezt csinálták főleg ha a pénz megvolt.

igen nálunk is a tesoméknál a levett mellekk utáni helyrehozs áll az élen, igy én is másképp látom ezt.

belinkelem szivesen kettő főcim volt első évados a horvátnak és a második de külön posztba hátha nem szedik le meg spoilerbe.

én a Patikának a zenéjére emlékszem az jo volt meg Kaszás Attila volt benne jo de ugye szegény már nem él.


1/10
janderka 2019 szept. 08. - 17:51:25 1/10 Előzmény Rojita
(5618/18030)
Ezek szerint a Família Kft féle fullba tolt szponzortermék reklámozás akkor még nem üthette fel a fejét, mert annál idegesítőbbet azóta sem igen láttam. (Vagy akkor már felnőttebb voltam, és jobban dühített? Nem t'om.)
7/10
Rojita 2019 szept. 08. - 17:25:21 7/10
(5617/18030)
Számomra az a tanulság, h ha egy produkciónak nincs elég pénze a forgatásra, akkor se szabad belemenni ilyen mennyiségű reklám beépítésébe a "cselekménybe," mert akkor a reklám megeszi a filmet. Így lett A patika sorozatból a 90-es évek magyar gyógyszergyártók reklámfilmje.

Hogy a Kamarájuk a végén kihátrált, számomra úgy tűnik, h Ők is megijedtek ilyen ortopéd reklámdömpingtől, mely majdnem megfojtotta a kor legnépszerűbb zenészeit.
Ill. még 2 ok lehet. Akkor kezdtek a computerek megjelenni a patikákban is. A történet egyik szereplője képtelen volt a kezelését megtanulni. A Kamara nyilván ezt is nehezményezte és méltán. Akkortájt minden dolgozót vmilyen tanfolyamon kiképeztek a gépek használatára. Nem történhetett meg a történetben ábrázolt ügyetlen patikus eset. Ahogy a Kamara szerint reklamálható lehetett a későbbi recept-gyógyszer elcserélés is. Minden bizonnyal ezeket kifogásolhatták a gyógyszerészek és őszintén, ezekkel egyet tudok érteni. Tehát, ilyen szinten érezhették a gyógyszerészek, h a sorozatban ábrázolt patikusok lejáratják a szakmájukat.

Miért nem lehetett az epizódok elején egy pár sort kiírni, h a történet a képzelet szülöttje és semmiféle hasonlóság sincs a kor magyar patikáival. Vagy ilyesmit.
4/10
napraforgó 2019 szept. 08. - 16:57:11 4/10
(5616/18030)
Amira sejtése úgy tűnik szétfoszlott. Kata közölte, hogy a fogamzásgátló tablettákat akkor hagyta abba, amikor Robival már vége volt. És később újra elkezdte, amikor Danival összejött, de valószinűleg az még nem fejtette ki a hatását, igy eshetett teherbe.
Nem lesz tehát "ki az apa" műsor.
7/10
Rojita 2019 szept. 08. - 16:24:52 7/10
(5615/18030)
Mivel Koltai itt is tk főszereplő, talán emlegethetjük azt a régi filmjét itt is, amit azóta minden ismétléskor megnéztem a zenéje és Kaszás Attila miatt.
Koltaira nem mondanám a jelződet és nem mondanám, h lejáratta a patikus szakmát. (Ellenkezőleg, úgy emlékszem, h végig a leglelkiismeretesebb, minden panaszkodóval szemben türelmes és segítőkész, igazi patikus bácsit játszott.) A film mégis irritálóan idegesítő lett. Kész volt a zene, volt egy halvány forgatókönyv, - amit Nógrádi Gábor igyekezett kipofozni, szabadok voltak a remek, kiválasztott színészek, de iszonyú sok pénz hiányzott még. Erre Koltai belement abba az őrültségbe, h korlátlan reklámot bevállalt. A forgatókönyvet felhígították ortopéd reklám-szövegekkel. A reklámozott termék plakátja előtt állt a neves színészek sora, mint vásárló, - és egyesével elmondták, h miért kérik azt a bizonyos gyógyszert, milyen tünetekre és milyen jó. Az ember sajnálta a szerencsétlen szereplőket, h mit kell mondaniuk. Így lett a film 70-75 %-ban reklám és a maradék 25-30%-ban a nem igazán sikeres játékfilm. (90-es évek eleje, rendszerváltás, Nyugatról hazatért kapitalista visszaszerzi a volt tulajdonát. Az embereket eléggé ledöbbentette a hirtelen és nagyrészt érthetetlen változás a mindennapokban.)
Ami még Koltai hibájául róható fel, h nem alkalmazott vágót. Mint egyszemélyben főszereplő és rendező, nem vette észre, h túl hosszúak az Ő jelenetei. Túltengett. Jól játszott, de sok volt belőle.
4/10
offtopic
luci87 2019 szept. 08. - 15:09:18 4/10 Előzmény amira_daa
(5614/18030)
Tetkoval kapcsolatban,sokat jarunk furdokbe,strandra,ffiak nők,egyarant ki vannak varrva,a legtobb...En mar kakukktojasnak erzem maga,mert nekem nincs....Nem.is lesz!!!Pedig a csaladban mindenkinek van,ferjemnek,fiamnak is,lanyom pedig meg fiatalon,tudtom nelkul,lazadasbol tetovaltatott magara,de olyan helyre,ami nem lathato,( hata kozepere)....nem orultre neki.


Műcici,szerintem pont eleg baj,ha vkinek leveszik a mellet tumor miatt,es nem akar igy elni...ezt megertem,a tobbit nem...
1/10
janderka 2019 szept. 08. - 14:15:55 1/10
(5613/18030)
Erről már többször olvastam a topikokban, de nem emlékszem a botrányra. Pedig anno néztem a sorozatot. Engem inkább a sok termékreklám zavart benne akkoriban. A patikusok lejáratását (fiatalként) nem érzékeltem.
amira_daa 2019 szept. 07. - 14:16:38 Előzmény Kuttyánszki
(5612/18030)
horvát eredeti sztorija vagy a cime érdekel? ami alapján a sori van az a "Kud puklo da puklo" sorozat nagyon sok rész van fent youtubon belőle.
3/10
Kuttyánszki 2019 szept. 07. - 14:07:18 3/10
(5611/18030)
Nem érdekelne...téged(ha a helyében lennél?) vagy nem érdekelné őt, sisát? Dehogynem, ha egy nő egészséges, nem veszélyeztetett terhes, forgathat, nyilván óvatosabban, a sztoriba meg belefér :)