svejci 2019 okt. 03. - 11:53:14
(6924/18024)
Robink hol szállt meg? Van nővér-/orvosszálló, esetleg egy bezárt betegosztályon húzza meg magát, netán az ügyeleti szobában ágyrajáróként?

Igen.... :)
Kleopátra kérdezte, hogy hol szállt meg? Lóbertunk mondta, hogy még sehol, de majd csak segít neki valaki szállást találni.....
Na, ekkor gondoltam, hogy ezek össze fognak kavarni.... :)
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 11:46:17 4/10
(6923/18024)
Ja, Evetke a Hr-es, nálam nem Kleopátra, mert semmi hasonlóságot nem mutat a nagyformátumú férfisziveket törő, elbolonditó egyiptomi királynővel.
Szerintem szürke kis egérke, illetőleg egy másik kis rágcsáló rokona, a mókushoz hasonló evetke.
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 11:43:14 4/10
(6922/18024)
Evetke a kárászi kórházban hervadozó, khm.... elhanyagolt nő, aki majd kivirul Robidoktor rá irányuló figyelme hatására.
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 11:39:40 4/10 Előzmény amira_daa
(6921/18024)
DAni provokálhato és agressziv. De mivel féltékeny, Martint kiütötte. lehet itt mellé állni vagy ellene.

Szerintem meg nem. Dani az a nyugis pasi, akinek megalszik a tej a szájában. Nem szólt be a nyomulós Stefinek, nem csinált botrányt, amikor Tibi és Misi összebalhéztak a családi vacsorájukon, csak ült málén. Eltűrte az összes hülyeséget a focizás, meg az edzés körül, meg a lovardában sem szokott hisztizni, ha baj van.
Martint sem féltékenységből ütötte ki, hanem azért, mert a doki ordenáré modortalan volt. És igenis egy férfi védje már meg a hozzá tartozó nőt, ha más férfi ilyen nagyon durván megsérti.
Mert még ha igaz is, hogy Kata bizonytalan az apa kilétét illetően, ehhez Fazekasnak az égvilágon semmi köze nincs! Mint ahogy az összes többi jelenlévőnek sincs.
Hát micsoda dolog igy beszólni. Én még belé is rúgtam volna, mert attól, hogy valaki jó pszichológus, még tanuljon meg viselkedni.
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 11:30:40 4/10 Előzmény amira_daa
(6920/18024)
Ha túl sokat áttekersz, bizony lemaradsz ilyessmikről. Katát már többször láthattuk fehér köpenyben, sztetoszkóppal, vérnyomásmérővel, injekciós tűvel.
Kértem, hogy többet doktorkodjon, s lőn, megadatott. Beadta az "Afrika kutatóknak" az oltásokat, és néhány statisztát is kezelt már, Jolikán kivül.
És igen, mondta ő többször is, hogy gyógyitani akar,meg ilyesmi. Az apját is lerázta nemrég, amikor az lerobbant a kocsijával és felhivta a lányát, ráparancsolva, hogy azonnal menjen érte. közölte, hogy nem ér rá, épp rendel és kinyomta a vonalat.
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 11:25:01 4/10 Előzmény guess.who
(6919/18024)
El tudom képzelni, hogy Dani hazamegy és felháborodva meséli el Katának, hogy miért is ütötte ki Fazekast. Igy valóban szóba kerülhet kettejük között is a Ki az apa? kérdés. És akkor nagyon sokféleképp mehet tovább a történetük.
- Mert lehet, hogy Dani azt mondja, őt nem érdekli, ő lesz a gyerek apja, akárhogy is van.
- De mondhatja azt is, hogy jó, akkor tudjuk meg, lássunk tisztán. És akkor beavathatnának minket a magzati korban végzett DNS vizsgálat rejtelmeivel.
- Aztán Dani hazaszaladhat a mamájához elpanaszkodni neki a problémát, és amilyen Zsóka jelleme, rögvest elmarná azt a rosszéletű nőt a fiacskája mellől, aki apát akart találni a zabigyerekének.

És Kata is dönthetne úgy, hogy meg akarja tudni, kié a gyerek, jobb tisztán látni, de dönthetne úgy is, hogy ő mindenképp megtartja, akár széna, akár szalma.
Ez esetben még Robival is számolni kell, mert ő meg ragaszkodhatna ahhoz, hogy az ő gyerekét ne nevelje fel más.
És akkor Katóka újabb döntési helyzetbe kerül, visszamegy Robihoz htb.-nek. Avagy egyedül vállalja az anyaságot, némi anyai támogatással.

És igen, ebben a borzasztó sok döntési helyzetben megint elszaladhat Fazekashoz, aki majd jól megmondja neki a tutit, miszerint egy ostoba, döntésképtelen liba, és meg sem érdemli, hogy süssön rá a nap.
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 11:13:00 4/10 Előzmény amira_daa
(6918/18024)
9 hetesnek mondták, rögtön a "családi" vacsora után. Az úgy egy hete volt. Vagyis úgy 10 hetes lehet,
De látod, ott volt az ultrahang, és ott sem mondták meg, pedig azt meg szokták mondani mostanában.
A visszakeresésnél meg az a gond, hogy most már nem tartják az egy nap = egy rész sémát, most már nem lehet tudni, hogy ÖA-ban épp hol tart az év.
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:40:11
(6917/18024)
Napraforgo tudjátok vagy mit mondtak hány hetes terhes Kata? mert én áttekerve nézem a részeket és én nekem 8 vagy 9 rémlik, mert akkor én visszaokoskodom mert nálam megvan a naptárban a
Fazekas cucc és akkoriban kavart Robival igy visszaszámolom pikk pakk nektek. :D de muszály nekem is dolgozni. :D
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:38:54
(6916/18024)
"Fazekas baromira megérdemelte azt a KO-t. Egy úriember, ha megtudja, hogy a nő, aki valamelyest neki is tetszett, gyereket vár mástól, akkor udvariasan gratulál . "

szerintem Kata nem veszett sztori Fazekasnál és szerintem Kata is találhat nála vigaszt. ÉS ez a sztori nem arrol szol hogy Fazekas hagyja magát. Ez a sztori arrol szol hogy az élet harc ahogy Roger Martin du Gard -ban is van ( hosszu könyv és érdekes nagyon) és mivel itt Dani nem tud harcolni és meg kéne Daninak és Katának is edződnie, mert igy jön Robi és besétálva mindent szét fog zilálni, ugyanez Stefinél is van. és amig Fazekas látja hogy ingathato ő megingatja ezt a kapcsolatot.
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:27:01
(6915/18024)
"csak az anya biztos"
Császármetszés után mikor felébredsz, kezedbe nyomnak egyet. Osztán ki tudja nem-e a Giziével cserélték össze?

Igen lehetséges sajnos ilyen szituácio is.

aMugy a gyerekes dolog nehéz mert sok esetben függ az apa anyátol és felmenőktől : nagypapa magas volt gyerek is lehet az vagy unoka ha alacsony és zömök ugyanez. tehát genetikailag ez nehéz kérdés de nyilván az örökbefogadás/más gyerekét nevelte/megesett és aztán odaadták/elcserélték verziok is belekerülhetnek a sztoriba. a legelmebetegebb verzio a csere lenne, mert akkor lenne mégegy szinész és ujabb örökös :d az lenne ám vicces :D
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:23:40 Előzmény charles58
(6914/18024)
"Szép volt Dani!"

Ja szép ütés volt csak kiváncsi leszek ha az igazságra rájön akkor mit fog mondani,
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:22:22
(6913/18024)
oké akkor keresztkérdés: hányszor láttunk nála bármit is, ami orvosi? hányszor volt sztetoszkopja, vagy fehér köpenye, és olvasott szaklapot?
De Kata mesélte anno avgy mesélhette mikor a Pollen utáni Deák téres andalgásnál hogy probált elhelyezkedni, meg azért volt idő mikor beszéltek egymással, egyébkétn meg az összes HR-es nő tehát Robi eleve a szokásos dumáival felvértezve indult neki.

lehet hogy nemcsak apárkapcsolatban hanem az ágyabn is ezt szereti. Jo munkát :D
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:18:27 Előzmény guess.who
(6912/18024)
és Napraforgora :

egyet értek veled Guess.who, mert igen máshogy ezt az álmos alvo falut nem lehet felrázni semmi nem történik velük és Fazekas jol megcsinálta a dolgát.

a feladata az votl hogy a csapatot felrázza: sikerült? igen még a BFSz-bol is bengáli cicukát csinált.

Az hogy milyen modszerekkel, elnézést kérek a cél a csapat összehozása volt.

Amugy fura hogy Józsival nem volt konfliktusa Martinnak pedig ugye ő tőle lehetett tartani, de mégse.

Amit láttunk: csapat csapat lett. DAni amikor tudta a csapatbol kihuzta magát.
és elég hamar.

Dani egy betegesen féltékeny buta hapsi. Amugy annaka tipikus példája hogy van egy hapsi és bármit elhisz egy nőnek bármit amit elé tesz, azt irja az előzetes hogy Steffi ajándékot is vesz Daninak szerintem megpuhitja még Steffi Danit,
Danival szemben viszont Kata részéről nem korrekt amit csinál, igaz ezek a dolgok később szoktak kiderülni 10 év mulva vagy ki tudja mikor a gyerek sehogyan sem hasonlit apára vagy nyára magasabb vagy izmosabb vagy bármi.
DAni provokálhato és agressziv. De mivel féltékeny, Martint kiütötte. lehet itt mellé állni vagy ellene. nyilván nem volt tul diplomatikus a modszere, de Kata is kénytelen dönteni vagy tenni bármit. Viszont Katának meg egy stabil pont hogy valaki mellette áll. igaz kimondja a véleményét. Kata ugyis Martinnál fog a problémáival kikötni és dumálni, és igaza volt AMrtinnak, mert Kata nemcsak azt veszitheti el hogy Danit átveri hanem DAni családját is és aztán Zsoka kifurja őket rendesen. DAni azért ezt még meg fogja bánni rendesen.

amira_daa 2019 okt. 03. - 10:07:22 Előzmény svejci
(6911/18024)
"Igen, nem véletlen alakult így, hogy Lóbeltunk épp Kárásziba jött..."

Duplán nem, egyrészt kirugták és nyilván vannak a St Claranak is kapcsolatai másrészt nyilván hülye lett volna a ziccert kihagyni, a csaj mármint Kleopátra fektethető ügyeleti rend átirhato és azután meg hajrá jön Kata és dolgozhat ott és aztán jön a hatszög, ami még bövülhet hét szögre ha Kleopátrának vn egy exe, és nyolcszögre ha Pollen is bepasizik. :D alakul ez :D pedig szegény Napraforgo ettől félt. hát tessék
amira_daa 2019 okt. 03. - 10:03:49
(6910/18024)
"Kata simán elintézte Joli előtt azzal, hogy nem ágyazódott be a magzat."

Nem egy hátrány lenne ha a fkv irok picit belegugliznának a biologia 8-os tananyagba, vagy a környezet 5-be lehet hogy picit érthetőbb lenne a sztori ha reális biologia lenne benne.

"Mutassanak nekem egy végzett orvosnőt,"

Aki orvosnak megy és végig is csinálja az gyogyitani akar ez hiányzik Kata jelleméből hogy ő mindent akar Danit, főzni takaritani de egyszer AZAZ EGYSZER NEM HALLOTTAM, HOGY Ő MENNYIRE GYOGYITANA, VAGY MENNYIRE ELOLVASNÁ EZT VAGY AZ A SZAKLAPOT. egyszer sem.
én például egyik tesom plasztikusnál dolgozik másik fogász, igy én speciel otthon több ilyen szaklapot látok olvasok mint amit az egész sorozatban Kata.

svejci 2019 okt. 03. - 09:26:32
(6909/18024)
Igen, nem véletlen alakult így, hogy Lóbeltunk épp Kárásziba jött.....
És ugye egyből rárepült Kleopátrára.... (jó, ebben lehet az is benne van, hogy ki tudja harcolni majd a 8-órás ügyeleti időt, de lehet hogy csak a gyerekcsinálós ösztöne mozgatja.... :) )
Viszont! Kleopátra egyre jobban belemerül, és ahogy írtátok, Kata megkapja az álomállását, akkor meg Kárásziban fog kialakulni a szerelmi doktor háromszög.... (csak nem UlmanMónikával, hanem Kleopátrával.....)
svejci 2019 okt. 03. - 09:15:19 Előzmény guess.who
(6908/18024)
Egyébként is baromság ez az "egylet címere" ötlet, ilyet is csak egy címeres ökör(apáti lakos) találhat ki.

És majd itt jön az ötlet, hogy akkor címerállat, meg ne is disznó, hááát, ott a Vanessza...... :)
És Kálmánbá, meg a kecske......
guess.who 2019 okt. 03. - 08:38:58 Előzmény napraforgó
(6907/18024)
"Vagy az egylet finanszirozzon meg egy másik szobrászt"
A kérdés adódik: mibű'? :) Múltkor megbeszéltük itt, hogy az egyletnek nincs saját pénze, nem gazdálkodik semmiből, hiszen nincs tagdíj (tagok sincsenek Anikón, Misin és Sándoron, meg a fél Szlávenen kívül, ja meg most már Zsóka), bevétele nincs (miből is lenne?).

Egyébként is baromság ez az "egylet címere" ötlet, ilyet is csak egy címeres ökör(apáti lakos) találhat ki. Ezen az alapon lehetne egy kakaósbriósos szobor is. Ja, nem, az már van másutt. :)
guess.who 2019 okt. 03. - 08:34:42 Előzmény napraforgó
(6906/18024)
"de azért nem kellene mindenkit vérig sértenie diagnózis címen. "
Pedig Csernusnak éppen ez a módszere, afféle durva "kiugrasztja a nyulat a bokorból"... És ha megnézed a szereplőket (eltekintve természetesen attól, hogy nem valódi emberek, csak eljátszanak dolgokat), akkor sikeres: Sanyi és Misi is felébredni látszik az eddigi debilkómájából. Daninál meg szintén valószínűleg sikeres lesz ez a húzás, hiszen elkezd ragaszkodni valóban Katához, és remélhetőleg rájön, hogy miért kellene végre Stefánt lepattintania.
Még akkor is sikeresnek gondolom, ha doktorFazekas a lehető legidiótább módon reagálta le ezzel az elmeneküléssel a saját maga által kiprovokált helyzetet. Bár más kérdés, hogy a Fazekas-Kata-Dani relációban nem láthat annyira tisztán pszichológusként, mint Misinél vagy Sanyinál, hiszen többször is igyekeztek a tudomásunkra hozni a sorozatban, hogy Fazekas bele van pistulva Katába, így személyes érintettség okán elfogult, azaz torzan látja a helyzetet.

Viszont ha a harmadik oldalról, Katától nézed, akkor is jó lehet Fazekas módszere (minden vulgaritása ellenére), hiszen Kata SOHA nem merte volna magától elmondani Daninak, hogy lehet, hogy nem is ő a gyerek apja. Így viszont külső körülmények szorítják rá arra, hogy kénytelen lesz megbeszélni vele, és feloldozást érezhet, hogy nem a saját döntése volt. Márpedig láthatóan Katának a döntések okozzák a legnagyobb gondot...
4/10
napraforgó 2019 okt. 03. - 08:30:20 4/10 Előzmény guess.who
(6905/18024)
Igen, ha ki lehetne gyűjteni őket, vagy netán lehetséges lenne valami keresőszóra rákeresni. De hát tudjuk, hogy milyen a port....
De van több, mint 8000 hozzászólás, ha csak a felét akarnánk átnézni, az is sok.