guess.who 2019 máj. 07. - 06:22:54
(3337/18017)
Nem hinném, ezeket direkt így matricázzák. Mondjuk jobban belegondolva inkább tűzoltóhoz hasonlít a piros színnel (és mivel most már minden a KatasztrófavédelemSándorhoz tartozik, lehet, hogy teljesen hivatalos a kéményseprőkél is az ilyen szín, ettől függetlenül viszont megtévesztő.
Bár régebben (talán vagy 20 éve) volt valami pesti magáncég (vagy vállalkozó), ami tényleg rendőrautóhoz hasonló autót készített, volt is cikk róla, hogy ügyesen alakította ki a külalakot, mert még éppen nem volt perelhető, de mégis alkalmas lehetett a megtévesztésre. Aztán utána hozták be a rendőröknél ezt a mostani, ferde fényvisszaverő matricás dizájnt. :)
4/10
napraforgó 2019 máj. 07. - 05:26:55 4/10 Előzmény Rojita
(3336/18017)
Cipők... Mikor Kristóf elveszítette a piros cipőt, az apja cipői közül válogatott valamit. Tamás kiröhögte, hogy nagy rá a választott cipő. Kristóf is - talán túlzóan - azt mondta, hogy vagy 5 számmal nagyobb.
Ezt mondjuk kicsit sem hiszem, hisz az alacsony Koltai és a fiát játszó Kovács Lehel egyforma magasak lehetnek, így a lábuk is valószínűleg hasonló méretű. Szerintem egy számnál nagyobb különbség nem lehet a lábuk között.
Viszont a majd 2 méteres Szlávennek nem lehet olyan kicsi lába, mint a 165 cm-es Kristófnak, az tényleg hülyeség, hogy fölvette a Kristóf 40-es cipőjét a 43-as lábára.
7/10
Rojita 2019 máj. 06. - 22:29:50 7/10
(3335/18017)
Még, h Szláven lábára felmegy Kristóf cipője! Ha-ha! Legalább 4-5 szám a 2 fiú/ férfi lábmérete közötti különbség. De ötletnek jó az elkártyázott divatcipő.

Van egy olyan érzésem, h Kata ősszel betársul a lovardába és változatlanul csizmában, nadrágban fog
feszíteni gyalog és lóháton.
4/10
napraforgó 2019 máj. 06. - 21:00:21 4/10
(3334/18017)
Fura, hogy elfelejtettem, de a mai részben nemcsak tyúkok kapirgáltak az udvaron, de két kacsát is láthattunk. Nem beszélve Vanesszáról, aki a Robi által küldött matracot rágcsálta.
Lali pedig lovagolgatott a Gyömbéren, szelidítgette. Józsi tett egy idétlen megjegyzést, miszerint Lali nem egy kaszkadőr (pedig de, a színész mellesleg kaszkadőr is).

Kata elsodorta a bicikliző Szlávent, aki emiatt kiborította a postástáskáját. Attila megkaparintotta az ügyvédnő levelét és kinyitva megtudta, hogy az egyleté lesz az örökség, ha a Szappanosok elmennek a faluból. Rögtön ki is rúgja Mónikát a panzióból, aki kénytelen-kelletlen vissza megy a Szappanos -házba.
Kata autóját az árokból Szláven tolja vissza az útra, cserébe kólázni hívja a lányt. Kata le van törve, de Tibi nagyon örül, hogy a lánya visszajött.
Kristóf megtalálja az apja pálinkás demizsonját, Tamással jól leisszák magukat.
Dani megtalálja a gyerekkori tamagocsiját, amit aztán Katának ajándékoz. De a pörköltözésből nem lesz semmi, mert Lali jön, a Gyömbér ledobta a hátáról, majd elszökött, menniük kell megkeresni.


4/10
napraforgó 2019 máj. 06. - 18:39:39 4/10 Előzmény svejci
(3333/18017)
Nem lehet tudni, hogy Kálmánnal csak ultiztak, vagy más kártyajátékokat is játszottak néha. Kristóf mindenesetre rávette a fiúkat a pókerre, de ráfázott, mert mindenét elvesztette.

Amúgy Sándor és Misi fogpiszkálókban játszott, ahogy korábban lehetett látni. De tudok olyanokról, akik babszemekben játszottak.

Az nyilvánvaló, hogy Kálmán nem a falusiakkal való kártyázásból szedte meg magát.
És nem valószínű az sem, hogy Kálmán volt a megye maffiafőnöke. Ahhoz sokkal nagyobb forgalmat kellett volna lebonyolítania, jönni, menni, őhozzá is sok ember járt volna, stb, stb.
De gyakorlatilag senki se nyitotta rá az ajtót. A társasági élete kimerült a kocsmában való üldögélésben, egyletezésben, meg a kártyázásban.

És igen, jobb lett volna, ha már az elején tisztázzák, hogy honnan, miből származik a vagyon.
Ha az alkotóknak nincs semmi céljük a titkolózással, akkor miért nem lehet ez publikus?
4/10
napraforgó 2019 máj. 06. - 18:28:44 4/10 Előzmény janderka
(3332/18017)
Én hajlamos vagyok elhinni, hogy lottónyeremény volt, megnéztem, kb ennyi egy hatoslottó telitalálatosnak a nyereménye.
svejci 2019 máj. 06. - 18:14:49 Előzmény napraforgó
(3331/18017)
akár kártyanyereségből is eredhet a vagyon, csak Sándor megjegyzéséből következtethetünk. Mikor Kristófot hívták kártyázni a kocsmában, azt mondta, nagy zsugás volt az öreged.

Igen, Sándor tényleg ezt mondta, de akkor épp ultiztak...
Mint már említettem, én szoktam ultizni, azt mondják, hogy tudok is, elég jól....
:)
De, gyerekek, ultin 10.-Ft-os alapon is pár szász, ezer forintot lehet egy este nyerni....
De, akkor ismered a játékosokat, isztok egyet, egyet, és amikor vége, akkor megyünk haza...
Tehát, ez a játék nem egy szerencsejáték, jó, kártyafüggő, de te mondasz be dolgokat, és próbálod megjátszani....
Jó, nem akarlak bennetek untatni az ultival... :)
1/10
janderka 2019 máj. 06. - 17:58:49 1/10 Előzmény napraforgó
(3330/18017)
Igaz. Se kaszinóval, se kártyán nem nagyon lehet ennyit nyerni - legalábbis egyszerre nem. Mert ha volt is mondjuk dugi 2-3 milliója az öregnek, és azt rá is tette a szerencseszámára, akkor se nyerhetett vele egyszerre 72/108 milliónál többet... Így azt utána uganígy fialtatnia kellett volna - nagy-nagy szerencsemalacság mellett. Ennélfogva a kártyanyeremény verziója is bukó. Pláne hogy azt valszeg nem egy legális szalonban tette volna. Ráadásul mint elhagyatott vénemberből, hamar ki is verték volna belőle a pénzt - ahogy Kristófkából is kiverték. Hacsak nem ő maga volt az önmagát egyszerű, tisztes vidéki parasztbácsinak színlelő egyszemélyes megyei bandavezér :))))
De ezt is megírtam már korábban. Nem terhelném a topikot vele újra és újra.
4/10
napraforgó 2019 máj. 06. - 17:35:26 4/10 Előzmény janderka
(3329/18017)
Az, hogy akár kártyanyereségből is eredhet a vagyon, csak Sándor megjegyzéséből következtethetünk. Mikor Kristófot hívták kártyázni a kocsmában, azt mondta, nagy zsugás volt az öreged.
Bár ekkora nagy összegű nyereményhez éveken keresztül szívós kitartással és sok szerencsével kellett volna kaszinóba járnia.
De hogy erről ne tudott volna a falu, az ki van zárva. ott, ahol egy Lujzi néni belát a télikabát alá és tudja, milyen ruhát vett föl az öreg??? Margit néni meg rögtön emlékszik, hogy ez volt rajta az esküvőjén is.... (vajon melyik esküvőjén???)
1/10
janderka 2019 máj. 06. - 15:33:50 1/10
(3328/18017)
Lehetett volna felőlem lottónyeremény, vagy akár kaszinó is a háttérben. Csak ez a direkt tudatlanságban tartás volt értheteten. Ezzel ugyanis nem hogy érdekessé nem tették a sztorit, de kifejezetten idegesítővé vált. Azt sejttették ugyanis, hogy valami kitalálhatatlan furmány állt az örökség mögött. (A sorozat közepén pl volt egy olyan kiszólás, hogy nem is feltétlenül anyagi lesz az örökség, hanem valami egyéb "vagyon". Aminek aztán ennek ellenére nem igen ment utána senki.) Pedig attól, hogy tudtuk volna, hogy Kálmán bá miből szedte össze a 612 millát, plusz a tiroli hüttét, még ugyanúgy szurkolhattunk volna egyik vagy másik reménybeli örökösnek a megszerzéséhez. Ha pedig ezt a hátteret mégsem akarták volna fontosnak láttatni, akkor meg elég lett volna csak elmondatni Mariosival normál békés hangon (és nem a szokott pikírt, kioktató stílusában), hogy sajnos erről nem adott neki anno felvilágosítást az örökhagyó - úgyhogy mindenki örüljön a majdani bankbetétnek / hüttének és kész.
Ha viszont valamiért mégis izgalmomban akarták volna tartani a nézőket a háttérert illetően, akkor pedig rajzolhattak volna látványosabb kanyarokat is a pénz vélt vagy valós hátteréről. Pl. épp azzal, hogy bár Kálmán bá soha nem hagyta el a falut, ámde havonta egyszer-egyszer mégis látták őt megfordulni a kárászi Kaszinóban, amint épp megjátszotta kedvenc számait 0 és 36 között. Vagy hogy köszvényes lába ellenére bizony volt, hogy néh kilátogatott a titkos erdőbe a fiatalkori mandulaültevényének helyére, ahol aztán napestig szöszmotölt egy furcsa gödör fölött - vagy tudjaatököm, bármi miatt.
Na ezek olyan kurflik lehettek volna, amik amellett, hogy homályban hagyták volna a vagyon keletkezésének hátterét, mégis adtak volna néhány tippelési lehetőséget a kutakodó rokonoknak és tippelni vágyó nézőknek.
De ezel, hogy nem ment sehova, nem volt senkije, de mégis lett titkos 612 milliója plusz egy friss felesége... Hát ezzel csak a nézők idegein táncoltak...
4/10
napraforgó 2019 máj. 06. - 14:06:30 4/10 Előzmény Rojita
(3327/18017)
Épp április 21-én vitték el az ötöslottó főnyereményét, 4,2 milliárd forintot, minden idők harmadik legnagyobb nyereményét.

Nem tudom, hogy a négytalálatosokra mennyit fizetett a szerencsejáték Zrt., de 600 millió is szép nyeremény lehet.
Azt mondták, hogy Kálmán nem járt el a faluból, akkor kaszinózni se nagyon mehetett el. Vagy lehet online szerencsejátékon is ennyit nyerni? Habár Kálmán bá-nál nem láttunk számítógépet, laptopot, csak régi kis- és nagykocsis mechanikus írógépeket.
7/10
Rojita 2019 máj. 06. - 12:59:28 7/10 Előzmény Rojita
(3326/18017)
Most, h kiderült valóban szerencsejátékból származnak Kálmán milliói, Kristóf jutott az eszembe. A játék-szenvedélyt is átörökítik a gének? Mert úgy tűnik, Róluk elmondható, nem esett az alma messze a fájától.
Lehet, h a szerzők a Lottó-vonalat fogják a filmen áterőltetni, de inkább vmi kártya, vagy kaszinó játékot tartok elképzelhetőnek. Mert itthon jó pár éve senki se nyeri meg a Lottó főnyereményét. (Nincsenek név nélküli interjúk se az állítólagos nyertesekkel). Igaz, h a Szerencsejáték Rt vezetőjét mindig a kormány nevezi ki megbízható pártkatonák közül. Innentől nyerni csak a maradék -elve szerint lehet. Persze, lehet, h Kálmán nem a magyar Lottón nyert.
4/10
napraforgó 2019 máj. 06. - 12:05:51 4/10
(3325/18017)
Nem hiszem, hogy Marosi ne tudná, kicsoda Szláven. Egyrészt le is nyomozhatta, nyomoztathatta őt, másrészt legkésőbb, amikor Szláven megkérte, hogy segítsen a válásában, nyilván minden személyi adatát megadta, tisztázta.

Onnantól, hogy Szláven elfogadta az ügyvédnő megbízását az örökösök megfigyelésére, meg a jelentgetésre, pénzért onnantól vele szemben már nincs értelme titokban tartani a kilétét.
Azt sem tisztázták, hogy Marosi milyen módon fizet neki, banki utalással, vagy időnként készpénzzel, de ha bankon át, akkor egy bankszámla nyitásához is kell személyi igazolvány, vagy útlevél, és akkor a neve már nem titok többé.

igaz, a sorozatban nem tisztáznak egyes dolgokat, de feltételezhetjük, hogy ezek a dolgok valahogy elintéződnek, elintéződtek a háttérben, anélkül, hogy mi láttuk volna, vagy valahogy a tudomásunkra hozták volna.
svejci 2019 máj. 06. - 11:05:25
(3324/18017)
hogy Marosi mintha sohasem tudatta volna Szlávennel, hogy tudja, ő valójában a falusi levélhordó

Lehet, hogy közölte, és megbeszélték, hogy ő ki is, és hogy a Kálmán említette, hogy ő alkalmas (mint kívülálló) a többiek megfigyelésére..... csak, ezt nem mutatták.... :)
1/10
janderka 2019 máj. 06. - 11:05:03 1/10
(3323/18017)
Lehetséges.
1/10
janderka 2019 máj. 06. - 09:31:43 1/10 Előzmény janderka
(3322/18017)
És a kéményes
1/10
janderka 2019 máj. 06. - 09:28:29 1/10 Előzmény guess.who
(3321/18017)
:)
guess.who 2019 máj. 06. - 09:07:21
(3320/18017)
Ha ordított róla és az ügyvéd tisztában volt vele, hogy kamurendőr, akkor miért nem hagyta ott a második mondatnál? Vagy miért nem követelte, hogy azonosítsa magát az intézkedés előtt?
guess.who 2019 máj. 06. - 09:06:12
(3319/18017)
Olyan ez, mint valamelyik kéményseprős cég autófestése, ami megtévesztően hasonlít a rendőrautókéra, csak éppen nem kék, hanem piros.
Egyébként ismertem egy nénikét, aki határozottan állította, hogy a szomszédban rendőrautó járt, rá is volt írva, hogy Rendőrség... valójában Polgárőrség volt ráírva, de tartok tőle, hogy az átlagemberek jó része hasonlóan azonosítja az ilyen hivatalos autót vagy -egyenruhát. :)
4/10
luci87 2019 máj. 06. - 07:24:17 4/10 Előzmény napraforgó
(3318/18017)
En is ilyesmire tippelek amugy.
Ha van egyatalan penz...mert itt mar semmit se tudni....!:)