4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 21:36:35 4/10
(7264/18024)
Marosi milyen emberséges volt, fölfüggesztette a 12 órás távolléti limitet. Ezt megtehette volna Tibi infarktusa esetén is.
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 21:32:00 4/10
(7263/18024)
De bizony! Sőt! Mónikán kivül senki nem lakik a földszinten.
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 21:28:28 4/10
(7262/18024)
39. rész
Vali hajnalban valamit nagyon nézeget a telefonján. Marosi üzenetet küldött. Mivel Kata az éjszakát kénytelen volt a kórházban tölteni, felmenti a 12 órás kötelezettség alól. Katáról még nincs új hirük, de Vali már nem akar többet telefonálni, majd hivják őket, ha már tudnak valamit.
Icuka takaritana, de csak oltári nagy kuplerájt talál a szobában, majd Attila is előbújik a takarók alól. Icuka fel van háborodva, nem volt ilyen azelőtt polgármester úr. De reméli hogy ennek vége lesz mivel az ivócimborája reggel elutazott.
Sanyi leselkedik Anikó után, odabenn Kriszto és Ancsika nevetgélve takaritanak. Margit és Lujzi rápiritanak, de Sanyi ráveszi őket, hogy menjenek ők be a kocsmába és tudják meg miről beszélnek.
Subicz le van lombozva, 5:0-ra kikaptak, ezt a szégyent! Mónika vigasztalja, ne adja fel, egy vereség még nem számit. Móni közli, hogy Stefi és 007 is kijelentkezett, holott ők ketten többet költöttek, mint félév alatt az összes többi vendég. Másra kell most koncentrálni, mondja Móni és rákérdez a szobor pályázatra. Subicz 180 milliós vissza nem téritendő támogatásra pályázott a huszárszoborral.özben elszelelt.

A két hirharang betér a kocsmába, "betévedtek az eső elől", mondják, holott hétágra sült a nap. Anikó elküldi a néniket azzal, hogy mondják meg Sándornak, ne küldjön rá felderitő egységet. Sándor időközben elszelelt. A nénik meg elindulnak terikéhez megbeszélni a történteket.
Mónika Tamással forral valamit, rá akarja venni a fiát, hogy tudjon meg mindent a születésük körülményéről, de leginkább Kristóféról. Tamás igéri kifaggatja a mamszit, ő mindent tud.
Dia megjelenik a kocsmában, Anikó arra kéri, beszéljen az apjával, na meg Stefivel is.
Subicz felkeresi a szobrászt, kiváncsi a szoborra. Megnézi a kicsinyitett vázlatot és meglepődik a kecskén.
Tamás elmegy a mamszihoz, kajál valamit nála és közben a családi sztorikról kérdezgeti.
Megtudja, hogy Kristóf 8 hónapra született, az anyját rohammentő vitte a kórházba. Végül Jolika rápirit Tamásra, hogy mondja meg az anyjának, hogy többet kellett volna törődnie az apjával, akkor most nem kellene kémkedni küldje a fiát.

Subicz felelősségre vonja Rudolfot, ez egy öregember egy kecskével, nem egy daliás huszár a lován. Rudolf közli, hogy ez egy másik szobor, Zsóka és a női egylet rendelt még egy szobrot.
Vali épp telefonál, amikor Tibi orditozni kezdene, de vali leinti. Majd közli a hireket, Kata babája elment.
Stefi és Dia beszélgetnek, Diának hiányzik a barátnője, kéne egy csajos estét csapni. Stefi föl akarna menni Pestre egy elegáns étterembe, de Dia csak otthon akarna vacsizni házi kaját.
Zsóka elcsipi Diát, megint gyűlést akar összehivni, meg kell szüntetni ezt a fociőrületet. Dia közli, neki vendége lesz este, nem ér rá.
Vali és Tibi is le van törve, Tibi föl is hivja Katát és biztositja a szeretetéről.
Terike pogácsát hoz Stefinek, de ő nagyon undok és fennsőbséges vele, nem eszik ilyen szemetet, csak gluténmentes és laktózmentes ételt fogyaszt.
Dia az apjával is beszél, megkéri, hogy este hagyja magára Stefivel. Sanyi előadja Otello féltékenységi nagyjelenetét, nem kér Dia tanácsából, miszerint beszéljen Anikóval, mert a nő csak őt szereti.
Összegyűlik a női egylet, Zsóka elővezeti a témát, a férjeiket ellopta a Subicz. Az a javaslata, hogy a férfiak foci helyett inkább zumbázzanak velük.
Szláven jön Valiékhoz, Tibi küldte valami ruhát próbálni. Vali miközben a focimezt varrja, szipog, Szláven kérdésére elmondja, hogy Kata elvetélt. Szláven elmeséli, hogy a háború alatt Olgának is volt ilyen esete, elkapta az ellenség, két napig nem is találták, aztán meglett és vérezni kezdett, igy tudta meg, hogy Olga gyereket várt volna, de a nő később sem beszélt arról, mi történt vele.
Reni is megjelenik mezpróbára, ő is faggatja Tibit, miért lógatja az orrát. Ő is sajnálkozik, de majd beszél a jóistennel, hogy jó helyre ketüljön a kis angyalka.
Dani beül egy szürke furgonba (ezt sem láttuk még) és fölhivja a szüleit, nekik is elmondja, mi van, mire Zsóka elmeséli neki, hogy sajnos van ilyen, neki is 3 testvére lett volna.
Kristóf és Tamás viháncolva jönne ebédelni, de Tibi rájuk mordul, nincs kaja. Kata jól van, de nincs baba. Kristóf kérdésére Vali megint 9 hetesnek mondta a babát.(Nem számit a közben eltelt hét sem)
Stefi megjön vacsorázni Diához és mindenbe beleköt. A tészta szétfőtt, a sajt nem parmezán, hanem trappista, bazsalikom helyett majoránna van a tésztán. És egyébként is, a konyha zsúfolt, meg büdös, stb. Stefi csak durumtésztát eszik, nem ilyet. Hazajön Szláven, ő is szed a tésztából, dicséri nagyon.
Tibi a faházban várja Danit, aki meg is ijed tőle, nem számitott rá. Tibi arra kéri, hogy vigyázzon Katára, ne verje át és ne nehezitse meg Kata gyászát. Dani megigéri.
Stefi és Dia összevesznek, Dia megmondja a magáét, de Hülyeliba agyáig csak annyi jut el, hogy Dia irigy rá. Dia egy jót akart volna beszélgetni a barátnőjével, de Stefi csak fikáz mindent, mindent leszól, közben meg nincs egy igaz barátja és nincs otthona. Eközben ő boldog azzal a férfival, akit szeret és nagyon jól érzi magát ebben a szűk szobában is. Liba Leontin sértetten áll föl és távozik, de az utcán már folynak a könnyei.
5/10
Lambada 2019 okt. 07. - 20:45:32 5/10
(7261/18024)
Az még csak hagyján, hogy a falusiak túltették magukat rajta, de Zsókát nem úgy ismertük meg, mint aki szó nélkül hagyna egy ilyen átverést! Márpedig úgy tűnik, hogy ő is megfeledkezett róla. Senki nem kérte számon Zukaiéktól, hogy palira vették őket.
guess.who 2019 okt. 07. - 19:13:34 Előzmény janderka
(7260/18024)
Ebben a faluban a debilvírus elpusztította az ott élők agyának minden logikusan gondolkodó részét, néhányuknak a memóriáját is, illetve sokukat teljesen szobanövénnyé tette: csak úgy vannak, néha biomasszaként hajlonganak a háttérben, ha Subkót kell ünnepelni, meg szétfolynak a kocsma előtti padokon, ilyesmi. :)

A kérdéseidre egyébként egyszerű a válasz: ha itt mindenki logikusan cselekedne és az egyetlen értelmezhető dolgot tenné, akkor az egész sorozat nagyjából két részt érne meg és vége is lenne. Kezdve azzal, hogy senki, de tényleg senki nem megy utána annak, hogy mi is ez az örökségesdi, meg végrendelet, meg ilyesmi.
Így aztán Attila az erősen túlárazott panzióban veri el a nagy nehezen megszerzett gyűrűpénzt a pesti lakása ingyenes használata helyett. Az eltűnt kocsikat a falu sarkában keletkezett víznyelőben kell keresni nyilvánvalóan, az ausztriai házikó meg úgyis az örökösöké lesz, mit izgassák magukat rajta? :D

(Különben ez a baj az ilyen jellegű, százszámra behozott szálakkal, amiket elkezdenek kibontani, tesznek rá valami poénosnak gondolt koronát, aztán befejezés vagy normális felfejtés nélkül elfelejtik az egészet. Így aztán lesz egy teljesen zagyva izé, érthetetlen és értelmetlen történések tömkelegével, a sztori meg lényegében csak egyhelyben toporog.
guess.who 2019 okt. 07. - 18:59:59 Előzmény janderka
(7259/18024)
Szerintem csak ismeri (ismerte) a lányát annyira, hogy tudja: egy ilyen eseményt nem hagy szó nélkül. Ezért rászólt, hogy legyen csendben, mert folytatná a monológját. :)

Mondjuk Maunika reakciói ilyen téren elég kiszámíthatóak, az apja meg mégis ismerte már vagy 35-40 éve. :)
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 16:26:08 4/10
(7258/18024)
Olga útlevelét május 26-án állitották ki. Történetesen május 26 vasárnapra esik. Klassz, hogy Marosi egy szavára kinyitott az útlevéliroda vasárnap.....
1/10
janderka 2019 okt. 07. - 13:40:31 1/10
(7257/18024)
Mit bénázik Attila lenn a faluban miközben ott egy kiürített belvárosi lakása Pesten?
Miért nem költözik fel, amíg egyenesbe nem jön,
vagy miért nem foglalkozik a kiadásával?
Mi van Tibiék paneljével? Miért nem termel pénzt az se? Mi van a taxiflottával? Miből élnek meg hárman?
Hol lakhat Subicz ha már hajnali fél hatkor ott serenykedik a hotelben?
Hol van Sándor, Mónika és Kata kocsija?
Mi van a kamucím alapján is tűpontosan megtalált hütte sztorijával?
Mi van a sankt pölteni szállal?
Hol van Brünhilda? Mit bénázik rajta Nándi és miért nem ment utána rögtön Máónika?
Mi volt a céljuk az afrikai kamuúttal a vadásztársaknak? És miért bocsájtotta meg nekik a 4 ökör az átverést? Mi van az állítólagos falopási háttérrel?

Egyáltalában MIVAAAAAAN????
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 13:31:37 4/10
(7256/18024)
Előre bocsátom, hogy semmi bajom az egyes szereplőkkel, mindenki jó szinész, jól is játsza a szerepét. Csak úgy összeségében a 3 Szappanos testvér sehogysem illik egymáshoz. Tudom, hogy csak szinészek, de azért a szereplőválogatásnál valami minimális hasonlóságra törekedni kellett volna.

És milyen hülyeség az, hogy az időseebb Szappanos fiút játszó Lengyel Ferenc 24 évvel !!! idősebb az öccsét alakitó Kovács Lehelnél? A 41, na jó, most már 42 éves Mónikának (Járó zsuzsa) 30 éves fia van.

Nem igaz, hogy a magyar szinésztársadalomban ne találtak volna két egymásra valamelyest hasonlitó férfiszinészt. Sehogy nem tudok napirendre térni a kopasz Tibi és a hajasbaba Kristóf közti különbségen, és erre nem jó magyarázat, hogy Kristófot esetleg elcserélték.

Nem, a szereplőválogatásnál kellett volna gondosabban eljárni.

Én nem szeretem, ha a horvát verzióval való hasonlóságokat keresgéljük, de most mégis azt kell mondanom, hogy ott tudtak két olyan férfiszinészt találni, aki korban is közel álltak egymáshoz és még az arcuk, termetük is hasonlitott egymáshoz. A testvérek fizikailag is hasonlitottak egymáshoz.

Egy családregénynek, családi sorozatnak erre figyelnie kéne, és nem hülye indokokat keresni arra, hogy miért nem hasonlitanak.

És igen, időben is koherensnek kell lenni a történetnek. attól, hogy nem időrendben veszik föl a jeleneteket, a vágásnál, a lejátszásnál mégis figyelni kéne az időreniségnek, vagy ki kell irni, hogy egy héttel korábban, egy hónappal korábban, stb, stb.
Mert igy nagyon zagyva az egész, képtelenség, hogy nem tudjuk mikor is játszódik az adott jelenet. Vicces, hogy a rekkenő nyárban most azt játszák, hogy csak tavasz van. De hogy fogják eljátszani ősszel a szeles, esős időben, hogy most van nyár?

Persze nem lehetetlen, hogy már a 3. évad is dobozban van, és csak remélni lehet, hogy ezzel véget is ér a sorozat.
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 12:22:13 4/10 Előzmény janderka
(7255/18024)
Lehetne mondani, hogy Kálmán bá' ismerte a gyerekeités tudta, hogy Mónika nem birja megállni szó nélkül.
De, DE Mónika 21 éve nem is látta az apját, amikor utoljára ott volt a 3 éves Tomikáért, akkor sem töltött ott annyi időt, hogy Kálmán megjegyezhesse ezt a beledumálós szokását.
Amúgy ha Mónika most 42 és 21 éve nem járt Ökörfalván, akkor 21 éves volt legutóbb, egy 3 éves gyerekkel.... És akkor elég fura, hogy ő már beépitett titkosügynök és férjes asszony volt akkoriban.
Jajj, valami megint nem stimmel itt.
Pláne, hogy Tomika 21 éve 3 éves volt, most meg nem 24, csak 23. Jahajj.
offtopic
amira_daa 2019 okt. 07. - 11:35:59 Előzmény janderka
(7254/18024)
köszi megnézem ha te ajánlod :D
1/10
janderka 2019 okt. 07. - 11:09:46 1/10 Előzmény amira_daa
(7253/18024)
Mónika beledumált Kálmán bá szövegébe, az meg nevesítve rászólt, hogy 5 percet igazán kibírhatna csendben.

A Vissza a jövőbe párhuzam a temetős sztorihoz ment.
offtopic
amira_daa 2019 okt. 07. - 10:43:36 Előzmény janderka
(7252/18024)
bttf2? na meglesem ha arra gondolsz
amira_daa 2019 okt. 07. - 10:38:51 Előzmény janderka
(7251/18024)
nem tudsz konkrétat irni spoiler/off-ban? ide belőle vagy hogy mire gondolsz ma még igy kávé nélkül eléggé nem tudok a te fejeddel gondolkodni mire gondolsz.
1/10
janderka 2019 okt. 07. - 10:30:42 1/10 Előzmény amira_daa
(7250/18024)
Azért az egy konkrét "rászólás" volt egy nem is annyira jelentős mondatrész alatt. Érdemes visszanézni!
amira_daa 2019 okt. 07. - 09:26:16 Előzmény napraforgó
(7249/18024)
ha egy faluban laksz mindent tudnak az ott lakok, mikor születtél meg hol és hogyan. elég abszurd hogy Krisztiánt nem ismerték fel
amira_daa 2019 okt. 07. - 09:06:52 Előzmény janderka
(7248/18024)
mit tekintünk jelnek ez elég szubjektiv, mi lehet jel egy halál egy feltámadás egy betegség hogy Mónikat ki tudta számitani, hogy mikor mit fog lépni?
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 08:38:07 4/10
(7247/18024)
Kristóf egyszer azt mesélte valakinek, tán Tomikának (???!) , hogy ő 14 éves korától kollégista volt Pesten (azért ismerte úgy a várost). Meglehet, hogy miután végzett,- akármit is - nem költözött haza ÖA-ba, hanem Pesten próbált meg boldogulni.
Arra, hogy a mámik mennyire emlékeztek rá, vagy mennyire nem, én nem emlékszem, de láttátok, hogy Krisztiánra sem emlékeztek azonnal, holott ő 18 éves korában költözött be Kárásziba, vagyis már szinte felnőttként, na és éppenséggel Kárásziban is összefuthatott volna akármelyik falubelivel.
Ez az emlékszem, nem emlékszem meg nagyon szubjektiv dolog, attól függ, mennyire feledékeny az az öreglány....
Én el tudom képzeln, hogy Kristóf az anyja halála után nem túl sűrűn látogatott le ÖA-ba.
Mert Kálmán, az a "szent ember" azért mégsem volt annyira vonzó, hogy a gyerekei látogassák....
1/10
janderka 2019 okt. 07. - 08:32:51 1/10 Előzmény amira_daa
(7246/18024)
Ja, értem.
Csak beugrott a BTTF 2. alternatív jelene, a halott George Mc Fly sírjával :))))
1/10
janderka 2019 okt. 07. - 08:23:50 1/10
(7245/18024)
A legelső videóüzenetben - annak minden abszurduma ellenére/mellett - volt egy, akár JELNEK is tekinthető poén, amikor Kálmán bá monológjába belepofázik Mónika egy (egyébként egy tökre nem neki címzett) mondatnál, és Kálmán emiatt "rászól" - kvázi mintha látná, hallaná őket.
De ez inkább poén, mintsem stratégiai JEL.