guess.who 2019 okt. 23. - 10:59:59 Előzmény napraforgó
(8030/18030)
"Kata és Dani is egy másik kapcsolatból érkeztek, amit ők lezártnak tekintenek, de a másik fél, felek meg nem. "
Nem győztél meg, hogy Kata és/vagy Dani lezártnak tekinti az előző kapcsolatát... Mindketten látványosan billegnek, el-elcsábulnak az ex felajánlkozásaitól stb.
Nem, ebben a Kata-Dani kapcsolatban az égvilágon semmi stabilitást, biztos hátteret nem lehet érezni: néha-néha ugyan rövid időre úgy tűnik, hogy figyelnek egymásra (Daninak van pár aggódós és kedveskedő mondata, Kata meg kitakarítja Danika házát), de egyébként minden szón megsértődnek egymásra ahelyett, hogy tisztáznák a félreértést. És ez nem egyszer, hanem rendszeresen történik meg.

Amúgy mókás, hogy Daninak Stefi és Lóbelt is a képébe vágta ugyanezt: ha nem őszinték Katával a párkapcsolatukban, arról nem ők, a kívülállók tehetnek. Ők csak kihasználják a helyzetet.
guess.who 2019 okt. 23. - 10:52:39 Előzmény napraforgó
(8029/18030)
"Én nem tudom elképzelni, hogy egy nagyösszegű számlát egy olyan személy, akinek nincs aláirási és utalványozási jogosultsága ráirat egy jogi személyre"
Próbáld ki: bemész egy boltba és kérsz a két kiló kenyérről számlát, megkérdezik, hogy kinek a nevére kéred, azt beírják és kész. Az eladót különösebben nem érdekli, hogy ki a vevő, ha kifizeti a kenyeret.
Ami a probléma, az innentől kezdődik: ha nem készpénzes fizetésről van szó. Márpedig egy akárkinek nem fognak lehetőséget adni az utalásos fizetésre ismeretlenül. Tehát vagy az van, hogy Zukaiék előre kifizettek mindent, majd az Erdészet nevére kérték a számlát (azaz vagy hülyék, mert az Erdészet nem fogja nekik kifizetni, vagy előre ellopták a pénzt és abból fizették ki, majd az egészet rákenték Misire), vagy senki nem fizetett semmit, hanem készült a nyaralás végén egy számla, amelyet az Erdészet címére állítottak ki (nyilván Zukaiék kérték így) – ekkor viszont biztos, hogy az Erdészet már korábban is nyaraltatott ott valakiket, így volt "hitelük".
Illetve a harmadik lehetőség, hogy itt mindenki hülye (amiben az Üvegtigris óta biztosak is vagyunk): Misikéék azért, mert elhiszik, hogy Zukaiék intéznek nekik BÁRMIT ingyen, elfogadják a kamu repülőjegyeket és a kamu Afrikát; a szállodások azért, mert simán adnak hitelt bemondásra Zukaiéknak; Zukaiék meg azért, mert azt hiszik, hogy nem lehet bármikor az egész disznóságukat két perc alatt bebizonyítani. :)
guess.who 2019 okt. 23. - 10:46:45 Előzmény napraforgó
(8028/18030)
Nem tudom, azért két felnőtt, felsőfokú végzettségű embernél elég baj az, ha úgy vállalnak gyereket, hogy még sehol nem tart a párkapcsolatuk. És újra csak azt tudom mondani, hogy egy ennyire bizonytalan alapokra épített kapcsolat nem fog megmaradni...
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 09:00:05 4/10 Előzmény guess.who
(8027/18030)
Tudod, a biróság nyilatkoztatni szokta a feleket és általában el is hiszi, amit mondanak. Ha mindkét fél úgy nyilatkozik, hogy ők már nem élnek, nem hálnak együtt, akkor azt elhiszi, elfogadja.
.
Nem igazán válóok az, ha a felek nap, mint nap lefekszenek egyymással.
És erre nem kérnek kézel fogható bizonyitékot, elég a felek nyilatkozata.

Azért ne legyünk már szőrszálhasogatók.....
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 08:52:48 4/10 Előzmény guess.who
(8026/18030)
Bizony, bizony. Ez jogi képtelenség! hogy olyan valaki járjon el egy örökösödési ügyben, aki bármilyen módon érdekelt az ügyben!!! A házasság ténye az örökhaagyóval akkor is érdekeltté tesz, ha egy fityinget sem hagy az örökhagyó az özvegyére. Hát még a haszonélvezeti jog!!!

Egszóval ez a másik jogi képtelenség!!!!

Azért borzasztó, hogy egy olyan sorozatban, ami hemzseg a jogi aktusoktól, még véletlenül sem kárték ki egy jogász tanácsát......
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 08:31:31 4/10 Előzmény guess.who
(8025/18030)
Az a kép csak egy étterem, presszó teraszán készült két együtt , egy asztalnál üldögélő emberről készült. Ez semmire sem bizonyiték. A megcsalásra semmiképp.
És röhejes,hogy épp Panna akar ilyen bizonyitékot gyűjteni, kreálni, amikor ténylegesen ő élt együtt Zoltánnal. Sőt ki is ment vele, vagy utána Hollandiába.

kicsit csodálkozam anno, hogy az első évaadban 8 évesnek mondott (!!!) Szofit a második évadban már 12 évesnek mondják??????,
De igy legalább kihallgathatja egy biróság és megtudhatja tőle, hogy a Zoli valóban az anya barátja, élettársa volt. Vagy még most is az. Ami, ha a pofa rendes ember lenne, előny lehetne, de egy büntetett előéletű maffiózó meg biztos nem.
Ehhez képest irreleváns, ha az apának is lett volna valakije.
A gyermek elhelyezése és a felügyeleti jog szempontjából annak van jelentősége, hogy a gyermek hol van nagyobb biztonságban, a nevelése hol megoldotabb.
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 08:17:22 4/10 Előzmény guess.who
(8024/18030)
Az, hogy Róbert megcsalta Katát a főorvosnővel, nem bizonyitott. Csak a flört. És ami azt illeti, Robi nagyon meglepődött azon, amikor a főorvosnő közölte, hogy szereti őt és mindent csak kettejükért csinált. Akkor nekem nem úgy tűnt, hogy ők szeretők lettek volna. KOrábban volt köztük egy kis szexuális feszültség, egy kis flört, de ennyi. Csak ennyi.

A másik meg, hogy Kata kérje magát másik időbeosztásba - hát ez szerintem korai. Egy új dolgozó az elő héten ne nagyon ugráljon. A munkaidőbeosztása úgyis változni fog, nem lehet mindig nappalos, a 24 óra pont arról szól, hogy 3 műszakban ügyelnek. Pár hét múlva átkérheti majd magát másik műszakba, mint Róbert. Sőt, ha a nőnek van gerince, hát szól Evetkének, hogy soha ne osszák őket egy műszakba, megelőzendő, hogy Robi is átkérje magát az ő műszakjába. nyugodtan lehet vele őszinte, elmondhatja , hogy valaha egy pár voltak, de neki már más partnere van és szertené elkerülni az exét. Ebben Evetke biztos partner lenne.
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 08:03:04 4/10 Előzmény guess.who
(8023/18030)
Az nem számit. Egy szerződés nemcsak akkor érvényes, ha irásba foglalják. Gondolj arra, hogy kimész a boltba kenyeret és tejet venni, az is egy érvényes adásvételi szerződés, akkor is, ha nem foglaljátok irásba.
A másik meg az, hogy Marosi ott és akkor tisztázta a körülményeket, hogy ki adományozott Kristófnak és ki nem (Mónika) és biztos , hogy ezt utólag irásba foglalta.
Amúgy ez akkor is érvényes, ha nem, mert vannak tanúk, mindenki hallotta, ki mit mondott és nem abból kell kiindulni, hogy mindenki összevissza hazudozik egy perben.
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 07:56:24 4/10 Előzmény guess.who
(8022/18030)
Ez igaz, mindketten, Kata és Dani is egy másik kapcsolatból érkeztek, amit ők lezártnak tekintenek, de a másik fél, felek meg nem. Mind Róbert, mind Stefán erőfeszitéseket tesz az ex visszaszerzésére. Sőt, nem lehetetlen, hogy majd össze is fognak.... éslesz még itt kalamajka. stefi nagyon dolgozik rajta.....
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 07:50:48 4/10 Előzmény guess.who
(8021/18030)
A számla dolgot magyarázza meg egy könyvelő. Én nem tudom elképzelni, hogy egy nagyösszegű számlát egy olyan személy, akinek nincs aláirási és utalványozási jogosultsága ráirat egy jogi személyre (mint az erdészet), vagy akár egy magánszemélyre, mint Gál Mihály. Ez NONSZENSZ. Képtelenség.
4/10
napraforgó 2019 okt. 23. - 07:44:03 4/10 Előzmény guess.who
(8020/18030)
"majdnem született egy gyerekünk", "hónapok óta együtt élünk" részt már nemigen nevezném összeszokási fázisnak...

De, de. A 9 hetes megszakadt terhesség , meg a 9 hetes együttélés , ami pont 2 hónap, még bőven az összeszokási, összecsiszolódási fázisban vannak. Egy 9 hetes terhességnél, ahol titokban felmerült, hogy talán nem is Dani az apa???
Itt pont az a probléma, hogy még nem egy stabil kapcsolatban élnek, még billeg az egész.
guess.who 2019 okt. 23. - 07:09:25 Előzmény napraforgó
(8019/18030)
"Kristóf az ügyvédje asszisztensével akár munkaebéden is lehetett.... "

Főleg hogy ezt irtó egyszerű bizonyítani is. :)
Ráadásul mókás, hogy Facebookon/Messengeren küldözget neki "ismeretlen" ember képeket róluk, de arról egyikőjüknek sincs fogalma, hogy ki lehet az. Esetleg meg kellene nézni a fejlécben a nevet. :D
Arról nem is szólva, hogy a kép teljesen egyértelmű irányból készült (ahonnan a kamera is vette a jelenetet), ehhez képest mindketten forgolódtak össze-vissza és néztek a hátuk mögé is, hogy ki fotózhatja őket. :D
guess.who 2019 okt. 23. - 07:05:13 Előzmény napraforgó
(8018/18030)
"belőle csináltak özvegyet összeférhetetlenné tette. És már az volt a kezdetektől, csak mi nem tudtuk. "
Az a nagyobb baj, hogy az első évad utolsó részeiig az írók sem tudták. ;) Látszott (és ahogy elmúlt egy hét alatt és azóta sincs semmi következménye, most is látszik), hogy teljesen pillanatnyi ötlet volt, hogy lezárják valami jó nagy durranással az első évadot. Ahogy péntekenként szokták, hogy legyen néző hétfőn is. Csak hát átgondolatlanul, a következményeket nem figyelve írták meg így. Olyan is lett. :)
guess.who 2019 okt. 23. - 07:02:06 Előzmény napraforgó
(8017/18030)
"Nem esznek együtt, nem hálnak együtt, külön kasszára mennek. "
Viszont ha csak ketten vannak, akkor ezt irtó nehéz bizonyítani is utólag egy válóperben. Elvégre nincsenek 24 órás kamerafelvételek minden napjukról. :)
guess.who 2019 okt. 23. - 07:00:25 Előzmény Rojita
(8016/18030)
"Más a helyzet, ha a házasságkötés előtt kötnek egy anyagi szerződést,"
Éppen erre írtam lentebb, hogy szerintem zűrös ez a házasság megromlása után és közvetlenül a válás elindítása előtt írt "házassági szerződés". Szerintem alapvetően a házasságkötés előtt szokták, hiszen a házasságban már nyilván sérülnek a felek érdekei: aki a szerződést szeretné, az a pillanatnyi helyzete miatt szeretné (tehát ha Kristóf hozzájut valami örökséghez és Panna házassági szerződést akar kötni vele erről a pénzről, hogy annak a fele őt illeti mindenképp, majd gyorsan elválik tőle, akkor az azért eléggé problémás).
guess.who 2019 okt. 23. - 06:57:04 Előzmény napraforgó
(8015/18030)
Krisztián hantája annyi, hogy híres(ebb) filmek sztoriját meséli el úgy, mintha ő lett volna a főszereplő. :) A múltkor valamelyik Indiana Jones-szal kezdte, már várom, hogy mikor meséli el, hogy a Titanic orrában lebegett egy Leonardo nevű fickó ölében. :D

(Szóval nem kell komolyan venni, az a lényeg. :) )
guess.who 2019 okt. 23. - 06:54:34 Előzmény napraforgó
(8014/18030)
"a pasi még semmi olyat nem mondott, vagy tett, ami ellen tiltakoznia kellene. Azért, mert ők szakitottak, még nem kell udvariatlannak lenni vele. "
Hát nem is tudom, már eleve az ottléte ellen is kellene tiltakoznia, átkérnie magát más ügyeleti beosztásra, stb. Nem, Katácska élvezi Lóbelt társaságát, annak minden korábbi aljassága ellenére.
És azért gondold hozzá, hogy Lóbelt megcsalta Katát legalább a főorvosnővel, majd hazudott róla neki, majd kitiltatta a kórházakból, majd megint megcsalta, majd hazudott neki és így tovább. Ilyen premisszákkal tényleg szerinted az a helyes reakció, hogy leáll vele jópofizni? :)
guess.who 2019 okt. 23. - 06:50:49 Előzmény napraforgó
(8013/18030)
"Arról meg nyilván nem szól a szerződés, hogy a neki adott ajándékot is meg kéne osztania a válófélben lévő nejével. "
Arról nem is szólva, hogy emlékeim szerint Tibiék "ajándéka" csak szóban hangzott el, írás nem készült róla, tehát szigorúan PAPÍRON nézve Kristóf kiesett, egy fillért sem örököl, azaz nincs mit odaadnia Pannának...
guess.who 2019 okt. 23. - 06:47:38 Előzmény Rojita
(8012/18030)
Nem muszáj bélyegző, de nyilván úgy hivatalosabb a dolog. Szerintem ott sántít az egész, hogy egy szolgáltató (eladó, bármi) csak akkor szokott átutalásos számlát engedni, ha az adott partner már régi, megbízható, biztos vevője. Ha az utcáról beesik valaki, annak nyilván nincs olyan bolond, aki átutalásos számlára egy szóra csak úgy bármit elad, odaad (pláne ilyen összegben)... Ráadásul az is biztos, hogy az ilyen foglalásoknál előleget, kauciót, foglalót kérnek (vagy a teljes foglalás összegét), pontosan azért, hogy ha végül mégsem jön el a kedves vendég a lefoglalt szobába, akkor ne legyen a szolgáltatónak akkora vesztesége.
guess.who 2019 okt. 23. - 06:42:45 Előzmény napraforgó
(8011/18030)
"hogyan irathatta - előre - a számlát az erdészet nevére, az rejtély. "
Amikor számlát kérsz valamiről, akkor a vevőhöz azt íratsz be, amit akarsz, az eladónak nincs joga vagy lehetősége azt vizsgálni, hogy mi az, amit oda beíratsz. Meg igazából neki majdnem teljesen mindegy is, hogy ki fizet.
Az egy másik kérdés, hogy nekem az a zavaros, hogy lehetetlen, hogy ne kértek volna egy ilyen összegnél előleget, foglalót, ne kellett volna a szálloda elhagyásakor kifizetni az ottlétüket stb. Tehát logikusan ezt Zukaiék ELŐRE kellett volna, hogy rendezzék, VAGY Sándoréknak távozáskor kellett volna fizetniük. Vagy a harmadik lehetőség, hogy Zukaiék megbeszélték a szállodával, hogy az Erdészet fizet utólag - de ezzel megint könnyen lebuktathatóak lennének. Szóval Misike eléggé nagy ökör(apáti), hogy egyetlen szó, védekezés vagy érdeklődés nélkül fizet, mint egy katonatiszt. Persze értem én, hogy az volt ennek a lényege, hogy Stefánnak újabb zsarolási lehetőséget adjanak Dani felé...