guess.who 2020 jan. 10. - 07:44:20 Előzmény pkovaks
(9365/18025)
Már előző nap is késtek negyedórát, ez nem a Port hibája: a csatorna által a tévén keresztül sugárzott online műsorújság is azt mutatta, hogy régesrégen a DÖ megy, amikor az előző műsor még percekig tartott (és utána jött az elmaradhatatlan reklámblokk)... Szóval valószínűleg nem szándékos csúszásról lehet szó, bár egynél többször csúszni 20 percet az már eléggé tendenciózusnak tűnik. :D
offtopic
guess.who 2020 jan. 10. - 07:42:01
(9364/18025)
Még szerencse, hogy nincs Ökörapátiban valami helyi tévé, mert ha Zsocáék megindulnának a székház felé, abból lenne ramazuri.
guess.who 2020 jan. 10. - 07:40:52 Előzmény Rojita
(9363/18025)
Éppen azért lenne jobb, hogy ha ilyen van a való életben, akkor egy mesesorozatban lehetőleg valami hepiend legyen, hogy reményt adjanak a nézőknek, hogy esetleg máshogy is lehet.
De Marosi és az alezredes viselkedése egyáltalán nem tűnik törvényesnek a második évad végétől kezdve... Ez a pisztolyos jelenet meg aztán végképp nem az, hiszen Tomikánál nemhogy lőfegyver, de semmi egyéb fegyverszerű dolog sem volt, és egyáltalán nem lépett fel agresszívan Benedek ellen, aki ráadásul jól ismerte is őt, tehát abszolút oktalan és jogszerűtlen volt fegyverrel fenyegetni. És ezt a legjobban éppen az alezredesnek kellene tudnia.
guess.who 2020 jan. 10. - 07:37:07 Előzmény Rojita
(9362/18025)
Pedig sokan élnek olyan lakásban vadászok, horgászok és más hasonlók, ami így van "díszítve"... Kell hozzá némi -khm- "elhivatottság". :)
4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 05:01:11 4/10
(9361/18025)
Na ezt véletlenül OFf-ban küldtem el, de nem szándékosan.
4/10
offtopic
napraforgó 2020 jan. 10. - 05:00:18 4/10
(9360/18025)
6. rész
Reggel Tibi ébresztgeti Valit, aki még aludna. Tibi arra kiváncsi, hol lehet a kincs? Vali már únja, hogy vele ásatja a gödröket, fáj a válla, stb., inkább felkel reggelit csinálni.
Krisztián kora reggel beállit MIsihez. Elmondja, hogy felmondott a kocsmában és emiatt nem lakhat tovább Amnikónál sem. Úgy gondolja, főállású polgárőr lesz és Misinél fog héderelni. Legalább ideiglenesen. Elmondja, hogy vészhelyzet van, a népek tartanak a földönkivüliektől, mindenki a panzióba tódul, stb. Lukat dumál Misi hasába, aki belemegy, hogy ideiglenesen náluk lakjon.
A panzió ebédlőjében sokan ébrednek a földre teritett matracokon, mindenki nyafog, az egyik horkol, a másik beszél álmában, stb. Jön Icuka, kidobja a népet, neki reggeliztetni kell az állandó vendégeket. Zsocáék átmennek a kocsmába reggelizni, mert már Anikó visszajött. Stefi és Anikó a kocsma átalakitásáról beszélgetnek éppen, ami Anikó szerint fölösleges. A becsődülő emberek az UFÓ-król beszélnek, Sándor meg kineveti őket, az egy drón volt! Zsoca rögtön küldi is Benedeket, vigye hirül a faluban, hogy vége az UFÓ inváziónak!
Stefi elszalad, jön a csoportja lovagolni!
Zsóka döbbenten tapasztalja, hogy Krisztián a nappaliban pakolgatja a holmiját. Krisztián kissé nagyvonalúan azt mondja, hogy a Misi befogadta őt, erre Zsóka Misit keresi.Misi előadja, hogy ez egy nagyobb terv része, ide hivatásos polgárőrség kell! Zsóka eleinte nagyon ellene van, hogy Kriszto itt maradjon, de Misi meggyőzi, Krisztóra szükség van! Majd eszébe jut, ezt a polgármester is támogathatná anyagilag. Zsóka erre rácuppan, ezt ő majd elintézi Subiczcal.
Vali a boltba megy, találkozik Margittal és, akik a Lujzival arról beszélnek, hogy az UFO nem is UFO volt, hanem egy drón!. De ki akarja megfigyelni őket?
Stefi fogadja a kislányokból álló csoportot, de közli, hogy a mai órát Dani tartja meg, mert neki muszáj visszamenni a kocsmába, most, hogy kibékült az anyjával. A gyerekekre meg majd vigyáz Dani, meg Józsi, de a kislányok félnek Renitől, aki a múltkor az ördöggel riogatta őket. Dani a távozó Stefi után szalad, aki megkéri, hogy vállalja el ezt az egy esetet.
Vali hazér, és elmeséli, hogy mit hallott Margitkáéktól, mire Tibi nem érti, miért ijedtek meg úgy az ő taxis haverjaitól? Vali közli, nem tőlük ilyedtek, meg, hanem a földönkivüliektől!
Tibi nem érti, miért fotózza a tájat egy drón? Biztos ők is a kincset keresik! Na, neki is kell egy drón! Akkor mindent látna. Csak megjelölte valahogy az öreg, hová ásta a kincseket. Vali nem örül az ötletnek, lassan már elfogy az összes megtakaritott pénzük.
A kislánycsapat a telefonját nyomkodja, igy Dani nem tudja elkezdeni a lovagoltatást. Összegyűjti a telefonokat, aminek a gyerekek nem örülnek. A kislányok unatkoznak, egy valaki lovagol a Mentán, a többiek meg nézik. Józsi mesélne nekik, de az nem érdekli őket, erre Renátó bújócskát javasol. Erre a kislányok szétszaladnak, mondván, te vagy a hunyó.
Anikó mosolyogva szolgálja fel a söröket a sok régi vendégnek a kocsma előtti placcon. A férfiak azt mondják, hogy nem akarnak semmi változtatást, pont igy szeretik ők a saját kocsmájukat!
Tomi felkeresi Katát, akinél már ott üldögél Kristóf. Szerintük Katának beszélnie kéne a szerb pasival, akit ő műtött, ők meg elkisérnék. Kata szerint ezt Csaba nem engedné, de különben is problémás, hogy ők nem beszélnek szerbül. (Kristóf tán elfelejtette, mert Panna költözésekor még folyékonyan utasitgatta a pakolómunkásokat) Eszükbe jut Szláven, aki meg igen és ő tolmácsolhatna. Kata szerint ennyien nem csődülhetnek rá a szerbre. Végül abban maradnak, hogy Kata menjen Szlávennel.
Zsóka felkeresi a polgármestert és kis zsarolással, miszerint lenyúlták a lakosságot az UFÓ-s hülyeséggel, ráveszi Subiczot, hogy állitsa fel a hivatásos polgárőrséget és annak a vezetőjét fizesse meg. Annyit kér, mint Misi korábbi fizetésevolt az erdészetnél. Subicz belemegy.
Dani hiába keresi az elbújócskázott kislányokat, csak néhány jön elő. Ketten megszöknek és bemennek a faluba, a panzióba.
Mónika hivogatja Nándit, aki először kinyomja, majd felveszi, de közli, ne hivogassa. Mónika közli, hogy olyan dolgok történtek, amit meg kell beszélniük. Találkozni szeretne Nándival, de az közli, Andrea megölné. Erre Mónika elmeséli a DNS vizsgálatokat, hogy lecsekkolta a Kristóffal egy napon született férfiak DNS-ét és a sajátjával összevettette, de igy kiderült az is, hogy Tibi is csak a féltestvére! Nándi ezen meglepődik. Fontos lenne tudnia, hogy az apjuk, vagy az anyjuk közös-e, mert ez az ötrökséget is érintheti! Fontos az a kép is, amit küldött, hát nyomoztassa le azt a Goránt.
A két szökött kislányka a panzióba megy, hátha van ott WIFI, mert at egyikük visszalopta a telefonját. Ott hülyéskednek a recepción, amikor Subicz megtalálja őket. Idegesen viszi őket vissza a lovardába, jól rájuk is ijeszt.
Anikó Stefivel beszél arról, hogy a raktárból ki lehetne alakitani egy fodrászatot, ha csinálnának egy hátsó bejáratot az udvar felől (Korábban is volt, amikor az ellenőr leplombálta a pálinkafőző helyiséget, de úgy látszik az begyógyult). Stefi nem örül, de azért belemegy.
Krisztián nagyon nézegeti a sok zöldséget, amit vacsorára kap, ti ugye vegánok vagytok? Zsóka mondja, hogy Misi vigyáz a koleszterinjére és neki nem hiányzik a hús. Misi nem túl lelkesen helyesel.
Este Krisz ágyazgat a nappaliban a kanapén, Zsóka meg az edényt szedi össze és közben Misi fülét rágja, küldje el ezt az embert! Misi javasolja, hogy tegyék be Dani szobájába, de azt Zsóka nem engedi!
Stefi visszajön a kislányokhoz, akiket már sikerült lefoglalni. Stefi új játékot talál ki, Dani a királyfi, ő a királylány a kislányok meg mind hercegnők, ez borzasztóan tetszik a lányoknak, de a faház ablakán kinézegető Katának nem.
9/10
amira_daaa 2020 jan. 09. - 22:47:41 9/10
(9359/18025)
Zsoka kezd tetszeni fogyott és még MoniCát is rendre intette, azért amikor MoniCa is csendbe marad a végén, akkor jol csinálja.viszont ez a szerb tolmács majd Szláven lesz elég hülye szituácio lesz . "kecskére a káposztát"

én azt a debilvirust nem értem, hogy Aniko miután megbüntették 3-szor miért akar fodrászatot a kocsmába? megint jön az ellenőr és megbünteti őket
7/10
Rojita 2020 jan. 09. - 22:43:18 7/10 Előzmény Rojita
(9358/18025)
Tk megértem az alkotókat. Tekintettel kripcsák nyilazó és finn halászó felmenőinkre, mi magyarok annyira nem beszélünk nyelveket, h azt se ismerjük fel, h melyik velünk határos szomszédunk nyelvét halljuk.
9/10
amira_daaa 2020 jan. 09. - 22:25:03 9/10
(9357/18025)
milyen jo votl ez a tábori alvás a védett hotelban :D "örüljünk hog y tuléltük az éjszakát :D "
9/10
amira_daaa 2020 jan. 09. - 22:22:04 9/10 Előzmény Rojita
(9356/18025)
Rojita megkapod a napi dijat hogy megtaláltad a napi hibát:D gratulálok :D
7/10
Rojita 2020 jan. 09. - 21:34:57 7/10
(9355/18025)
Az első évadban, amikor Panna hisztizett Kristófnak a telefonban, h nem fér el Mónika házában, mert mindenütt a sógornője holmija van, Kristóf akkor felment Pestre és látva a helyzetet, - telefonon, ékes sz e r b nyelven kért segítséget. (Utána jöttek a bútorszállítók). Panna akkor meg is kérdezte, h "- Kit hívsz és milyen nyelven beszélsz?" Mire Kristóf: "- Nem akarod te azt tudni."

Szintén az első évadban egyszer M.G egy rövid viccet mondott el szlovákul.

Ez rendben van, h a fk-be beírták a színészek rejtett nyelvtudását, csak most, félév után, még emlékszünk erre és kicsit furcsán fog kijönni, h Kristóf mellé szerbül beszélő tolmácsot írnak a történetbe.
4/10
napraforgó 2020 jan. 09. - 20:09:48 4/10 Előzmény pkovaks
(9354/18025)
Szerintem csak egyeztettek a TV2-vel és megvárták a MIntaapák végét.
Nekem jó igy, mert azt is nézem, csak akkor minek irnak korábbi kezdési időpontot a valóságosnál.
pkovaks 2020 jan. 09. - 20:06:38
(9353/18025)
19.45 PORT.HU szerint kezdes...mar 20.06...amikor elkezdik...a keses "csak" 21 perc. EHHEZ POFA KELL ! ! ! de akkor miert csodalkoznak ha elmarad a nep ? ? ? ?
7/10
Rojita 2020 jan. 09. - 19:19:45 7/10 Előzmény guess.who
(9352/18025)
"Szép ügy lesz, ha kiderül, hogy a jólmenő ügyvéd és az rendőr-titkosügynök-magánnyomozó alezredes maffiát üzemeltet sutyiban... "

Pedig van ilyen az életben, de nem tudom elhinni, h nálunk, ma egy ilyen végkifejletre futna ki a film. Még vmi hasonlóságot fedezne fel a magyar néző.
Ha mégis ezt hoznák ki az alkotók, akkor remélem, lesz eszük, h a végén kiteszik azt a szokásos táblát.
(Minden a képzelet szülöttje, ha vki élő személyt ismerne fel, az csak a véletlen műve...)
7/10
Rojita 2020 jan. 09. - 19:09:04 7/10
(9351/18025)
Nem tudom, h szokás tárolni az ilyen preparált dögöket, - én csak élve szeretem az állatokat. Nem bírnék lakni egy ilyenekkel díszített szobában.
Filmes szempontból, biztos így volt a leggyorsabb lekapni a falról a bőröket és nem szögekkel, akasztókkal bajlódni.
guess.who 2020 jan. 09. - 17:54:16 Előzmény Rojita
(9350/18025)
És az a vicces (szomorú), hogy nem csak a filmben lehet ilyen, az ösztönökre és a zsigeri gyűlöletre, alaptalan félelmekre apelláló ostobaságokkal megvezetni az embereket, hanem a valóságban is... Azt mondjuk tökéletesen leképezték a filmben, ahogy még egymást is hergelik a hülyeségekkel. Nagy kár, hogy ennyire jól nem tudnak megírni más jeleneteket.
guess.who 2020 jan. 09. - 17:46:27 Előzmény svejci
(9349/18025)
"Ha viszont nem tiszta úton módon került hozzá, akkor már gáz van.."
Azért azt se feledjük el, hogy az egész műkincsgyűjtős baromságot éppen Dzsitta mondta el nekik, anélkül nem tudnának semmit a "kincsről", és így nem is árthatnák bele magukat.
Különben Benedek és Dzsitta most egyáltalán nem úgy viselkedik, mintha velük és az állítólagos műkincsgyűjtéssel minden tiszta lenne, sőt: kifejezetten úgy adják el, mintha nyakig benne lennének ők is ebben a szószban, ami még véletlenül sem törvényes (vagy: ők nem csinálják törvényesen). Szép ügy lesz, ha kiderül, hogy a jólmenő ügyvéd és az rendőr-titkosügynök-magánnyomozó alezredes maffiát üzemeltet sutyiban...
4/10
napraforgó 2020 jan. 09. - 17:40:29 4/10 Előzmény Rojita
(9348/18025)
Misi is 55 éves - az elején szó volt róla, hogy egy osztályba járt Tibivel a kárászi gimiben. 55 éves korban munkát szerezni vidéken - erdész képesitéssel - mekkora az esély?
7/10
Rojita 2020 jan. 09. - 17:18:24 7/10
(9347/18025)
Sajnálom Gál Mihályt, de tk nem való semmilyen vezetőnek se. Minden konfliktust elkerül, inkább félrenéz, gyenge.
Azért beosztott erdész lehetne, az a szakmája, szereti is. Most viszont elvesztette a beosztását, másik munkakört nem kapott.
Mi lesz most vele? Talán kap most végkielégítést, aztán munkát kereső támogatást, (segélyt?)
7/10
Rojita 2020 jan. 09. - 15:27:22 7/10 Előzmény napraforgó
(9346/18025)
Ötletes. Nagyon jól hangzik. De az a legviccesebb, vagy legszomorúbb, h egy ilyen távoli kisfaluban mindent elhisznek. Ezeket az embereket egy gyújtóhangú szónoklattal el lehet vinni egy az ellenségnek kikiáltott személy ellen, aki "a kis zöld emberkékkel már szövetkezett" és várhatóan holnap a szegény magyar falvak házaiba a földönkívülieket akarja beköltöztetni.