1/10
janderka 2020 ápr. 26. - 22:55:14 1/10 Előzmény janderka
(14188/18028)
Onnan vezérelték? Onnan indították újra? És ehhez kellet (se) az a sehova be nem kötött hatalmas parabóla????
1/10
janderka 2020 ápr. 26. - 22:42:04 1/10 Előzmény guess.who
(14187/18028)
Nemtom, hajtotta mondjuk az egója, hogy személyesen vigye el ami szerinte évtizedek óta járt neki. Ő akarta úgymond learatni a gyümölcsöt amire már a nyári telekvásárlás óta készült.

Egyébként az a telek is vaze... Minek dekkokt ott akár Goranje, akár Zukaiék annyit, ha hetekkel előtte már ott vokt Rudolf által a tőgybe épített szuperdiktafon?
guess.who 2020 ápr. 26. - 22:23:35 Előzmény janderka
(14186/18028)
De ha van egy Dorottyra pénze és az építős cégében legalább vagy húsz embere is akad, akkor mi a szösznek jött személyesen a faluba? Oda, ahol legalább egy Szláven és egy Alga tutibiztosan felismeri, de elvileg lehet más is a faluban, aki találkozott vele még Kálmánka idejében.

Az meg már tényleg csak apróság, hogy nem is hasonlít Jenőgorán arra a képre, amin Kálmánkával együtt voltak a '70-es években - de hát fogadjuk el, hogy a távoli Amerikában annyira fejlettek a plasztikai sebészek, hogy nem csak melleket, de egészen új külsőt is képesek varrni, sőt: esetenként új személyiséget is.
offtopic
guess.who 2020 ápr. 26. - 22:19:56 Előzmény janderka
(14185/18028)
Úgy értettem, hogy a "csúnya vége" az a kreálmány, amit láthatunk. :)
guess.who 2020 ápr. 26. - 22:19:06 Előzmény Heatseeker
(14184/18028)
Nem tudom. Eredetileg komédiasorozatnak indult, ami az első évadban még úgy-ahogy működött is. A második évad TTibis túlerőltetése és agyatlan időhúzása egyáltalán nem - de a második-harmadik évad "krimis-kémes" krémese egy katasztrófa. Humor meg egyáltalán nincs már benne, csak néhány fáradt, poénszerű kreálmány. Kivéve Cicukát és Suvickot - de utóbbi is kezd egyre önismétlőbb lenni a négy-öt egykaptafa beszólásával. Vilin nem tudok nevetni, túl van játszva (tiszta Sándor II.) - a falusi suttyók meg eleve nem voltak viccesek a kocsmabeli hőzöngésükkel és altesti poénjaikkal.
BGO azért tudott tényleg röhögős dialógusokat írni (legalábbis régebben), szerintem irtóra hiányzik innen (csak hogy maradjunk az eredeti stábnál). A krimihez (vagy mi a franc akar ez most lenni) meg azért némi tehetség is szükséges, azt nem tud akárki írni, mert nagyon máshogy kell fenntartani a feszültséget, nem úgy, hogy a páros héten emberrablás, a páratlanon meg kémek lebuktatása van műsoron. Ami -talán- pozitívum, hogy a katasztrofális második évad után Sándor és Misi irritálóan ostoba párosát sikerült háttérbe szorítani (pontosabban kettejük közül Sándorunk volt az, aki lerontotta a színvonalat), de látszik, hogy nincs igazán hatásos ötlet a helyettesítésükre: Lujzika és Margitka játsszák az ügyeletes hülyét, meg a Vili-Krisztó páros néha, de szerintem nem tudnak különösebben viccesek lenni, a helyzetkomikum sem működik valamiért (a két öreglány kábszizására biztosan nem használtam volna a "vicces" kifejezést, a Krisztiánék szópárbajai is inkább nyögvenyelősek, mint mókásak).

Azon meg, hogy Dzsitta és Gorán, Jenő és Benedek éppen kicsoda, szerintem totál fölösleges logikázni, mert 5-10 részen belül úgyis félredobják az egészet és akkor majd megint mindenki egészen más lesz az akkor éppen aktuális agymenésnek megfelelően. Mindig ott rontjuk el, hogy próbálunk logikát, vonalvezetést, értelmet keresni a történésekben, holott tudjuk jól, hogy teljesen véletlenszerűen vannak egymás után dobálva az események, csak néha megvan az az illúzió, hogy létezik sorrendiség, vannak következmények stb. :)
1/10
janderka 2020 ápr. 26. - 21:12:22 1/10 Előzmény guess.who
(14183/18028)
"Más kérdés, hogy az is pont hihető, hogy a kőgazdag amerikai Goran eljön gályázni Jenőként egy szutyok építőipari céggel Magyarországra, lepukkant falusi házat, kocsmát és fodrászatot építeni, meg lakóbusszal repülőket lehallgatni. "

Ha elfogadjuk Gorántól, hogy számára ez az egész Jenőzés csak egy trükk volt ahhoz, hogy ideig-óráig kémkedhessen és kutakodhasson a faluban, akkor hihető hogy ennek érdekében lealacsonyodott közéjük. Mondjuk hogy mindez akkor is kurva szarul volt bemutatva - az nem is kérdés.

De kezdünk megint helyettük dolgozni. Ők elénk dobnak egy megfilmesített sztoribordot, mi meg utólag megpróbáljuk kínunkban érthető sorozattá formálni. :)
1/10
offtopic
janderka 2020 ápr. 26. - 21:03:49 1/10 Előzmény guess.who
(14182/18028)
Maximum a belső szakmai megítélés szerint lehet csúnya vége. Megbízásilag szerintem mindaddig nem, amíg mindazt a hulladékot amit kreál, el tudják sütni a reklámozók felé - vagy adót tudnak a "siekerproduktumára" hivatkozva optimalizálni. És ilyen helyek mindig lesznek az efféléknek.
3/10
Heatseeker 2020 ápr. 26. - 20:59:46 3/10 Előzmény guess.who
(14181/18028)
Tegyük fel Gitta pont Jenőt kérte fel a ház rendbe tételére, de annak az esélye nagyjából nulla, hogy véletlenül pont az ő ,,cégét" nézte ki. Ha rajtam múlna (sajnos nem), biztos abba az irányba terelném a történetet, hogy Gitta és Benedek inkább áll Goran oldalán, ha valóban a kincsek visszaszerzése a cél a Szent Száva templom számára. Mondjuk nem nagyon emlékszem arra, hogy a háborúban a muszlimok és a bosnyákok Belgrádig eljutottak volna, inkább fordítva volt, de ha oly nagy veszélyben érezték a kincseket, akkor az egyház elrejthette volna máshová, és nem Gorannal és csapatával menteti ki és főleg nem Ökörapátiba. Sőt, még neki is adja örökbe, mert jól harcolt a háborúban. Míg a birkák legelésztek, ő megtanulta a fegyverforgatás fortélyait.
guess.who 2020 ápr. 26. - 20:46:24
(14180/18028)
Múltkor még az volt a stájsz, hogy a szobrász készített a "Dzsottóról" három másolatot - de hogy melyik az igazi, az nem derült ki, csak az, hogy a kioperált példány elvileg hamisítvány. Szerintem az égvilágon nem vizsgálta senki egyiket sem, Kálmán bácsi most szintén megnézés nélkül adta "Dzsittának" a kis szobrot...
guess.who 2020 ápr. 26. - 20:43:49 Előzmény Pünkösdi Kató
(14179/18028)
És mivel a lovarda és Danika háza is ingatlan, azokhoz is szárazpecsétes ügyvédi ellenjegyzés, és minimum két tanú kellett volna, nem csak úgy Franckarika odalöki eléjük a papírt és kész.
Arról nem is szólva, hogy a lovardát Dani nyilván valami cégként működtette - arról viszont egy betű sem hangzott el, hogy a céget is eladta, vagy csak az ingatlant? Mert utóbbi esetben a lovarda ingatlant nem is adhatta el Gál Dánielként (hiszen a cég tulajdona).

Szóval szokás szerint zűrzavaros és felesemigaz.
guess.who 2020 ápr. 26. - 20:37:53 Előzmény Heatseeker
(14178/18028)
Végső soron azon gondolkodtam, hogy ha Mr. Goran Jenőnek volt egy építőipari cége (mondjuk Mekkelek Kft., ráadásul valami stróman nevén), akkor *elvileg* megvehette azt a telket a cég nevére is, és ilyenkor szerintem csak a cégbírósági papírokat kellett bemutatnia, a cég adatai kerültek bejegyzésre, nem az, hogy ő Jenő vagy Goran.
Más kérdés, hogy az is pont hihető, hogy a kőgazdag amerikai Goran eljön gályázni Jenőként egy szutyok építőipari céggel Magyarországra, lepukkant falusi házat, kocsmát és fodrászatot építeni, meg lakóbusszal repülőket lehallgatni. Vagy Jenő nézte hülyének Szappanosékat, vagy a készítők a nézőket. :)
8/10
Pünkösdi Kató 2020 ápr. 26. - 20:31:58 8/10 Előzmény napraforgó
(14177/18028)
És akkor még meg sem említetted, hogy a Lovarda eladása is szabálytalan, lévén Dani aláírta a vevő, Gazsi pedig az eladó helyen...
offtopic
guess.who 2020 ápr. 26. - 20:30:11 Előzmény janderka
(14176/18028)
Nézd, amikor egy alkotó már úgy érzi, hogy afféle univerzális zsenivé kezd válni, aki mindenhez IS ért, és a még megmaradt beosztottjai nem mernek ennek ellentmondani - akkor az alkotó egy idő után, mivel csak pozitív visszacsatolásokat kap, tényleg elhiszi magáról, hogy zseni és hogy hibátlan ő is, meg az is, amit csinál.
Ez egy nagyon csúnya öngerjesztő folyamat és rendszerint még csúnyább vége van.
8/10
Pünkösdi Kató 2020 ápr. 26. - 20:29:29 8/10 Előzmény napraforgó
(14175/18028)
És az sem, hogy GoranJenő nevére Dzsitta csak úgy rábökött a szaknévsorban, miközben GoranJenőnek nem is kellett volna MO-n lennie... De ennek ellentmond, hogy elmeroggyant Rezső - annyira megkedveltem a pár rész alatt, hogy hiányzik, kedves forgatókönyvíró HB - lejenőzte, amikor találkoztak. Az is ellentmond, hogy Dorothyval érkezett és Gorannak nevezte magát. Nem értem. :(
Vki legyen olyan kedves, kerítse már elő azt a pár mondatot, amikor Marosi bejelentette, hogy felújítani fognak, honnan szedte Jenőt?
8/10
Pünkösdi Kató 2020 ápr. 26. - 20:22:13 8/10
(14174/18028)
Igen, én a szobrot lenyelőre gondoltam. Annyira megijedt, Kálmántól, Dzsittától, saját magától? Majd ez is kiderül - reméljük.
3/10
Heatseeker 2020 ápr. 26. - 19:53:06 3/10 Előzmény kék szem
(14173/18028)
Ha Kálmán bosszúból nem adta vissza, akkor ő a hunyó. De szerintem Goran/Jenő hazudik.
kék szem 2020 ápr. 26. - 19:30:52
(14172/18028)
Ha Goran/Jenő hősként kapta a szobrot - amire még nem volt példa a történelemben - miért adta oda Kálmánnak megőrzésre?
kék szem 2020 ápr. 26. - 19:19:23 Előzmény HARCOS TIBI
(14171/18028)
Az rendben, hogy nem létező faluban, hanem az Óperencián túl játszódnak az események. De a történetnek nem kellene ennyire fiktívnek lennie. Háborús bűnösből hőst csinálni? Azt tán mégsem kellett volna.
6/10
HARCOS TIBI 2020 ápr. 26. - 19:06:58 6/10 Előzmény napraforgó
(14170/18028)
Ez egy nem létező faluban, egy fiktív világban játszódó történet.
9/10
amira_daaa 2020 ápr. 26. - 19:01:27 9/10 Előzmény Heatseeker
(14169/18028)
szerintem Jenővel az van hogy uj néven él, például ( sarkitott példa) átvennéd édesanyád vagy nagyapád nevét és mondjuk uj keresztnevet kapnál ezt bárki megteheti most is csak a papirjait is át kell összes iratattatni, simán élhet R. Jenőként, de hogy ő votl Gorán azt nehezebb bebizonyitani.