4/10
napraforgó 2020 nov. 19. - 08:22:05 4/10 Előzmény guess.who
(16310/18030)
Tudod min csodálkoztam?

Marosi épp csak felhivta Benedek Marcit, hogy Dorothy és Bogdánék Ökörfalva irányába tartanak, intézkedjen, és mit ad Isten, Benedek és a rendőrök 5 perc múlva már le is tartóztatják őket. Ezt a sebességet! Tán csak nem teleportálással termettek ott hirtelen?
Ide írd a spoileres tartalmat


4/10
napraforgó 2020 nov. 19. - 08:16:29 4/10 Előzmény guess.who
(16309/18030)

Krisztián mondta, hogy kölcsönkérte egy barátjától az autót.
Ide írd a spoileres tartalmat


guess.who 2020 nov. 19. - 07:54:33 Előzmény napraforgó
(16308/18030)

A lúzer, ruppótlan Krisztónak hipp-hopp akad egy majdnem új Porschéja. Eddig mindig busszal járt, szerintem jogosítványa sincs. Honnan volt pénze ilyesmire?

Ilyen katonaruha rengeteg éve nincs már, amióta megszűnt a sorkatonaság. És amint látszik, ebből is egy iszonyú nagy baromság lesz. Suvick szerint jelentkezik a három hülye "katonának", de ha nem lesznek mintakatonák, hát "jók lesznek tartalékosnak". Pedig Suvick valószínűleg volt még sorkatona, tudnia kell, hogy a tartalékos nem lakik a laktanyában, hanem civilként él, de bármikor behívhatják "szógálni".

Dorottyék a templomnál, melegben, verőfényben érkeznek meg - fél perc után a lovardánál meg zuhog az eső. Ügyes vágás, ráadásul mindkét helyszínre vissza is térnek újabb vágással, szóval még feltűnőbb az időjárási anomália.

És egyre többször van nem is túl bújtatott üdítőreklám. TTibi, aki eddig semmit nem ivott sosem, most hirtelen elkezd ilyet kortyolgatni az étkezőben - ahová soha nem is járt eddig, pláne nem evett-ivott ott. A múltkor Suvick asztalán volt egy ugyanilyen dobozos lötty - azon az asztalon, amit amúgy MauniCáé, és nem szokott rajta lenni semmi.


És tessék, micsoda véletlen: az előzetes szerint Zizimamáról valószínűleg ki fog derülni, hogy ő a Keresztanya.




4/10
napraforgó 2020 nov. 19. - 05:55:07 4/10
(16307/18030)
43. rész
SPOILER, SPOILER, SPOILER!!!!!


43. rész
Jolika indul, kiadja az utasitásokat Tominak és Szlávennek, etessék a libákat, öntözzétek a virágokat.
Megjön Krisztián, indulhatnak Ausztriába! Szláven megdöbben, Ausztriába?
Tomi örül, hogy egyedül marad Jolika házában. Szláven nem örül, annak meg pláne nem, hogy Tomi mondja, meghivta két spanját Pestről.
Tibi reggel majd rátöri az ajtót Mónikára, öltözzön, beszélniük kell! A tahó el akarja küldeni Józsit trágyát ganajozni. Várja Mónikát az étteremben, mert farkaséhes! Tibi eztán az étteremben a svédasztalt csócsálja, jön Icuka, balhézik vele. Vili jön, kérdi, miben segithet? felvilágositja, hogy az extramenü többe kerül. Tibi szól, ő a tulajdonos testvére, nem fizet. Már javában zabál, amikor Mónika kijön hozzá. Veszekszik vele, hogy nincs joga ahhoz, hogy bármikor rátörjön. Tibi azért jött, hogy hozza vissza a faluba Tamarát, ez családi érdek. Mónika azt mondja, az a piti kis drogdiler nem teszi be ide a lábát! Tibi szerint az a kislány nem árt senkinek, és különben is ez az ára, hogy hazahozzák az apjukat. Jolika már el is indult St. Pöltenbe. Elmondja, hogy megszerezték az apjuk cimét, Jolika biztos meg fogja találni. De Jolika cserébe azt akarta, hogy hozzák vissza neki ezt a Tamarát. Ezért Mónikának intézkednie kell. Móni gondterhelten mondja, meglátja, mit tehet.
Milán már ideges, várja, hogy kiengedjék, Bogdán türelemre inti. Az őr hozza a civil ruháikat és közli, telefonáltak, hogy egy kis hölgy jön értük. Ennek örülnek, nőt is küldtek nekik. Amikor készen vannak, az igazgató közli, hogy Szlivia Duncan kisasszony a szerb hatóságok képviseletében mindjárt átveszi őket. Megérkezik Dorothy, mint emberjogi aktivista és viszi őket. Bogdán Dorothyt kérdi, mi a célja? A nő közli, hogy Gorán megbizásából jár el. A férfi kiröhögi az akcentusát, erre a nő rendes magyarra vált, és utasitja a sofőrt, menjen a kárászi templomhoz.
Subicz kora reggel katonai egyenruhában hangosbemondóval kommandirozza, egzeciroztatja Zsocát, Benedeket és Palikát, Icuka és Vili meg lesik őket.
Tomika az ikont nézegeti és várja a haverjait. Kalmi és a másik megérkeznek, akik a szemére hányják az anyja múltkori akcióját. Tomi megmutatja az ikont, mondja, hogy az ikon 70 millát ér a feketepiacon, csak mert nincs meg az eredetiség igazolása. Ha elpasszolják, a fele az övék. Kalmi alkudozik, végül 30 millát igér, a többi az övé, bármennyiért is adja el. Tomi beleegyezik.
Szláven távozni készül, amikor észreveszi, hogy egy Mustáng áll a ház előtt. Ráismer és rögtön tudja, hogy Tomika valamire készül.
Bogdán, Milán és Dorothy a templon előtt beszélgetnek, közli, hogy az esküvőn a pap lopta el a Szüzet, ami korábban Olgánál volt. István atya észreveszi őket egy ligetes részről jövet. Bogdánék a templom takaritónőjét kérdik, miért van zárva a templom, és hol van az atya? A nő azt mondja, elment az erdőbe sétálni. István atya egy fa mögül felhivja Kálmánt, megtalálták! Itt van Dorothy és még két férfi és őt keresik. Kálmán utasitja, ne menjen ki az erdőből és csinálja azt, amit mond. (nem mond semmit, illetve mi nem halljuk).
A lovászok az istállónál zabálnak, leginkább Grófó, amikor jön Szláven, Danit keresi. Szláven mondja Daninak, hogy Jolika házánál látta a robbantós gyerekek autóját. Elhivja, nézzenek utána. Látják az autót, Szláven mondja, hogy Tomika hivta ide őket. Belesnek az ablakon, látjá, hogy kávézgatnak, teázgatnak, miközben egy ikont nézegetnek. Aztán a két csávó távozik az ikonnal, Szláven meg azt mondja, hogy beszélniük kell Tomikával. Bezörgetnek, Szláven kérdi, mit csináltak ezzel a két sráccal. Tompika mellébesszél, hiszen szól, jön két spanja. Szláven figyelmezteti, látta, hogy elvitték az ikont és hogy az az ikon NEM kerülhet ki a feketepiacra! Tomi közli, ne szóljon bele.
Kálmán felhivja Marosit, hogy István atyát megtalálta Dorothy Bogdánékat. intézkedjen, azonnal toloncoltassa ki őket az országból. Marosi már hivja is Benedek alest, hivja össze a csapatát.
Mónika nem érti, Tibi miért akarja rászabaditani Tamarát a fiára. Feltűnik neki, hogy odakinn valami rumli van, látják, hogy Subicz idétlenkedik a "katonáival". Zsóka jön, kérdi, mi a fenét csinálnak? Subicz elmondja, hogy kiképzi őket, aztán majd jelentkeznek a kárászi katonaságnál önkéntesnek.
Bogdán utassitja a sofőrt, hogy menjen Ökörapátiba, Dorothy tiltakozik, az ő sofőrjét ne utasitgassa! Vitatkoznak, amikor szirénázó rendőrautók veszik körül őket. Benedek ales kipattan és letartóztatja mindhármukat. Dorothy pattog, ő amarikai állampolgár és emberjogi aktivista, nem tartóztathatják le! Benedek elé tartja a magyar útlevelét, miszerint ő Galambos Dorottya, a két jómadárnak meg már rég el kellett volna hagyniuk az országot.
Benedek felhivja Marosit és elmondja, mit végzett, letartóztatták Bogdánt és Milánt és átadják őket a szerb hatóságoknak. A nőt, Dorothyt meg őrizetbe vették, majd holnap kihalgatja őt is. Marosi közli, rendben, de majd ő lesz a nő védőügyvédje.


4/10
napraforgó 2020 nov. 19. - 04:28:22 4/10
(16306/18030)
Az rendben van, hogy Bogdánt és Milánt kiadják a szerb hatóságoknak, hogy ők itélkezzenek felettük. De mi az, hogy szabadlábon védekezhetnek? Fegyverrel a kézben fogták el őket, terroristák, stb, hát hogy engedhetik el őket? És az előzetes szerint Szilviadorothy viszi őket magával. Mi van? tán ez a nő is egy titkosügynök, hogy mindenhol ott van, többféle identitással hol amerikai, hol szerb állampolgárnak adja ki magát? Ráadásul valami szerb hatósági közegnek kell lennie, rendőrnek, vagy ügyésznek, ilyesmi.
4/10
napraforgó 2020 nov. 19. - 04:22:43 4/10 Előzmény Rojita
(16305/18030)
Nyáron boka körül tekert szalagos telitalpú szandált hordott.
Kicsit görbe a lábszára, van olyan csizmája, amiben nagyon látszik.
guess.who 2020 nov. 18. - 22:00:36 Előzmény Rojita
(16304/18030)
Nem baj az, szép lábai vannak és jól áll rajta a csizma. :)

Amúgy szerintem a nyári részeknél nem volt csizmában, illetve amikor szoknyában vagy ruhában volt, akkor sem.
No és a kórházban a fehér nadrágjához fehér lapostalpú sportcipőket hordott mindig. :)
guess.who 2020 nov. 18. - 21:57:12
(16303/18030)
No de HOL tudták lekapcsolni a THAI hatóságok? Thaiföldön. Oda meg el kellett jutnia, tehát vagy MauniCa hazudik, vagy nem lekapcsolta, hanem elengedte Bécsben - vagy már megint akkora hülyeséget zagyvált össze imádott írónőnk, hogy a nagy izgalomban nem emlékezett arra, amit két hete állított.
9/10
amira_daaa 2020 nov. 18. - 20:50:52 9/10
(16302/18030)
ismeretlen számot nem tudsz lementeni :D
7/10
Rojita 2020 nov. 18. - 20:20:56 7/10
(16301/18030)
Láttuk ezt a Katát cipőben, nem csak mindig csizmában?
guess.who 2020 nov. 18. - 18:47:42 Előzmény napraforgó
(16300/18030)
Sőt: mióta exportálunk kommandósokat Ausztriába, hogy ott lekapcsoljanak egy állítólagos drogfutárt, majd TOVÁBBKÜLDJÉK Thaiföldre?!
guess.who 2020 nov. 18. - 18:44:22
(16299/18030)
Ráadásul az elmentett "ismeretlen szám" Lobeltünk száma volt. Micsoda véletlen! :)
9/10
amira_daaa 2020 nov. 18. - 18:29:09 9/10 Előzmény napraforgó
(16298/18030)
mert nem évült el és szerintem nemvotl jobb, mint a Bogdán vagy a párja Alga


ráadásul a Bogdános börtönös résznél konkrétan Bogdánt vádolja hogy miért ment szét a kapcsolatuk Algával? TESSÉK?? nem Dia a nagy szerelem hanem még mindig Alga?mert nekem ez jött le hogy Alga a nagy szerelem a Dia az potlék CSAK pótlék. csak Alga leülte a büntetését. Ráadásul műkincseket csempészett az is kiderült. Szerintem


4/10
napraforgó 2020 nov. 18. - 16:19:25 4/10 Előzmény Kat75
(16297/18030)
Kb. ezeket kérdeztem én is korábban. Sőt, mióta exportálunk leleplezett drogfutárokat Thaiföldre?
Kat75 2020 nov. 18. - 15:18:10 Előzmény napraforgó
(16296/18030)
Ha már a büntetéseknél tartunk nem vagyok jogtudor, de még mindig érdekelne, hogy került Ibolya egy thaiföldi börtönbe? Mióta exportálunk kábszert? Túltermelés van itthon? Hány év jár drogcsempészésért? Szerintem a 20 év itthon nem reális, tehát amikor hazakerült, rögtön szabadon engedhették volna azzal az indokkal, hogy már letöltötte a büntit. Tudom, a kérdések költőiek, de egyre bosszantóbb a sok sületlenség.
4/10
napraforgó 2020 nov. 18. - 14:56:21 4/10 Előzmény amira_daaa
(16295/18030)
Szláven az elmúlt 15 évben becsületes életet élt, az elmúlt évben meg sokaknak segitett, sokakat megmentett, sokszor az élete kockáztatásával.
Miért akarod megbüntetni?
Miért kellene egy ma már becsületes embert börtönbe dugni?

Még ha az állitólagos háborúban nem is volt teljesen becsületes (tolvaj volt, esetleg garázda), a legtöbb bűncselekménye elévült már, és ami nem, mert háborús cselekményekkel van összefüggésben, azt a szerb, vagy horvát hatóságoknak kell elbirálni.
7/10
Rojita 2020 nov. 18. - 14:54:08 7/10 Előzmény amira_daaa
(16294/18030)
Amira, néztem az előzetest, de ilyenre nem emlékszem.
9/10
amira_daaa 2020 nov. 18. - 14:46:12 9/10 Előzmény Rojita
(16293/18030)
összeségében örülök hogy Diás dolgokkal is végre tisztában leszünk vagy lerendezi és majd az ajánlo azt mutatja hogy ja nem lesz itt szép élet Szlávennek. A bogdánosban meg nem votl spoiler :D csak hogy megemlitett :D az meg nem a spoiler része meg benne volt az ajánloban is :d
7/10
Rojita 2020 nov. 18. - 14:43:33 7/10 Előzmény amira_daaa
(16292/18030)
Hmm, nem tudunk Szlávenről újabb fejleményt. Csak nem a ma esti eseményt lövöd le?
9/10
amira_daaa 2020 nov. 18. - 14:26:06 9/10
(16291/18030)
amugy KÖSZÖNHETŐEN BARBINAK BELEKERÜLTEM A SOROZATBA VAGYIS A KERESZTNEVEM, UGYANIS MIKOR MONDJA BOGDÁN HOGY KIT TENNE BOLDOGGÁ ( a 13. oldal környékén) A SZABADULÁSA UTÁN EZT MONDJA "MIRÁT" KÖSZI BARBI, de ha nem baj én Józsi karakterével szivesebben kerültem volna egy mondatba :D

amugy én örülök neki hogy végre megbüntetik Szlávent ő is kapja meg a büntijét, ha már ennyire egy bünöző