10/10
Owen069 2011 dec. 19. - 22:31:00 10/10 Előzmény Iceman87
(11/31)
Holnap leadják újra a 25.részt utána a 26.-at is:)
Iceman87 2011 dec. 13. - 22:01:12
(10/31)
Most kajak leadják 2x ugyanazt a részt????? nem hiszem el :))) nem elég hogy hetente csak két rész van, most még húzzák is... végre mikor kezdene jó lenni :) Hihetetlen...
Statham20 2011 dec. 07. - 23:49:50
(9/31)
Most volt az elsõ alkalom, hogy pozitív élményem volt a GT-vel. A 24. részben mintha végre kezdenének kicsit beindulni az események, ha legalább ennyire leköt a soron következõ többi epizód is, annak örülnék, bár tartom a véleményem, miszerint fényévekre van a DB és DBZ-tõl minden téren még most is, de jó volt, hogy végre megvolt az elsõ olyan epizód, ami lekötött valamennyire.
Penpumpa 2011 nov. 24. - 18:34:10 Előzmény Statham20
(8/31)
Maximálisan egyet értek veled, a GT tényleg nem a legjobb. Nekem az a bajom a sorozattal, hogy a szereplõk nagy része nem kap akkora hangsúlyt a történetben, mint régebben. Az epizódok többsége a Goku-Trunks-Pan hármasra van kiélezve, a "nagy" szereplõk, mint Sátán, Gohan és még jó néhányan nagyon jelentéktelen vagy kis jelentõségû szerepekben térnek vissza.
A sorozat gyengeségéhez hozzátartozik, hogy már nincs mögötte manga alapanyag, és az eredeti alkotó nagyon jelentéktelen mértékben vett részt a sorozat elkészítésén. Valamint a pénzszerzés is közrejátszott, hiszen egy sikeres sorozatot addig akarnak folytatni, ameddig lehet. A GT 64 epizódja mutatja azonban, hogy nem volt nagy sikere a GT-nek.
Egyébként a GT javuló tendenciát mutat számomra a vége felé, az utolsó részek már akciódusabbak lesznek.
Statham20 2011 nov. 09. - 17:57:39
(7/31)
Mielõtt bármit is írnék, leszögezem, hogy nagyon szeretem a dragon ballt. A GT-hez nem fogtam hozzá, mivel nem volt magyar szinkronnal és nekem úgy nincs meg a kellõ hangulat. Így nagyon örültem, mikor láttam, hogy az animax leszinkeli és leadja. A sima DB és DBZ szerintem minden idõk egyik legnagyobb anime sorozata, eszmélenül jól eltalált karakterekkel, helyszínekkel, történettel, ellenségekkel, remek ötletekkel, hangulattal és hihetetlen jó zenékkel, valamint a rajzolás sem utolsó. Nagyon szépen kidolgozott benne minden.
A GT-hez nekifogva legalább ilyen hangulatot és színvonalat képzeltem, de óriásit csalódtam benne. A szinkron jó lett, ügyesek voltak vele, arról semmi rosszat nem tudnék mondani. Ám a DB és a DBZ-ben említett hatalmas zenék itt már sajnos nem lelhetõk fel. Ami a GT zenéirõl elõször eszembe jut: gagyi, hangulattalan, sokszor nem is illik az adott jelenethez (talán 2-3 olyan zene volt, amire azt mondtam, hogy na jó, ez nem rossz), nem, hogy nem közelíti meg a jónak mondható színvonalat, nekem egyenesen fül bántó. Én nem is értem, hogy a konzolokra kiadott Dragon Ball játékokban is miért nem az eredeti zenék szólnak, vagy legalább választható lenne egy külön opcióval, de mindegy, ebbe most nem mennék bele olyan részletesen. A GT hangulatáról csak annyit, hogy nem igazán lett eltalálva, ahogyan a zenéi sem. Elég hangulat romboló az is, hogy minden régi alap karakter megöregedett, Goku kicsi lett és Trunks, valamint Pan a társai az úton. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha az egész társaság (vagy legalább is a harcosok mind megfiatalodnak és valahogy másképp kellett volna a szerep osztást elrendezni. És bár Goku velük van aki a legfõbb karakter, de valahogy nem adja vissza az õ igazi stílusát és megnyílvánulásait.) Valahogy a rajzolás sem fejlõdött, inkább részlettelenebb lett. A fõszereplõk kivételével szinte az összes megjelenõ karakter borzalmas és ötlettelen szerintem. A harcok elég gyérre és rövire sikerültek.
Szerintem összességében gyenge lett a GT, össze sem lehet hasonlítani a DB és DBZ-vel. (Bár szerintem a DBZ is vesztett a színvonalból és hangulatból kb Cell legyõzése után.)
Szavazni nem fogok, mert nem akarom lerontani a pontjait, inkább csak itt leírom milyen pontszámot adtam volna:
Mivel Goku benne van és valamilyen szinten köze van a Dragon Ballhoz, így induljunk 10 ponttól, ám itt jön az, hogy zene -3 pont, hangulat és szereposztás -3 pont, történet -3, és egy pozitívum: a magyar szinkron +3. Semmi pozitívumot nem találtam benne idáig a szinkronon kívül. Sem a harcok, sem a hangulat, zene, szereplõk, ötletek vagy bármi terén és gyakorlatilag nem is említhetõ egy napon az elsõ két sorozattal.

Összességében egy 4-est adnék, de ahogy mondtam, nem akarom lerontani az átlagát már csak azért sem, mert akárhogy is, mégiscsak Dragon Ball. Nagyon sajnálom, hogy így sikerült a GT. :(

Amit még hozzáfûznék: A GT-bõl eddig csak az animaxen leadott 16 részt láttam, de azt hiszem ennyibõl már le lehet szûrni egy kiforrott véleményt. Így is úgy is végig fogom nézni a sorozatot, de nagyon sajnálom, hogy ekkorát esett az egész színvonal.

Az a gáz, hogy én nagy db/dbz fan vagyok és úgy jutottam erre a véleményre, vagyis akkor gondolom nem én néztem félre ezeket a dolgokat és tényleg nem lett jó a GT. Ez csak egy egyéni vélemény, senki se kövezzen meg érte, gondolom nem mindenki van ezen a nézõponton, de biztos vagyok benne, hogy sokan csalódtak a GT-ben.

Dragon Ball - Dragon Ball Z Forever! :)
10/10
Owen069 2011 okt. 19. - 16:27:16 10/10
(6/31)
Tök jó anime nézem is minden kedden Animaxen:)
offtopic
Iceman87 2011 szept. 28. - 11:19:20
(5/31)
Nem tudja valaki hogy még meddig tart ez a kristály gömb összeszedõs történet? Mert ezek a részek, szerintem nem valami izgalmasak.
offtopic
_Freddy_ 2011 szept. 20. - 18:44:28
(4/31)
akármilyen hihetetlen nekem a DragonBall kimaradt az életembõl, de ma én is el kezdem nézni :D
Iceman87 2011 szept. 14. - 11:32:10 Előzmény Owen069
(3/31)
Ez a szereposztás nem is rossz. Nem rég néztem, hogy a Z-ben, is ezek a hangok voltak, bár itt azért vannak változások, de szerintem így is jó lesz :))
10/10
Owen069 2011 szept. 13. - 19:35:37 10/10
(2/31)
Szinkronhangok(Animax honlapról):
Pilaf-Harsányi Gábor
Son Goku-Lippai László
Zseniális Teknõs Végh Ferenc
Pan Haffner Anikó
Chi Chi Törtei Tünde
Videl Böhm Anita
Trunks Szokol Péter
Bulma Kiss Erika
Vegita Bozsó Péter
Giru Pálmai Szabolcs
Gohan Csõre Gábor
Popo Kapácsi Miklós
Goten Markovics Tamás
Kaito Forgács Gábor
Shau Papucsek Vilmos
1/10
Meklód fia 2011 aug. 31. - 12:06:54 1/10
(1/31)
mindenképp belenézek, attól függetlenül hogy GT meg sem közelíti a Z színvonalát