Téma: Dragon Ball Z

agarik 2012 szept. 19. - 22:05:09
(460/960)
Félreérthetted mikor azt mondja "Garbik fia vagy, aki annak idején a Mindenható ellen harcolt".
Itt nem azt mondja hogy Garbik harcolt a Mindenhatóval a visszaemlékezésben, hanem Garbic Jr.
Tekintve hogy a DBZ 1. film minden ellentmondása dacára ténylegesen a Garbik Junior saga közvetlen okozati elõzménye.
agarik 2012 szept. 19. - 19:34:41
(459/960)
Hát, ha nekilátok még ma lenyomhatom azt a 10 részt amibõl az a saga áll, és az után nyilatkozok, mert addig nincs mire.

Btw, ha tudsz vkit aki tud japánul, lécci elõzõ hsz-em linkjeihez felirat! 1000 erõegység átadva!
agarik 2012 szept. 19. - 19:30:54
(458/960)
Tud vki japánul?

Dragon Ball Z Special 4: Looking Back at it All: The Dragon Ball Z Year-End Show!
http://www.youtube.com/watch?v=zzrw1-5Y3Zc

Ennek meg:
Dragon Ball Z Movie Overview Special
itt megvan az elsõ fele (ráadásul pocsék minõségben, de én jobbat nem tudtam elõbûvölni):
http://www.youtube.com/watch?v=RJGgOt6qbIY
10/10
Manami 2012 szept. 19. - 19:30:16 10/10
(457/960)
De figyelj, én nem a moviek-ról beszélek, láttam mindet pontosan tudom, hogy nem illesztjük be a sorozatba. de Garlic Junior saga mégis ott szerepel a Dermesztõ saga után pedig semmi köze a valós sorozathoz.
reay 2012 szept. 19. - 18:50:54 Előzmény Fõnix császárnõ
(456/960)
Igen,Koltai Judit. Nálam kis idõbe telt mire leesett. :)) Én bírom a hangját,de néha elég extrém a karakterhez.
agarik 2012 szept. 19. - 18:40:46
(455/960)
"a korokkal kapcsolatosan aki kíváncsi az megtudja nézni, hogy ki mennyi volt a Db végén és a DBZ elején a ***cenzúrázva*** oldalon és emellett különbözõ információkat is olvashattok a Db szereplõirõl, a tárgyakról ill. a helyszínekrõl." - ez egész egyszerûen hazugság.
Az "információk" menüpontnál egyedül a "fejlesztés alatt" feliratot olvashatjuk.
agarik 2012 szept. 19. - 18:33:12
(454/960)
A filmeket felejtsd el, mert NEM illeszthetõek a sorozatba legtöbbször. Nem hiába írom róluk külön a posztokat.

Gyengébbek kedvéért gyors lista azokról a nem-sorozat Dragonballokról amiket eddig megnéztem, és hogy beilleszthetõek-e a soriba:

- Bardock – The Father of Goku: új történet a sorozathoz
- Plan to Eradicate the Saiyans: nem tökéletesen, de beilleszthetõ a sorozatba
- Curse of the Blood Rubies: új változat a sorozat egyes részeibõl
- The Path to Power: új változat a sorozat egyes részeibõl
- The Sleeping Princess in the Devil's Castle: új változat a sorozat egyes részeibõl
- Mystical Adventure: új változat a sorozat egyes részeibõl
- Dragon Ball Evolution: új változat a sorozat egyes részeibõl
- Goku's Traffic Safety: új változat a sorozat egyes részeibõl
- Goku's Fire Brigade: oktatófilm a sorozat világának felhasználásával
- Movie 1: Dead Zone: új változat a sorozat egyes részeibõl
- Movie 5: Cooler's Revenge: technikailag új változat a sorozat egyes részeibõl, DE beilleszthetõ a sorozatba új történetként
- Movie 4: Lord Slug: új változat a sorozat egyes részeibõl

Ahol olyat látsz "új változat a sorozat egyes részeibõl", az NEM illeszthetõ be a sorozatba, NEM része a kanonikus történetnek!

-----------

Amiket még nem láttam, így nem tudok nyilatkozni róluk:
- The History of Trunks (gyaníthatóan olyan kiegészítõ rész mint a Bardock)
- Movie 2: The World's Strongest
- Movie 3: The Tree of Might
- Movie 6: The Return of Cooler
- Movie 7: Super Android 13!
- Movie 8: Broly: The Legendary Super Saiyan
- Movie 9: Bojack Unbound
- Movie 10: Broly: Second Coming
- Movie 11: Bio-Broly
- Movie 12: Fusion Reborn
- Movie 13: Wrath of the Dragon
- Yo! Son Goku and His Friends Return!!
- Dragon Ball Z (2013 movie)

És volt még 2 fellelhetetlen különkiadás (vmi rendezvényen vetítették õket állítólag, aztán semmi), de az nagyon offnak tûnik a tényleges soritól amúgyis:
- Dragon Ball Z Special 2: Movie Overview Special
- Dragon Ball Z Special 4: Looking Back at it All: The Dragon Ball Z Year-End Show!
- A Hero's Legacy (szinte biztosan új rész)
10/10
Manami 2012 szept. 19. - 17:04:05 10/10
(453/960)
Amúgy amikor vége a Dermesztõ elleni harcnak, nem vágom, Gohan hogyan harcolhatott Garlic Jr. apja ellen. És mit keresett Ifjú Sátán és Goku együtt? akkor még ellenségek voltak...csak Raditz feltûnése után kezdtek egy oldalon állni. Másrészt Gohan 3 évesen hogy harcolhatott volna ? hisz látjuk mit mûvelt a kiképzése kezdetekor...még csak egy csecsemõ volt. Mikor 4-5 éves volt sem harcolhattak Garlic apja ellen, mert Goku a túlvilágon volt, Gohan meg mint tudjuk Sátánnal edzett. Szóval ez nekem elég fail és idegesítõ xd
10/10
Manami 2012 szept. 19. - 16:56:47 10/10
(452/960)
ÉN is tartom továbbra az álláspontomat, miszerint Goku 23 éves a Z elején. De ezen ne vesszünk már össze, most 2 év ide vagy oda x)
agarik 2012 szept. 19. - 13:53:04
(451/960)
kisebb spoiler:
A DBZ1 filmbeli Garlic Jr. nem tud meghalni. Az apja egykoron a késõbbi Mindenható riválisa volt jelöltként a Mindenható pozíciójáért.

És csak hogy ne csak a hsz-t szaporítsam:
Dodonpa: "torokütés"(?)
Kaio-Ken: "az én birodalmam"
Genki-dama: "életerõ-labda" (szó szerint: egészség-labda)
agarik 2012 szept. 19. - 13:45:26
(450/960)
Téves. A fõgonosz a filmben (DBZ1) maga mondja hogy a papáját akarja megbosszulni. Õ Garlic Jr., aki a Garlic Jr. sagaban "ismét" feltûnik (idézõjel, mert a film nem illeszthetõ a sorozat idõvonalába, alternatív történetként fogható fel, hasonlóan a legtöbb filmhez).
agarik 2012 szept. 19. - 13:13:39
(449/960)
DBZ 4. film:

Egy újabb újramesélés. A Szívtelen Sátán sagat (DB 102-122) olvasztja egybe egy proto-Dermesztõ sagaval (DBZ 36-107), viszont kellemesen érdekes ötleteket használ. Emiatt és mert a stílusa (mind a történet, mind a rajzok) átmenet a DB és a DBZ között, érdemes egyszer megnézni.
agarik 2012 szept. 19. - 12:01:35
(448/960)
Oké, szaporítom itt a hsz-t...

Goku's Traffic Safety: sok kisebb történés újramesélése, de tök jó, ajánlom. Közlekedni tanítani hivatott kb. óvodásokat, de tökre DB-epizód szintû!

Goku's Fire Brigade: Na ezzel viszont nem vagyok elégedett. A DB 3. filmjének mintájára teljesen újraírták a karaktereket, ráadásul az egész nagyon erõltetetten és töményen okít az alapvetõ "ne játsz a tûzzel" dolgokra.
Kb. olyan mint nálunk volt egy sori hogy a tûz felcsap, majd - talán elefánt? - tûzoltók majdnem teljesen eloltják, majd a fõtûzoltó mindig a pipájába engedi a tûz utolsó lángját telepedni. Ezek tök jó egypercesek voltak, nem hiába nem 10 percesek.
agarik 2012 szept. 19. - 11:20:19
(447/960)
DBZ 5. film:
Történetileg beilleszthetõ a DBZ 123-124 részek közé, bár valójában semmi más mint a DBZ 45-107 részek, azaz Dermesztõ és Különleges Alakulata újramesélése és kiterjesztése.
Viszont nagyon dögös zenéje van, és szépen van megrajzolva, tehát minden ellenérv ellenére érdemes megnézni.

Sajna az indavideon a japán változathoz tartozó(?) felirat van, míg a film angolul beszél, meg mintha hiányoznának a zenék, így végül a gogoanime 3 részbe vágott változatával egyeztem ki, amihez viszont semmilyen felirat nincs.
agarik 2012 szept. 19. - 09:30:29
(446/960)
Ja, és a farok eltávolítása nem jelenti hogy visszaállította volna a Holdat. A Mindenható nemigen kapkod a cselekvéssel. Sokkal valószínûbb hogy ez egy "untold story", amiben valaki (nem is feltétlen Bulmáék) megkereste a Sárkánygömböket és ezt kívánta.

Más:
DBZ, 1. film:
A cselekmény a DBZ elsõ része elõtt játszódik azzal a fõgonosszal, akinek a sagaja a 108. résztõl kezdõdik (Garlic Junior saga), ami a mangához képest egy filler évad, és akit egyértelmûen Ifjú Sátán gyerekkoráról mintáztak.
Túl sok az ellentmondás a sorzathoz képest, és valójában a DBZ 1-107 újramesélése SongoHannal a fókuszban.
Így szvsz a 107. rész után érdemes megnézni kedvcsinálónak a Garlic Jr sagához.
A mozi nagy hátránya (különben rendben lenne amúgy), hogy iszonyú gyermeteg.
agarik 2012 szept. 19. - 08:56:52
(445/960)
Kár, hogy
1) nem tudom megnézni mit hagytatok ki az idõskáláról az alábbiakból: alap 12 év (GoKu), 1 év az elsõ Tornáig, 3 év a Második Tornáig, 1 év Szívtelen Sátán uralkodása, 3 év a harmadik Tornáig, 5 év a DB-DBZ között = 25 év, MERT
2) "regisztráció szükséges" az oldal BÁRMELY érszének látogatásához
3) a regisztráció "adminisztrátori jóváhagyást" igényel".

Más: valami autorepair mechanizmus megjavította a flashproblémám. Cool!
G3ry18 2012 szept. 19. - 08:36:21 Előzmény agarik
(444/960)
Konkrétan egyik DB részben sincs benne, ahogy a mindenható visszaállítja a Holdat, de utal rá akkor amikor 23. nagytorna elején Yamcha és Krilin észreveszi, hogy nincs meg a farka. Son Goku ekkor mondja, hogy ez volt az egyik feltétel ahhoz, hogy a Mindenhatónál edzhessen és ahogy visszaemlékszik a Mindenható is megjegyzi, hogy el kell távolítani a farkát ahhoz, hogy folytassák az edzést.

Tien Shinhan ellen nem ugrált Son Goku hanem repült, mivel Son Goku azokat a technikákat tanulta meg amiket a Mindenható ismert így ebbe beletartozik a repülés is. Ifjú Sátán meg is jegyzi, hogy Son goku technikái nagyon hasonlítanak az övéihez.

a korokkal kapcsolatosan aki kíváncsi az megtudja nézni, hogy ki mennyi volt a Db végén és a DBZ elején a http://dragonhall.bplaced.net oldalon és emellett különbözõ információkat is olvashattok a Db szereplõirõl, a tárgyakról ill. a helyszínekrõl.
offtopic
agarik 2012 szept. 18. - 18:37:49
(443/960)
Nem a pluginnal van gond, hanem az indavideo site-ja crashelt a gépemen. Mindenhol máshol faján mûködik a flash.
Szerintem vmi cookie, vagy elõzmény törlése lehet a megoldás, de csak tippelek.
offtopic
agarik 2012 szept. 18. - 18:28:25
(442/960)
Ez mi, és hogy orvosolhatom?
offtopic
robicsek2 2012 szept. 18. - 18:17:58
(441/960)
"Amúgy vicces: GoKu a Dermesztõ-saga végén belép az SS-be, és ennek megfelelõen szõke-kékszemû lesz..."
SSJ :)

Na ma megtudhatuk hogy Gohan egy szõrös vadállat :), Gokú pedig találkozott a Csillagharcosok távoli rokonával, a Majommal, és ennek örömére táncra perdültek :)
agarik 2012 szept. 18. - 17:59:27
(440/960)
GoKu Tensinhan ellen még csak UGRÁLT.

GoKu a DBZ elején huszonÖT éves. A DB végén 20.

Honnan szeded hogy a Mindenható állította vissza a Holdat? Melyik rész mondja? Hátha elsiklottam felette.

Amúgy vicces: GoKu a Dermesztõ-saga végén belép az SS-be, és ennek megfelelõen szõke-kékszemû lesz...
G3ry18 2012 szept. 18. - 14:49:28
(439/960)
Üdv mindenkinek!

Mióta újra adja a v6-t a DBZ azóta szeretnék ide írni csak idõm nem nagyon engedte és nem akarok okostojásnak tûnni de szeretnék néhány dolgot tisztázni.

Elõször, már sokszor végéig néztem a DB-t, a DBZ-t és DBGT-t, de tévében nézni a legnagyobb élmény.

Nekem a kedvenc karakterem Son Goku ill. Vegita + kettejük alkotta Vegeku.

Valaki korábban megjegyezte, hogy nem érti, hogy képes a DBZ elején Son Goku repülni és ha tud akkor miért hasznélja a varázsfelhõt. Son Goku már a DB végén is képes volt repülni lsd.: a Tien Shinhan elleni harcot a 23. nagytorna elõdöntõjében. Pusztán a száz kilós nehezékkel nehéz repülni.

A varázsbot pedig nem tûnt el hanem Karin tornya és a Mindenható palotája között van mivel az a kapocs a torony és palota között.

Son goku a Z elején 23 éves mivel a Db végén 18 volt.

Tény, hogy Son Goku buta ill. kicsit együgyû, de viszont ha harcra kerül sor akkor helyén van az esze. Ezen a téren mindenkinél okosabb szintén jó példa a Tien Shinhan elleni küzdelem.

A Holddal kapcsolatba miután ZST elpusztította a DB után a Mindenható visszaváltoztatta, majd miután ifjú Sátán Sátán elpusztította utána már nem hozták vissza.

Ennyit kívántam hozzáfûzni a dolgokhoz:)
agarik 2012 szept. 18. - 13:44:46
(438/960)
Az utolsó pár hszemben talán picit negatív voltam, de szvsz nem ok nélkül.

Viszont a sok filler után vannak nagyon jó részek is!

Viszont mi a büdös osztrigát fognak csinálni a maradék kb. 16 részben, azért csodálom a forgatókönyvírókat, mert nekem a leghalványabb ötletem nem lenne.

Az érdekelne mit mondott volna Vegita mikor Szívtelen Sátán állt neki feszíteni. Dermesztõnek legalább a páncélja lepattant, de Sátán? Neki csak a karmai meredtek ki :)

Amúgy HA a V6 eljutna idáig, szép lenne tõlük ha visszaillesztenék a kivágott másodperceket. A legtöbb esetben ezek szöveg nélküli részek amik semmivel nem durvábbak mint a többi részlet (szvsz), esetleg van egy-két sallangmondat, amiket kibírunk.
Mondjuk egy reszinkron a 32. és 79. résznél nagyon elkéne, mert azok sz*rrá vannak csonkítva.
agarik 2012 szept. 17. - 19:01:58
(437/960)
A béka kellett nagyon :) Most már csak a Dermesztõ elleni harc van hátra tényleg.

Az exp alapú fejlõdés egyértelmûen gyorsabb mint a képzés szerinti rendszer, lol

Már értem mit lehet kedvelni Vegitán: pragmatista. Ezáltal mentes az olyan IQ-negatív dolgoktól, mint az egész DBZ59.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 17. - 13:55:34
(436/960)
A Simpsons ismétlése helyett adhatnának még egy DBZ részt :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 17. - 10:49:55
(435/960)
Pardon! Humorát !
offtopic
robicsek2 2012 szept. 17. - 10:48:48
(434/960)
Én szeretem Toriyama humort!
10/10
Fõnix császárnõ 2012 szept. 17. - 08:26:23 10/10
(433/960)
Nekem még az fura Guhan hangja Pogány Judit.

Amúgy régebben valamiért Dohánynak mondtam.

Egybõl rá jöttem látszik rég láttam de tegnap elkaptuk és néztük.
agarik 2012 szept. 16. - 21:49:06
(432/960)
<-- Oh, és ezt kár lett volna kihagyni :o
agarik 2012 szept. 16. - 21:23:48
(431/960)
Képtelen vagyok választ találni a kérdésemre, DE az alábbiakat sikerült összeszedni:
- a gravitáció megfeleltethetõ nyomásnak, és azt tudjuk hogy a következménye bizonyos nagyságú nyomásnak gyakorlatilag megfelel hõmérsékletváltozásnak. A lényeg, hogy bizonyos nagyságú gravitáció, amennyiben állandóan fennáll összeroppantja az anyagot.
- mivel számolt adatokat nem találtam, kénytelen voltam empirikus adatokat használni. A bolygók felszíni gravitációi (amikrõl adatot találtam) 0-2 G, míg a Nap-é 28 G.

Ebbõl feltételezni merem, hogy ha vki pár (töredék)mp-nél többet tölt 5-10 G-nél nagyobb gravitációban, akkor a teste nemhogy összetörik, de rögvest halmazállapotot fog váltani. 25 G-nél - mondjuk ez már tömegfüggõ lehet - egyenesen plazmává alakul.

Csak gondoltam berakom ezt ide :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 16. - 20:20:19
(430/960)
Tap Tap :) Csicsi is akkor döntött úgy hogy hozzá kell mennie feleségül :)
KurtWagner 2012 szept. 16. - 17:23:13
(429/960)
Mondjuk az se semmi, hogy Goku ezek után úgy ismerkedik, hogy mindenkinek megpaskolja a nemi szerve tájékán. (Gondoltam én is, hogy mennyivel egyszerûbb lenne ismerkedni - fõleg a mai világban - de a lányok nem híszem hogy elhitték volna, hogy csak egy csekély értelmû csillagharcos vagyok) vagy amikor zseniális teknõsnek nõt kell vinnie edzés fejében és elõször egy szirént aztán egy több tonnás hölgyeményt visz hozzá és a végén Lunch-t. de azért Bulma se semmi, állandóan ki van akadva, hogy mindenki a melleit nézi, meg mikor lógnak valahol és Krillin a lecsúszó nadrágjába kapaszkodik, az is kiakasztotta, de némi anyagi remény fejében pl. sárkánygömbök egybõl a bugyiját, illetve, még ha tudtán kívül is egyéb nyalánkságait mutogatja. Son-gokunak még õ is ajánlja fel és fel van háborodva, hogy az nem is érdeklõdik iránta.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 16. - 17:13:14
(428/960)
Az a jelenet többet mond, amikor Bulma és Goku egy kapszula házban alszanak, Goku félálomban van, bemegy Bulmához, és az ágyékára hajtja a fejét. (Mondván hogy régen nagyapjánál is ugyanezt csinálta :) (Elég gusztustalan dolog így belegondolva (Mármint hogy Goku a nagyapja golyóira :) Aztán furcsának érzi megpaskolja :)Lehúzza a bugyit és Felkiált, felébred Bulma,és azt kérdezi mi van ? Eltûntek a gömbök(golyók) Bulma megijed, megnézi hogy megvannak e a gömbök, Butaságokat beszélsz, itt vannak a gömbök :) Aztán másnap meg megmutatja a csunyáját Zseniális teknõsnek. :)
agarik 2012 szept. 16. - 16:30:24
(427/960)
Nem csak emlékezetkiesése lett, hanem az egész természete megváltozott.

De persze ez sokat sejtet:
Bulma: "Te nem tudod mi az a nõ?"
GoKu: "Te vagy az elsõ ember akit láttam a nagyapán kívül."
10/10
Manami 2012 szept. 16. - 16:13:01 10/10
(426/960)
igen, így akartam :) de az emberektõl elzárva nevelkedett és azért lett hülye bocsi*
10/10
Manami 2012 szept. 16. - 16:10:04 10/10
(425/960)
ja plusz még 12 évig a nagyapjával nevelkedett, kitudja meddig egyedül és hát elég ok arra, hogy nem sok fogalma volt a hétköznapi dolgokról. de attól még a génjei megmaradtak amik lehetnek okosabbak és így tovább adja az utódjainak :D szóval nem a butaságát öröklik mert az nem öröklött neki. valami ilyesmit akartam, remélem értitek xD
10/10
Manami 2012 szept. 16. - 16:07:55 10/10
(424/960)
én emlékszem teljes mértékben, hogy primitívek voltak :) de akkor is egy ember-csillagharcos félvérrõl van szó, és sztem ezt használták ki. és Goku is csak a fejsérülése miatt butácska. különben ugyanolyan Vegita-féle rosszfiú lett volna :D
agarik 2012 szept. 16. - 15:03:24
(423/960)
Ha nem tetszik hagyd figyelmen kívül.

Amúgy egész jól eldiskurálunk arról kinek mi a véleménye a sorozatról, a karakterekrõl stb.

Amúgy meg kibírod, a köv. 50 részhez kapcsoltan nem szándékozok beírni semmit.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 16. - 13:24:37
(422/960)
A Csillagharcosok, nem épp az intelligenciájukkal tûnek ki :) Emlékezzetek csak a történetre, hogy Primitiv nép voltak, és csak kipusztították egy sokkal értelmesebb fajt onnan a technológia. Amugy még mindig kõbunkóval mászkálnának :) (És ha azt kérdezitek hogyan gyõztek le egy intelligensebb fajt, akkor a válasz Hold+Csillagharcos(Saiyan) = Óriásmajom(Ozaru) szerintem egyértelmû :) Amugy szerintem anyai ágon intelligens, elég csak megnézni Goku-t , elég egyszerû lélek, de azért szeretjük :)
10/10
Manami 2012 szept. 16. - 12:55:41 10/10
(421/960)
Mivel csillagharcos és ember keveréke, elvileg õ különleges és így zseni. Bár kitalált történet, ezen már meg sem lepõdök :D
agarik 2012 szept. 16. - 10:38:42
(420/960)
Kiakadt a fene. Csak aszondom, jelenleg ez az egyetlen mûködõ poénforrás a sori korábbi részeihez mérten.

Valahogy a komoly történetben az "itt a piros" játék nem elégít ki a korábbi stílus után. Nem mondom hogy rossz, csak hogy nagyon más. Fõleg ha olyan töményen nyomod mint én.

Ha meg "háromszorannyin csinálja", az már csak egy régi poén erõltetése lesz. Nem nyûgöz le a lehetõség.

Amúgy csodálkozom hogy ekkora G-nél (ha lehetséges volna is valahogy túlélni) miért nincs GoKunak akkora étvágy mint még soha?
offtopic
robicsek2 2012 szept. 16. - 10:35:43
(419/960)
Közben Jamcha is bemegy edzeni, aztán majd össze fossa magát :)
Amugy ez az egész nyavalygás, meg minden azért van hogy idõt nyerjenek Goku-nak , Mer itt még õ a Jani :) Gohan csak egy megszeppent kisgyerek :) Vegita meg még el van telve magától, így nem érezte szükségét hogy eddzen, és fejlõdjön.
Elég hülyén nézne ki hogy Goku több részen keresztül repül az ûrhajóval, Igaz Bulmáék sokkal Hamarabb oda értek :P)
Megérkezne aztán mit látna ? Dermesztõ kinyírva, Némelyek a tetemével fotóznak, némelyek meg zabálnak :)
agarik 2012 szept. 16. - 09:20:49
(418/960)
Hm, az 54. részre hogy lett a lila rücskösbõrû alienbõl narancsszín, simabõrû, vámpírfogú alien?

Azon kívül komolyan kezd hiányozni egy nõi harcos (Bulma kevés), és a fõszereplõk is komolyan leküzdötték magukat:
SongoHan egy kis p*cs. Elõször pattog, aztán csinál vmi hülyeséget, végül mindenkit cserbenhagy.
SongoKu sötét mint a föld.
Krilin mindíg megakad mert "odass, powah!" Erõsen kisebbrendûségi érzés munkál benne szvsz.
Jamcha egy vicc, még Krilinnél is sokkal gyengébb.
Tensinhan a DB-ben jó volt, de a DBZ-ben már senki nem fog különleges képességekbõl megélni, mert mindenki csatamágus. Õ egyszerûen kihalt állatfaj.
Ifjú Sátánra amilyen jó szerepet osztottak a Csillagharcos-sagaban, olyan kevés szerepe van a Dermesztõ-sagaban :(
Chaoz... Õ túl furcsa.
Vegita meg egy nagy semmi.

És ha belegondolok, hogy ezek 30 részen keresztül mást se fognak csinálni mint az egy Dermesztõt gyepálni... Wakker, az majdnem egy év ha hetente 1 epizódot adnának!

Jelenleg gyakorlatilag az egyetlen amin vigyorogni tudok, hány G-nél edz SongoKu.
agarik 2012 szept. 15. - 12:41:32
(417/960)
Hm, a Namekok olaszok, Dermesztõ (vagy inkább Dermesztina?, lol, magyar szinkron) pedig portugál... Érdekes.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 15. - 10:41:41 Előzmény agarik
(416/960)
Arra jelenetre célzol amikor Gohan-nal és Krilin-nel utaznak a Namek bolygóra ? Abból én már láttam pajkos verziót is :) Krilin és Bulma :))))) Amugy igen jól álltak neki azok a ruhák amiket a ûrhajóban, és a Namek bolygón hordott.
Én azon a jeleneten röhögtem jót mikor a Ginju alakulat vezére, a Szarvasfejû, aki képes testet cserélni, testet cserél Bulmával , és mi az elsõ dolga ? Letapizza a melleit :) (Megértem , amúgy tényleg milyen jó lenne mondjuk egy napra nõnek lenni :) Le se szállnék magamról :) Bocsi :)
agarik 2012 szept. 14. - 23:04:28
(415/960)
Nyah, most már minden filmbõl találtam magyar feliratosat, kivéve a "the history of Trunks"-ból.

A nagy csillagharcos-gyepa után amúgy jó érzés volt hogy egy egész részt szenteltek annak, hogy Bulma bugyi-melltartóban van :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 14. - 21:03:35
(414/960)
Írtam, És tisztáztam a félreértéseket.
agarik 2012 szept. 14. - 08:37:26
(413/960)
Frieza: http://indavideo.hu/video/dragon_ball_gt_movie_magyar_felirattal (theme song)

"His upper arms are pink pink pink
His head is sick sick sick
He has a floating vehicle
And a power level of 530,000 "
agarik 2012 szept. 13. - 23:27:57
(412/960)
A History of Trunksot némi utánajárás után a 122. rész után illeszteném.

Haaaj, most jön a világ leghosszabb battle-ja. 100 rész a nyavajás Dermesztõre!

Azért majd nagyon érdekel miért nem saga-ban vették a csomagot a V6-on.
agarik 2012 szept. 13. - 22:22:41
(411/960)
Tényleg idegesítõ a cenzúra, ráadásul tök ok nélkülinek tartom.
agarik 2012 szept. 13. - 17:43:57
(410/960)
Jobb is abbafejezni, mert semmi értelme egyik fél részérõl sem.
Mindenki úgy oldja meg az üzemeltetést ahogy tudja ugyanis. Azt viszont be kell látni, hogy a legtöbb egyszeri felhasználónak egyszerûen semmiképpen nem éri meg a fizetés, hiszen ezerszám léteznek számukra-ingyenes lehetõségek.
Szvsz a bajom a "fizess elõre" dolgokkal az a bajom, hogy semmilyen garancia nincs hogy megkapom amiért fizettem (elsõ lépésben).

Más: a DBZ 24. részétõl a szereplõk már nem is harcmûvészek, sokkal inkább csatamágusok.

SPOILER: az viszont szinte túl egyértelmû hogy hirtelen mindenkit kinyírtak csak azért, hogy Kaitonál edzhessenek (meg elveszítsék a +1 életet). Vki továbbá írta hogy "eredetileg GoKut a ... részben végleg ki akarták nyírni" - hát nagy túróst. Tök egyértelmû hogy az "eredeti namek gömbök" egyszer még be kell jöjjenek a képbe.
SPOILER VÉGE

Amúgy GoKu sebessége nem semmi: 4167 km/nap (= 173,6 km/h HA nem számoljuk a pihenést). Mindezt 100 kg pluszteherrel.
De az se rossz milyen extrasúllyal edz Kaitonál...
offtopic
robicsek2 2012 szept. 13. - 16:51:38
(409/960)
Így van!

"egy ingyenes netes szerverre, a megauploadra töltötek fel mindent." Én is.

"Nekem sincs munkám, mégsem haltam bele 200 Ft-ba." Ha nincs munkád honnan van bevételed amibõl telik SMS-re ( nem kell válaszolni) Nem fogom lenyúlni anyámékat, épp elég nagy szívesség hogy még mindig eltartanak.

Úgy látom nem értetted meg amit a lényeg volt igaz elõttem már leírták , de leírom megint. Nem azért akadok ki mert zsugori vagyok, de ha nincs mibõl akkor nincs mibõl. Lehet támogatást kérni, de ha kötelezõ szinten teszi valaki akkor az azért kicsit idegesítõ.(Fõleg ha nincs is mibõl) még hogy az AA nak nem kell szervere költenie. Elég sokszor lehetett olvasni hogy most ezt kell cserélni stb. De mégsem kötelezõ fizetni, csak az fizet aki akar és aki teheti. És õk is mégis rengeteg saját munkát mondhatnak magukénak.. Na meg én is, és szerinted láttam eböl valaha is valamilyen hasznot ? nem , csak annyit hogy nekem is végre meglett amit régóta kerestem. És elhiheted, nekem is rengeteg dolgom volt velük mert mindig arra törekszem hogy az össze felelhetõ hun hang rajta legyen, és volt már olyan hogy egy filmre 3 különbözõ szinkron került rá, na meg volt sorozat is. Nem fényezni akarom magam, de én is át tudom érezni ezt a helyzetet, mert még így hogy nincs állásom, ez a hobbi idõnként majdnem olyan mint a munka, csak nem kapsz érte fizetést. (Na én részemrõl befejeztem a vitát, mert már eleget OFF-oltunk.
Tomeeekk 2012 szept. 13. - 11:17:04 Előzmény robicsek2
(408/960)
A lényeget inkább te nem érted.. :) A dragonhallról is ingyenesen elérhetõ volt minden, amíg nem került pénzbe az anyagok letárolása, mert egy ingyenes netes szerverre, a megauploadra töltötek fel mindent. Most viszont saját szervereket és háttértárakat vettek és minden innen érhetõ el, a fenntartása pedig pénzbe kerül az oldal szerkesztõinek. Azaz a látogatókon múlik, hogy fenn tud-e maradni az oldal. Ilyen egyszerû. Ha ingyenes szerveren lenne az anyag akkor természetesen továbbra sem kérnének pénzt érte. Ezt értsd meg végre és ne azzal gyere, hogy bezzeg az AA ingyenes... Persze hogy az, mivel nekik nincs kiadásuk minden hónapban a szerverek fenntartására...
Persze a te döntésed, hogy mit honnan töltesz le. Csak nem szeretném ha leértékelnéd az oldalt csak mert ki kell fizetni egy alapdíjas sms-t a regisztrációért... Mégcsak nem is emelt díjas az sms ára. Nem lehet mindig mindent ingyen megkapni.. persze, ha te inkább kivárod mire az AA is feltölti a Candyt, te dolgod. Nekem sincs munkám, mégsem haltam bele 200 Ft-ba. Sõt ez nem is pénz azért a sok munkáért és anyagért, amit a dragonhall csinál. Nem akarok veled összekapni emiatt, de gondold végig amiket most leírtam. :)
KurtWagner 2012 szept. 12. - 19:31:07
(407/960)
"Vajon ellenkezik-e vki ha azt mondom, valószínûleg a legkreténebb karakter a DB-univerzumban Kaito?"

Én ezt a címet inkább King Pilafnak és a két agyatlan szolgájának adnám...
offtopic
robicsek2 2012 szept. 12. - 18:29:17
(406/960)
Valószínûleg a dinó gyomrában :)
agarik 2012 szept. 12. - 18:15:57
(405/960)
Nem gondoltam volna hogy Krilin ekkora vihart támaszt :)

Vajon ellenkezik-e vki ha azt mondom, valószínûleg a legkreténebb karakter a DB-univerzumban Kaito?

Mai részhez:
"Ígérem mire visszatérsz, egyel többen leszünk!" - oh, gyereknemzést fontolgat valaki? XD Vszeg hülye fordítók.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 12. - 17:49:03
(404/960)
Krilin ? Krilin még a sima DB ben volt jó fej, a Z= ben inkább csak amolyan 5. kerék. Viszont a Z ben egész jó nõket talál magának :) Bár a végén elég Papucs férj lett :) Meglepõ lehet , de nekem nincs aktuális kedvencem :) Minden karakterben van olyan ami tetszik, van olyan ami nem, Persze ez csak a Pozitív karakterekre é és a már "megjavult" karakterekre igaz.

Kezdõdik kezdõdik, kezdõdik ah ! :) Apa kezdõdik!
10/10
Manami 2012 szept. 12. - 17:41:09 10/10
(403/960)
Jó de miután Dermesztõt legyõzték annyira kis apróvá és nevetségessé vált a karaktere, hogy hihetetlen xd semmi tartása nem maradt. Így értettem a gyíkot :D
10/10
Manami 2012 szept. 12. - 17:34:55 10/10
(402/960)
Egy szóval nem említettem, hogy nem bírom Vegitát :D Rettenetesen bírom a stílusát, vicces xD Most a csajok miatt lett lúzer Krillin? Lesz neki is felesége, gyereke is xd szerintem nem az :) Meg tudom, hogy Ifjú Sátán se volt mintapéldány, õt sem nevezném normálisnak. Itt senki sem normális, mindenkinek van valami baja az agyával :D szegény Goku a fejsérülése miatt gyépés, Vegita pszichopata volt aki gyógyult, Gohan sem százas, mert amiket átélt gyerekkorában nagy traumát okozhattak neki szóval megbomlott elme mind xd Nálam azért Dermesztõ viszi a prímet, mert kiskoromban eléggé féltem tõle :D (de aztán rájöttem, hogy egy kis gyík xd)
KurtWagner 2012 szept. 12. - 17:33:58
(401/960)
Krillin szerintem sem lúzer. Az egész sorozat alatt (mind a simában, mind a Z-ben) talán õ mutatja a legtöbb fejlõdést. Ugye a hõsök felbukkanása erõ sorrendben történik. Elõször Yamcha, akik akkor még kb. ugyanolyan erõs, aztán krillin, késõbb Ten-sin és Chaosou, majd ifjú sátán, Vegita stb. Krillin és Yamcha talán az elején még egy erõben vannak, de pl. emlékeim szerint a második tornák Yamcha már selejtezõkben kiesik (el is tõri a lábát), míg Krillin nem, sõt még Chaosout is legyõzi - aki azért erõsebb nála - az eszével. A DBZ-ben már jóval erõsebb a mesterénél és õ nem hal meg a csillagharcosokkal vivott csatában, igaz ez nem jelent semmit mert a gyáva szamuráj se hal meg, majd a Namek bolygón is helytáll a maga módján, még Dermesztõ farkát is megkurtítja és bár nem edz Kaitonál, de a Namek nagyfönök felszabadítja az erejét. Után amíg Son-goku távol van, van egy 3 vagg négyrészes sztori, amikor valaki mindenkit - a hõsõket is - a befolyása alá vonja, csak Krillint és Son-Gohant nem és együtt harcolnak a gonosz, és a saját társaik ellen köztük a jóval erõsebb ifjú sátán ellen és helytáll ott is, és utána mikor Dermesztõ a földre jön, akit aztán a jõvõ Trunks felnégyel, nem rinyál, mint Yamcha, aki szerintem ott már egyértelmûen a csapat leggyengébbje. Aztán itt ért véget a TV-s adás és utána már nem tudom, hogy konkrétan mi lesz, de számomra a legtöbb potenciált rejtõ karakter. Mindig neki is drukkoltam. Ja és még esze is van.
10/10
Manami 2012 szept. 12. - 17:21:14 10/10
(400/960)
Vegita normális? xd Mennyi ártatlan megölt azt azért ne feledjük. Krillin pedig nem lúzer, ez hogy jött nektek? Szegény Gohant is így lehúzni xd 4-5 évesen azért miken kell keresztülmennie...de ha már kedvenc karaktereknél tartunk nálam Ifjú Sátán és Krillin mindent visznek <3 de nagyon tisztelem az ártatlan tiszta szívû Gokut is. És minden karaktert szeretek a maga módján xd Kedvenc gonoszotok? Nekem abszolút Dermesztõ xD
agarik 2012 szept. 12. - 16:01:11
(399/960)
A DB 3. filmben Chaoz vmi birodalom királya, Tensin a testõre/fõkapitánya, Zseniális Holló a minisztere stb.
Ezeknek SEMMI KÖZÜK a tényleges sorozathoz.

Részemrõl SongoHant útálom, kis rinyagép. Ten és Blanche a legjobb páros, de Jamcha élete mégis a legfajább, mert õ nem beszûkült harcmûvész. A legnagyobb lúzer pedig Krilin. GoKunál meg néha csodálkozom hogy tud egyszerre járni és lélegezni.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 12. - 11:10:22
(398/960)
Na meg csicsi , amíg nem ment át rinya házisárkányba :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 12. - 01:33:16
(397/960)
Menyivel könnyebb lenne neki Zseniális Teknõssel, vagy Olong-gal :) Az más kérdés, hogy nem épp szépség ideálok :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 12. - 01:31:28
(396/960)
"Ten-sin és Chaosou nem épp legnagyobb örömére" Szegény Lunch :) Nem lehet kõnyû élete ha megakar szerezni egy harcmûvészet buzi csávót, pláne ha még enyhe bi hajlam füzi egy kis kisminkelt kopasz kiskrapekhoz :) (Aki amúgy valami császár féle :)
KurtWagner 2012 szept. 11. - 21:53:19
(395/960)
Azért az túlzás, hogy együtt élnek, inkább Lunch él velük Ten-sin és Chaosou nem épp legnagyobb örömére, még az sem dobja fel õket, hogy - itt a holnapi vagy holnaputáni rész kis SPOILERE következik - hogy egy csomó mestreszakácsot is elrabol, hogy a kedvesének és annak barátjának egy kis vacsorával kedveskedjen (mármint ha Lunch esetében lehet kedveskedésrõl beszélni) és még csak nem is örültek neki, sõt meg se köszönték. De hát mi férfiak már csak ilyen hálátlanok vagyunk. (Bár ha egy nõ számomra rabolna el pár mesterszakácst, én oda lennék a boldogságtól meg vissza.)
10/10
Manami 2012 szept. 11. - 20:45:16 10/10
(394/960)
meg jó sok fail lesz még xd ezért is vaciláltam már, h tényleg japán szinkronnal kellene nézni, de hiába irritáló a magyar mégiscsak 4-6 éves koromra emlékeztet :D meg van a maga varázsa
10/10
Manami 2012 szept. 11. - 20:43:14 10/10
(393/960)
semmi baj nem kioktatás volt, csak szeretek okoskodni a DB-ról xD am én is kedvelem Lunch-t ^^
agarik 2012 szept. 11. - 20:18:19
(392/960)
Majd a 13. részben látjuk õket asziszem.

Jó nagy szivatások lesznek még itt amúgy. De nem akarom lespoilerezni amíg adják azoknak akik talán most látják elõször. De GoKu AKKORÁT szív majd nemsoká...

Ja, és kis mókázás (magyarul énekel-e a japán? lol): http://www.youtube.com/watch?v=HgCge9RFQM8&feature=watch_response
10/10
Manami 2012 szept. 11. - 18:23:27 10/10
(391/960)
Nem késõbb, kérlek már a sima Dragon Ball vége elõtt jóval odavan érte. Pontosan a 2. harcmûvészeti torna végén már kimutatja tetszését Ten Shin felé :) és most a DBZ elején már együtt élnek.
agarik 2012 szept. 11. - 18:20:45
(390/960)
Na az durva volt. Mi ez, Sin city?

Amúgy a Dead Zone (magyar címe: Megmentelek Gohan!) ugyan valóban a 11-12 epizódok között lett kiadva, DE történetileg a Garlic Junior Saga prequelje, ami majd csak a 108. résszel veszi kezdetét. Szóval nyugodtan lehet várni vele.
offtopic
agarik 2012 szept. 11. - 14:53:33
(389/960)
Csak hogy örülj: tegnap vóttam képregénybótba', és 60+ éves bácsi épp mangát böngészett. Saját magának.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 11. - 13:36:09
(388/960)
"Te mindent elhiszel az internetnek?"

Az enyémet elhiheti mert igaz :)
agarik 2012 szept. 11. - 12:24:31
(387/960)
Te mindent elhiszel az internetnek?

Amúgy meg miért ne. De mi az a 150?

DB:E-rõl:
Okés, a Transformers/Pókember fõszereplõjét lenyúlták az "alkotás"-hoz, és az elõzõleg írt hsz-ben leírt hibákat fenntartom, DE:
- GoKu külseje tök jó by stylist
- Bulma zöld haját tök jól megoldották
- Pilaf léghajója, Sátán, Mai, Jamcha jöttek a soriból
- az átváltozós szörnyecskék képességét rárakták Mai-ra, ami szvsz tök jó (hogy van alakváltás pokemonok nélkül)
- az alapsztori Sátánnal és a bebörtönzésével tulajdonképpen nem változott
- kapunk egy minimális Harcmûvészeti Tornát is mellékszálként
- az "edzések" komolytalanok, de tulajdonképpen elmegy, és a soriban lévõ motivációkat/fejlõdéseket hozták át
- a kapszula-technológia TÉNYLEG faja
- a sárkány nem néz ki rosszul
- Zseniális Teknõs tökre olyan mint a soriban (jó, mondjuk mint Cho-Jun Fat alakítás szörnyû, de mint ZST nagyonis jól meg van írva)
- jó, a majom-alak tényleg egy godzilla/yongari elem, de tulajdonképpen nem rettenetes a vásznon, ami már önmagában is csoda. Lévén ez hozza a fõszereplõvel kapcsolatos Nagy Fordulatot, kifejezetten elmésen írták a filmbe. Anélkül csak egy Utolsó léghajlító-klónt néznék szvsz, mert a Kamehameha önmagában nem vinné el.

Tehát ha elvonatkoztatunk attól hogy transformers-klón világba helyezték az egészet, akkor azt látjuk hogy az egész a Szívtelen Sátán-saga újramesélése, amiben megtartották a fõbb karakterelemeket, és egy egyszer BÕVEN nézhetõ délutáni filmet hoztak össze belõle.
Minden botlásával együtt az elsõ 20 perc után engem magával sodort a hangulata.

Persze ez csak egy vélemény, de talán lesz aki átgondolja.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 11. - 11:47:11
(386/960)
Pardon a DB igen is kor függõ!, 12 éven aluliaknak tényleg nem ajánlatos :) Mármint az eredeti vágatlan, bár már a kicsik is tudják mi a dörgés, és látják hogy az adott jelenet teljesen másról szol :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 11. - 11:41:03
(385/960)
A Db ugyanúgy nem kor függõ , mint pl a Kacsamesék, vagy a Balu kapitány . Ezek a régi klasszikusok õrök darabok, nem úgy mint a mai agymosó gyerekrajzfilmek amitõl a falra lehet mászni. Õrült idióta Spongyabob, Go diégó, Dóra , stb. Na meg amit mostanában a tv2 ad. Fú a nevét se tudom nem is érdekel, de még a rajza is valami gusztustalan hányadék, nem is értem az ilyet hogy engedhetik mûsorra tûzni.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 11. - 11:35:19
(384/960)
Amúgy Gohan Tini iskolás éveirõl is szólhatna a film eleje, De még Gohan se volt ilyen Luzer.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 11. - 11:32:40
(383/960)
"Goku tizenévesen suliba jár, és Chi-chi a suli királynõje?" Mit vársz ? Az amcsiknak a Tini- filmekrõl csak ez ugrik be . Iskola, Menõk, lúzerek, lúzerekbõl menõk, Bulik, pia , szex, Szinte minden amcsi tinifilm errõl szól.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 11. - 11:08:51
(382/960)
Nem emészthetetlen ? Ha gazdag lennék, megvenném a jogokat, csak azért hogy kitöröljem ezt a filmet és az egyéb hozzá kapcsolódó dolgokat a köztudatból. Ez a film sértés a Dragon Ball-ra nézve. Ha nem úgy tálalták volna hogy a DB live akcion-ja lesz, akkor még talán, de úgy is ratyi film, Mert mi az hogy Ozaru, Szívtelen sátán rabszolgája ?
és az egyéb baromságok ? Ami egyedül élvezhetõ benne Azok a csini csajok, szexi ruciban, ennyi. Szegény Chow Yun-fat is csak lejáratta magát. Ennél még az õs régi Dragon Ball: The Magic Begins is sokkal jobb, annak legalább több köze van az eredeti mûhöz.
agarik 2012 szept. 11. - 09:57:08
(381/960)
Jól van, hagyjátok csak figyelmen kívül a tényeket...

Más: A DB:Evolution nem is olyan emészthetetlen, legalábbis az után hogy 15-ször láttuk hogy Bulma találkozik GoKuval, megszerzik a gömböket stb. (DB-rajzfilmek + az eredeti sori részei).
Csak nagyon zavaró a "GoKu az iskola lúzere" változtatás, a durván logikátlan random halmozás, a borzalmas játéka a fõszereplõnek, és hogy képtelen vagyok megkülönböztetni az ázsiai csajokat egymástól a filmben.
10/10
Haversrac 2012 szept. 11. - 03:22:46 10/10 Előzmény robicsek2
(380/960)
Köszi a velõs választ:) Nagyon képben vagy a dolgokkal.:)

Tulajdonképpen csak reinkarnáció. És az az alak, aki a mennyben volt, aki azt mondta, hogy tulajdonképpen, ha õ meghal (ott fent) akkor Sátán is meg fog halni, õ lenne (vagy volt) az apja ifjú Sátánnak? Fura az egész Nagyon kimaradtam a sima Dragon Ball végébõl is:( Már nem emlékszem sajnos ezekre...Ahogy arra sem Songokunak, hogy lett felesége. Nekem a sima sorozat vége is teljesen kimaradt pedig az sem volt rövid...

És igen a háromszemû kopaszra gondoltam, meg volt régen egy copfos is (Aki ennek a Tejszannak vagy kinek lett szintén az ellensége, közben egy "ligában játszottak korábban"), aki Songoku nagy ellensége volt, akit egyszer feltámasztottak a sárkánygömbökkel. :)))
agarik 2012 szept. 11. - 00:54:27
(379/960)
Gyakorlatilag eltéveszthetetlen mennyi idõ telik el, mert a Harcmûvészeti Tornák mérföldkõként határolják a sorit.

A DB a 3. HTornával ér véget, amirõl mondják hogy "3 év múlva lesz" közvetlen Szívtelen Sátán bukása után.
SzSátán közvetlen pusztulása elõtt az "uralkodása egyéves évfordulója alkalmából" (ahogy a tv-be is bemondatja) épp elindul megsemmisíteni a 42 elfoglalatlan királyság egyikét.
Az elsõ HTorna után halljuk hogy "a nagy érdeklõdésre való tekintettel a következõ tornát 5 helyett 3 év után rendezik meg".
Az elsõ HTorna elõtt legalább 8 hónapot edzenek, és valamennyi ideig eltart míg összeszedik a gömböket, plusz feltételezhetjük hogy nem pont a 12. szülinapján találkozunk GoKuval elõször, amikoris 12 éves a sorozat elmondása alapján (14-et mond, mert mint késõbb mondja azt hitte az jön a 11 után).

Tehát ez minimum 12 (alap) +3 (1-2. torna között) +3 (2-3. torna között) +1 (SzS uralkodása) +5év (DB és DBZ közt eltelt idõ) + 8 hónap (edzéssel eltelt idõ az 1. torna elõtt) + X hónap (a DB kezdete és az elsõ tornára való felkészülés közt eltelt idõ) = 24 év + 8 hónap + X hónap, ami nagyjából 25 éves kor GoKunak a DBZ elsõ részére.

A Vörösszalag Rend legyõzése abszolút lényegtelen itt, mert az az elsõ HTorna után történt.

Btw, megtaláltam az Evolution-t xD Roppant vacakul néz ki. Mindenesetre a DB 148 utánra érdemes beiktatni ha vki izgul rá.

Találtam további infót a DBZ filmekrõl, jelenleg ez a tippem mikor kéne majd megnézni õket:
1) 107/108 részek között
2) 125/126
3) 125/126
4) 107-156. rész között vhol
5) 107/108
6) 107/108
7) 140/141
8) 164/165
9) 191/194
10) 207/208
11) 218/219
12) 253/254
13) ??? (kid buu legyõzése után, ezt nemtom pontosan mikor van, de nyilvánvaló lesz)
10/10
Manami 2012 szept. 11. - 00:12:50 10/10
(378/960)
Nem biztos, hogy rosszul számolok, mert utalás nincs rá, hogy mennyi idõ telt el, míg összeszedte a sárkánygömböket és legyõzte a Vörös Hadsereget. Tehát nem biztos, hogy betöltötte a 13-at. Plusz Szívtelen Sátán sem uralkodik 1 évet, ezt mibõl gondolod? Még úgy is csak 24 lehet max, ha rászámolunk ilyen "töltelék" részekkel 1 évet a tornákon kívül. Nekem marad 23 x)
agarik 2012 szept. 10. - 20:57:32 Előzmény Manami
(377/960)
Rosszul számolsz.

GoKu alapban 12 éves (eredetieg 14-nek szánták, de kimagyarázzák).
Eztán edz (b. 8 hónapot), majd részt vesz a 21. Harcmûvészeti Tornán, majd megint összeszedi a Sárkánygömböket - így lesz 13.
A következõ Harcmûvészeti Torna "a nagy érdeklõdésre tekintettel" további 5 helyett 3 év múlva lesz, amin részt is vesznek - 16 éves.
Szívtelen Sátán színre lép és uralkodik 1 évet - 17 éves.
A 23. Harcmûvészeti Tornát ez után három évvel (eredetileg a 22. után 3 évvel lett volna, de ez van) rendezik meg - 20 éves.
A DB és DBZ között 5 év telt el - a DBZ elején így SongoKu 25 éves.
jani 89 2012 szept. 10. - 19:44:19
(376/960)
hello!
Nem tudja valaki megmondani hogy a wikipedián miért változtatták meg a dragon ball z epizódcímeit?
KurtWagner 2012 szept. 10. - 19:00:15
(375/960)
"A Kopasz fickó, akinek van egy harmadik szeme pedig Tenshinhan ,( régen úgy hívtuk Tej-szin hann :) és õ majd akkor tûnik fel mikor Vegitáék megérkeznek a földre."

Emlékeim szerint hamarabb feltûnik a 15. rész elõtt már biztos. (Lehet, hogy pont a mai részben, de azt még csak most fogom megnézni, így nem tudom). Ugye a gyáva szamuráj (én csak így hívom) elment zseniális teknõshõz, hogy az ura Krillint Yamchát, Ten-Sin Hant és Chaosut várja, hogy kiképezze a csillagharcosok ellen, és Krillinék mennek, hogy összeszedjék õket. Sajnos a kedvencem Lunch is csak abban a pár részben fog szerepelni. Sõt tudtommal még az indián csávó a fiával is.
10/10
Manami 2012 szept. 10. - 17:47:27 10/10
(374/960)
Számításaim szerint 23 éves akkor Goku. mivel a legutolsó harcmûvészeti tornán 18 éves volt és azóta 5 év telt el.
10/10
Manami 2012 szept. 10. - 17:45:13 10/10
(373/960)
Úristen, el sem hiszem, hogy adják ! :D hát nem pont most néztem meg nosztalgiaként az egész sima Dragon Ball-t és a Z-bõl 100 részt? :D amúgy így vénebb 20 éves fejjel már nagyon irritáló a magyar szinkron...pl. én személy szerint csinálok idõszámítást, hogy ki mikor hány éves. és ugye amikor Raditz megérkezik a Földre, Gohan 4 éves. ezután 1 év telik el, mikor Ifjú Sátánnal edz. A Namekon töltött idõ+ 2 év után 7 évesnek kellene lennie, erre a szinkronhangja megszólal: " 5 éves vagyok" hát ez kiakasztott. Az is egy nagy fail lesz, mikor Garbig Junior saga jön...
offtopic
robicsek2 2012 szept. 10. - 17:23:26
(372/960)
Kitudja lehet hogy valamikor csinálnak egy maratont :) Ha esetleg nem adnák folyamatosan , és szünet lenne amíg megveszik a következõ részeket, akkor lehet hogy elõtte lenne egy maraton. Bár inkább ne legyen közte szünet :)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 10. - 17:17:52
(371/960)
Mármint Ifjú Sátán nem ön maga hanem Szívtelen Sátán reinkarnációja.
offtopic
robicsek2 2012 szept. 10. - 17:13:26
(370/960)
Szívtelen Sátán, a mindenható (Kami) rósz énje, régen egy személy volt,(egy Namek) de ketté vált hogy õ lehessen a földön a mindenható. Ifjú Sátán, pedig úgymond a gyermeke Szívtelen sátánnak, de ugyanakkor ön maga reinkarnációja is :) Ugye hogy nem is olyan bonyolult ? :P

A Kopasz fickó, akinek van egy harmadik szeme pedig Tenshinhan ,( régen úgy hívtuk Tej-szin hann :) és õ majd akkor tûnik fel mikor Vegitáék megérkeznek a földre.
10/10
Haversrac 2012 szept. 10. - 16:46:41 10/10
(369/960)
Azt furcsállom, hogy a Teknõsék meg Songoku is Ifjú Sátánnak mondták a nevét holott én is Szívtelen Sátánként emlékszem rá. És most akkor hogy van ez a névváltozás?

És mikor fog feltûnni az a kopasz harcos, aki régen Songoku ellenfele volt?
10/10
Haversrac 2012 szept. 10. - 16:44:52 10/10
(368/960)
hát igen emlékszem a 90-es évekre:) nekem is voltak kártyáim, matricáim, még ilyen játék bábuim is voltak:D régen nem láttam a sorozatot. De most lesem ezerrel csak rövidnek érzékelem ezeket a 21 perceket ráadásul még reklámot is nyomnak bele:/
agarik 2012 szept. 10. - 15:35:28
(367/960)
Micsoda csalódás: DB 142, 143 részekhez nincs magyar szinkron.

A Harcmûvészeti Torna kommentátora egy méltatlanul kevésre becsült karakter xD Sose fut el bármi történjen, és mindenre felkészült: a versenyzõk repülnek? - Van távcsöve. Világítanak mint a karácsonyfaizzó? - Van napszemüvege. Elrepültek a francba? - Zsebrepülõgép! :respect:
És ez a lazaság xD "Nem hinném kisasszony hogy a versenyszabályzat tiltaná hogy a versenyzõk megnõjenek." xD

Az olyan szívatások miatt viszont kicsit frusztrált a DB, mint mikor Momo tanítja SongoKut hogy érezze az aurát, aztán közli hogy "ugye nem éreztél? Na azért, mert nekem nincs aurám."
Hát akkor kedvem lett volna lerúgdosni a hülye "errecsörög" játéka közben a vityillója teraszának szélérõl!
Igaz legtöbbször az ilyesmi poénosra sikeredett, de néha nagyon nem.

WOW: Kamehame LÁBBAL!

Mikor SongoKu ott haldoklik, vki beírta video alá: "Ilyenkor a varázsbabot már mind felzabálta, mi?" :) (Persze SongoKu ilyet sose tenne verseny közben, de azért...)

De besz*rok: se keze, se lába, fél mellkasa hiányzik - és hogy ér véget? BÍRÓ ÚR, UGYE ELHAGYTA A KÜZDÕTERET? ROFL!!!

(Na, van még 5 rész, oszt utólérem a tvt.)
offtopic
robicsek2 2012 szept. 10. - 14:36:26
(366/960)
"Amúgy elég kis repertoárral operálnak az alkotók, ritka akinek ezeken kívül van valamije:"
Akkoriban ez volt a menõ :)
agarik 2012 szept. 10. - 10:40:57
(365/960)
Mármint "Mystart" az alkalmazás neve.
agarik 2012 szept. 10. - 10:40:03
(364/960)
A harmadik Harcmûvészeti Tornánál kis kavarás: Chappa eredetileg aszondja õ nyert 9 éve (a magyar szinkron meg még rosszabb). Csakhogy akkor nem volt Torna! A második 3 éve volt, az elsõ (amint GoKuék részt vettek) 6 éve, az azelõtti meg 11 éve.

Harmadik tornán a N00B xD

Hah, hülye kiborg-Tao Pai Pai megfeledkezett Tensin energiaelnyelõ technikájáról.
Amúgy elég kis repertoárral operálnak az alkotók, ritka akinek ezeken kívül van valamilye:
- energiasugár 1
- energiasugár 2
- repülés
- sokszorozódás-illúzió

Amit hiányolok, hogy Songo teljesen leszokik a kõ-papír-olló támadásáról :(

Viszont tetszenek az utalások: Star Wars, Street Fighter, 2001 Ûrodüsszeia...

Btw, vki tudja hogy lehet véglegesen eltávolítani a MySarch-t (másnéven IncrediToolbar)? Sok gondot okoz. Nem engedélyezett módon telepítette fel mellékesen vmi más program. A "programok eltávolítása" menüben már eltávolítottam, és a böngészõ jobb felsõ sartkában a keresõlehetõségek közül is töröltem, de ez a szar még mindíg beette magát a rendszerembe, GRRR!
agarik 2012 szept. 09. - 23:24:31
(363/960)
Hm, Szívtelen Sátán uralkodása miatt halasztottak egy évet a harmadik Harcmûvészeti Torna megrendezésén?

Hát, mindenesetre kíváncsi leszek hány éves SongoKu a Z elején.
10/10
Haversrac 2012 szept. 09. - 21:36:02 10/10
(362/960)
Nõ létedre így képben vagy a sorozattal?:D Hogyan lehetséges ez?
offtopic
robicsek2 2012 szept. 09. - 18:53:01
(361/960)
Amugy a megaupload megszûnése engem is érintett :( De állítólag újra indul, de nélkülem :) Amugy nem indulattal írtam amit írtam, nincs harag.