Téma: Drakula

5/10
SUDO máj. 11. 09:25:48 5/10
(11/11)
Egyszer nézhető. Vannak benne szép, jól meg komponált jelenetek. De sajnos vannak benne zavaros, gagyi részek is. Coppola változat sokkal jobb.
3/10
pihes máj. 10. 13:56:33 3/10
(10/11)
Nem elvesztettek, meg se találtak ezzel HÁROM/TÍZ
3/10
APBT máj. 06. 19:41:37 3/10
(9/11)
Ez valami borzalmas volt. Az elején, mikor 3x kell lerángatni a hercegnőről, már éreztem hogy baj van. Caleb Landry Jones-nál rondább, ellenszenvesebb és hiteltelenebb főszereplőt nem találtak? Ez valami új franciás megközelítés akart lenni, de nagyon nem sikerült, ellenben teljesen ZS kategória. Jonathan Harker elferdített sztorija, a vízköpők, a sírós mesélgetés, a parfüm, a táncikálás, a gagyi Willy Wonka cilinderes Drakula, olyan esetlen az egész, mintha valami paródia lenne. A rozzant Drakula is úgy néz ki, mint egy öregasszony.
Christoph Waltz, a helyszínek, díszletek, kosztümök, illetve a gyönyörű Matilda De Angelis értékelhetőek egyedül a filmben, de megmenteni ezek sem tudják. A vízköpők vs román hadsereg nagyon sok volt a végén...
9/10
zse29 febr. 19. 17:01:59 9/10
(8/11)
Szerintem jo lett
5/10
KriszXD56 febr. 17. 20:27:40 5/10
(7/11)
Spoilert tartalmaz!

Nem fogom az 1992-es drakulához viszonyítani (Nekem az az alap.) mert az símán kenterbe veri Besson filmjét. A kritikusok lehúzták, de szerintem egy átlagos film szintjét megközelíti. Besson sokat módosított a történeten. Az alap megmaradt "Drakula elveszti szerelmét de évszázadokkal később rátalál Mina személyeben" Itt Elisabeta nem öngyilkos lesz hanem drakula öli meg véletlen. Nincs Renfield. Hiányoznak az ikónikus mondatok. Pl "Nem iszom... Bort!' stb. A helyszín London helyett párizs.... Bemutatják visszaemlékezés formájában hogy teltek az évszázadok Vlad számára. (Nem volt rossz ötlet.) Drakula egy parfüm segítségével csábítja el a hölgyeket. (Mondjuk az nekem is kellene :) ) A befelyezés a szokásos, de elötte még kapunk egy román hadsereg vs Drakula/vizköpö szörnyek bunyót. Christoph Waltz hozza amit kell. A film nagy pozitívuma ő. Hát egyszeri megtekintésre ajánlom. A többit már mindenki maga döntse el.
7/10
Gwen1 febr. 06. 21:34:38 7/10
(6/11)
Jó lett! Olyan franciás, vicces, szerelmes, modern és egyben régi. (Coppola Drakulájával nem szabad összehasonlítási, mert mindkettő más síkon mozog, Coppolaé önmagában egy remekmű, ez meg egy egészen másfajta alkotás.)

Spoiler:

Kár, hogy itt nincsenek vámpírnők, megnéztem volna hogy oldja meg őket Luc Besson!
9/10
Mf7hd febr. 05. 22:33:40 9/10
(5/11)
Luc Besson filmje az elmúlt időszak egyik legnagyobb meglepetése, mert egy nagyon jól összerakott mozi, rendes megírt forgatókönyvvel, egészen kiváló látványvilággal, Danny Elfman remek filmzenéjével és eltalált szereposztással. Azt lehet mondani, hogy ez Besson első, a fénykorának alkotásaihoz képest is értékelhető színvonalú filmje az 1999-es Jeanne d’Arc óta, azóta, hogy az egykoron zseniális francia író-rendező sajnos elkezdte tucatszám ontani magából rosszabb és még rosszabb B kategóriás akciófilmeket. Nagyon belekötni nem is lehet a Drakulába, talán csak egy-két kisebb technikai részletbe és abba, hogy lehetne 15-20 perccel rövidebb. Érdemes még megemlíteni a színvonalas szinkront is és azt is, hogy a Drakula ízig-vérig mozira készült alkotás, igazán jól szélesvásznon mutat.
Xxy92 febr. 05. 09:53:11
(4/11)
francia stáb által rendezett, amerikai főszereplőket felvonultató, Finnországban forgatott film - ritka kombináció!
fiona.13 jan. 27. 11:09:27
(3/11)
Nehéz pontozni.

De legyen 10/6,8 sokban függ az ember hangulatától, hogy mennyire befogadó.

Nagyon sokszor megnéztem. Legalább 15x 2-3 héten belül. Hangulatfüggő, hogy fogyasztja az ember.

Sok vitát fog elindítani az írott művet kedvelők, Lugosi Béla verzió, Coppola verzió és eközött.

Még a nyáron keringett a bemutatón készült kamerás verzió a neten. (Lehet, hogy még fellelhető. A YT-ra is feltöltötte vki részletekben... de valószínűleg onnan is már tiltották.) A főszereplő színés Caleb egy korábbi Luc Besson filmben szerepelt a DOGMAN-ben, rendkívüli tehetséggel. (Mellesleg a sztori is egész jó szvsz.)
Besson nem a legjobb feldogolgozást nyújtotta a Draculához. Nagyon nem.

Az eredeti hang remek. Nagyon jó akcentust hoz a srác/Dracula.

Matilda De Angelis, aki Mariat játsza, szintén magával ragadó. Jó választás volt. Hozza a felpörgött személyiséget. Szintén érdemes az eredeti hangon megnézni a játékát.

Zoë Bleu - Mina/Elizabetha a felpumpált szilikon szájával nem igazán hiteles... De elnézzük... Ma már melyik színésznőnek nincs megcsináltatva valamije?

SPOILER!

Előresen eltér az eredeti Bram Stoker műtől, belekeverte a Parfüm c. film lényegét is...
Emiatt nagyon kár.
Illetve sok olyan apró részletet nem lehet értelmezni, kivenni a filmből, amit a sajtótájékoztatón mondtak el a színészek. Pl. hogy várandós volt Elizabetha.
Vagy hogy az életre keltett gnómok mit szimbolizáltak.
csomolungma jan. 04. 15:01:24
(2/11)
Teátrális volt szerintem is, főleg az elején. Szerintem a felismerésig elég jó, de a vege borzalom volt. Díszlet, kor festés 10/10. A végének nem tudom egyáltalán mi értelme volt...
Gulácsi Péter 2025 dec. 08. - 22:16:49
(1/11)
Nem volt rossz, de jónak sem mondanám.
kb a film feléig az új Nosferatu-t kopizták,-addig elég jó volt- aztán a második felétől eléggé leült. Pár helyen kimondottan poénosra vették a figurát. A Draculát játszó színész ronda, ellenszenves és kicsit nőies volt, Mina meg sokszor inkább férfias kinézetű.
A díszletek a zene és (az első felében) a hangulat elég jól sikerült. Sokszor olyan az egész mint egy színházi darab, nagyon teátrális és túljátszott.
Összességében egyszer nézhető, de nem nagy eresztés, Luc Bessontól meg kimondottan gyenge alkotás.
10/6