10/10
Ildikó Nóra jan. 30. 22:11:54 10/10
(28/28)
A sorozatot érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, végig izgalmas, érdekes. Tetszett a történet, a színészi alakítások, a szereposztás, a helyszín is. Kate W-nek jól állt a szerep és nagyon jól játszott. Kár, hogy csak 7 részes (tudtam volna még nézni) és hogy Guy P-nek kis szerepe volt.
VGabcsi 2023 szept. 09. - 14:23:54 Előzmény KROK
(27/28)
Mare lánya természetesen nem Simon, ami fiúnév, hanem Siobhan, ami lánynév és úgy ejtik, hogy "sibón". :)
10/10
A. CS 2023 márc. 04. - 11:27:52 10/10
(26/28)
Nagyon szerettem minden percét, a színészek nagyon jók, a sztori izgalmas. Én szeretem azt is, ha egy sztori lassan bontakozik ki, főleg, hogyha később minden értelmet nyer. Szerintem nagyon ütős a forgatókönyv, pedig engem általában nem szoktak lekötni a sorozatok. De itt egy percig sem unatkoztam és nem is jöttem rá, hogy mi lesz a vége. Ilyen sorozatok jöhetnének még, tetszik az is, hogy nincsenek benne nyálas, életidegen szerelmi szálak stb. Annyira életszerűek a karakterek, a dialógusok is nagyon emberiek.
9/10
Szilvacskam 2022 nov. 02. - 23:24:12 9/10
(25/28)
Kate Winslet zseniálisat alakít ebben a sorozatban. Annyira élethűen hozza a lelkileg/ fizikailag kimerült, munkába menekülő, meg nem értett, rengeteg feldolgozatlan traumával rendelkező nőt, hogy nekem végig hidegrázás volt az arcjátéka, mozdulatai, rezgései. Hibátlan és kimagasló teljesítményt nyújtott.
A sztori maga izgalmas, fordulatos, végig feszültségben tartja a nézőt. A vége nagy fordulat, tetszett. Ami negatívum: sajnálattal kellett néznem és végigszenvednem a teljesen indokolatlanul bele erőltetett leszbikus tini szerelmi szálat. Semmit nem adott hozzá a sorozathoz, sőt, unalmas volt, izzadtságszagú és sehova sem vezetett. Csak arra volt jó, hogy ki legyen pipálva az LMBTQ propaganda. Ezt leszámítva nagyon tetszett!
7/10
Samu-Nagy Emese 2022 febr. 07. - 23:28:59 7/10
(24/28)
Kicsit megijedtem, hogy akkor most Kate Winslet is beáll a sorba, és azzal akar trendi lenni, hogy milyen "természetes", és hogy vállalja a ráncait meg a kilóit ( ami alap kellene hogy legyen, de mostanában inkább trendi mint normális).De mivel remek színész, ezért ő kivétrlesen komolyan is vette ezt a természetességet, és hiteles volt így, mégha a story számomra kicsit túl is volt gondolva. Ennyi terhelt, frusztrált embert egy sorozatban! A kevesebb több lett volna. Pedofília, vérfertőzés, drog, prostitúció, mentális zavar, alkoholizmus, , másság, fogyatékosság.... Kicsit túl lett fűszerezve.
De voltak izgalmas fordulatok, és stép színészi pillanatok is.
4/10
KROK 2022 febr. 01. - 23:01:35 4/10 Előzmény DrumWednesday
(23/28)
Gondolom a PC meg az LMBQT meg a többinek való megfelelés.
4/10
KROK 2022 febr. 01. - 23:00:00 4/10
(22/28)
Adott a főhősnőnk, aki szerintem alkoholista is, emellett az öngyilkos fia halálát nem tudja feldolgozni, miközben annak fiát próbálja magnál tartani a fia feleségével szemben, aki természetesen drogos. Mint majdnem mindenki a sorozatban, hiszen hősnőnk Mare-nek van egy lánya is a leszbikus és drogos rockzenész kamaszlány Simon (igen fiú névvel), és persze neki két szintén leszbikus barátnője. Na és persze Mare részeges anyja is velük él. De akad (ex)rákos, a (prosti) lányát 1+ éve hazaváró anyja, és mindehhez még szerep jutott egy Down szindromás kislánynak is, ezenkívül problémás gyerek is akad, aki Mare hátsókertben lakó volt férjének, az új feleségének a gyereke. Kezdetben nagy vonalakban ennyi, ebbe csöppen bele Erin a hasonlóan zavaros körülmények között élő lány, (pl van egy hallássérült kisgyereke akit mellesleg DJ-nek hívnak - itt égtem ki igazán) akit meggyilkolnak. Korábban lányok tűntek el, a tettes tuti ugyanaz lesz. vagy a nagy fordulat, hogy NEM. Természetesen megkapjuk a kötelező klisét Mare felfüggesztését, és zavaros párkapcsolati párkapcsolat vívódásait, illetve a pszichológusnál lévő elmélkdéseit is. Természetesen Mare leszbikus lányának a kapcsolati vívódásait is jönnek, bemutatva, hogy mi sem természetesebb mint a fél vidéki kisváros fiatal lányainak a fele meleg... nyakon öntve egy kis mi legyen az egyetemmel? kérdéssel. Vagyis indokolatlanul horribilis mennyiségű drámát! Lehúzó, melankónikus, és "elcseszett" hangulata van.
A szereplők egymás szavába vágva ordibálnak magukból kikelve, egy hangzavar az egész néhol (különösen az első három rész volt ebből a szempontból). Miközben totál nem azt kaptam amit vártam : egy ki a (sorozat)gyilkos? drámát, tele rejtélyekkel és titkokkal. Jó krimit vártam, hát ez abszolút nem az. Mármint nem Krimi.
A szerepelők közül Mare két udvarlóját meg a rendőrfőnököt, illetve az egyik kislányt (Erin barátnője) tudtam úgy ahogy szeretni.
Na, de hogy ne csak rosszat írjak, mert nem csak az van : A szereplők eléggé kiéltek, vagy a sminkjük nagyon jó (Kate Winslet-re konkrétan rá sem ismertem!), vagy rural USA rögvalóságából válogatták őket, de mind átlagosan lelakott vidéki ember, ami eléggé élethűvé teszi. Ezenfelül vannak benne gyönyörű Pennsylvaniai sniktek, képek, eddig is tetszett az az állam, de ez most tovább erősödött bennem. A negyedik-ötödik résztől végre a bűnügyi szál is kezd magára találni. A végére (utolsó rész második fele) beraktak még egy fordulatot, ami legalább okozott némi meglepetést nekem.
Aki szereti a drámát az ki ne hagyja, mert ennyit talán még egyetlen sorozatban sem láttam, de nekem túlontúl sok volt.
Újranézném-e? csakis a Pennysylvaniai utam előtt.
10/10
yaka 2022 jan. 23. - 19:25:36 10/10
(21/28)
Szerintem krimi kategóriában nem nagyon lehet jobbat csinálni, max. ugyanilyen jót. 10/10
9/10
Gaddemon 2022 jan. 19. - 20:31:36 9/10
(20/28)
Irtó izgalmas volt, tele jó pár csavarral. A színészi játék is kiváló, és külön tetszett, amilyen jól bemutatta a szegényebb rétegek életét, mindennapjait.
9/10
aFuzet 2022 jan. 18. - 16:08:34 9/10
(19/28)
Easttownban nem csak a bűnügyre, de a drámára is bőven jut idő. Szerencsére a remek színészgárdát nem kel félteni, ugyanis szinte kivétel nélkül mindenki tündököl a szerepében.
https://afuzet.hu/easttowni-rejtelyek-eszter-sorozatot-nez/
7/10
sorozatneked.hu 2021 okt. 28. - 13:34:26 7/10
(18/28)
7/10

Ez tényleg inkább egy drámai sorozat volt, mint krimi, de azért tetszett. A hangulata nagyon ott volt. A szinészeket jól eltalálták, egyedül csak a szakállas apuka lógott ki számomra. Lehúzós, melankolikus, néhol nyomasztó volt az biztos, de a részek után legalább jobban értékeltem a mostani életem. :) Szerintem az is hihető, hogy egy vidéki kisvárosban ennyi befuccsolt élet van...a lányok fiatalon gyereket szülnek, majd az apuka lelép, tanulásban nem jeleskednek, stb. A leszbikus szálat én sem értettem. Leszámitva egy vicces jelenetet nem éreztem, hogy sokat hozzáadott volna az egészhez. Főleg, hogy a végére teljesen eltűnt ez a szál. Arról nem is beszélve, hogy pont egy kisvárosban sokkal konzervativabbak az emberek és itt úgy volt ábrázolva, mintha ez teljességgel természetes lenne az ottlakók számára. Ugyanigy nem adott plussz értéket a szegény Down szindromás lány sem.

Hogy miért törölte le a felvételt?

Szerintem az a drogos néger srác volt, de lehet, hogy tévedek. Úgy volt vele, hogy van már elég baja a srácnak és nem akart neki többet okozni.


10/10
S@r@ 2021 okt. 18. - 21:19:40 10/10
(17/28)
Sajnos nagyon ritkán van szerencsém ilyen nagyszerű filmet látni. A történet, a karakterek kidolgozottsága, az azokat megformáló színészek kiválasztása, az alakítások, a smink (vagy inkább az annak hiánya), a nagyszerű rendezés, mind-mind tökéletes volt a számomra. Kate Winslet pedig... eddig is jó színésznőnek tartottam, de mostantól No1!!!
Christine1 2021 szept. 01. - 14:04:36
(16/28)
Duplakritika a sorozatról: https://puffcinq.blog.hu/2021/08/31/mare_of_easttown egy sorozat, két vélemény, érdemes elolvasni.:)
10/10
Eszter.Sz 2021 aug. 20. - 22:13:52 10/10
(15/28)
Viszonylag sok sorozatot nézünk évek óta és ha a következő részt tűkön ülve várom, akkor kétségem sem fér hozzá, hogy egy kiváló sorozattal van dolgom. Sok jó sorozat van mostanság ezt mindannyian tudjuk, de kevés az ami valóban kiemelkedő, ami többet ad, mint egy esti 1 órás kikapcsolódás. De ez abszolút! Az első részeknél is éreztem, hogy több ez mint egy átlagos krimi, de a záró epizód után vált teljessé a kép (és itt most nem az ügy felgöngyölítésére gondolok), mintegy megkoronázta az egész történetet és még magasabb szintre emelte. Talán túlzás nélkül elmondható, hogy a tökéletességig. Egyébként is úgy érzem volt benne egy fokozatosság, valahogy részről részre mintha még ugrottak volna egy szintet, bennem legalábbis egyre nagyobb hullámokat vetett ahogy mind jobban megismertük ezt a közösséget és a köztük lévő szövevényes viszonyrendszert. Nagyon mértékletesen és jó arány érzékkel adagolták a nyomozás fejleményeit és a kapcsolatokban/egyénekben bekövetkező változásokat. Nem puffogtatták el a puskaport idejekorán és megkíméltek minket a műfaj szokványos hatásvadász elemeitől. Éppen ettől annyira színvonalas és kiemelkedő ez a film. Bár a műfajt illetően valójában egyre kevésbé éreztem kriminek és azt gondolom talán az alkotók is inkább eszköznek mint célnak tekintették a gyilkosságot és a nyomozást. Úgy tűnt számomra, hogy ez egy váz inkább amire fel tudták fűzni főként Mare de mellette az összes többi fontosabb szereplő és az általuk alkotott közösség tragédiákkal bőséggel terhelt történeteit, amiből összességében sokkal inkább egy lélektani dráma kerekedett, mint krimi.
A színészi alakítások kivételesek. Kate Winsletről eddig is tudtuk, hogy zseni, de ebben még magát is sikerült felülmúlni.
10/10
UncleSam 2021 aug. 12. - 23:34:12 10/10
(14/28)
Kegyetlenül jó sorozat.
DrumWednesday 2021 aug. 09. - 13:18:34
(13/28)
Nem mondom, hogy rossz, mert egész használható, de azért nem értem ezt a fajta túlmisztifikálást, ami körül lengi. Némileg erőltetettnek érzem azt a vonalat, hogy nagyon próbál újszerű, és eredeti lenni. Ettől kicsit izzadtságszagú, de a krimisorozatok között nálam ez még az első 1/3-ban van, viszont a skandináv krimiktől (mármint némelyiktől), és a True Detective-től (1. évad) még elég messze. De ez nyilván, csak az én véleményem.
A meleg szálat én sem értem, mert a történet szempontjából irreleváns, nem értem, mi a plusz cél ezzel? De ez elhanyagolható...
10/10
Rea10 2021 júl. 14. - 06:03:57 10/10
(12/28)
Nagyon tetszett! Kate Winslet zseniális!!
tesz-vesz 2021 júl. 11. - 11:56:41
(11/28)
még nem néztem végig az évadot, de azért egy kérdésem, meg véleményem már lenne:


1. miért törölte a kamerát Mare? amikor trágár szöveg és rajz volt graffitizve a öregek elé, baromi idegesítő. miért nem lehetett elővenni a gyereket?

zavaró volt az is, hogy mutatják a papot, hogy bedobja a kerékpárt a vízbe. akivel néztem, már mondta egyből, hogy akkor biztos nem ő a gyilkos, mert nem mutatnák...

Milyen szappanoperás, hogy a halott nyomozó anyja felpofozza Mare-t, mesterkélt, túlírt, megmentettek két lányt, és az anyja azt kérdezi, hogy minek vitte oda a fiát!?!??! RENDŐR b. azért! ilyen nincs! miért nem kertésznek adja a gyerekét, vagy könyörög hogy legyen kertész. nyilván nem kell örülni, ha meghal a gyereke, DE miért kell a társát emiatt felpofozni?! direkt túlírják a nyomasztó szálat a sztoriban, hogy nagyobb legyen a teher Winsletten. ezért nemigen találunk normális családot ebben a sorozatban, ahol mindenki százas lenne, mert így akarják megírni a történetet, de ez így nem hiteles.. és ez fárasztó. és ez kizökkentő, mert nem hiteles.
ráadásul csak a fiánál volt fegyver, tehát így egyedül Mare a védtelen áldozat a kettő közül, és ő kapja a pofont, ilyen nincs. az anyja nem tudta hogy rendőrnek lenni veszélyes, és meglepődik?


tesz-vesz 2021 júl. 11. - 09:52:30 Előzmény rajdi
(10/28)
azért az nem reális, hogy nemigen találunk normális családot ebben a sorozatban, ahol mindenki százas. vagy ne lenne mástól is gyereke. csak csonka családokat, a kötelező meleg kvótával. pedig hát a realitás az az, hogy a többség viszonylag normális.
8/10
rajdi 2021 júl. 01. - 11:32:06 8/10
(9/28)
Azt hittem a komornyik a tettes, de nem az lett 😉 Az ilyen hangulatot sugárzó filmek / sorozatok nálam mindig egy jó pont, tetszik a realitáshoz közel maradó kivitelezés. Engem valamiért a KILLINGre emlékeztetett.