7/10
doktormacko1 2015 febr. 25. - 20:41:05 7/10 Előzmény doktormacko1
(3/3)
Jó szinészi teljesitmények és számomra teljesen érthetetlen 60 perc. Ugy gondolom , hogy nyitott vagyok az ujdonságok és a szokatlan megoldások iránt , de ez meghaladta értelmi befogadó képességemet. Ha valaki veszi a fáradságot , 60 percet megér az elõadás . Valaki magyarázza meg nekem , hogy mit láttam. Két tehetséges fiatal szinésznõ játéka , kellemes színfoltja volt az elõadásnak.
7/10
doktormacko1 2015 febr. 23. - 22:30:42 7/10
(2/3)
7 / 10 A részleteket holnap.
1/10
kolbászkarika 2014 máj. 06. - 14:10:30 1/10
(1/3)
Különleges színházi élmény Balázs Zoltán Egmont rendezése a Maladype Színház elõadásában. Goethe drámája a németalföldi kereskedelmi rádió betelefonáló híranyagaként, mint „kommersz esemény” jelenik meg. Az „igazán kuriózumszámban menõ hangulatot az élõzene adja”. Az élõben elõadott magyar és világslágerek egyvelegét a két mûsorvezetõ sms-ekre, telefonokra és új hírekre reflektáló média-csacsogása szakítja meg, humorral teli, elgondolkodtató kontextust teremtve a médianyelvezet felületessége és a goethei nyelvezet mélysége között.

„Egmont (Orosz Ákos) a schilleri hõstípushoz képest hétköznapi ember – nevezhetjük ezt Goethe shakespearei -, aki csak normálisan élhetõ szabadságot akarna, ha a parancsuralom, Keszég László Alba hercegének képében, engedélyezné. Letartóztatása és bebörtönzése, mint napi híranyag jelenik meg a rádió betelefonáló mûsorában. Varga Gabriella és Jászberényi Gábor…. mikrofon elõtt ül, az élõben – igen kitûnõen – elõadott popszámok között politikai aktualitásokat, fõzõcsketanácsokat kolportál, és sms - ekre válaszolgat. Szabadságeszmény, siralomház, kivégzés, mint napjaink kommersz médiaeseménye jelenik meg. röhejes, lesújtó és igaz pamflet. Balázs Zoltán és a Maladype nagyon eltalálta, s ami a lényeg: pompásan csinálják.” Koltai Tamás - Szegény uralkodók