10/10
Johann 2012 jún. 08. - 11:48:06 10/10
(2/2)
Tavaly nyáron láttam ezt a szép történelmi musicalt az egri várban, az Agria Nyári Játékok keretein belül. Csodálatos élmény volt, szinte elmondhatatlan. Ezt valóban látni kell! Többedmagammal utaztam ezért a darabért a fõvárosból Egerbe, de voltak közöttünk, akik eleinte kevés bizalommal voltak a darab, vagy éppen a mûfaj iránt. Végül mindenkinek elnyerte a tetszését a mû, mindenkinek a szívéhez szólt, és ez nem csak Gárdonyi érdeme, a színrevitel is kiváló. A kezdetben egyáltalán nem lelkesedõk végül alig gyõztek kellemes csalódásuknak hangot adni!
Azt pedig talán nem is kell külön ecsetelni, mekkora ereje van ezeknek a szavaknak, jeleneteknek az egri vár falai között. Ezt az élményt mindenkinek át kell élni, aki kicsit is fogékony a történelmünk iránt! És ez az a musical, ami nyugodt szívvel ajánlható azoknak is, akik általában nem igazán rajonganak ezért a mûfajért.
(Egyébként nem csak a mi társaságunk utazott le akkor Pestrõl ezért a darabért Egerbe: ugyanazt az elõadást tekintette meg Rákay Philip, a köztelevízió intendánsa is családjával. Jó volt látni õket, szép gyermekei vannak.)
Ha a színészek közül ki kellene emelni valakit - bár szinte vétek, annyira helyén van minden ebben az elõadásban -, Kelemen Csaba Dobója és Tunyogi Péter Jumurdzsákja is telitalálat, ahogy visszagondolok kiváló alakításaikra, kedvem támad újra megnézni a darabot. Szerencsére ugyanis idén nyáron is látható lesz az Egri csillagok, az Agria Nyári Játékoknak köszönhetõen, augusztusban több alkalommal is. Nem tudom, hogy miért nem került fel még mindig a port.hu-ra a Nyári Játékok egyébként igen gazdag programja. Ez sajnálatos, mindenesetre itt lehet tájékozódni: http://www.agrianyarijatekok.hu/agria-nyari-jatekok-2011/
offtopic
DoktoRock 2008 nov. 13. - 18:58:19
(1/2)
2005-ben a kisvárdai DoktoRock Színtársulat játszotta a darabot.

Íme néhány részlet:

http://www.youtube.com/results?search_query=egri+doktorock&search_type=&aq=-1&oq=