DUNAWÖLD 2023 nov. 24. - 00:16:43 Előzmény d9o3
(54/54)
Igazán dühös vagyok, mert GR- nek kifújt a fantàziája.
Aki elveszti a gyerekét, az nem dühös, hanem megsemmisült.
Jó, hogy azt a buta fejét nem kell làtnom hozzà. GR egy futtatott, sztàrolt középszer, egy villanàsa volt, azt sem mindenki értékeli.
DUNAWÖLD 2023 nov. 24. - 00:13:30 Előzmény László Atom
(53/54)
Apám agyvérzése után fàra màszott.
Amúgy, hogy vagy azóta?
4/10
d9o3 2023 máj. 14. - 16:15:02 4/10
(52/54)
Az igazán dühös ember én vagyok, mert megnéztem. Akciófilmnek esetleg 6os, Ritchie szinten ez gyenge 2es…
10/10
szentipatrik94@gmail.com 2023 ápr. 28. - 15:42:51 10/10
(51/54)
Feszült, dinamikus, pörgős, kemény film. Jó színészekkel, jó kis sztorival. Nagyon egyben van a film.
DUNAWÖLD 2023 márc. 29. - 22:33:24
(50/54)
Kreténség a gyerek-, vagy csalàdirtàst filmben "bevetni".
3/10
László Atom 2023 jan. 15. - 18:01:16 3/10 Előzmény InteriorLulu
(49/54)
bocsi.. én voltam kómában .. (89'jan.31.-én motorbaleset agyzúzodás, agytőrzsi funkció zavar) át aludtam a rendszerváltást is.. majd nem tudtam járni/ beszélmi 3-4 hónapig - de 6 hónap később is húztam a lábam - nem tudtam lépcsőn menni - alig birtam a jobb kezemmel fogni.. de előtte én 6 évet Judo/Ju-jutsu edzésen voltam, sőt már segéd edző is!! ezért éltem át "ojjj" hamar a balesetett!! utána még 14 évig sportoltam (kamionos állásig)!! tehát nekem ne mondja senki, hogy igy verekszik valaki a kóma után - igaz 1év múlva már újra vezettem - sőt 2 év múlva kamion és busz jogsit is szereztem (voltam télen szibériába - télen norvégiába - de gibraltárnál is) 35 éve hivatásosként vezetek (csak az másfél év eset ki)..
Tehát nagyjából értem, hogy mi tőrténik az életben :-) dehát akkor is ez túl fura.. :-)
9/10
InteriorLulu 2023 jan. 13. - 23:56:59 9/10 Előzmény László Atom
(48/54)
SPOILER
"- értem, hogy beépült oda.. de honan tudta a címet? ahol a megmaradt "bünöző" hol is fog tartózkodni? akkor miért nem ment oda előbb?"
Nem érted, hiszen oda speciel nem épült be. Nyilván onnan tudta a címet, hogy az egyik pénzes táskában elrejtett mobilon előzőleg bekapcsolta a nyomkövető funkciót - az, hogy nem mutatták, amikor odarejtette, ne tévesszen meg, a filmek nem kell, hogy mindent szájbarágjanak.

"- milyen bandája volt a nagy "H"-nak? hova tüntek amikor kellet...?"
Rablóbandája volt. Amikor pedig "kellett", mindig ott voltak. (Ha a filmvégi nagy, depós rablásra célzol, akkor nyilván azért nem voltak ott, mert maga H is csak a depóba való visszaérkezést megelőzően tudta meg, mi készül, így sem ideje, sem módja nem volt összerántani a bandát).

"...pár hét/hónap és újra "akció sztár", sehol semmi felépűlés - de amikor szétlővik a végén, utána is "csak" húzta a lábát!!"
Három hétig kómában volt, utána pár hónapig tarthatott a felépülése. (A lelövése után 5 hónappal állt munkába, így ennyi ideje volt felépülni, a bandájával a tetteseket kerestetni, majd új személyazonosságot készíttetni). A végén pedig valóban jól megsorozzák (a testét), viszont golyóálló mellény volt rajta... Ezzel együtt - és azzal, hogy amúgy nem sokkal előtte már eleve szerzett sérüléseket - persze kissé hihetetlen, hogy látszólag csak a lábát húzza, de érdemes ezt pusztán jóindulatú filmes túlzásnak betudni.
3/10
László Atom 2023 jan. 04. - 18:06:41 3/10
(47/54)
háááát.. nem semmi :-)
csak picit világosodtam meg a közepe után!! de a végén az a "mindenkit gyilkolunk" - hozta a "ne érdekeljen miért" akció filmet!!
értelmet ne keressünk benne - gondolom én :-) de kezdjük :-)
- milyen bandája volt a nagy "H"-nak? hova tüntek amikor kellet...?
- értem, hogy a fiát.. de őt is szét lőtték - mindez (ha hihetünk az elözmények csepegtetésének) után pár hét/hónap és újra "akció sztár", sehol semmi felépűlés - de amikor szétlővik a végén, utána is "csak" húzta a lábát!!
- értem, hogy beépült oda.. de honan tudta a címet? ahol a megmaradt "bünöző" hol is fog tartózkodni? akkor miért nem ment oda előbb?
Tehát egy nagy katyfasz volt az egész.. szerintem.. itt csak a lövöldözés volt a szempont!!!
9/10
nefefe 2023 jan. 04. - 10:36:39 9/10
(46/54)
Kezdeném azzal, hogy mind a rendező (Ritchie), mind a főszereplő (Statham) munkásságát nagyra becsülöm és kedvelem. Mindketten a maguk területén (és már együtt negyedik alkalommal) nagyon jól teljesítenek. Ez a film sem tér el az eddigiektől. Egy jól összerakott, szerkezetében és részleteiben érthető, dinamikus és logikus történet, ami végig fenntartja a figyelmet, hiszen a teljes megértéshez szükséges információkat részleteiben csepegteti a nézőnek. Minden apró részlet a helyén volt, a szereplőket jól összeválogatták a feladatra. Az sem rontja az élményt, hogy sok esetben kiszámítható a cselekmény, lehet sejteni, hogy mi következik. Ettől függetlenül – vagy ezzel együtt is – egy jó akciófilmet láthatunk, Ritchie-s látásmódban, és a tőle megszokott – néha erőszakos - vehemenciával. Az 54 éves Statham sem veszített régi formájából, bár itt nem a mozgásával nyűgözi le a nézőt és a szokásos fapofa is jól áll neki. Thrillernek nem mondanám, de akciófilm-kedvelőknek mindenképpen ajánlott.
9/10
Hatpöttyös 2022 szept. 18. - 23:07:21 9/10
(45/54)
Guy Ritchie és Jason Statham is a kedvencem! Jól megcsinált film!
7/10
Nótárius 2022 júl. 06. - 01:39:38 7/10
(44/54)
A film zenéje mégiscsak idegfeszítőbb volt számomra (!), mint a sztorija.
6/10
sexykex 2022 ápr. 02. - 10:48:40 6/10
(43/54)

Jason Statham és Guy Ritchie húzó név ebben az akcióthriller, akciófilm műfajban. Valószínűleg ennek köszönhető a viszonylag magas pontszám, mert a filmet sem tartalmában, sem minőségében nem mondanám különlegesnek. Mindkettőjüktől láttam már jobbat.
5/10
sawyerx 2022 jan. 29. - 18:34:22 5/10
(42/54)
Guy Ricsi filmjeiben pont nem a bunyós-gyilok Statham volt :D
5/10
sawyerx 2022 jan. 29. - 16:18:38 5/10
(41/54)
Hihetetlen, hogy Guy Ritchie a Blöff és A ravasz... óta mennyire csak halvány árnyéka önmagának. Azóta volt jó és borzalmas filmje egyaránt, most úgy látszik, próbál visszakanyarodni a gyökereihez, de nem találja a receptet. Ha nem olvastam volna, meg nem mondanám, hogy ezt ő rendezte, annyira egy középszerű, Film+ - színvonalú, B kategóriás egyszer nézős lövölde.
Pár ponttal megdobta volna, ha nem Statham kapja a főszerepet, a két fent említett klasszisában remekelt, itt viszont a gyász és bosszú eljátszása egyáltalán nem ment neki, hozta a szokásos mérges fejet és a megszokott koreográfiájával gyilkolta a népet.
A film legnagyobb hibája, hogy a pénzszállítós központból és a rablókból alig hoztak ki valamit, nyilván nagyobbat ütött volna a vége, ha jobban megismerjük őket, nem csak a felszínüket kapargatják, a színészek is jók voltak és karakteresek. Helyette Statham oldalán pörögtek főleg az események, ezerszer lerágott csontokkal, kiszámítható fordulatokkal.
Guy Ritchie-stílusából maximum annyi érezhető, hogy fejezetekre van bontva, van pár időugrás, de emlékezetes párbeszédekre, aranyköpésekre vagy abszurd helyzetekre ne számítson senki.
Az operatőri munka ellenben minőségi, gyönyörűek a képek, bár azt nem értem, hogy minek kellett folyamatosan a városról nyomatni a légi felvételeket.
A zene nyomasztó, de szerintem jobbat is találhattak volna.
Összességében egyszer bátran nézhető, a vége nagyon össze van csapva, sajnos egy "átlagos Statham-film".
5/10
6/10
Ledina 2022 jan. 10. - 19:47:00 6/10
(40/54)
kicsit zavaros, egyszer nézhetős akció
7/10
The Cortez 2022 jan. 08. - 20:34:53 7/10
(39/54)
Fejezetekre bontott, az időben összevissza játszódó, vérgőzős bosszúsztori. A filmnek köztudottan az a legnagyobb szenzációja, hogy Guy Ritchie & Statham sok év után újra együtt nyomják, ám kevéssé hasonlít a korábbi közös, népszerű munkáikra, mivel ez nem egy poénkodós krimivígjáték, hanem egy szikár akciókrimi. Statham ugyanazt az elpusztíthatatlan, vérprofi problémamagoldót hozza, mint a legtöbb mozijában. A mellékszereplők közül leginkább Josh Hartnett emelhető ki. Több történés több nézőpontból is megtekinthető, akadnak ütősebb beszólások-osztások, vannak véres, erőszakos jelenetek és kisebb-nagyobb fordulatok. A fényképezés kiváló, de néhány snitt valamiért ide nem illő módon, hosszan kitartva lett felvéve.
6/10
Filmz 2022 jan. 06. - 14:12:45 6/10
(38/54)
Alapvetően nem vagyok oda Jason Statham színészetéért (nekem kicsit mindig ugyan olyan, bár valószínűleg ilyen szerepek "találják meg"), de Guy Ritchie filmjeit szeretem így gondoltam délutáni programnak megnézem. Mindegyik hozta amit vártam. A film rendezése, hangulata, vágásai (már amennyire egy laikus ehhez érthet) tetszettek. Tetszett alatta a sejtelmes zene. A story nem új, egyszerű, de azért sikerült érdekesen összehozni, fordulatokkal. Bár ez utóbbiak valahol már az elején sejthetőek voltak, hogy hogy is jönnek majd létre. Jó volt, ahogy különböző nézőpontokból is látható volt a story. Statham számomra szokásosan kifejezéstelen, sziklakemény és komor volt (jó persze, érthető a karakternél, hogy nem egy mosolygós fazon). Aztán ahogy a címe is sejtette, átcsaptunk zúzdába. Ami egyébként nem gond, egész izgalmas volt. Meg, mint írtam, erre is számítottam mert tudtam, hogy azért nem a Számolás jogát nézem :D Van egy két dolog amit nem értettem benne, de lehet még egyszer meg kellene néznem. Szerintem az Úriemberek jobb film (azzal vetem össze, mert időben közel vannak egymáshoz és az nagyon tetszett tőle). Ritchie próbált szerintem valami újat, ami hellyel-közzel sikerült is neki. De azért az eddig megszokott stílusa jobban bejött. Nem rossz film, érdekes volt. Nekem egyszer nézhetős. Nem ütött akkorát, mint ahogy talán azt vártam. Kategóriájában jó, de azért nekem nem thriller.

Hogy a végén, hogy nem hal meg, az érdekes. Persze láttam, hogy biceg, meg pislogott, de ha egy "démon" is, akkor is konkrétan szitává lőtték. Mikor szétlőtték a végén, azt hittem, az lesz a még nagyobb csavar, hogy meghal. Épp azon gondolkoztam, hogy áhh egy olyan film ahol végül meghal a főhős? Király :D . Furcsa, lezáratlan vége lett volna úgy, de tanulságosabb lett volna szerintem. Így se rossz egyébként de valamelyest ha már "igazán dühös" kicsit erősebb leszámolásra számítottam volna. Mondjuk, mint a Törvénytisztelő polgárban. Bár persze ez utóbbi dolgok értelmetlenségéről, bosszúról, erkölcsi oldalakról lehetne vitázni. A fejezetekre bontás tetszett. Bár egyből Tarantino munkássága ugrott be ez miatt.


6/10
Dörflinger 2022 jan. 05. - 12:45:39 6/10
(37/54)
A film első 30 percében reménykedtem még, hogy az érdeklődésem a film iránt, kitart a végéig. Jól indul a film, sejtelmesen. De aztán mikor kétszer egymás után bemutatták az előzményeket, tudtam, hogy ennek annyi. A történet is leült onnantól, és átváltott terminátorba. Hullott itt mindenki kérem szépen... 6/10
3/10
Lucky04 2022 jan. 02. - 19:08:14 3/10
(36/54)
Papaguy Ritchie két jó filmet csinált, A ravasz, az agy... és a Blöff. A többi filmje, mint ez is, hulladék.
9/10
HARCOS TIBI 2021 dec. 29. - 19:39:30 9/10 Előzmény tirszin
(35/54)
Jason Statham. Mire számítottál?