Téma: Egy nap

9/10
Dozer 2022 nov. 17. - 10:07:53 9/10
(121/121)
SPOILER :

Gondolom, nem akartak "nyálas" happy endet, ezert kinyirtak a csajt. Mindegy, csak okozzanak valami érzelmet, legyen az sírás, vagy nevetés.
Nekem jobban bejött volna egy boldog véggel a film. De hát, csak mennek mint az állat.
10/10
hippieee 2021 júl. 04. - 08:58:09 10/10
(120/121)
Beállok azok sorába, akik dícsérik a filmet, engem nagyon megfogott. A két főszereplő nagyon jól alakít, jók a párbeszédek, és elgondolkodtató. Nekem leginkább az tűnt fel, hányszor mondtak valami felületes dolgot, amikor pedig az érzelmeiket kellett volna őszintén kinyilvánítani, és emiatt mentek el mellettük az évek. És hogy ez az életben is mennyire így van.
6/10
sexykex 2020 dec. 13. - 09:36:06 6/10
(119/121)
Tulajdonképpen csak a kerékpáros jelenetre emlékeztem és arra, hogy ez egy jó film. Most már nem tudom mi volt benne annyira jó régebben. Persze lehet, hogy a film még mindig jó, csak én voltam túlságosan álmos és fáradt. (6)
(Ez a pennahajder itt alant lépten-nyomon kiakaszt a fellengzős dumájával. Véletlenül beleolvastam – noha tudom, hogy nem szabad – és szokásomhoz híven elképedtem, hogy lehet ilyen cikornyásan és ennyire zavarosan fogalmazni.)
8/10
Nótárius 2020 febr. 09. - 20:33:52 8/10
(118/121)
Számomra ez az évenkénti egynapos mintha-kapcsolat fikciós öncélúsággal művinek, eléggé életszerűtlennek, és az időnként talányos forgandóságaival is hiteltelennek tűnt. De hát ki is lehetne bárki más érzeményeinek a mércéje, bírája!?!
A kételyeim hátra-hagyásában viszont már az elején segített Anne Hathaway, akinek a szemeiből sugárzó sajátos bája ez esetben is garancia volt arra, hogy lélekmelengető élményben lesz részem. 
Aztán valóban, egy érzelmileg esendően kusza és ellentmondásaival is átélhetően erős hatású, több szempontból elgondolkodtató, gyönyörű képi világú, továbbá a kérdőjeleivel együtt is emlékezetesen jó hangulatú filmet láthattam; hullámzó áttűnésűen: hol nagyon komoly, hol sziporkázóan könnyed, hol pedig önironikusan színezett párbeszédekkel.

A baljós filmes jelzések ellenére, a történések előrehaladtával sokáig biztos voltam benne, vagy csak nagyon reméltem, hogy valamiféle happy end lesz a vége. Ez beválni látszott, de aztán ... 

10/10
Orpheus100 2020 jan. 25. - 15:56:16 10/10
(117/121)
Ja, és azt elfelejtettem említeni, hogy "B" is ugyanolyan "lökött", mint Emma
10/10
Orpheus100 2020 jan. 25. - 15:54:50 10/10 Előzmény Bertina
(116/121)
Az utolsó szóig igaz, amit leírsz. Én húsz év múltán tudtam meg, hogy "B" egyfolytában csak rám várt, miközben én hitványabbnál hitványabb kapcsolatokba bukdácsoltam. Én sem vettem észre az előttem heverő gyémántot. Mára aztán a hajó elment. Nekem párom van, akit nagyon szeretek, és soha nem hagynám el őt.
"B"-vel furcsa barátságban maradtunk. Nem keressük egymást naponta, nem lógunk egymáson már, de (majdnem) bármit megtennék érte. És azt hiszem, ő is értem...
Kuttyánszki 2019 okt. 20. - 14:04:44
(115/121)
Jobb híján ragadtam le egy időre a filmnél, de nem szeretem az ilyen unalmas nyűglődést, sok-sok szövegelés, a srác kommersz , érdektelen külsőleg-belsőleg, a csaj bárgyú nagy szemekkel, anorexiás testtel...Ezt akkor írtam, amikor még 50 perc hátra van..nem tudom, megnézem-.e ? Igazából csak az érdekelne , mi lett a vége. Miért írják itt többen, hogy könnyeztek a végén?
7/10
pihes 2019 szept. 12. - 14:49:28 7/10
(114/121)
Azt hiszem az ilyen típusú filmeknél, kevés vitt jobban magával.
Nem először, lehet nem is utoljára láttam ezt a remek filmet!

7/10
1/10
Karter 2019 febr. 23. - 23:25:35 1/10
(113/121)
Ja igen, ez a két ember két balfasz volt, ha 10 évig nem tudták eldönteni mi legyen köztük...mondjuk a csajról az elején is látszott már hogy bolond, Hathawaynek jól állt ez a bugyuta nő szerep.
1/10
Karter 2019 febr. 23. - 23:14:04 1/10
(112/121)
Nem is értem mire ez a magas pontszám....első félőre zs kategóriás vígjáték...utána egy zs kategóriás unalmas egyszerű film...dráma, ez??? Szerelmes film, ez??? dehogy, egy nagy nulla, kár volt megnézni.

A szerelmünk lapjai 100x jobb mint ez a vacak, az szerelmes film, de egy olcsó hétköznap esti háttérfilm.
4/10
10/10
csomolungma 2018 márc. 07. - 13:46:55 10/10
(111/121)
Nagyon meghato film, erdemes megnezhni
10/10
kazsagx 2017 szept. 05. - 21:54:46 10/10
(110/121)
Nem igazán szeretem a romantikus filmekez,de tegnap este pont ez ment az egyik csatornán és magával ragadott.
Nekem a srác tetszett a legjobban,valami megfogott benne,színészileg és persze a pasi sem volt utolsó. :)
A történet nem volt bonyolult,de nagyon tetszett.
Szerintem a legtöbb embernek van egy hasonló személy az életében.
10/10!
10/10
Teátria 2016 dec. 25. - 21:48:33 10/10
(109/121)
Szerintem a Szerelmünk lapjaival egy lapon emlegetni ezt a filmet nem lehet. (Míg az unalmas,kiszámítható és túl geil). Ez a film gyönyörû! A Dextert játszó Jim Sturgess lenyûgözõen alakít. Nagyon tetszik, hogy nem mondanak ki dolgot,nem szájbarágós, de mégis tudjuk mi történt (pl. amikor az anyja már meghalt). Nem vagyok egy sírós típus, de ezt a filmet mindig végigbõgöm:)
10/10
leander1 2016 okt. 23. - 00:09:01 10/10
(108/121)
A film egyszerûen szuper jó !!!! Tökéletesen emberi !!!!
abisztriczky 2015 máj. 26. - 11:51:08
(107/121)
***spoiler***
Kár, hogy ilyen szomorú lett a vége, én bizony megkönnyeztem! Megérdemelték volna, hogy életük végéig együtt legyenek boldogok!
Pedy1225 2015 febr. 03. - 18:44:56
(106/121)
Nem sok filmet bántam meg eddig, hogy megnéztem, de ezt nagyon!
carcass69 2015 jan. 10. - 21:12:27
(105/121)
Ma láttam az M1-en. Nagyon jó film-szerintem kihagyhatatlan.
pietrokiss 2014 aug. 02. - 13:39:02
(104/121)
Még egy észrevétel. Nagyszerû film, de egy nagy negatívum a magyar változatban: a szinkron is hagy némi kívánni valót maga után.

---SPOILER---
Emma egyszer azt mondja Dexnek, hogy "Oda vagyok érted, de már nem szeretlek." Ez így eléggé értelmetlen. Nem is értettem, hogy mit akart mondani ezzel. Aztán megnéztem a feliratos elõzetest, és rájöttem, hogy egy sokkal értelmesebb és szebb mondat volt az eredetiben: "I love you but I don't like you anymore." Ebben sokkal több tartalom van és értelmesebb is, mint a fordítás.
pietrokiss 2014 júl. 31. - 12:47:05
(103/121)
---SPOILER---
Elõre szólok, hogy ez nem egy kicsi, hanem egy gigaspoiler, aki nem látta, tényleg ne olvassa el.

Szóval egy hibát találtam a filmben, ami talán nem is hiba igazából, lehet, hogy pont ez adja meg a tökéletességét a filmnek, ez a "titkos hozzávaló".
Ugye azt tudjuk, hogy 2011-es a film, ezért várható, hogy a cselekmény 1988-tól 2011-ig fog tartani, ennek ellenére egy 2006-os biciklis jelenettel indítanak (ami már vészjósló, mert a filmekben a biciklis jelenetek 80%-a gázolással végzõdik). Ezt követi az 1988-as kezdés. Egész film alatt számomra egyértelmû volt, hogy 2006-ban valami történik, lesz egy töréspont a cselekményben, ami két részre osztja azt a bizonyos 20 évet: 1988-2006 és a 2006-2011.
pietrokiss 2014 júl. 31. - 12:22:29
(102/121)
---SPOILER---
Elõre szólok, hogy ez nem egy kicsi, hanem egy gigaspoiler, aki nem látta, tényleg ne olvassa el.

Szóval egy hibát találtam a filmben, ami talán nem is hiba igazából, lehet, hogy pont ez adja meg a tökéletességét a filmnek, ez a "titkos hozzávaló".
Ugye azt tudjuk, hogy 2011-es a film, ezért várható, hogy a cselekmény 1988-tól 2011-ig fog tartani, ennek ellenére egy 2006-os biciklis jelenettel indítanak (ami már vészjósló, mert a filmekben a biciklis jelenetek 80%-a gázolással végzõdik). Ezt követi az 1988-as kezdés. Egész film alatt számomra egyértelmû volt, hogy 2006-ban valami történik, lesz egy töréspont a cselekményben, ami két részre osztja azt a bizonyos 20 évet: 1988-2006 és a 2006-2011.
pietrokiss 2014 júl. 31. - 12:13:35
(101/121)
Egyébként olvastam a kommenteket és néhányan nagyon félreértelmezték a film mondanivalóját.
---SPOILER---
Nem a férfi-nõ barátság kérdést feszegeti a film. Az az egész filmben látszik, hogy próbálnak úgy csinálni, mintha barátok lennének, holott egyértelmû, hogy "egymásnak vannak teremtve". Persze, benne van a filmben, hogy barátok akartak lenni, aztán szerelem lett belõle, de nem ez a fõ kérdés, hogy lehet-e barátság férfi és nõ között, a film ezt nem cáfolja, hogy lehet. Emma és Dexter között nem lehetett. A film ennyit mond. És hogy amit õk barátságnak hittek, abból egy mély, igaz szerelem lett. (Szerintem) errõl szól a film.
pietrokiss 2014 júl. 31. - 12:09:32
(100/121)
Barátnõmmel néztük meg. Nem számítottam sok jóra, mivel, hogy romantikus film. A végén férfi létemra folytak a könnyeim. Nem bömböltem, zokogtam, de folytak a könnyeim.
Sorozatfüggõ 2014 jún. 09. - 14:15:16
(99/121)
Elgondolkodtató, szívbemarkoló film volt. Bár végig bennem volt az érzés, hogy jónéhány, már sok más filmben látott alapötlet sokasága lett itt zseniálisan egybegyúrva. Örülök, hogy láttam.
Bertina 2014 jún. 09. - 00:06:52
(98/121)
Hát igen, az örök kérdés, létezhet-e csak barátság férfi és nõ között. Szerintem nem, az igazán "jó/közeli barátság" inkább egyfajta ki nem mondott, fel nem ismert, fel nem vállalt "szerelem". Egy szerelem, amely nem a szenvedélyrõl, hanem az igazán mély lelki összetartozásról szól. A két fõszereplõ esetében is errõl van szó, az elsõ perctõl érzik, hogy valahogy összetartoznak, lelki társak, az életük egyszerûen üres a másik nélkül, mégis mindketten máshol keresik a boldogságot, pedig az az orruk elõtt van. Ennek oka az, hogy érzelmileg mindketten éretlenek, félnek, hogy nem elég jók a másik számára, félnek, hogy barátként is elveszítik egymást, ha a felvállalt kapcsolatuk balul sülne el. Mindeközben az idõ értelmetlenül pereg, és hagyják elveszni a nagyszerû éveket, míg együtt lehettek volna. Egyszerûen nem veszik észre, hogy milyen szerencsések, kevés embernek adatik meg, hogy az életben megtalálja a "legjobb barátját".
9/10
pneklara 2014 jún. 08. - 06:42:07 9/10
(97/121)
Úgy tûnik kezdetben, hogy a film egy könnyû, nyáresti romantikus film lesz, aztán fokozatosan megy át akár drámába is. Mindenesetre széles érzelmi skálán játszik.
Évente egyetlen napon mutatja be több, mint egy évtizeden át, hogyan alakul a két fõszereplõ sorsa a magánéletükben, szakmai életük, s a kapcsolat kettejük között.
A nézõ meg gondolkodhat: lehet-e gyávaságból, éretlenségbõl,fáziskésések miatt barátságnak titulálni a másik iránt érzett szerelmet?Bár az egy évtized alatt mindkettõjük személyisége megérik arra, hogy felismerjék, s megvallják egymásnak érzelmeiket, de nem késtek-e ezzel már végérvényesen?
Valóban ott volt végig a szemük elõtt, amit kerestek, ami hiányzott nekik,ami boldoggá tette volna õket, s amit könnyelmûen elszalasztottak.
Szép a film zenéje.
Vannak nagyon szép és ütõs elgondolások a rendezést illetõen: Pl egy tárggyal jelzi csak a történéseket, így éri el, hogy az év egy napjában is benne vannak egy év eseményei. Pl az anya fején a jellegzetesen felkötött kendõ utal a családot ért tragédiára.
Érdemes megnézni a filmet, s fenntartani a kedvet legalább a film közepéig, mert õk biztosan nem tudják, de mi már sejtjük, s szurkolunk is nekik, hogy ne pazarolják az életüket, mert ki tudja, lesz-e idejük még, hogy a boldogságot kiélvezzék.
Érdekes elgondolás az is, hogy a jelentéktelen külsejû, ezért önbizalom hiányos lány az évek múlásával ragyogó nõvé válik, a sikeresként, tele öntudattal induló srác viszont egyre inkább szétesik, csúszik le érzelmileg.
Jó film,nem egy felszínes,könnyed limonádé, mint kezdetben gondoltam.
Az is tetszett, hogy bepillantást nyújt a ker.tévék szórakoztató mûsorainak világába: a kötelezõ mosoly,a feldobott hangulat, csillogás mennyire látszólagos, s milyen szomorú, szánalmas emberek próbálják ezt a látszatot fenntartani.S ha ez nem megy már nekik, akkor van másik.
10/10
Attlee 2014 jún. 07. - 21:56:59 10/10
(96/121)
Rendkívül összetett, és szép film! 10/10
10/10
Babi néni 2013 dec. 08. - 23:12:39 10/10
(95/121)
Nagyon szép film arról, hogy férfi és nõ között sosem lehet csak barátság.

10/10
kybuck 2013 szept. 22. - 01:56:41
(94/121)
Kissé nyûglõdõs, vonszolódás ez a film, a hasonló témájú, de persze jóval régebbi Jövõre veled ugyanitt engem jobban lekötött.
10/10
Született90 2013 szept. 21. - 23:56:30 10/10 Előzmény M.Zs.F
(93/121)
Nagyon jó film! A szerelmünk lapjai,Az utolsó dal,A fogadom és Bárcsak után, szintén egy nagyon szép történet. Gyerekkori szerelem, ami egy életre kitart, ami egy életre szól. Love story, ami arra késztet,hogy elmerengjünk: vajon a szerelem mindent legyõz? ÉS! Vajon velünk is megtörténhet egy ilyen csodás mese?
8/10
M.Zs.F 2013 aug. 16. - 18:41:46 8/10
(92/121)
Már vagy két hete hogy láttam, de még mai napig sokszor eszembe jut a film. Azt gondolom maradandó lesz nekem, valószínûleg meg fogom nézni sokszor az évek folyamán. Nem mondom hogy orbitálisan egyedi és újszerû, de van benne valami megkapó, ahogyan bemutatja hogyan repülnek az évek, s mint változunk.És hogy miként tud rádöbbenni az ember hogyan vesztegeti az idejét. Remélem nem spoilereztem senkinek.....

S egy kis magánvélemény: nem tudom miért nem szeretem ezt az Anne Hathaway-t, miközben annyira hasonlít Julia Roberts-re, aki pedig nagy kedvencem. Egyszerûen nézem a filmjeit, semmi hibát nem találok benne de valamiért nem áll össze nekem ez a csaj. :(

10/8
peti94 2013 ápr. 24. - 20:13:18 Előzmény mulao
(91/121)
a filmben is így van
offtopic
Csincsy 2013 márc. 29. - 21:18:14 Előzmény mulao
(90/121)
Legközelebb nem ártana jelezni, hogy SPOILER, ha már a véleményed mellett "lelövöd a poént" is... :/
mulao 2013 márc. 26. - 13:42:51
(89/121)
Mivel a film nekem azért tetszett, mert elkerült bizonyos sablonokat, amiket romantikus filmekben mindig ellõnek, így tetszik, hogy nem a tipikus sablonnal végzõdik, mint a legtöbb film ***SPOILER PÓTOLVA***(vagyis, hogy itt meghal a lány). Ha nem érthetõen fogalmaztam, akkor bocsánatot kérek. Egyébként kicsit úgy érzem a film a könyvnek egy kiegészítése, a film pedig nem 100%-ig érthetõ a könyv olvasása nélkül. Ezért kérdezett rá, hogy álom-e a film vége. Egyszerûen az 506 oldalas könyvet nem olyan könnyû filmre vinni, a filmben van amit kevésbé tudnak kibontakoztatni, a könyv hosszas leírásában viszont van rá idõ.
mulao 2013 márc. 12. - 11:43:22
(88/121)
SPOILER

A könyvben több idõ van rá, hogy minden jobban kifejthetõbb legyen, de tulajdonképpen annyi az egész, hogy a lány valóban meghal és valóban elgázolták. Ez után a könyvben megint eltelik 1 év és azt olvashatjuk, hogy Dexter egy bárban lerészegedik, mert Emma halálának évfordulója van. Annyira berúg, hogy végül meg is verik és másnap a volt neje és az apja kezdi ápolni. Majd másnap józanul beszélget az apjával, aki azt mondja neki, tegyen úgy mintha a lány még élne, így könnyebb elviselni. 1 év múlva a lányával felmegy a dombra, ahol Emmával is járt. Majd a következõ fejezetben leírják a legelsõ fejezet (vagyis a diplomaosztó utáni reggel) eseményeit, hogy Dex és Emma felmennek arra dombra a kilátás miatt és utána elmennek a srác lakásához, de a szülei már várják ezért nem történik köztük semmi. Emma zavarba jön ezért elköszön és elmegy, de végül Dexter utána fut elkéri a számát, smárolnak és azt mondják még találkoznak. És ezzel vége. Nagyjából így van a könyvben.
10/10
klsz 2013 márc. 11. - 21:50:44 10/10
(87/121)
Nagyon tetszett a film. Viszont nem értettem meg a végét. Mi történik a valóságban? Az hogy meghal, vagy ez csak egy álom volt?
mulao 2013 márc. 08. - 04:08:28
(86/121)
SPOILER is lesz benne!
Úgy két éve olvastam a könyvet, a film kapcsán ismertem meg, bár eredetileg a filmre voltam nagyon kíváncsi mégis csak most láttam, hogy leadták. Nem ájultam el, de szerintem egy határozottan egyedi romantikus drámát sikerült összehozniuk a sok egykaptafára készülõ romantikus filmek tömkelege között. Erõssége a filmnek, hogy sehol sem lesz nyálas. A film után újra olvastam a könyvet, valahogy most jobban tetszett. Anne Hathaway szerintem illett külsõleg Emma szerepére, de Dexet én máshogy képzeltem külsõleg, bár Jim jóképû és jó színész. Az alakításukkal jól hozzák a karaktereket. A végén a könyvben is meghal a lány, ez nekem jobban tetszik, mintha egy lányregénybe illõ "boldogan élnek, amíg meg nem halunk" nyállal végzõdne. Engem nem emlékeztet a Jövõre, veled, ugyanitt-re.
Ettike6 2013 márc. 07. - 22:19:59 Előzmény grace08
(85/121)
Pl azért lenne érdemes elolvasni a könyvet, ami miatt "bereggelek" nem értette, hogy mi történt ***SPOILER*** a lány halála és a folyosón fekvés között ***SPOLIER***. Ez a könyvben több 10 oldalon keresztül történik.
A könyv szerintem nagyon jó, de nekem a film is tetszett, többször megnéztem már. Eredeti nyelven még jobb.
7/10
Edmond Dantes 2013 márc. 07. - 17:19:29 7/10
(84/121)
Jövõre, veled, ugyanitt...nekem is arra hajaz,ahogy valaki már leírta.Ami színdarabként jó hangulatú lehet, az viszont filmnek kevés. Legnehezebb talán évrõl évre öregíteni, sminkelni, frizurázni, öltöztetni a két fõszereplõt, ez elég jól sikerült. Aztán: (spoiler helyett) egyszer csak elfogyott a levegõ a lufiból és kipukkadt, na az erõltetett volt. Az epilógus se lett valami eredeti: mi lett volna, ha...Jó napom van: 10/7
10/10
tykwer 2013 márc. 04. - 19:53:57 10/10
(83/121)
Nekem tetszett ez a film. Az élet apró pillanataiba, meghittségébe enged bepillantani, kiváló képi eszközökkel éri el az érzelmi-hangulati hatásokat.Jók voltak a szereplõk.Is.
offtopic
grace08 2013 márc. 04. - 19:40:46
(82/121)
Bizony, lesüllyed. M1 vasárnap 20:15 Kegyetlen bánásmód. No comment. Eleve nem a kertv-kel kellene felvenni a versenyt, elvégre más a célkitûzés, a feladat. Persze az én kívánságaimat nem kell teljesíteni, mert én egy ritkán tévézõ (adózó) állampolgár vagyok...
adamnagysweetmovie 2013 márc. 04. - 13:32:49 Előzmény grace08
(81/121)
Ja és az m2 esti mûsorsávja is szórakoztat, meg a Duna nosztalgia és giccsfilmjei is.
Szóval én nem érzem, hogy minek 4 közszolgálati csatorna, ha nincs önálló profiljuk...
A központi hírszolgáltatást most hagyjuk is...
offtopic
adamnagysweetmovie 2013 márc. 04. - 13:29:36 Előzmény grace08
(80/121)
:)
Bár a fairség az, hogy az M1 vállaltan az igényesebb szórakoztató csatorna akar lenni.
Nos, ez nem lenne baj. Csak folyamatosan félresiklik: nem igényes és sokszor lemegy a kertévék szintjére szórakoztatásban...
wowow 2013 márc. 04. - 12:05:58
(79/121)
Nézve a magas itteni pontszámot megnéztem a filmet. Többet vártam tõle a pontszám alapján, sokkal többet.
A film nézése közben úgy éreztem, hogy mindig ugyanazt a 10 perc történést látom: "Milyen jó veled, de mégsem akarom összekötni veled az életem. Nekem is jó veled, de nem akarom veled. Vagy mégis?" Ez nálam maximum 6 pontot ér.
kambekk 2013 márc. 03. - 22:15:44
(78/121)
SPOILER ON
Próbál a srác felejteni, csajozni, bulizni, de egy diszkóban összeverik. Otthon a küszöbön tér magához.
OFF
kambekk 2013 márc. 03. - 22:03:58
(77/121)
Nagyon meg akartam annak idején nézni moziban. És örültem, hogy végre leadja a tévé. De... Ez nagyon vérszegény egy filmecske volt. A találkozási pontjaik, végig levegõtlenek voltak. Hiteltelen figurákkal tele. A lány bénázása még oké, de a srácé fûrészporízû volt. Többet vártam volna az év-váltások érzékeltethették volna jobban is az évek múlásait. A film háromnegyedéig olyan volt, mintha 2 hét sztoriját látnánk érthetetlenül távoli évszámok felvillantásával.

SPOILER ON
Aztán a lány halálával felpörgött a film, és végre érezni lehetett az érzelmeket is benne.
SPOILER OFF

Viszont a vége ettõl függetlenül sután lett megoldva.
Csak most utánaolvasva látom, hogy megjelent könyvben is. De végig azt éreztem, hogy megírva tuti jobban van, mint megfilmesítve. Talán egyszer elolvasom. Mert az alapsztori érdekes.
bereggelek 2013 márc. 03. - 22:00:46
(76/121)
***SPOILER***

Mi történt aközött a két jelenet között, amikor elüti a lányt az autó meg amikor a fiú fekszik a földön és nézi õt a kislánya?

***SPOILER VÉGE***
grace08 2013 márc. 03. - 18:27:54
(75/121)
Mégis minek olvassa el? Itt most nem a könyvrõl van szó, hanem a filmrõl, és arról, hogy a közszolgálati tv-n nem biztos, hogy popcorn filmeket kellene vetíteni. Vagyis biztos, hogy nem.
NagyJudit 2013 márc. 03. - 17:37:06 Előzmény adamnagysweetmovie
(74/121)
Pusztuljanaj is a régi értékek. Mit nekünk Fellini, L. von Trier régebbi filmjei, vesszen Kubrick, meg a többi poros ócskaság.
NagyJudit 2013 márc. 03. - 17:32:48 Előzmény adamnagysweetmovie
(73/121)
Az Olasz nyelv kezdõknek egy mûvészfilm. Nem nyamvadt, csak mûvész. Hagyd meg a választás lehetõségét.Amúgy meg nagyon jó film. Szerintem. De nem kényszerítem senkire a véleményem.
Ettike6 2013 márc. 03. - 16:46:39 Előzmény adamnagysweetmovie
(72/121)
Ajánlom a sok okoskodónak, hogy olvassa el a könyvet, ami alapján a filmet készítették!
adamnagysweetmovie 2013 márc. 02. - 10:05:23
(71/121)
Ja a nagyonretro azért menõ.
Lehet, hogy egykor szólt valamirõl, de ez ma már hol érdekel kicsodát?!JJ
Egykori színészek fiatalon, vicces ruhákban és gesztusokkal.
Ezajó,nem a neheze!
adamnagysweetmovie 2013 márc. 02. - 10:01:06
(70/121)
Ráadásként régi vacakok is, én 1-2 évnél régebbi filmet helybõl elkapcsolok.
Fogyassz!
adamnagysweetmovie 2013 márc. 02. - 09:55:57
(69/121)
Az Olasz nyelv kezdõknek és a Wilbur-t senki ne nézze meg, nyamvadt mûvészfilmek.
Éljen a bulvár!
Djurkevic 2013 febr. 27. - 17:07:41
(68/121)
Jövõre Veled ugyanitt repró?
7/10
Semprini 2013 febr. 04. - 20:41:30 7/10
(67/121)
Anne Hathaway-t már régóta korosztályának legjobb színésznõjének tartom, Az ördög Pradát visel óta, tehát 7 éve az abszolút kedvenceim közé sorolom és majdnem minden filmjét láttam. Kétszer is jelölték Oscarra, elõször a Rachel esküvõjéért, idén pedig a Nyomorultakért, remélem, most meg is kapja. Nem mindig választ jól forgatókönyvet, volt, hogy kifejezetten rossz filmeket tett nézhetõvé (Valentin nap, Csajok háborúja), máskor meg egyébként is jó filmekben nyújtott kiváló alakításokat mellékszerepekben (A sötét lovag-felemelkedés, Nyomorultak). Ezúttal egy kétszereplõs romantikus dráma nõi fõszerepében láthatjuk, de most nem azt éreztem, hogy egy nagybetûs színészi alakítást látok, hanem azt, hogy teljesen eggyé vált az általa játszott figurával. Nem a színésznõt láttam, hanem Emmát. Tökéletes választás volt a szerepre, és tüneményes alakítást nyújtott. A film cselekménye 20 évet fog át, és ezt az idõbeli változást a szereplõk külsejének kisebb-nagyobb átalakításaival remekül érzékeltették. Az elején még kamaszosan esetlen, kissé a Neveletlen hercegnõre hajazó lányként látjuk, a végén pedig már egy érett, harmincas tanárnõ, közben pedig megannyi stáción megy keresztül a figura, de Anne Hathaway mindegyikben ellenállhatatlanul bûbájos, és elviszi a filmet a vállán. Érdekes, hogy ezúttal új szinkronhangot kapott, de jól passzolt hozzá.
A Jim Sturgess által életre keltett Dexter számomra inkább idegesítõ karakter volt, semmint rokonszenves, ráadásul abszolút nem illett Hathaway Emmája mellé. Persze, állítólag az ellentétek vonzzák egymást, ha ez igaz, akkor ez esetben ennek az iskolapéldáját láttuk a vásznon megvalósulni, de én mindvégig az volt az érzésem, hogy ez a srác abszolút nem méltó ehhez a csajhoz, aki sokkal jobbat érdemelne nála. Bár tapasztalható nála némi karakterfejlõdés, ez azonban édeskevés ahhoz, hogy legalább a film végére valamennyire sikerüljön megkedvelni.
Apropó film vége: a befejezés szerintem annyira el volt rontva, amennyire filmet elrontani lehet. Az odáig kellemesen csörgedezõ cselekmény vesz egy hatalmas vargabetût, és az utolsó negyedóra mintha egy másik történetbõl lett volna ideollózva, annyira nem illett a végére.
A pozitívumok közé tartozik még a remek filmzene, a korrekt mellékszereplõgárda, de összességeben nekem ez a film egyesegyedül Anne Hathaway pazar alakítása miatt emelkedik ki a középszerbõl.
7,5 /10
1/10
malav 2013 jan. 25. - 05:31:28 1/10
(66/121)
Nem tetszett, unalmas, fárasztó, jellegtelen...
6/10
Bob19 2012 dec. 09. - 12:18:05 6/10 Előzmény 1616ladygaga
(65/121)
Igen, de kár hogy csak a végére. A film 3/4-e viszont nem valami érdekfeszítõ, csak a végén történik valami.
6 pontnál többet nem tudok adni rá. Ezt is csak azért mert a vége olyan amilyen, happy enddel kevesebbet ért volna.
batagy 2012 nov. 17. - 20:00:08
(64/121)
Tényleg jó film, megható.
10/10
1616ladygaga 2012 nov. 01. - 12:11:16 10/10
(63/121)
tegnap vettem meg 3200 Ft-ért, de mielõtt megveszek valamit, letöltöm és megnézem, hogy érdemes e rászánnom a pénzt, ez a film pedig megérte...fel kell lendítenünk a DVD piacot, mert manapság senki se vesz filmeket...
nekem nagyon tetszett...10/10...egy film a szerelemrõl és a barátságról egy fiú és egy lány között 20 éven keresztül...engem is a végére a könnyek kerülgettek...
10/10
antimason 2012 nov. 01. - 11:55:10 10/10
(62/121)
Nagyon jó film.

*********SPOILER********
Csak kár, hogy a Berlin felett az ég és az Angyalok városa egy újabb remakje :(
Ott az angyal küzd jó ideig, hogy beleszeressen a lány, majd a végén ugyanaz történik, mint itt is. Bicikli-kamion.
Amikor már azt hiszik örökké együtt lesznek...
7/10
kissklacsi 2012 aug. 19. - 22:49:26 7/10
(61/121)
Melankolikus hangulatú, realisztikus film.
Mélyebb nyomot nem hagy bennem, de meg tudtam nézni, még a könnyem is kicsordult...
Egy ismerõsöm mondta,hogy "tapsolós amerikai film", na ez a "sírva ölelkezünk" típusú végû.
Az Angyalok városás megoldás elcsépelt.
A legtöbb romantikus film ott ér véget, hogy szerelmet vallanak, és együtt lesznek.
Ennyi erõvel bármelyik love story folytatódhatna sírig.... Hosszabb-rövidebb megoldásokkal.
Csa-csi 2012 aug. 15. - 18:15:01
(60/121)
Ritka az ilyen jól megalkotott film. Azt hittem elõször tipikus amerikai happy end... Aztán a film közepénél már éreztem, hogy fontos mondanivalója van. Rossz döntések sokszor elsodornak két embert egymás mellõl. Nem vesszük észre, hogy az élet milyen törékeny.. Jobb esetben észrevesszük, de nem tudjuk mennyi idõt kapunk még a helyrehozására és hogy ki is élvezzük azt. Életszerû - ezért ilyen nagyszerû. Zenét illetõen: Rachel Portman ismét óriási volt. Tökéletesen összhangban van a zene az érzelmekkel. 10/10 Megkönnyeztem.
10/10
jacita 2012 aug. 15. - 00:13:55 10/10
(59/121)
10!10!10!......
Nagyon jó!Vicces,szerelmes,szomorkás!Nézd meg!
10/10
r0t0 2012 aug. 06. - 11:30:07 10/10 Előzmény cometzjeah
(58/121)
Csak hiszed hogy érted. Keress meg 20 év múlva és beszélgessünk róla. :>
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 25. - 12:27:24
(57/121)
Ez egy jó film én azt mondom.
Jó sztori,kellemes színészi játék.
Nem is kell ennél több.
7/10
cometzjeah 2012 júl. 14. - 16:49:17 Előzmény r0t0
(56/121)
Nem vagy vicces.
Ne érezd magad különleges embernek,mert érted, képzeld én is értem!
És jó film,a színészi játék viszi el inkább a filmet, de a történet is rendben volt
Egy erõs nyolcas!
8/10**
3/10
Nice 2012 jún. 20. - 11:38:38 3/10 Előzmény perry
(55/121)
Igen, én a burgonyát preferálom, nekem ez csak rizs volt :D
10/10
r0t0 2012 jún. 20. - 07:55:23 10/10
(54/121)
Ahogy valaki már írta: a film mondanivalóját csak az fogja megérteni, aki átélt már hasonlókat. Tehát a film megtekintéséhez jó adat érzelmi fejlettség és intelligencia, valamint minimum egy 30as életkor szükséges...
Erõsen szubjektív értékelésem alapján ez a film abszolút tízpontos, "kár is több szót vesztegetni rá" :)
Akinek nem érti, nézze meg inkább a bosszúállók kettõt háromdében.
perry 2012 jún. 15. - 10:50:31
(53/121)
Erre csak azt tudom írni, ki a burgonya kis a rizs "körítést" kedveli. :)
3/10
Nice 2012 jún. 14. - 20:32:39 3/10 Előzmény perry
(52/121)
A mondanivalóját értettem, az alaptörténet jó, csak a körítéssel volt bajom. :)
perry 2012 jún. 06. - 20:48:22 Előzmény Nice
(51/121)
Szívesen, bár "érted haragszom, nem ellened" , mondjuk ez sem igaz, csak jó volt leírni.:)
Tiszteletben tartom a véleményedet, csak azt szerettem volna tudatni, hogy bennem ezek az érzések kavarogtak a film közben.
3/10
Nice 2012 jún. 06. - 17:32:57 3/10 Előzmény perry
(50/121)
Kösz Perry :D
perry 2012 máj. 29. - 18:23:21 Előzmény Skanoja
(49/121)
SPOILER "Hát engem nem hatott meg, 2 óra dögunalom :(" mondja Nice aki talán szép, talán csúnyácska, talán csak egy jó kis
love hiányzik neki, de hát különbözõek vagyunk.
Egy nap és egy félig leélt élet, ezek a dolgok mindenkivel megtörténhetnek, hogy rosszul választunk, és azt gondoljuk csak barátok vagyunk aztán meg kiderül , hogy fontosak, vagy végzetesen egymásnak vagyunk teremtve.
Aztán meg csak elsétálunk egymás mellett, mert megszédít az élet, karrier, a csillogás vagy amit akartok.
Élni, sikereket elérni bizony ez a küzdés maga de a barátság megmarad.
Választani és belátni, hogy tévedtünk fájdalmas, de akkor is tudni , hogy van valaki akit felhívhatunk, aki bolondos és megnevettet az az élet nagy ajándéka.
Akkor meg már rá jöttünk, hogy révbe értünk mert felismertük Õ az aki nekünk van teremtve hiszen errõl szólt az életünk ez olyan szép és olyan romantikus , hogy már fáj.
Mint, ahogy az az autó ami átsegít egy idegen világba, ûrt hagyunk magunk után vagy egy jó gyermekkönyvet, szomorúságot, ûrt és bánatot.
Talán csak az idõ az ami begyógyítja a fájdalmat, rostáján kipereg a rossz.
Maradnak a szépek, a mókás pillanatok meg talán az, hogy nyomot hagytunk ebben a világban.
Szóval jó érezni jó élni jó ilyen nem túl mûvészi, nem túl mûvészfilmet nézni, mert ha dög unalom de az élet már csak ilyen.
3/10
Nice 2012 máj. 09. - 17:16:52 3/10
(48/121)
Hát engem nem hatott meg, 2 óra dögunalom :(
9/10
Csigalány 2012 máj. 08. - 19:54:15 9/10
(47/121)
Csodálatos film! De sajnos csak az értheti meg igazán, aki átélt már ehhez foghatót.

Spoiler!!!

Teljesen átjöttek az érzelmek, és az, hogy mindkettõjüknek fel kellett nõnie egymáshoz, a rossz tapasztalatokon, és negatív érzelmeken át.
Mikor elkezdtem nézni, még azt hittem egy sima romantikus film lesz. Nem gondoltam drámára. Mindenesetre örülök, hogy csak most utólag olvastam el a hsz-okat, mert nem mindenki ismeri a spoiler fogalmát... De valahogy a film közben már érezhetõ volt, hogy valami tragikusat is tartogat. Mindenesetre ha egyszer a kezembe kerül a könyv, biztos elolvasom! :o)

Spoiler vége
Skanoja 2012 máj. 01. - 23:52:31
(46/121)
Sok érzés kavarog bennem a film kapcsán. Nagyon tetszettek a karakterek, valamint a színészi játék. Meg úgy az egésznek a hangulata... (annyira tudtam, hogy könyvadaptáció! Mostanában semmi újat nem tudnak a rendezõk kitalálni. Mindenesetre el fogom olvasni!)
SPOILER
Egyébként annyira nem vagyok érte azokért a filmekért, amikor egy szerelmet így húznak-nyúznak. (Ahhoz hogy azonosulni tudjak vele, máshogy kell gondolkodnom, ugyanis ha nekem kell egy férfi, akkor azzal tisztában vagyok, ki is fejezem, és a legkevésbé sem akarom évekig húzni :)) Teljesen egyértelmû, hogy nekik egymással kell lenniük, nem volt értelme keresztülmenniük mindezen. Valaki azt írta, hogy meg kellett érniük arra hogy együtt legyenek, de én végig azt éreztem, hogy nem tett jót nekik az idõ, a végére már olyan szinten távolodtak el egymástól, hogy már azon gondolkoztam, hogy ezt már annyira elrontották, nem felesleges-e már az egész. Aztán hirtelen egy indokolatlan pillanatban és életszakaszban mondott a lány igent.
Az, ahogy a lányt "elintézték" az pedig áááá....:S egyáltalán nem tetszett. Komolyan mondom, a legegyszerûbb a filmekben autóbalesettel hirtelen és sokkolóan eltüntetni egy fõszereplõt. Tudom hogy könyv az alapja, de akkor is...ez nagyon nem jött be.
Összességében mégiscsak azt kell mondom, hogy tetszett, fõként a színészeknek, karaktereknek és a jellemfejlõdésnek köszönhetõen. Abban pedig biztos vagyok hogy a könyv még többet fog adni.
Pheithó4 2012 ápr. 24. - 20:20:50 Előzmény hallucinations
(45/121)
Pont így gondolom én is. Ez tényleg, annyira nõi vonal,hogy nem csodálkozom, a fiúk nem is értik, mi volt ebben a srácban ilyen különleges, ami ezt az okos, szép lányt ennyire megragadta. Mi tudjuk...
10/10
Kuznyecov 2012 ápr. 24. - 19:29:45 10/10
(44/121)
Huh...akinek sosem voltak érzései, ezután lesznek.
10/10
csokiscsibeX 2012 ápr. 24. - 10:19:47 10/10
(43/121)
Imádom! :)
Frs Dia 2012 ápr. 10. - 19:41:01
(42/121)
Olyan jó volt, hogy elment az életkedvem...
hallucinations 2012 ápr. 05. - 02:56:17
(41/121)
Az elõbb fejeztem be, hát egy pöttyet jöttek a könnyek, és nem csak a végén, hanem már elõbb is. Valahogy látható, érezhetõ volt, hogy nekik együtt kell lenniük (vagy csak a múltamból tudat alatt is elõszedtem egy nagyon hasonló régi helyzetet, érzést, és azt vetítettem rá a filmben szereplõ párra...).

Páran írták, hogy nem értik, a lány miért ragaszkodik ennyi ideig a sráchoz. Szerintem minden nõnek van olyan ember, aki ilyen nagy hatással volt rá, és idõnként újra és újra elõjön a gondolataiban (fõleg, hogy a filmben a lánynak nem voltak olyan hû de jó párkapcsolatai, amivel igazán helyettesíthette volna a fõszereplõ srácot, így azt a bizonyos érzést, ami olyan jóóóóóóóóóóó, hozzá kötötte, új embertõl nem kapta meg). Egy idézet jön elõ ezzel kapcsolatban: "A nõknek nincs meg a kellõ képessége arra, hogy csupán akaratának a megerõltetésével gyökeresen eltörölje annak a képét, aki sokáig lenyûgözte. Egy másikkal kell helyettesítenie. Nem rombol, hanem illeszt. Amikor a második kép nagyobb és szélesebb az elsõnél, s emebbõl semmi sem látszik többé, akkor minden jól van: ez a feledés." Ebben az is benne van, hogy hiába van ott a nagyobb kép, az elõzõ is mindig ott marad. :) (Ebben a filmben ráadásul még nagyobb kép sem volt...) Senkivel nem volt még olyan, hogy látszólag ok nélkül szeretett bele valakibe? Nem tudtad megmagyarázni, csak érezted? Oké, nyilván ez azért nem tart ki 15-20 évig. Vagy mégis? :)

Legyetek jók! :)
Egy a sokból.. 2012 márc. 29. - 11:13:27
(40/121)
Viszont van egy gyönyörû jelenete, amiben sokkal több van mint az egész film összességében és most Spoiler is: mikor a szökõkútnál van a család, az anya több mint valószinû már tudja,h. rákos, és megkéri a fiát,h. csak minden ok nélkül ebédeljenek másnap is együtt...+ ott az apa is, aki tényleg egy A.Delonná válik a cipõs jelenetben. (metaforikusan persze)
Egy a sokból.. 2012 márc. 29. - 11:08:00 Előzmény lenccs
(39/121)
Nem éreztem rajta a 'mûvészfilmességet' sem. Olyan mondani akar valamit, mégsem mondja, szenvedõsnek akar tûnni, aztán csak sajnálkozol a lány tehetetlenségén. A 'fiú elaprózza az életét' c. dolgokból meg már rengeteg film készült. A kötõdés rendben volt, de túl "nyögvenyelõs" lett a végére. Igazából nem tudok rosszat sem írni, de valahogy mégsem az, mint amikor "elkap" egy film ...
lippije 2012 márc. 21. - 15:02:36
(38/121)
Ahogy néztem a filmet, bizony felvillantak képek a saját életembõl is – talán ez lehet a legnagyobb erõssége a történetnek – hiszen mindenki talál benne olyan foszlányt, amivel azonosulni tud, ami megtörtént vele is. Örülök, hogy nem lett csöpögõs amerikai nyálromantika ebbõl a történetbõl. Rövid írásom a filmrõl : http://www.filmkocka.hu/2012/03/egy-nap-one-day/
7/10
stomachh 2012 márc. 11. - 19:29:06 7/10
(37/121)
Nem volt túl nagy vaszisztdasz a sztori de mégsem a nagy átlag massza lett, igényes a megvalósítás. Azt tudom mondani, hogy valóban nõi film, de ettõl függetlenül nekem tetszett. Még most is kavarog az agyam, az embernek elõjönnek emlékei, az elmúlt, elszúrt dolgokon pörögnek a gondolatok. De jól is van ez így. Örültem, hogy láttam. Jóféle 7/10.
7/10
Hisztini 2012 márc. 11. - 08:26:12 7/10
(36/121)
Ezerszer látott limonádé történet, ami - ajaj - ráadásul többnek akar látszani. Várjuk is azt a többet egészen a végéig, de nem lesz belõle semmi: nem tudjuk meg még azt sem, hogy mi lenne itt a tanulság voltaképpen. Csak a szerelmes pillantások miatt 7/10:)
lenccs 2012 márc. 09. - 21:51:54
(35/121)
Ez a film nekem nem tetszett (bevallom, a könyv sem...). A fõszereplõ srác az elejétõl a végéig ellenszenves maradt, a csajt nbem is értettem, hogyan lehet ennyire szerencsétlen, a nagy kötõdés számomra sem a könyvben, sem a filmben nem látszott...brrr 4/10 (olyan mûvészfilmhatásúminimálromantika érzõdik rajta...nem jött be)
7/10
sanderb 2012 márc. 08. - 20:53:44 7/10
(34/121)
Kétségtelenül romantikus filmet kaptam. Sajnos túl sok jót mégsem tudok róla mondani, mert eredetiségben nem bõvelkedett. Pedig itt lett volna tere egyéni megfogalmazásoknak, megnyilvánulásoknak már csak a felölelt hatalmas idõszak miatt is. Semmilyen téren nem tudott kiemelkedni a nagy átlagból; egy romantikus film szépen, de nem izgalmasan elmesélve. 10/7
Pheithó4 2012 márc. 05. - 18:20:58
(33/121)
Kimondottan nõi film, még egyetlen hímnemûnek sem tetszett, akivel beszéltem. Érthetõ, hogy miért, valahogy nem értik/érzik, hogy lehet egy ilyen rendkívüli lány , egy ilyen fiúba szerelmes, ráadásul egy életen át. Aki nem esett át egy ilyen "több mint barátságon" nem is fogja megérteni.... Ez az emlék elkíséri az ember lányát egy életen át, ha nem is így mint a filmben...
9/10
Butterfly1986 2012 márc. 03. - 21:31:45 9/10
(32/121)
Nagyon tetszett. Annak ellenére, hogy én sem vagyok egy kimondott Anne Hathaway rajongó. Bár az eleje szerintem is túl gyors. Nem érthetõ, hogy miért szeret bele a lány ilyen mélyen.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER!!!!

A vége megdöbbentõ. Abszolút nem számítottam rá, mivel nem tájékozódtam elõre, hogy dráma a film típusa. Sajnálom azért, hogy nem lett happy end :(
Rég láttam már ilyen jó romantikus filmet.

A vége miatt 9/10.
9/10
Carlo Abarth 2012 márc. 01. - 02:00:02 9/10
(31/121)
Szerintem jó kis film ez,jó story,és nagyszerû színész játék!
vidra0 2012 febr. 29. - 22:52:51 Előzmény Jusztina76
(30/121)
Jusztina!!! Ilyen spoilerezést én még nem láttam! Köszi hogy lelõtted a poént...
mire elolvasom hogy SPOLIER már látom miket írsz oda...
7/10
dandelion83 2012 febr. 28. - 10:40:52 7/10
(29/121)
Engem nem ragadott meg a film. A regényre nagyon kíváncsi vagyok, azt mindenképpen el szeretném olvasni, de vásznon valahogy nem fogott meg. Talán az is probléma nálam, h Anna Hathaway nem tartozik éppen a kedvenceim közé.
Nem is nagyon tudnám megfogalmazni, miért nem tetszett. A végén én is meghatódtam persze. A történet jól volt felépítve, ahogyan évrõ évre nyomon követhettük a sorsuk alakulását. De nekem kevés volt benne a romantika, valahogy a nézõnek annyira nem adja át, miért is szerelmesedik bele a lány a fiúba ennyire menthetetlenül....
Nálam ez csak egy 7/10
10/10
eda29 2012 febr. 19. - 20:52:41 10/10
(28/121)
Talán spoiler is...

Én elõször a filmet láttam. Ami nagyon tetszett. A számomra teljesen ismeretlen színész, aki Dextert alakította, nagyon jól bemutatta a fiú jellembeli fejlõdését 88-tól. Aztán elolvastam a könyvet. Jól áthozták a filmbe a történetet, a hangulatát, Emma jellemét, talán Dexter érzései, bennragadása abban a züllött életben sokkal jobban ki van fejve a könyvben. Én úgy éreztem, hogy jobban értettem, mi miért történt úgy, ahogy történt, hogy a könyvben leírtakat ismerem.
Aztán ismét megnéztem a filmet... Sokminden természetesen ki lett hagyva, viszont a könyv által értjük meg teljesen a filmet. Hogy Emma mennyire sokat segített Dexnek, hogy helyrehozza az életét, hogy õ maga mennyit kínlódott azzal, hogy nem jut elõrébb az életében, holott a diplomaosztó után hatalmas tervei voltak... Kell a könyv. Akinek van lehetõsége, ideje, könyvtári tagsága :) - bár én még a könyvet is megvettem annyira rég olvastam ilyen jót - az olvassa el a történetet.
Amit még leírnék a film javára, azok pedig azon mondatok, amik megragadtak, mind benne vannak a könyvben is. Pl. mikor Dexter nagyon beteg édesanyja elmondja a fiának, hogy tudja, hogy egyszer jó ember lesz. De még nem tart ott...
Nekem 10/10.
Jusztina76 2012 febr. 10. - 13:12:56
(27/121)
kavarog, kavarog bennem a film...brrrrrrrrrr...bár egyértelmû volt, hogy nem lesz hepiend a vége, de nekem SPOILER ---- Anne H. halála -----SPOILER sok(k) volt. Lehet,h.furcsának találjátok, de én még akkor is nyugodtabb lennék, ha vmi szörnyû betegségben hal meg...(bár az már meg volt a Love Storyban). Egyszerûen nem tudok az "elintézési mód" felett napirendre térni. Elsõ gondolatom az volt, hogy vissza a jegy árát!!!! :)
Egyébként Anne H. kifogástalanul játszik, - írták már elõttem, de így van - színészi fejlõdése vitathatatlan. Nekem a srác játéka is tetszett(bár nem láttam még más filmben), pontosan értettem, éreztem, azt a változást az általa formált karakterben, amit a lány lénye hozott ki belõle. Minimálisan lenyugodva mentünk ki a terembõl, mert a film befejezése lágyan feledtette az utolsó 20 percet. OFFTOPIC----Az biztos, hogy én is elgondolkodtam rajta, hogy néha annyi minden miatt rinyálunk, elégedetlenkedünk, és annyi lehetõséget, helyzetet elszalasztunk, ki nem mondott gondolatok, meg nem tett dolgok...szóval nekem adott annyit ez a film, hogy átgondoljam, igenis, többet kell tennem, adnom, mondanom. ---OFFTOPIC
borovnica 2012 febr. 09. - 00:25:10
(26/121)
Hát én olyan jót sírtam...
macsetta 2011 dec. 30. - 08:06:59
(25/121)
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerintem nagyon szép történet arról, hogyan növünk fel, és mennyi idõbe telik az embernek, mire õszinte lesz magához... kicsit tükröt is tart. És bár nem happy end, személyiségfejlõdés szempontjából (túlságosan) is az. Õszintén szólva én a könyvet olvastam elõször, ami annyira fantasztikus, hogy ritka az ilyen, és most kivételesen azt mondom, hogy utána csak kiegészítésnek jó a film nagyon. (persze ha egy férfi a filmet végignézi, hogy megosztható legyen az élmény :), már az is nagyon jó!). A könyv részletesebb, sokkal megdöbbentõbb és nagyszerûen van megírva/szerkesztve. Olvastam valahol, hogy a férfi fõszereplõ úgy ment el a casting-ra, hogy el sem olvasta. szerintem mégis azért választották, mert teli találat, nem játssza túl, pont az a szélsõséges, felszínes ember, akit a könyv alapján elképzelsz. Szóval - bár vannak hibái, mert semmi sem tökéletes -, de ajánlom a filmet. Volt annak idején a Love Story, aztán a Mielõtt felkel a nap (mondjuk az nem tragikus történet), és most itt van ennek az évtizednek az egyik legszebb romantikus filmje.
10/10
Etccsike 2011 dec. 23. - 21:09:13 10/10
(24/121)
Csodálatos film ! :)
6/10
Mike088 2011 dec. 23. - 04:18:33 6/10
(23/121)
Az igazat megvallva egy kissé vérszegénynek éreztem a filmet. A Love Story ebbõl a szempontból kiélezettebb és impulzívabb volt. A befejezés jó lett de nem sokat dobott a történeten pláne annak fényében, hogy erre is hegyezték ki az egészet. 10/6
10/10
NovakX5 2011 dec. 15. - 21:21:59 10/10 Előzmény mecsoka
(22/121)
Az egyik legnagyszerûbb film, amit valaha láttam. Mindenkinek ajánlom, aki egy érzelmekkel teli, sokat adó filmet szeretne látni, nagyszerû színészekkel.
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz; tegnap néztem meg a filmet, de még ma sem tudok tõle szabadulni. Tanulságos, gyönyörû történet.