Zsineta 2018 jan. 17. - 00:13:25
(26/106)
A legrosszabb film amire pénzt költöttem
A nyertes: egy szent szarvas meggyilkolása
Spoiler Alert!
Jómadárkámat felhívta egy ismerõse, hogy egy olyan filmet látott amitõl még jóval azután is fél.
Hm, gondoltuk magunkban, ez jó program lesz estére.
A címe már picit gyanús volt, szent szarvas egy thrillerben, na de mindegy, a Q ügyosztály filmjeinek is érdekes címe van, mégis imádom õket.
A történet alapján egy sebészt terrorizál egy tizenéves kölyök akinek az apja meghalt a mûtét közben. Ez alapján még valami jót is kihozhatnak belõle.
A film esõ fél, vagy háromnegyedórájában többször egymásra néztünk,hogy ez meg mi a f*sz, és ebbõl meg mit akarnak kihozni, és egyáltalán ki és miért mondta erre, hogy jó. Ha nem moziban lettünk volna maximum negyed órát kapott volna a film.
Majd nehézkesen beindultak az események. Fõhõsünk családját a fentebb említett tini ki akarja nyírni. Ad egy ultimátumot, vagy a sebészünk megöli valamelyik családtagját, vagy mind a két gyereke és a felesége meg fog halni. Elõször lebénulnak a lábaik, étvágytalanok lesznek, vérezni fog a szemük, majd ezt követõen pár órán belül elhaláloznak. Párommal lelkesen agyalogtunk, hogy ez milyen kórság, vagy mérgezés lehet. Reménykedtünk benne, hogy kiderül. De nem még az sem.
Végül vaktában lövöldözéssel fõhõsünk megölte az egyik gyerekét, és nem derült ki mi okozta ezt az egészet.
Utolsó jelenetként a megmaradt család békésen ebédel, amikor az étterembe megjelenik a fõgonosz tini, iszik egy pohár vizet, az egész család egymás után mosolyogva kivonul az étkezdébõl.... Na végre, biztos valamit tettek az italába és elpatkol...... de nem. Semmi nem történt.
Lényegében az egész film egy csalódás volt, folyamatosan vártunk valamire, de nem.
Ha letöltöttem volna minden egyes bitet sajnáltam volna amit elfoglal a gépemen, de az hogy még pénzt is adtam érte, katasztrófa.
fizsuu 2018 jan. 13. - 15:35:33
(25/106)
"Majdnem megnéztem moziban nagyon vártam, de jó hogy nem tettem". Akkor most mi alapján írtad....
kriszta.g 2018 jan. 11. - 16:49:52
(24/106)
Majdnem megnéztem moziban nagyon vártam, de jó hogy nem tettem. Szeretem a pszichothrillert és az elvont filmeket is egy bizonyos határig, a Homárt még meg tudtam emészteni de ez már sok volt. A sztori ugye egy mitológiai történeten alapszik, tetszik jó alap lehetett volna egy kissé misztikus ütõs pszichodrámához, de az üres dialógusok az irracionális viselkedésû szereplõk és a túlzott mûvészieskedés kivette a tartalmat a filmbõl. Pedig egy tanulságos elgondolkodtató film is lehetett volna mint pl. az anyám! ami nekem az év legpozitívabb meglepetése volt a sok megosztó kritika után. Ezt viszont a rendezõ már "túltolta" hogy ilyen profán kifejezéssel éljek.
SPOILER
Az hogy a végén miért a kisfiút ölte meg nem értem mikor az eredeti történetben a lányát áldozza fel a fõhõs aki aztán az áldozati oltáron szarvassá változik. Itt is lehetett volna egy hasonló befejezés, a kisfiú halála egyáltalán nem illett a történetbe. Ennyi erõvel magát is megölhette volna a doki. Pont.
SPOILER VÉGE
Összességében nálam 2 pont és az is csak jóindulattal, egy nagy potenciájú lehetõségbõl nem hozott ki semmit.
Knédliman 2018 jan. 11. - 10:38:56
(23/106)
Ambivalens. Valóban vontatott, valóban mûvészfilm. Azok meg néha ilyenek, na. A moziban nem igazán tetszett, de utólag elgondolkodtatott. Amennyiben ez érték még a mai rohanó világban (amikor is azonnali impulzusokra van az emberiség kiéhezve), akkor mindenképp remek mozi. Nem illik mellé a vödörnyi pattogatott kukorica.
1/10
cincinatus 2018 jan. 08. - 01:16:01 1/10
(22/106)
Rendkívül vontatott, öncélú "mûvészfilm". Csak akkor ajánlott ha valaki 2 órán keresztül kínozni szeretné magát. Félreértések elkerülése végett szeretem a drámai, nehezen emészthetõ, elgondolkodtató filmeket, de ennek a filmnek semmilyen pozitívuma nincs ilyen szempontból. Már az elején nyilvánvaló volt, hogy semmi értelme (és befejezése) nem lesz és ebben nem okozott csalódást. Erkölcsi tanulság illetve mélység abszolút zéró, a történet pedig teljesen érdektelen. Mindezeken felül a párbeszédek és a karakterek totál életszerûtlenek.
Slovkowski 2018 jan. 03. - 21:12:24
(21/106)
Ilyen felkavaró filmet még nem láttam. A forgatókönyv nagyon jó, de kár, hogy a rendezõ pár felesleges jelenettel, dialógussal (pl. Anna és az aneszteziológus jelenete vagy amikor Steven egy titkát elmeséli a fiának) a \"felkavarásban\" átesett a ló túloldalára, pedig maga a sztori jól elvitte volna a filmet.
10/10
krisztamozi 2018 jan. 03. - 20:36:28 10/10
(20/106)
Én azok közé tartozom akiknek nagyon tetszett. Lebilincselõ, különleges, szokatlan. Akinek a marvel és a star wars a szupersztár, az ne próbálkozzon szerintem. Tetszett ahogy be van vezetve az egész, a párbeszédek, a színészek szuperek. A sztori bár elsõ hallásra borzasztónak tûnik, de ahogy meg van jelenítve az sokat tompít rajta. Tegnap délután láttam, de még ma is teljesen a hatása alatt vagyok. Ezt egy hamar nem lehet elfelejteni.
kybuck 2018 jan. 03. - 18:51:46
(19/106)
\"Mindez azonban olyan, mint egy görög tragédia\", igen kedves Vízer Balázs, mert ez Euripidész Iphigeneia Auliszban címû tragédiájának modern feldolgozása, erre utal a cím is. Szívesen.

1/10
yaka 2018 jan. 02. - 22:37:35 1/10
(18/106)
Rettenetes. Leragadt az ószövetségnél - szemet szemért, fogat fogért -, és ezt tetézi még egy nagy adag mocsokkal. 1/10
10/10
zodiac1967 2018 jan. 02. - 14:00:05 10/10
(17/106)
Akkor érdemes kerülni az legtöbb online fórumot, mert mindenhol hasonló a kritikai fogadtatás. :)
3/10
Tfanfan 2018 jan. 02. - 07:52:23 3/10
(16/106)
A filmrõl ugyanaz a véleményem, mint KDorkaa-nak tehát maximum 4/10 (a lányomnak sem tetszett), ugyanakkor a feleségem meg a fiam meg imádták a filmet, és osztják a port.hu kritikai 9/10-et. Számomra a film legnagyobb kérdése az, hogy elgondolkoztam, hogy milyen emberekkel is élek együtt...? :-) Kevésbé poénosan ez a film végtelenül meg fogja osztani a közönséget, és nem lesz középút, valaki vagy imádni fogja, vagy utálni.
1/10
KDorkaa 2018 jan. 01. - 23:15:28 1/10
(15/106)
Rettentõen beteg film. Nagyon kedvelem a pszichothriller regényeket, filmeket, ám ez a film messze a legrosszabb,amit eddig láttam. Depresszióban szenvedõk talán értékelik, de nem tudom elképzelni, hogy más ember ne gyomorgörccsel és undorral jönne ki errõl a filmrõl, sajnálva az elveszett két óráját az életébõl . A görögök maradjanak inkább a gyros készítésnél.
zsakbamacska 2017 dec. 31. - 14:02:15
(14/106)
Egy beteg film, egy beteg, és retardált rendezõtöl!! Akár alföldi is rendezhette volna!!!!
2/10
port63 2017 dec. 31. - 12:15:50 2/10
(13/106)
Ez egy borzalmas , beteg film. Barry Keoghan viszont tökéleteset alakított.
6/10
gyereamozibabe 2017 dec. 30. - 22:38:04 6/10
(12/106)
Köszi, hogy összegyûjtötted ezt a pár kritikát. Kerülni fogom ezeket az oldalakat, hogy ne tévesszem meg a kificamodott ízlésük.
maszat 2017 dec. 30. - 16:26:37
(11/106)
Lehet, hogy jó film lesz. Mindenestre 5 perc után meguntam ezt a szar stílust. Majd egyszer lehet újra belekezdek.
maszat 2017 dec. 30. - 16:25:11
(10/106)
Lehet
cukahara 2017 dec. 30. - 14:58:15
(9/106)
csak akkor nézze meg bárki is, ha kiváncsi egy 2500 éves görög mitológia modern átültetésére.
Csak fogja az ember a fejét, hogy földöntúli dolgok biztosan nem véletlenül történnek egy hétköznapi amerikai családdal, hogy biztosan van valami magyarázat, ami a valóságon alapszik, de végül a kritikákat olvasva kiderül nem, mert egy kib@....ttttt mitológián alapszik az egész.
Persze, hogy semmi köze nincsen semmi olyanhoz, ami átültethetõ lenne, amibõl tanulhatna az ember, mert az egész egy szar mese.

Ufokkal is eljátszhatták volna ezt a családi drámát a Szaturnoszon. Pont ugyanannyira lett volna elgondolkodtató és megszólító ez tragédia.
9/10
Rol89 2017 dec. 29. - 11:35:27 9/10
(8/106)
Ez egy tragédia modern köntösben. Így kell értékelni. 9/10
Spoileres segédlet: http://www.vulture.com/2017/10/the-killing-of-a-sacred-deer-and-greek-myths.html