10/10
cellasto márc. 16. 06:55:07 10/10
(122/142)
Sean Penn megerdemelten megkapta a szobrot, de emellett még 5 Oscart begyűjtött a film, elég rangos díjakat ráadásul. A napokban megnezem újra szerintem.
aikonl márc. 16. 05:07:20 Előzmény tesz-vesz
(121/142)
Szarrá nyerte magát. Hihetetlen! Háromszor futottam neki, de valahogy nem tudott lekötni ez a film és elengedtem.
3/10
taklacs@freemail.hu márc. 15. 09:58:47 3/10
(120/142)
Ilyen szereposztással többet ki lehetett volna hozni ebből, Sean pennek nem áll jól ez a szerep, de a legrosszabb a zene volt, inkább egy ezer éves néma filmbe illett volna.
5/10
tesz-vesz márc. 15. 00:27:39 5/10
(119/142)
Nem untam, tetszett is, de nem nagy film, Leonak van egy karizmája, ami végiglendíti a filmet.
Szégyen hogy jelölték Oscarra, a vége egy egyszerű krimi-jelleg. A polgárháború viszont kiemelkedő alkotás
10/10
Feriakiraly márc. 14. 22:05:42 10/10
(118/142)
Óriási film, ritkán adok 10/10-et, de itt teljesen indokolt. A történet egyszerre komoly és humoros, folyamatosan egyensúlyoz a realista és az abszurd hangulat között. A háttérzene kifejezetten művészi, plusz idegölő hatást ad. Zseniálisan ötvözi a z generációs jegyeket, a klasszikus bűnügyi fordulatokkal. Leo játéka minden eddigi szereplését felülmúlta.
6/10
The Cortez márc. 08. 14:39:25 6/10 Előzmény InteriorLulu
(117/142)
,,Nem, természetesen nincs köztük például The Cortez szokásos, tényeket és ismert infókat eminens kisiskolás módjára soroló kinyilatkoztatása a maga szintén szokásosan erősen eklektikus és disszonáns stílusában"

És itt mire gondolsz, te tróger? A filmhez megint nem sikerült érdemben hozzászólnod, helyette megint azt elemzed ki mit írt meg mit nem írt.
9/10
InteriorLulu márc. 01. 00:26:49 9/10
(116/142)
A filmismertető szerint - amely egyben a hivatalos szinopszis is - „Lockjaw ]...] ha az apát nem tudja elkapni, akkor a lánnyal is megelégszik“, valamivel lejjebb pedig azt írja, “...nagyon vicces történetben, amelyben semmi és senki sem az, aminek/akinek látszik,...“.

Ezzel szemben Lockjaw valójában a lányra vadászik (saját szempontjából nyilván teljesen érthető módon), az apa „csupán“ másodlagos célpont, és de igen, itt bizony minden és (majdnem) mindenki az aminek és akinek látszik - amivel egyébként szerintem semmi baj nincs. (Del Toro karaktere nem az, ám nem is akarják ezt titkolni, így elég hamar kiderül, mit is csinál az edzősködés mellett.)
Valamint a történet semmiképpen sem „nagyon vicces“. Tudom, a dolog szubjektív, így nem is vita tárgya, de ez ebben a formában akkor sem igaz. Vannak a filmnek vicces jelenetei és szituációi, bizonyos karaktereknek eleve vannak vicces vonásai, ám maga a sztori és maga a film ettől még nem lesz vicces, pláne nem „nagyon“.

A két kritika amit olvastam, nagyjából mindent leírnak amit gondolok a filmről, és pár itteni komment is hozzá tudott ehhez adni. (Nem, természetesen nincs köztük például The Cortez szokásos, tényeket és ismert infókat eminens kisiskolás módjára soroló kinyilatkoztatása a maga szintén szokásosan erősen eklektikus és disszonáns stílusában.)
És ha már a hsz-eknél tartok, elképesztő, mennyire sok az elemi szintű megértés hiányáról tanúskodó szarozó, propagandázó, vókozó stb. hozzászólás.)
Visszatérve a filmhez, ha valaki, akkor Penn az alakításáért tényleg oszkárt érdemelne, egyébként pedig az ő, valóban kb. másfél évtized elteltét kifejező öregítése is parádés - lásd mindenekelőtt a nyakának (torkának) a megereszkedettségét. Maszk-e vagy digitális munka, nem tudom, mindegy is, lényeg hogy abszolút hiteles.

SPOILER
Valaki írja lejjebb, és teljesen egyetértek, hogy a legvégén az anya, Perfidia levele nagyon nem illik az egészbe. Csak úgy lóg a levegőben a dolog, semmi értelme ugyanis, lévén semennyire nem következik az előzményekből egy ilyen levél.
Másvalaki pedig hiányolja, hogy mi lett végül Sensei-jel (Del Toro), illetve a mozgalom (egyik) parancsnokával, a nővel, aki ugye a lány menekítéséért felelt. Előbbit ittas vezetésért gondolom pár napra elzárták és pénbüntetésre ítélték, aztán viszi tovább a maga kis humanitárius mozgalmát, utóbbit pedig hosszú időre lesittelték, vagy talán megölték, ez a sztori szempontjából mindegy is.
9/10
InteriorLulu márc. 01. 00:11:20 9/10 Előzmény SirReal
(115/142)
Írod: „Nem lenne baj, ha a kritikát a port.hu oldalon nem egy feketeöves Biden-szimpatizáns írná...“

A szerző, természetesen nem „feketeöves“ Biden-szimpatizáns - eleve kies hazánkban, de inkább mondjuk egész Európában soha nem is léteztek ilyenek -, hanem egyszerűen mint minden normális (!) értékrendű embernek, enyhén szólva is erős fenntartásai vannak Trumppal mint emberrel és amerikai elnökkel szemben.
Például mert utóbbi irányítása alatt a rendszer előre megfontoltan, következetesen és öles léptekkel halad egy olyan rendészeti és rendőrállam felé, amilyet a film bemutat. Például azzal halad, hogy a katonaság és a határrendészet konkrétan megszállva tart nagyobb demokrata irányítású városokat, az ICE ügynökei pedig (idáig) két fegyvertelen amerikai civilt gyilkoltak meg az illegális - a gyakorlatban illegális és legális - bevándorlás elleni nagy hevületben. És mint ahogy a rendszer más durva túlkapásainak, ezeknek a tavaly őszi eseteknek sem lett idáig - a minnesotai egység amúgyis igen problematikus parancsnokának leváltásán túlmenően - semmi következményük, a gyilkosok továbbra is a kötelék aktív tagjai. A világszintű közfelháborodás és a világ folyamatos médiafigyelme ellenére is.

Egyszóval nem, itt senki sem „Biden-szimpatizáns“, még maga a rendező sem, hanem kimondva vagy kimondatlanul, de simán csak rühellik Trumpot mint elnököt, egyben komolyan tartanak attól, amerre haladnak és a következő években potenciálisan haladhatnak a dolgok...
9/10
InteriorLulu márc. 01. 00:01:43 9/10 Előzmény cinamon1
(114/142)
Ha megadok random AI-szöveggenerátornak egy párszavas promptot arról, hogy a film dicsérő kritikái alapján állítson össze nekem egy maximum tízmondatos szöveget („kritikát“), akkor kb. szóról-szóra azt köpi ki, amit idetettél (tavaly okt. elején)...
Mondjuk csaltál picit, egy helyre beszúrtál ugyanis egy szerintem-et, de ez nem gond, ennek a fajta munkának az itteni viszonylagos ritkasága már magában értékelendő. :)
1/10
MP22 febr. 17. 05:23:16 1/10
(113/142)
Cionista propaganda
10/10
Ledbet febr. 16. 01:54:38 10/10
(112/142)
10/10. Tökéetesen összerakott,a fényképezés,a színészi játék,a forgatókönyv,minden.
2/10
Annes febr. 10. 22:04:12 2/10
(111/142)
Egy órát bírtam. Cizellálhatnám, de ez sz.r. És minek erre két és fél óra??? Akkor legyen hosszú egy film, ha mondanivalója van, ez 90 percben is sok lett volna. A zene, mely olyan nagyon művészi volt, külön az idegeimre ment. DiCapriotól nekem már a Revenant is egy semmi volt, de ezt a "szerepet" egy farönk is eljátszotta volna. Sean Penné alakítás volt, csak az meg nyilván ellenszenves.
8/10
adidasler febr. 09. 14:09:31 8/10
(110/142)
Azért nem adtam rá több pontot mert sokakkal ellentétben engem kifejezetten zavart a zongorás zenei aláfestés és sokszor kizökkentett a történet élvezetéből... Ez mindenképp a jó filmek kategóriájába tartozik még ha kicsit lassú is... de én Tarantinon nőttem fel így egyáltalán nem zavar ez a "művészi lassúság" ha valamit felépít... tipikusan olyan "nem tudom mi lesz ezután" tipusú film, szóval tetszett
1/10
Ginoo febr. 04. 01:39:02 1/10
(109/142)
Megdöbbentő, hogy 13 Oscarra jelölték ezt az igénytelen, ócska woke szemetet. Na de most ez trend. Gagyi, unalmas érzékenyítő propaganda, gyenge rendezéssel.
1/10
Hellas Verona 1903 febr. 03. 21:49:50 1/10 Előzmény DeathAdder
(108/142)
Mennyire igazad van !
1/10
Hellas Verona 1903 febr. 03. 21:43:06 1/10
(107/142)
Ez egy ocsmány rasszista film ....pont
10/10
offtopic
Lizus-ka febr. 03. 09:17:47 10/10
(106/142)
Mennyire igaz a mondás: A stílus maga az ember! Itt ez különösen érvényes.
1/10
Ramones15 febr. 03. 04:13:07 1/10
(105/142)
Akkora szar film, hogy büntetés volt megnézni. Végtelenül unalmas, vontatott, full unszimpatikus női főszereplővel és harmat gyenge zenével. Ez a film elvett 2 óra 45 percet az életemből. A filmet az sem menti meg, hogy telepakolták híres színészekkel. Voltak, akik fél óra után leléptek a nézőtérről nekem is akkor kellett volna lelépnem. -10/10
3/10
Alíz Kurucz febr. 02. 15:54:55 3/10
(104/142)
Csak a normál emberi kíváncsiság és a remény, tán jobb lesz, segített végignézni :-( borzasztó volt. A folyamatos káromkodás közben volt egy-két mondat. Ez az arány. A 3 pont csakis Leonardo Di Caprio múltjának tisztelegve.
1/10
Steew8 febr. 01. 18:29:55 1/10
(103/142)
Unalmas és vontatott a szereplők nagy részével nem lehet azonosulni és nem is túl mély a sztori.