Téma: Éli könyve

8/10
csibu 2013 máj. 22. - 10:23:46 8/10 Előzmény convar
(584/764)
SPOILER!!!
Csak magadat járatod le. Én meg csak magamat ismétlem: nézz utána mit jelent az, hogy valaki gyengénlátó, részleges vagy teljes vaksággal rendelkezik! Még a wikipédia is segítségedre szorul: "Van, aki azt is meg tudja mondani, merre van a fény forrása." Innentõl kezdve nálam az egész rendben van. Hiszen szinte mindig folyamatos a fény, és bunyóval támadják, ergó meg tudja állapítani a hangokból és fényekbõl hogy honnan jönnek. Szerinted véletlen az, hogy este nem megy tovább? Most õszintén, ha teljesen vak lenne nem lenne mindegy hogy este megy-e az útján vagy nappal? A film egyetlen "hihetetlen" mozzanata nem az, hogy évtizedek óta vak és képes így verekedni meg járni (de ebben is többször azért vét hibát), hanem az, amikor rálõnek és nem találják el. Azt ki kellett volna hagyni belõle. De ennyi.
SPOILER OFF!!!
4/10
convar 2013 máj. 15. - 15:22:19 4/10 Előzmény csibu
(583/764)
SPOILER

Ja. Csak verekedni tud, járni már nem. Ez is olyan hihetõ.

De õ nem gyengénlátó volt hanem vak, nemde?

SPOILER VÉGE
8/10
csibu 2013 ápr. 28. - 00:27:52 8/10 Előzmény convar
(582/764)
Régen láttam, akkor többször egymás után. Most ismét megnéztem. Hihetetlenül jó alkotás!

SPOILER!!!
Nézd meg újra és rájössz, hogy nem közlekedik õ olyan magabiztosan. ;)
Egyébként pedig érdemes lenne foglalkoznod gyakorlatban is a gyengénlátó (NEM VAK!) emberekkel és rájönnél, hogy ez a csavar adja meg a film igazi savát-borsát!
SPOILER OFF
horipapa. 2013 ápr. 08. - 17:44:54
(581/764)
Sokaknak nem tetszik ez a film, pedig tényleg nagyszerû.
br1Koo 2013 febr. 18. - 18:13:36
(580/764)
Szerintem a film zseniális. Tényleg elég nagy propaganda a Bibliának, amiben én ugyan nem hiszek, de tisztában vagyok vele mekkora értéke, mondani valója van és hogy mikre tanít. A filmbe nem erõltettek annyi felesleges holywood-i klisét, mint például a szerelem-szál.

[SPOILER]

Lehet, hogy hülyének tûnök, és félre értelmeztem az egészet, de a végére arra jutottam, és a befejezés számomra úgy jött le, hogy Eli vak, és ez magyarázná a sok túlzottan érzékeny szervét (ami az amerikai filmekben gyakori fogás/túlzás ha vak fõszereplõkrõl van szó), viszont magát a viselkedését nem igazán tudtam ezek alapján hova tenni a filmben.. Magyarázható lenne a nézelõdése azzal, hogy nem akarta a többi embernek mutatni, hogy világtalan, mert úgy könnyebb prédának titulálnák, de akkor is "rendesen" viselkedett, mikor senki sem volt környezetében. A filmet ma néztem meg másodszorra és úgy néztem direkt, hogy figyeljem a színészi játékot, de rögtön a film elején egy vaktól lehetetlen dolgot véltem felfedezni a macskát elejtõ jelenetnél..
Ezért filózok azon, hogy vajon tényleg rosszul értelmezem és csupán a háború elõtt megtanulta a brá-írást olvasni, vagy az egész filmnek és a nézõnek adtak egy jókora maflást azzal, hogy kiderül Eli titka, hogy végig vak volt..
8/10
SandroVM 2013 jan. 19. - 15:23:11 8/10
(579/764)
Lehet, hogy van a filmben jó néhány hollywoodi eszköz, és az is igaz, hogy a végsõ csavart is meg lehetett volna úgy oldani, hogy ne legyen ilyen iszonyatosan nagy túlzás. Mindezek ellenére azt hiszem, hogy ez egy jól értékelhetõ sci-fi! Aki még nem tudja túltenni magát az ilyen (régen lejárt) verekedõs jeleneteken és a korábban említett hollywoodi mozzanatokon, az a lényegrõl marad le. Arról, hogy ez mennyire szép film, akár szellemileg, akár képileg. A poszt-apokaliptikus táj látványa szerintem önmagában megéri, hogy megnézzük, lehetõleg minél jobb minõségben. És amikor azt mondom, hogy "szép", akkor nem valami vallásos szándékkal mondom ezt, nem magát a könyvet akarom ezzel ajnározni, inkább csak a kultúra jelentõségét. Azon a néhány rossz amerikai szokáson kívül igazából nem is tudok rosszat mondani róla, a történet jó, a képi világ jó, a színészek nem teszik tönkre, a végét kicsit újravágnám, túl lassan fejezõdik be, és személyre szabottan nekem jobban tetszett volna kevesebb akcióval, több hangulat elem és stílusjátékkal. Tom Waits például pont beillett a képbe. 10/8
Anyway... nálam már az is spoiler, hogy a Bibliát keresik, ez a filmben nem derül ki már az elején, de szerencsére sosem olvasok kerettörténeteket!!! x)
4/10
convar 2013 jan. 01. - 17:38:02 4/10
(578/764)
Nem tetszett.

SPOILER

Egy vak ember így verekedik? Meg egyáltalán, közlekedik? Ugyan már... komolytalan. Sõt, nevetséges.

SPOILER VÉGE

Az olyan hatásvadász jelenetektõl meg am is herótom van a filmekben mint ahogy a nyílvesszõ útját bemutatják benne...

A posztap világ bemutatása viszont remekül sikerült, ezért is kár hogy a film végi csavarral teljesen elhiteltelenítették az addig látottakat.

4/10
6/10
M.Zs.F 2012 júl. 29. - 21:44:18 6/10
(577/764)
Elég régen láttam, de moziban. Asszem ketten voltunk a teremben, rám mégis mért akkoriban valami nagyon-nagy hatást. Talán hogy kitartott, védte, harcolt érte. A képi világa, és a film sötétsége viszont akkor sem nyûgözött le, túl borús az én ízlésemnek. Megvan ennek a filmnek is a mondanivalója, de nem csodálkozom a negatív kritikákon sem. Nem tömegfilmnek szánták én azt gondolom......:)

10/6
FoxiTAXI 2012 jún. 13. - 23:00:58
(576/764)
természetesen _giccses_-t akartam irni, de sajnos nem lehet szerkeszteni a hozzászólást..
FoxiTAXI 2012 jún. 13. - 22:56:51 Előzmény Kulcskészítõ
(575/764)
jah, ha már egyszer összevissza gyilkolászik
akkor ne legyen már vallásos, mert csak lejáratja a témát

én nem birtam a feléig se nézni
amikor az a nagyon gicces jelenet volt, amikor a "csehóban" a csajt megtanitja asztali áldásra (vagymire), az meg továbbadja a vak nõnek... na, én ott és akkor kinyomtam a filmet, mert azzal a jelenettel vmit nagyon lqrtak,
ha addig nem volt elegem egy "jó" fiú gyilkolászásából, itt betelt a pohár, annyira sehogyan sem illett a képbe.
4/10
offtopic
_Freddy_ 2012 ápr. 07. - 16:18:42 4/10 Előzmény Ford Mustang
(574/764)
LOL. Ezt csak most olvasom, a legnagyobb idióta mondja pont ezt? Aki saját magát meghazudtolja, és a másik topicban saját magát idiótázza le, és aki fél napott itt töltött és mindenrõl témát indított amirõl csak tudott? És össze-vissza hazudtál mindenkinek...:D Meg is érdemelted, hogy véglegesen tiltottak, egy ilyen embernek nem szabad interneteznie se, mert ki tudja mi sül ki belõle.
10/10
Algrippia 2012 ápr. 07. - 16:12:12 10/10
(573/764)
Választ kapunk sok mindenre,ha rátalálunk a filmben olvasott 2 könyv címére mert 2 van ( mind kettõ olvasható formában szerepel a filmben ).
Fantasztikus fimnek tartom igazi mûalkotás.

„Csak aki szívével, a sorok közt olvas,
a lélek sugallatával, értheti azt,
hogy benned Isten jött el, földi valóban,
hogy tévelygõ ember, térjen helyes útra.“
Schvalm Rózsa

‎"Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye."Örkény István
8/10
Kulcskészítõ 2012 márc. 08. - 17:15:31 8/10
(572/764)
Ha csak szimplán egy poszt-apokaliptikus mozi lenne, már csak azért is megadnám rá a 10 csillagot, mert imádom a mûfajt, és az ehhez illõ világvége-hangulatot csont nélkül hozta. De sajnos ez az eltúlzott vallásos maszlag... ez számomra minimum legalább 2 pontot ront beõle.
3/10
Shiviatar 2012 márc. 04. - 03:46:16 3/10 Előzmény Custom House for ExCeL
(571/764)
Látod, ez a szint, erre van igény. És akit vallásosnak neveltek, még tapsol is hozzá.
7/10
sly10 2012 febr. 29. - 10:23:54 7/10
(570/764)
Szerintem meg nem rossz film. Van mondani valója is csak felkel nõni hozzá és megérteni 7 adtam neki de valahol a 7 és a 8 között van.
Custom House for ExCeL 2012 febr. 28. - 03:35:26
(569/764)
Nem egy magvas alkotás. Azt hiszem, a végére a készítõk is rájöttek, hogy kicsit túlzásba vitték a keresztény propagandát és a Bibliát rettentõ píszí módon a Korán és a Tóra közé rakják fel a polcra... Blööeeee.
9/10
ghost_rider 2012 febr. 04. - 16:58:41 9/10
(568/764)
Nagyon jó film! Én többször is megnéztem. 9 / 10
10/10
Tomiiii 2012 jan. 04. - 00:27:54 10/10
(567/764)
A film nagyon jó.
Seven7Crown 2011 dec. 17. - 21:45:33
(566/764)
Még jó, hogy a "Mindenki" halmazába tartozol!:)
agarik 2011 dec. 17. - 21:25:22
(565/764)
Mindenki vágja <---