Téma: Elkrtuk

10/10
szabzero 2022 jan. 02. - 14:26:01 10/10
(485/925)
2020 magasan legjobb filmje ! És az sem változtat majd a véleményemen, ha megnézem :)
offtopic
Sz. Péter 2022 jan. 02. - 13:46:42 Előzmény branko
(484/925)
"független magyar bíróságok"
Ez most valami vicc akart lenni?

Indítson pert? Kinél?
Polt Péternél, akiről ugye tudjuk, hogy teljesen független?! Ja, nem az.
9/10
branko 2022 jan. 02. - 12:43:49 9/10 Előzmény Sz. Péter
(483/925)
"Szerintem mikor egy filmszereplőnek olyat adnak a szájába, hogy szerinte a civil áldozatok nem számítanak és erre nincs semmiféle bizonyíték, hogy valóban így is történt,"
nem linkelem be a cikket, keress rá a neten meg fogod találni ha érdekel (és kérem a moderátort hogy ezt értékelje, nem akarok reklámot csinálni itt senkinek), szóval idézem neked mert önmagáért beszél : "2021.11.04. "Szabad országban élünk, mindenki a független magyar bíróságoknál keresni tudja az igazát. Ha ő úgy gondolja, hogy bármilyen sérelem érte, akkor ajánlom neki, hogy indítson polgári pert vagy tegye a dolgát. Ezzel nekünk egyébként nincs feladatunk – mondta el az .....nak adott interjúban Kálomista Gábor, az Elk.rtuk című film egyik producere Hann Endre közvélemény-kutató kifogásaira, aki magára ismert a film egyik negatív karakterében. Kálomista kifejtette, hogy hiába fenyegetőzött eddig a baloldal, semmilyen megkeresés nem érkezett még hozzájuk, amely jogi útra terelte volna az ügyet. A producer mesélt még a film fogadtatásáról, a hatalmas sikerről, a film brüsszeli bemutatójáról pedig elmondta, hogy a baloldal éppen akkorra időzítette Márki-Zay Péter brüsszeli bürokraták előtti bemutatkozását, amikor a film nemzetközi premierje lesz. Kálomista Gábor az azt is elárulta, először és utoljára mikor és miben értett egyet Gyurcsány Ferenc feleségével."
offtopic
Sz. Péter 2021 dec. 18. - 11:19:36
(482/925)
Az érvelés mestere vagy, mondták már?!
offtopic
Sz. Péter 2021 dec. 17. - 19:38:57 Előzmény branko
(481/925)
"szólás és véleményszabadság van"?

Szerintem mikor egy filmszereplőnek olyat adnak a szájába, hogy szerinte a civil áldozatok nem számítanak és erre nincs semmiféle bizonyíték, hogy valóban így is történt, na az nem szólás és véleményszabadság hanem irányított propagandahazugság.
Pláne, mikor épp egy választás előtt mutatnak be egy ilyen filmet.
9/10
branko 2021 dec. 17. - 18:38:42 9/10
(480/925)
Kimondottan jól sikerült ez a film - a zenéje nagyon jó, a képi világa mutatós és a színészek is egészen jók, - lehet fanyalogniuk azoknak akik politikai-érzelmi okokból nem a film oldalán állnak, de: eddig senki sem indított pert az alkotók ellen, nem véletlen hogy az a politikai oldal szabotálni és ellehetetleníteni kívánta ezt a filmet, hiszen fáj nekik a valóság! miközben: szólás és véleményszabadság van, nem kötelező egyetérteni ezzel a narratívával , lehet homokba dugott fejjel kalap sz..ozni, de minek? értjük ha féj az igazság egyeseknek de sorry, ennek a filmnek el kellett készülnie
1/10
szabpupi 2021 dec. 15. - 13:18:30 1/10
(479/925)
Borzalmas
1/10
saskaszeru 2021 dec. 14. - 13:37:32 1/10
(478/925)
Nem vagyok balos de ez egy raklap szar
9/10
Mozila 2021 dec. 09. - 21:31:27 9/10 Előzmény janderka
(477/925)
És neked mennyit fizetnek? Telik a tőzsde spekulációból rád is, mi? Na, hagyjuk ezt, ez egy filmes oldal, aki ezt politikai acsarkodásra, személyeskedésre használja az magáról állít ki szegénységit.
10/10
Ildikó Nóra 2021 dec. 09. - 10:18:56 10/10
(476/925)
A filmet mindenképp érdemes megnézni, nagyon tetszett, érdekes, izgalmas végig, tanulságos. Tetszett a szereposztás, a színészi alakítások (pl. Gubás Gabi, Bede-F. Szabolcs, Bánovits V., Bokor B. is nagyon jól játszott), a helyszínek, a berendezés, az operatőri munka és a filmzene is nagyon jó. A filmplakát is szuper, nagyon találó, figyelemfelkeltő.
wolfat 2021 dec. 03. - 08:15:56 Előzmény Lizus-ka
(475/925)
Mellesleg, ha már megtisztelt azzal, hogy megnézte a hozzászólásom, észrevehette volna, hogy amit írtam, egytől-egyik reflexió volt egy másik fórumozó kritikai észrevételeire, úgy mint, hogy mi a helyzet a magyar filmek finanszírozásának a kérdésében, kire nézve nem volt előnyösnek mondható a magyar színésztársadalomból, hogy egy alkalommal "nem lépett egyszerre", amit ő / a fórumozó kétségbe vont, hogy volt ilyen, végül a többi része a hozzászólásomnak lényegében arról szólt, hogy is néz ki ez a bizonyos Stockholm-szindrómának nevezett valami különböző álláspontokból és közelítésekből. Erre írtam többek között, ha Stockholm szindrómás lennék, akkor nem háborított volna fel a Szájer-ügy újbóli felmelegítése egyes jobboldali újságírók részéről, valamint a kiragadott példával (karácsony helyett téli időszak megnevezés, Mária név helyett a jövőben Málika) azt próbáltam érzékeltetni, mi az amit számomra nehéz megérteni a más megközelítésből ítélők részéről. Az azt megelőző hozzászólásomban, ami miatt az egész véleménycsere beindult, egy másik, szerintem felettébb egyoldalú álláspontra reagáltam, tehát azért nem csak kizárólag én indukáltam ezeknek a kérdéseknek felvetését.
wolfat 2021 dec. 02. - 23:13:32 Előzmény Lizus-ka
(474/925)
Jaj, bocsánat, tényleg nem kellett volna kizárólag csak nekem a filmhez nem szorosan kötődő témákkal foglalkozni...
1/10
Lizus-ka 2021 dec. 02. - 19:57:42 1/10 Előzmény wolfat
(473/925)
Tessék mondani és ennek mi köze van ehhez a filmhez? Lehet, hogy az utolsó mondatoddal kellett volna kezdened és akkor valóban nálad a pont. Belegondolni is rossz, hogy ha még kedved is lett volna hozzá, mi sül ki belőle.
wolfat 2021 nov. 30. - 15:39:00 Előzmény Edmond Dantes
(472/925)
A film készítői azt állítják, hogy nem állami támogatásból oldották meg a film finanszírozását, de tegyük fel, hogy nem mondanak igazat. Tudtommal „A feleségem története” c. film mintegy egymilliárd forint állami támogatást kapott -, ez az eset is azt mutatja, hogy nem csak kizárólag ún. kurzus-, vagy propaganadafilmek kapnak állami támogatást. „A feleségem története” megfilmesítését egyébként rendben lévőnek tartom, azt viszont kevésbé tudom elfogadni, hogy az alternatív társulatok finanszírozási kérdéseit egy szinten kezeljük a filmek állami támogatásával.
Jó pár szempont jutott még eszembe, de megvallom, semmi kedvem itt a port.hu-n közéleti témákkal foglalkozó parttalan vitákba sodródni. Az egyes tévécsatornákon követhető vitákban rendszeresen az jön ki, hogy azonos területen működő, elvileg azonos képzettségű szaktekintélyek sem tudnak közös nyelvet találni.
„Az új irányelvek karácsonyi időszak helyett a téli szünet használatát írják elő, és nevek említése esetén a Mária helyett a Malikát javasolja” -, ez csupán egy mondat az Európai Bizottság egy jövőre vonatkozó javaslatcsomagjából, amiről tegnap lehetett olvasni. Megvallom, rám ez elsőre úgy hatott, mintha nem csak engem, hanem minden Mária nevű ismerősömet leköpték volna. A Stockholm szindróma megnevezés helyett belső azonosulásról is beszélhetünk, ti. ezt, vagy ezt is éretettem alatta, és az adott, kiragadott eset kapcsán pl. nem értem, hogy tud valaki azonosulni azzal az ötlettel, hogy a jövőben minden Mária nevű ismerőse legyen egyszerűen csak Málika… Ahogy írtam is, ez csak egy kiragadott eset, de rengeteg ilyen van, kis túlzással minden napra jut egy-egy, és én ott tartok, ha nem is értem az ilyen belső azonosulásokat, kénytelen vagyok elfogadni, hogy vannak. (Amint vannak esetek, amikor egyenesen elámulok, hogy a baloldalon intelligens embereknél is milyen jól működnek ezek a mechanizmusok, amire Eszenyi Enikő esete is egy példa volt, még ha meglehet, sarkítva fogalmaztam is, hogy kinyírták, mert nem nyírták ki, „csak” háttérbe szorították, aminek ha egyéb okai is lehettek, de az ellene beindított kampány akkor kezdődött, amikor azon a bizonyos tüntetésen nem vett részt.)
Néhány jobboldali újságíró lényegében Szájer szerecsenmosdatásába kezdett az elmúlt napokban, ezzel sem tudtam a legkevésbé sem azonosulni, tehát egyetérteni sem, amint vannak még dolgok, amikkel a NER-oldalon nem értek egyet, mégis, ha össz-vissz készítek egy mérleget, jóval inkább el -tudom fogadni teszem azt Dömötör Csabát Jakab Péternél, vagy Nacsa Lőrincet Z. Kárpát Dánielnél, amint ha a konkrét gazdasági mutatókat nézzük az elmúlt 10-11 évből, meg az azt megelőző 8 éves periódusból, akkor azért van köztük némi különbség…
Lényegében azzal kezdtem a gondolatmenetem, hogy nem látom értelmét közéleti hitvitákba sodródni, és amint kicsit a konkrétumokba mentem, máris ellentmondtam önmagamnak. Ezért is inkább azzal zárom, hogy részemről itt a pont.
offtopic
Edmond Dantes 2021 nov. 30. - 11:40:42 Előzmény wolfat
(471/925)
Aprócska különbség, hogy amíg ez az alkotás több százmillió Ft állami támogatásban részesült, addig az ún. alternatív társulatok az anyagi ellehetetlenülés közelében vannak (Pintér Béláék is) vagy már meg is szűntek, noha -ha ez egyeseket nem is érdekel- külföldi fesztiválokon, turnékon szereztek számos elismerést. Nem tudom továbbá, kit nyírtak ki azért, mert nem vett részt egy tüntetésen, de biztosan nincs az égvilágon semmi köze sem ehhez a filmhez, sem Pintér Bélá(ék)hoz: akkor hogy is kerül ide? A Stockholm-szindróma és a jó oldalon-állás pedig ugyebár a kultúrharc kormányoldali irányítóihoz történő szoros felzárkózást jelenti?
wolfat 2021 nov. 30. - 08:28:46
(470/925)
Annyira téves, hogy elsőre - amíg nem írtad le -, nem is jutott eszembe, hogy rám gondolsz. Én egy szimpla, naiv amatőr vagyok ebben a fórumozó világban, aki azt hiszi, tehet valami jót azzal, ha a pozitívumokra irányítja a figyelmet. Ez persze nem mindig sikerül, de igyekszem.
offtopic
Sz. Péter 2021 nov. 29. - 11:56:32
(469/925)
Az a jó, hogy a legnagyobb probléma itt az azonos neműek házassága.
Nem pedig az oktatás és egészségügy állapota, a közpénzek és támogatások faszságokra való felhasználása.
wolfat 2021 nov. 29. - 09:45:40
(468/925)
Akiket irritál, hogy Orbánnak és bandájának a gaztetteiről nem készült valamilyen hasonló műalkotás, javaslom, amíg ez nem történik meg, addig vigasztalódjanak az utóbbi évek rengeteg színházi előadása (élen Pintér Béla remekművével), vagy valamelyik egyéb "műalkotás" valamelyikével, amelyik mindegyike ennek a rezsimnek a rettenetes szörnyűségeit próbálta és próbálja kifejezni. Hogy ezekkel kapcsolatban soha nem volt akkora sivalkodás, mint most az Elkrtuk kapcsán? Miért is lett volna egy olyan közegben, amikor egy színházi rendezőt kinyírnak csak azért, mert nem vett részt egy tüntetésen, amint az is sokat elmond, hogy a művészi élet kiválóságai közül jó páran a Stockholm-szindróma szintjén igyekeznek teljesíteni és bizonyítani, hogy ők a jó oldalon állnak.
10/10
LajtaJ 2021 nov. 29. - 09:26:23 10/10 Előzmény janderka
(467/925)
Ezt tettem és a cenzor hamarosan törölte!
varpeter 2021 nov. 28. - 17:39:23
(466/925)
Nem bánnám, ha még a tavaszi választások előtt láthatnék egy hasonlóan megszerkesztett filmet Orbán Viktor és bandája gaztetteiről. Vagy őfőméltósága csak szépet és jót tett az országgal?