Téma: Elkrtuk

1/10
nappalitv 2022 márc. 15. - 12:13:03 1/10 Előzmény Mercules
(631/931)
Á, a magyar is elalszik. Nem tértél ki rá, mert nem azzal nézted, de hozzátenném, hogy a tv2-es teletext feliratozás is csapnivalóan gagyi volt megírva.
1/10
Berente Imre 2022 márc. 15. - 11:45:23 1/10
(630/931)
Csalódtam a filmben. Engem az dúlt fel, hogy egy ilyen fércműnek hogy lehetett ekkora hype-ja. Én egy izgalmas, fordulatos filmet vártam, de nem azt kaptam.
Nem az eseményekre, a készítőkre vagyok mérges.
Tudod, mint amikor bereklámozzák a nagy előadást és a végén meg nem kapsz semmit...
A gengszter szál értelmetlen, az újságírós nem elég kidolgozott. Klárán kívül kb. senkit sem tudok azonosítani.
Ez egy 4-5 részes sorozat első része lehetne, de így önmagában olyan, mint egy megszakított közösülés...
Jöhetne a lényeg, de hirtelen vége van...
1/10
Berente Imre 2022 márc. 15. - 11:40:32 1/10 Előzmény Mercules
(629/931)
Világos, jól megfogalmazott poszt.
4/10
tompili 2022 márc. 15. - 11:22:55 4/10 Előzmény tisztánlátó
(628/931)
Átéltem az eseményeket, és sokkal keményebb volt, mint ahogy a film bemutatta, a csúcson okt. 23-ával, amiről csupán pár sorban emlékezett meg a film a legvégén.
"Pár tucat hülyegyerek forradalmat játszik." - egyáltalán nem ez volt a hangulat. A tüntetések hónapokig folytak minden nagyobb városban. Mindebből a filmben kaptunk egy TV ostromot a szegény magára hagyott rendőrök és a szegény felgyűjtott autó szemszögéből bemutatva. Nekem ez a film semmit nem adott vissza az akkori helyzetből, az önkényből és a felülről irányított rendőri brutaliásból, az emberek felháborodása szinte csak "fasiszta csőcselék"-ként lett ábrázolva. Ha neked ennyi elég volt, az OK, nekem viszont nagy csalódás.
Sz. Péter 2022 márc. 15. - 10:17:38 Előzmény Berente Imre
(627/931)
"Dobrev Klára szájából hiteltelennek tűnik a "járulékos veszteség" kijelentés, maga a megjelenlése a filmben is furcsa. Mintha ő mozgatná a szálakat a háttérből."

Pont ez a film lényege, ez a szándékos , manipulatív hazugság.
A nézővel el akarják hitetni, hogy ő volt a főnök (Fletó nincs megjelentítve) és ilyen aljas dolgot adott akkor utasításba.

Nem véletlenül volt időzítve a film bemutatója épp az ellenzéki (miniszterelnök-jelölt) előválasztás idejére, ahol Klárika is indult.
2/10
rainman 2022 márc. 15. - 10:05:30 2/10
(626/931)
Megnéztem a filmet és felmerült a végén bennem a kérdés, hogy ezt amúgy, hogy ? Már mesélni sem tudunk ? Nem vagyunk képesek egy műben kifejezni mi történt akkor ? Egy akkor élt hétköznapi ember pár mondatban százszor jobban kifejezhetné a félelmet, fájdalmat, értelmetlen társadalmi konfliktusokat ami akkor 2006 szeptember 17-én történtek . Amúgy rengeteg a hiba is a filmben, kezdve ott, hogy nem figyeltek nemhogy az apróbb de a komolyabb részletekre sem. Azt gondolnánk, viszonylag könnyű dolga van a a rendezésnek, mert az utca képe nem, vagy szinte alig változott. Például az Országház, 2011-ig folyamatosan fel volt állványozva a szimbolikáját tekintve sem mindegy mert az ország a nemtörődömség, meg az ej jó van az úgy miatt, szószerint is, le volt nyomorítva. Mégis a filmben, teljes pompájában ott díszeleg előttünk. A film meg sajnos belesüppedt a futottak még kategóriába és a már jól bevált, és sajátos Kálomista szerelmi szál még viszi, valahogy mozgatja a forgatókönyvet de a cselekmény kusza, következetlen, a jelenetek nehezen értelmezhetőek. Nemhogy a hétköznapi de a politikát akkor figyelő ember sem ismeri a szereplőket. Az őszödi beszéd utáni években egyértelműen megvilágosodott a posztkommunista hatalom ereje, tényleges mechanizmusa, hogy az ország bár ketté szakadt, az a nyomor és gazdasági válság amibe Magyarország került összekovácsolta a társadalom jórészét és ezt a szörnyeteget(és itt nem konkrétan Gyurcsányra gondolok) amit ez a film egyszerűen gyáva volt megvilágítani azt, továbbra is otthagyta a félárnyékban. Kaptunk helyette egy limonádét, egy fércművet vagy mit. Tényleg Réka bátyjával azonkívül, hogy összeverték és bevitték mi történt ? Ha már olyan sokat beszélgettek a filmben ki a felnőtt és gyerek, nem ért volna meg, még néhány snittet ?? Ott maradt Budaházyval börtönben..?
10/10
ef 2022 márc. 15. - 10:05:26 10/10 Előzmény Berente Imre
(625/931)
- Voltak benne magyar ismert színészek, biztos voltak olyanok is , akik nem vállaltak benne szerepet., inkább félelmükben, ismerve a baloldali kultúrharc kirekesztés politikáját, bosszúvágyát.
- Nem dokumentum film volt, hanem politikai krimi, melynek voltak történelmi alapjai.
Kb az összes Ken Follett könyv hasonló szellemben íródott.
- Igen , a nép a megszellőztetett Gyurcsány beszéd hatására indultak meg spontán a Parlament elé.

Egyébként pedig a lényeges tények bele voltak szőve a filmbe:
- A parlament mögött ott volt a felfegverzett rendőrségi rohamosztag, még sem avatkoztak be , hogy megvédjék védtelen társaikat. No miért is nem?
- Gyurcsányék az alvilági kapcsolatokat felhasználva félemélítették meg a tervezett rendezvények résztvevőit a meglebegtetett robbantásos merényletekkel.
- A REBISZ bosszúhadjárata, parancsra, ártatlan embereket sem kímélve.
- a radikális tüntetők tervezett ráterelése a gyűlésen résztvevő békés tömegre.
- Azonosítót parancsra nem használtak a "bátor" rendőrök, miközben agyba főbe verték még a földön fekvő embereket is.
- Persze az itt is kimaradt, hogy voltak idegen, héber nyelvű rendőrosztagok is, kik a tüntetőkre támadtak.
3/10
Mercules 2022 márc. 15. - 10:01:06 3/10
(624/931)
Na megnéztem, ha már leadta a tv. Sokkal rosszabbra számítottam, lévén propaganda film, de így is elég vontatottnak és laposnak éreztem.

Mondom, mi az, ami tetszett:

- A vágás teljesen profi (magam is vágóként dolgozom)
- Fényképezés, operatőri munka szintén
- Nem volt annyira szájbarágós, mint amennyire azt az ember várná. Inkább hangulatkeltő képekkel operált. Néhol túl lett írva, de végig a sztorin volt a fókusz.
- Nagyon ügyes húzás, hogy Gyurcsány csak archív felvételekben tűnik fel egy-egy vágás erejéig. Sokkal nevetségesebb lett volna, ha színész játssza.
- A cigisdobozos jelenet
- A parlamenti ülésen rögzített hangfelvétel, mely sosem kerülhetett nyilvánosságra. Nyilván a valóságban nem történt ilyen, de ügyes megoldás.

Ami nem tetszett:

- Ilyen rosszul megrendezett filmet rég láttam. A rendezőnek egyféle víziója volt, ez pedig a "képekkel operálás", ami időnként egy tök jó eszköz lehet, na de nem az egész film alatt.
- A forgatókönyv. Szinte senkiről nem tudunk meg semmit, ami azért is problémás, mert rengeteg karakterrel játszik a film. Milyen újságnál dolgozik Nándi? Ki pontosan ez az Endre? Nem azt mondom, hogy mindenkiről legyen egy jelenet, ahogy elmeséli a saját sztoriját, de ha nem tudsz mindenkit bemutatni, inkább kevesebb embert szerepeltess, nekik viszont adj több időt. Végig úgy éreztem, mintha egy spanyol szappanopera 2. évad 6. részét nézném, ahol nekem már eleve tudnom kéne, ki kicsoda. Persze idővel el tudom helyezni, őket, de egy filmnek az lenne a dolga, hogy már az elejétől kezdve fel legyen építve, és ne a nézőnek kelljen mindent kikövetkeztetni. Másrészt hiába volt rengeteg karakter, egyikük sem volt kidolgozva, ezáltal nem voltak érdekesek, így nem érdekelt a sorsuk. Az nem karakterkidolgozás, hogy valaki egyetemi tanár vagy, hogy egy újságnál dolgozik, ahol a főnök egy nagyágyú.
- A színészek merevsége. Mindenki komor vagy ijedt, a film mimikakészlete kb. 3 szóban leírható, ami az egyébként is nehezen megjegyezhető arcú karakterek közt maga a horror.
- Nincs metanarratíva. Végig azokkal a szereplőkkel vagyunk, akikkel kezdődik a film, az újságírópárral és a politikusokkal, a tüntetők hada csak dekoráció a háttérben. Engem érdekelt volna, hogy élte meg az ostromot egy akkor az MTV-székházban dolgozó tévés vagy egy átlag tüntető. Attól, hogy ennyire a fősztorira koncentráltak, nem kidogozottabb, hanem laposabb, monotonabb és fakóbb lett a film.

Összességében egy rendkívül felejthető és érdektelen alkotás, aminek az egyetlen bája, ami miatt fenn tudja tartani az érdeklődést, hogy most történt nemrég, de biztos vagyok benne, hogy ha egy külföldi néző látná, elaludna rajta.
10/10
Vicktory 2022 márc. 15. - 09:04:55 10/10
(623/931)
A taxis reakciója tetszett, és volt igaz a legjobban. Nekem akkor is és most is az volt a véleményem mint a taxisnak. Akkoriban nagyon sok embernek hasonló volt a véleménye, de sajnos "hála" a sok amnéziás idiótának ez megváltozott. Vannak DK-ok, meg dk szimpatizánsok. Hogy???? Ezek után ami 2006-ban történt???? Fletó hazudott amikor azt mondta az öszödi beszédben, hogy évekig nem csináltak semmit, mert igenis csináltak. Eladtak mindent amit csak el lehetett külföldi cégeknek.
1/10
Berente Imre 2022 márc. 15. - 08:51:07 1/10
(622/931)
Végignéztem.
A "forgatókönyvírónak" ez volt az első és reméljük az utolsó "műve".
Nekem zagyvaságnak tűnik így "utólag" az egész.
A vége pedig nevetséges.
A közpénz fogyott el vagy a szalag vagy a tinta a nyomtatóból?

Dobrev Klára szájából hiteltelennek tűnik a "járulékos veszteség" kijelentés, maga a megjelenlése a filmben is furcsa. Mintha ő mozgatná a szálakat a háttérből.
Ami tragikomikusan vicces: "a menekülési jelenet".... Szegény ember tesco gazdaságos jzsézön born üldözése...
Hihető, hogy valaki úgy menekül ki a parlamentből, hogy senki sem tudja megfogni?
Majd mezítláb menekül, mint bruszvilisz a dájhárdban?
Meg Skoda Octavia/Superbekkel nem tudnak elkapni egy sz*r pizzafutáros robogót?
Nagy elvárásaim voltak a filmmel szemben, de csúfos lett a végeredmény...
7/10
djviking1 2022 márc. 15. - 08:35:09 7/10 Előzmény Alexander Hamilton
(621/931)
Valami talapzaton jobb kézzel a nép felé tudnám elképzelni a Hölgyet... XD De ettől még igaza van! :) 10 millió politika szakértő országában én 2 oldalas aktuálpolitikai tesztlap kitöltése nélkül nem hagynám a nagyközönség előtti véleményformálást... Lehet beszopni dogmatikusnak tűnő véleményeket, de Mi vén f@szok, akik éltünk akkor, láttuk, hallottuk, éreztük a bőrünkön...leginkább csak a fiataloknak akarunk jót. Nekünk már lényegében úgyis mindegy. Ismerjük a libi harsonát.... Hallottuk már megfújni sokszor. Ismervén testközelből mindkét oldal legtöbb szereplőjét, az csak a mocsár mélyére fúj indulót! Nekem elhiheted. ;)
1/10
Berente Imre 2022 márc. 15. - 08:29:36 1/10
(620/931)
90. percnél járok
Ami furcsa:
-nem magyar a rendező, mert valószínűleg senki sem vállalta
-szinte nem látok ismert magyar színészt, mert senki sem vállalta
-azt valahogy nem hiszem, hogy egy tévéadás hatására "indult volna meg a nép"
-az MTV székház "ostroma" minden előzmény nélkül indult meg? Mert a filmben egyszercsak...
-Mi jogosította fel a csőcseléket a gyújtogatásra, a székház és a rendőrök megtámadására?
-a film GyF nélkül olyan, mint a StarWars Darth Vader nélkül
1/10
Csivitke 2022 márc. 15. - 07:32:13 1/10
(619/931)
Figyelem! Nyomokban tényeket tartalmazó propaganda film.
7/10
djviking1 2022 márc. 15. - 07:06:47 7/10
(618/931)
Háááát megnéztem... Szerencse, hogy nem fizettem érte! Attól függetlenül kire megyek szavazni, ami nyilván nem a moslék koalíció lesz...ez a film tényleg elég x@r. :/ Azoknak akik "tájékozatlanok" napi politikában, vagy ATV-n, Retek klub-on szocializálódtak, ez a film totálisan érthetetlen lesz. :( Jobb lett volna egy dokumentum film, akár külhonból is megvilágított politikai koncepcióval. Első félórában én nem értettem mit akar kihozni az alkotó, pedig évek óta minden oldalról megvilágított politikával kelek és fekszem.Lényegében a hobbimmá vált az ostobaságok elemzése... Visszatérve tényleg propaganda szagú nagyon ez a film. :( Szavazatom erős jóindulattal rendelkezik.Ellensúlyozván a tájékozatlan ellenzéki támadásokat.
10/10
ligetiz51 2022 márc. 15. - 07:06:02 10/10
(617/931)
Akkor lássunk tisztán: Ki volt akkor Putyinnál pincsizni (korhű híradó bejátszások), Endre bá' ma is a M "közvélemény kutató"(vagy manipuláló?) elnök-vezérigazgatója, a telefonhordozó Gergő ma Budapest főpolgármestere, Gyuri, Klári stb tudjuk. Hogy lehet ez egy orbáni diktatúrában??? És egyetlen álhír, személyiségi jogi per sincs indítva??? Csak itt röpködnek a bátor? 1/10-ek? 20121 legnézettebb magyar filmje 3,7-re értékelés ??? Egyébként a film kategóriájában fentiektől elvonatkoztatna is nagyon jó.
1/10
Atis88 2022 márc. 15. - 06:58:22 1/10
(616/931)
Tipikus magyar fostalicska, akkor is ha nem nézem azt, hogy kik csinálták és kikről. De ha azt nézem akkor is, vontatott és kiszínezett sztori, valósághoz nem túl sok köze van, pedig egy ilyen filmnek illő lenne. De ezt tudjuk be annak, hogy kik csinálták és kik rendelték meg...
Ákos Varga 2022 márc. 15. - 01:40:06
(615/931)
Jajj de jó, és ezt pont te mondod kamuprofilos névtelen senki. Miért nem mész leszopni putyesz elvtársadat?
biffco 2022 márc. 15. - 00:47:17 Előzmény tisztánlátó
(614/931)
olvasni se tudsz, elöbb irtam le h nemvagyok pártfasz. demindegy.
10/10
tisztánlátó 2022 márc. 15. - 00:32:19 10/10 Előzmény biffco
(613/931)
Te nem értesz a politikához! Segghülye vagy hozzá azt hiszed hogy attől leszel valaki mert a fogyatékos röhögő jeleket nyomod sorra? Egy nyamvadt érved sem volt! Moslék balosok moslék idióta kölyke!!!!!!!!
10/10
tisztánlátó 2022 márc. 15. - 00:29:21 10/10 Előzmény tompili
(612/931)
Nem csoda ha nem érted. Nem balos féregnek készült, hanem róluk! Ezért is dől a sok fizetett egy pontos csőcselék. Magukra ismertek és fáj az igazság!!!!!!!!