Téma: Élősködők

6/10
offtopic
sexykex 2021 nov. 12. - 14:39:59 6/10 Előzmény Edmond Dantes
(124/164)
Rendben van Edmond, nem vagy a barátom. Most nem érek rá, de később elolvasom, mit írtál a filmről. Arra viszont újra felhívnám a figyelmedet, hogy ne címezz nekem ostobaságokat, ha nem vagy a barátom, mert az ellenségeimmel kegyetlenül el szoktam bánni. Azután nagyon nagy szükséged lesz azokra az ápolókra, akiket már úgyis magadhoz hívtál.
10/10
Edmond Dantes 2021 nov. 12. - 14:14:09 10/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
(123/164)
on Ez a film megérdemli és meg is kapta a tiszteletet és a megszámlálhatatlan díjat.
off A sokat locsogó és gorombáskodó hozzászólók viszont nem és díjazva sem lesznek.
10/10
offtopic
Edmond Dantes 2021 nov. 12. - 14:03:33 10/10 Előzmény sexykex
(122/164)
Talán nem kellett volna "sznobozni", helyette inkább elolvasni régebbi beírásomat a filmről, hogy szerintem "mitől annyira jó" és tudomást venni vagy legalább t u d n i a szekérderéknyi nemzetközi elismerésről, amit a film betakarított. Maradjunk annyiban, hogy a "sznobozást" és az "ostoba fajankó"zást észre sem veszem ... de a "barátom" kifejezést esetünkben kimondottan sértőnek tekintem és elhárítom. A szatyrok és szivarok közti szabad választást nem ellenzem. Sőt, ma már vannak "szivarszatyrok" és "szatyorszivarok" is, lehet válogatni. A "kamaszka" pedig itt nem okvetlenül életkorhoz kötött, inkább az durci-attitűdhöz, amit előzőmben már részleteztem: "nekem juszt'se tetszik" meg "különben is jön szembe a milliónyi hülye az autópályán"...megyek is, hívok közlekedésieket és ápolókat, balesetveszély!
6/10
offtopic
sexykex 2021 nov. 12. - 13:59:04 6/10 Előzmény sexykex
(121/164)
Rendkívül bátor és érzékeny gyerek vagy Bogyikám, egyem a kis szíved! Te is tudod, én is tudom, hogy így is látjuk egymást, ha akarjuk. Azonban megígérhetem, hogy mindaddig nem foglalkozom Veled, amíg Te is betartod a kölcsönös együtt nem értés szabályait.
Roberto DiCapribogyó 2021 nov. 12. - 13:42:46 Előzmény sexykex
(120/164)
Ment a tiltás:-).
6/10
sexykex 2021 nov. 12. - 12:14:56 6/10 Előzmény Edmond Dantes
(119/164)
A gyengébbek kedvéért megismétlem: nekem saját véleményem van, amelyik néha megegyezik az Akadémiák és a Filmfesztiválok szakértőinek és zsűrijének döntésével, sokszor viszont nem. Továbbá: a Földön sok milliárd ember hisz Istenben, én viszont nem. Én a szabad akaratban hiszek és mindenek fölött saját magamban. Egyéb kérdésekben is ez a helyzet. Meghallgatom mindenkinek a véleményét, de nem könnyű meggyőzni, ahhoz logikus és hathatós érvek szükségesek. Te barátom csak azt ismételgeted, hogy mindenkinek tetszik, ezért ez egy nagyon jó film. Nem mondtad el, hogy mitől annyira jó.
A kamaszkákról alkotott véleményeddel sem tudok mit kezdeni, mert ahhoz túl öreg vagyok. Már a lányom is 44 éves. Sokan nyafiznak, hogy a nickem félrevezető. Ne emlegesd a szatyrokat sem, mert férfi vagyok, aki egy rendkívül okos és rendkívül szexi keksznek adja ki magát, hogy a hozzád hasonló ostoba fajankókat megtévessze.
10/10
Edmond Dantes 2021 nov. 12. - 11:11:16 10/10 Előzmény sexykex
(118/164)
"Sohasem szabad komolyan venni egy zsűri döntését." Úgy látszik, nem voltam elég világos, úgyhogy a gyengébbek kedvéért belinkelem azon fesztiválok listáját (ld.lent), ahol "öreg szivarok" meg fiatal szivarok és öreg meg fiatal szatyrok is elhalmozták díjakkal a filmet és további sok tíz- vagy százmillió hülye sznob néző - köztük én- díjazta azzal, hogy megnézte. Vigyázat! Túl sok hülye sznob autó(s szivar és szatyor) jön szembe az autópályán .. ebből még karambol lehet. Megjegyzem, bizonyos esetekben a sznobéria éppen a közfelfogással, általánosan elfogadott közvélekedéssel való dacos, csakazértis szembemenetel. Durcis kamaszkák tudnak például ilyenek lenni. Attól tartok, esetünkben is erről van szó. Mert ezzel jobban lehet villantani, nemde?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_accolades_received_by_Parasite
6/10
sexykex 2021 nov. 12. - 07:44:45 6/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
(117/164)
Ne nyitogasd a bicskádat Bogyócskám, hanem mond ki a tutit. Vagy te csak tercelsz a prímásnak?
6/10
sexykex 2021 nov. 12. - 07:42:15 6/10 Előzmény Edmond Dantes
(116/164)
Azt hittem neked van önálló véleményed. Talán már feltűnt, hogy a vers, a zene, a film – általában a művészetek – nem objektív, hanem pontozásos sportágak. Sohasem szabad komolyan venni egy zsűri döntését. A filmes díjak is csak arra jók, hogy felhívják a figyelmet egy-egy műre. Szerintünk átlag fölötti, szerintünk különleges, szerintünk művészi – mondja egy összeröffentett, szakértőnek titulált csapat – nézzétek meg ti is.
És akkor a hozzád hasonló sznobok* elkezdenek tapsolni és ujjongani. Valóban milliókat vonzanak a nívós díjakkal jutalmazott filmek, de a különlegesen rossz hírű filmek is milliókat vonzanak.
(Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Akadémia döntéseinél az utóbbi időben jól megfigyelhető az elköteleződés, a liberális alapelvek egyértelmű támogatása, valamint a filmes múlt dicsőítése. A király beszéde óta a „Legjobb film” szinte évről-évre ilyen, mert hiányoznak a „domború” filmek. Azok, amiket nem lehet nem kiválasztani: A szakasz, Esőember, Farkasokkal táncoló, Schindler listája, Forrest Gump, A rettenthetetlen, Titanic, Millió dolláros bébi, stb.)
Így érkeztünk el az Élősködőkhöz. És az Akadémia is eljutott a felismeréshez: lehetséges, hogy a kapitalizmusnak vannak árnyoldalai?! A jól szituált, pénzzel bélelt öreg szivaroknak feltűnt egy rendező – persze Ázsiából – aki korunk kisemberével, a kizsákmányoltakkal is összekacsint. Más kérdés, hogy Bong Joon-ho hősei nem akarnak igazi változást. Ők jól fizetett csicskások akarnak lenni és nem egyenrangúak. Ők nem fognak össze a sorstársakkal, hanem ölik egymást. A nagyfiú sem változást szeretne, hanem pénzt, hogy ő nyomhasson el másokat. És ez annyira megtetszett az öreg szivaroknak, hogy kiválasztották és díjazták a filmet. Szociális érzékenységből jeles.
*

Arcanum: a sznob „a szellemi élet kiválóságait utánzó, hozzájuk dörgölődző és kifinomultnak, nagyon műveltnek látszani akaró személy.”
Wikipédia: Mai értelmezés szerint sznob az is, aki lelkendezik divatos, korszerű művek, előadások, híressé vált valakik, valamik iránt, abból a célból, hogy a jobb társaság tagjának higgyék, valójában azonban keveset, vagy semmit nem ért meg a jelenségből.

„Ne hagyd, hogy mások véleménye vezessen” – mondta Paulo Coelho. Einstein szerint pedig: „Ítéljen mindenki a saját véleménye szerint, saját olvasmányai alapján, de ne azok után, amiket mások mondanak neki.”
Én viszont azt mondom: felejtsd el a hülye autósokról szóló hasonlatokat, mert trollban és
szemétkedésben is sokkal jobb vagyok nálad!

Roberto DiCapribogyó 2021 nov. 11. - 12:38:50 Előzmény Edmond Dantes
(115/164)
Én bár belefáradtam a bicskanyitogatóan bugyuta kommentek "helyretevésébe" itt a fórumon; ezért jó volt olvasni a hozzászólásod, ez a film megérdemli a tiszteletet.
10/10
Edmond Dantes 2021 nov. 11. - 08:52:59 10/10 Előzmény sexykex
(114/164)
"mi ütött az Akadémia döntéshozóiba"...továbbá mi ütött GG döntéshozóiba, BAFTA döntéshozóiba, Cannes döntéshozóiba (Arany Pálma) és még pár tucat fesztivál döntéshozóiba, valamint nézők (tíz-, száz?) millióiba ... nem különös? Olyan, mint amikor azon a bizonyos autópályán az összes hülye autós szembe megy/jön velünk. Ha ez a film lapos, akkor melyik domború?
6/10
sexykex 2021 nov. 10. - 17:33:56 6/10
(113/164)
Nem tudom mi ütött az Akadémia döntéshozóiba, amikor szociális érzékenységüket fitogtatva az Élősködőkre voksoltak. Valóban az év filmje volt ez a Dél-Koreai mozi? Ki tudja! Engem nem győzött meg. A fintorgó és hivalkodó gazdagokat én sem csípem, de az állandóan ügyeskedő család szegénységére sincs igazi magyarázat a történetben. A Tarantinotól ellesett vérengzés nélkül még laposabb lett volna a film.
6/10
homeboy 2021 nov. 10. - 00:56:31 6/10
(112/164)
Megtekintés után az volt az érzés, mi a f*** volt ez?
Talán egy fekete szatira...
A végén hiányzott egy csattanó, vagy katarzis, de helyette... egy "erre pocsékoltam el 1,5 órát?" érzés
port_boy 2021 nov. 09. - 23:45:40
(111/164)
Ha munkával is lehet(ett volna) ilyen házat venni, akkor minek kellett ez az egész !?
port_boy 2021 nov. 09. - 23:33:37
(110/164)
Kész horror lett a végére, mint egy rossz vicc.
1/10
Béla bá' 2021 nov. 09. - 22:45:20 1/10
(109/164)
Ez a "film" (bár annak nem nevezném) egy bugyuta fooooos! Csak annyit igazol, hogy az oscar mára már nem díj, vagy érdem, hanem röhej és hype!
1/10
Révész István 2021 aug. 19. - 10:26:44 1/10 Előzmény Edmond Dantes
(108/164)
Igen, sokkal siralmasabb a helyzet. Láttam, hogy megnyerte a film szinte az összes díjjat. Ez is jelzi a filmszakma süllyedését :( Csupa deviánsok vannak már ott is... Erkölcs - nulla. Ez a film is mire tanít? Nincs benne egy pozitív szereplő sem. Nem vagyok kíváncsi beteg emberek beteg életére! 10, 20 év múlva még fogják adni a tévében a Banános Joe-t, mikor ez a film is a szemétdombra kerül, ahol a többi oszkárdíjjas :))))
10/10
Edmond Dantes 2021 aug. 19. - 09:13:08 10/10 Előzmény Révész István
(107/164)
Köszönjük a nívós beírást. Hálánk jeléül a további agyatlan, eltévelyedett díjak listája (köztük Arany Pálma/Cannes, BAFTA, Golden Globe, Cézár Díj, David di Donatello stb.) itt olvasható: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_accolades_received_by_Parasite
1/10
Révész István 2021 aug. 19. - 00:02:54 1/10
(106/164)
Agyatlan f@szság! Senkinek nem ajánlom. Tudtam, hogy ha Oszkár díjas, akkor csak borzalmas lehet... :(
5/10
Tonyka82 2021 máj. 31. - 18:53:07 5/10
(105/164)
Lassan indul be..A végére kialakul a történet.De a butyuta Oscar-ozást hagyjuk már könyörgöm...