1/10
temadam jan. 24. 10:28:07 1/10
(23/23)
Szó szerint szédítően pocsék operatőri munka. Rossz nézni.
Blindmouse jan. 24. 10:26:30
(22/23)
Tulajdonképpen megpróbálta valaki leforgatni a "szól fia" 2 részét egy mobiltelefonnal a yutúúúbra miután látta félig a mechanikus narancsot, vagy csak a trailerjét.. :D :D :D

Pedig valszeg locsoltak bele pénzt, mert elég sok echte '80s évekbeli jármű lett kibérelve hozzá háttérnek, az meg nem olcsó buli.
Méghogy történelmi dráma. valszeg az alkotók max eltúlzott elmesélésekből hallott csak a nyolcvanas évekről mert hogy benne nem éltek az 100%. Legfeljebb a kellékes, ő jól dolgozott.

Ennél még a "besúgó" is hitelesebb volt. de akkor ne nevezzék történelminek, legyen fantasy..
1/10
bsand jan. 24. 10:12:53 1/10
(21/23)
A kisgyereket nem a rendszer tette tönkre, hanem gyárilag volt zakkant és erre nincs gyógyszer.
Rengeteget jártam alter koncertekre (Ikarus, Ráday, Közgáz, Hajógyári sziget...) és soha semmi rendbontás, vekzálás nem volt, rendőrt sem láttam soha. Melankólikus egykedvűséggel néztük végig ahogy a VHK örjöng a színpadon és utána mindenki szépen hazaballagott. Ahogy egy lány mondta egy koncert után egy bácsinak a buszon, hogy punk koncertre felfésüljük a hajunkat, Eddára meg lefésüljük.
Amúgy már baromi unalmas, hogy még mindig az átkos 40 évét savazzák, holott azt még az átkos alatt is kivesézték elégszer. Jobb lenne már végre a rendszerváltás 35 évét vizsgálni, hány emberélet ment tönkre a szabadrablástól és milyen állapotban van Magyarország ma. Erről miért nem készülnek sorra a filmek? Rengeteg téma hever az utcán. Nincs rá pénz, vagy bátorság?
8/10
chrissCoke jan. 23. 22:14:55 8/10 Előzmény Jeanne d'Arc
(20/23)
Akkor fogalmad nincs a diktatúráról ha szerinted most az van.Vagy nagyon buta vagy!
5/10
InteriorLulu 2024 febr. 01. - 12:38:14 5/10
(19/23)
Feltételezem, a nyolcvanas évekre már bőven meglehettek a politikai pszichiátria bevett és hatékony, a puszta begyógyszerezéseken és beinjekciózásokon túlmutató, azaz nem kémiai alapú módszerei, ám ezek, ezek alkalmazása egy párperces jeleneten kívül egyszerűen nem jelennek meg a maga által a legvégén deklaráltan is a politikai pszichiátriáról szóló filmben. Hovatovább a játékidő minimum kétharmadában hősünk - mégha jórészt megfigyelve is - szabadon jön-megy-mozog, tehát nem a pszichiátrián van, sem a rendőrségen, sem kényszerből más hatóságnál.
Jól látja a port kritikusa, az alkotói szándék szerint valóban a korabeli légkör, hangulat visszaadása lehetett a (szerintem sokkal) fontosabb, mint a konkrét történések, ám ez így egy rettentően vontatott, jórészt unalmasan cammogó filmet eredményezett, nagyon-nagyon sok olyan jelenettel, melyekben a csendben lévő szereplők jó hosszan kitartva, premier plánban csak nézik és nézik és nézik a másikat...
Ami pedig a főszereplő alakítását illeti, nem értem a velencei ítészeket, a srác ugyanis gyakorlatilag semmilyen színészi eszköztárral nem rendelkezik. Van kisugárzása, szuggesztív is egy bizonyos szinten, ám ez még nem érdemi alakítás, nem színészet. Sokatmondó, hogy egyrészt alig-alig beszél, másrészt ha teszi is, gyakran nem is érteni, mert motyog, hadar, elharap - mint amúgy sokan mások is mind ebben a filmben, mint úgy általában a (kisebb költségvetésű, utószinkronizálást mellőző) magyar filmek jórészében.
Jeanne d'Arc 2023 dec. 09. - 09:54:31 Előzmény apika10
(18/23)
Minden olyan film kap pénzt, amiben a szocializmust lehet gyalázni! Én 1957-ben születtem, tehát bőven éltem benne. El tudom képzelni, hogy volt ilyen, de inkább rivális politikusokkal történhetet ilyen mondjuk a Szovjetunió bizonyos korszakaiban, Magyarországon egy underground zenekar frontemberével aligha! Amikor a film játszódik, az a Hoboék ideje, meg az A. E. Bizottságé! Teljes képtelenség! Most sokkal erősebb a diktatúra (mutáns fasisztoid), mint 1983-ban a kádári!
10/10
offtopic
Gamer001 2023 okt. 17. - 20:04:21 10/10
(17/23)
😃
1/10
ewr 2023 aug. 07. - 22:22:37 1/10
(16/23)
Katasztrófa.
apika10 2023 máj. 26. - 01:16:03
(15/23)
Ez egy teljesen hiteltelen és hihetetlenül hatásvadász film. Ja, persze már, ha filmnek lehet ezt a nézhetetlen szerencsétlenkedést nevezni. Időpazarlás volt minden másodperce.
Akik ezt "alkották", azok bűnözők.
Szó szerint.

Én nem is a rendező/forgatókönyvíró/producer "zsenit" kérdezném meg erről a szennyről, hanem azt, hogy ki adott erre a forgatókönyvre/forgatásra állami pénzt és főleg mennyit???
5/10
doktormacko1953 2023 febr. 27. - 08:55:13 5/10
(14/23)
5 / 10 Többet vártam tőle.
5/10
The Cortez 2023 jan. 02. - 18:30:51 5/10
(13/23)
90-es évek elején pont hogy rendszerváltás volt. Ha meg nagyon be akarták volna fogni a felsorolt együttesek pofáját, akkor megtették volna.
György Kádár 2023 jan. 02. - 07:30:29
(12/23)
Ne mondd, hogy ezt a filmet látod magad előtt, amikor a nyolcvanas évekre gondolsz.
Mindenesetre ennek filmnek semmilyen korszakhoz semmi köze, mert túl felszínes.
György Kádár 2023 jan. 01. - 08:01:23
(11/23)
Mitől igaz a film? Éltél akkoriban?
5/10
The Cortez 2022 dec. 12. - 18:27:24 5/10 Előzmény Kurdig
(10/23)
De ez egy művészdráma, viszont az jó kérdés, hogy az ABC melyik kategóriája.
1/10
Kurdig 2022 dec. 12. - 00:50:17 1/10
(9/23)
nagyon nyomasztó film és dög unalamas. sokkal többet vártam, nagy csalódás volt. túlzásba vitt, a korra nem jellemzö, lepusztult díszlet, idegesítö és igénytelen kézikamera végig, ami a Saul fiának a koppintása, csak ez még rossz is. ami miatt nem bántam meg, az a Vígh Mihály szösszenet. kategóriáját tekintve se nem müvész, sem törrénelmi, sem dráma, inkább csak egy ‘zs’ kategóriájú, jobb elfelejteni film. pedig lehetett volna akár nagyon jó is….de kicsit sem az.
1/10
tibor0723 2022 ápr. 03. - 10:40:31 1/10
(8/23)
Végigszenvedtem...20 (!) értékelhető perc van a filmben, a többi dögunalom...A kameramozgás = Saul fia...ezt már egyszer elsütötték a magyarok...Jobbat vártam és izgalmas is volt a téma, hogy 80-as évek underground zenekarairól lesz egy film....Ebből a szempontból marad a Rocktérítő.

5/10
The Cortez 2022 márc. 15. - 21:45:51 5/10
(7/23)
gazi sötét, realista, elvont hangulatú, Velence-kompatibilis művészfilm. Az alkotás teljesen a Saul fia receptje alapján készült: történelmi kor (csak itt a 2. véhá helyett a 80-as évek kommunizmusa a téma), nyomasztó légkör meg elnyomott főhős, akit végig követ a kézi kamera. A mozi lepusztult helyszíneken játszódik, nyugtalanító a zenéje, idegtépőek a hanghatásai és darkos, szemcsés, retkes a képi világa. A dialógusokból ezúttal sem lehet sok mindent érteni, ráadásul a színészek hanghordozása is igencsak szar. A sztorivezetés minden igyekezete ellenére halálosan vontatottra sikeredett.
avva 2022 febr. 08. - 18:17:58
(6/23)
ja igen, és sokáig értettem, hogy magyarországon miért szinte csak pocsék filmszínészek vannak, aztán egyszer rájöttem, hogy mert vagy színpadi színésznek képzik, vagy épp semmilyennek. és keveseknek adatok meg a született tehetség a jó instruálással. itt se különösebben találkoznak ezek a feltételek.
avva 2022 febr. 08. - 18:15:40
(5/23)
az összes szempontból, amiből nézhető lehetne ez a film, igazából gyenge próbálkozás lett. látvány, hangulat hozza az ebben a körben kötelezőt, minden más szempontból erőltett, hazug ráadásul ugyanolyan szempontból hazug, mint a 80-as évek. kb. ebben az egyben követi le.
6/10
makitasunrise 2021 dec. 15. - 23:23:15 6/10
(4/23)
A látvány, a hangulat üt, de összességében sajnos két szék közé esik. Se nem realista kordokumentum, se nem időtlen disztópia. Kár érte.