8/10
jmisi31 2013 aug. 28. - 19:18:33 8/10
(114/314)
Ezt a filmet szokás szerint nem a mondanivalója miatt kell nézni...

Viszont pár nézõt r...dtul nem értek... mindenki a logikátlanságáról beszél meg a klisékrõl, amit már jó pár filmben ellõttek, de... ha a realisztikus filmet akartok látni, akkor nézzetek drámát!!! A sci-fi pont a látványa miatt érdekes, semmi több. Nem az az érdekes, hogy megvalósítható e, mert akkor filozofálgathatnánk meg biológia és fizika órát tarthatnánk egész álló nap! A FILM, mint szórakoztató eleme az életünknek nem azért készül, hogy ugyanazt lássuk a vásznon, mint ami körülvesz minket, hanem azért, hogy pár órára kikapcsolja az agyat, hogy elfelejtsük a problémáinkat! Ha csak ezt nézem, akkor minden fillért megér, hogy moziban nézzem meg, mert drámára egy forintot se költenék... elég dráma a saját életem, nemhogy még a képernyõn is azt lássam(mármint a drámát)!!!!

A District 9-hez képest rosszabb, de az idei felhozatalban igenis helye van az élmezõnyben, bár nekem a Feledés jobban tetszett a képi megvalósításában, de a Vasember 3-nál mindenképp jobb, és talán a Tûzgyûrû akciódúsabb, de mindenképp megéri megnézni!

8/10 és nem csak a kedvenc színészem vagy a rendezõ miatt!
2/10
kistejes23 2013 aug. 27. - 19:31:27 2/10
(113/314)
nagyon nagy csalódás volt! 2/10
7/10
filmbuzi89 2013 aug. 27. - 13:31:15 7/10
(112/314)
SPOILER nagyon kiszámíthatónak éreztem az egész filmet, mindig tudtam mi következik. lehetet sejteni, hogy Matt Damon feláldozza majd magát és megmenti õket. voltak benne hibák, sajnos. de látvány, a zene kárpotólt ezért, bár engem nem teljesen.
az tényleg egy kérdést vettet fel bennem, hogy vajon tényleg mi lesz, ha mindenki elysiumi polgár lesz, hisz azok az emberek akik a Földön éltek, azok romboltak, és próbáltak egyik-napról a másikra élni, vajon az elysiumon nem ezt teszik majd?. ez kár hogy nem derült ki. igazából mindenki eldöntheti. összeségében 10/7
8/10
bercesnagy 2013 aug. 27. - 11:31:57 8/10
(111/314)
Egészen jó kis film, jó forgatókönyvvel és még jobb színészi teljesítményekkel. Matt Damon és Jodie Foster is kiválóan játszik, egy kellemes sci-fi, egy-két apró hibával, csak ajánlani tudom mindenkinek. 8/10
offtopic
zottyo534 2013 aug. 26. - 17:03:26 Előzmény Findzs
(110/314)
Mindössze segíteni próbáltam, honnan kellett volna tudnom, olyan nagy és okos vagy, hogy ezt már tudod?
8/10
Findzs 2013 aug. 26. - 16:04:51 8/10 Előzmény zottyo534
(109/314)
ez annyira de annyira vicces volt pajtikám
inkább csendbe maradtál volna, mi a francért kell beszólogatni ha érdemben nem tudsz hozzászólni a témához?

biztos erre keményedik a pattanás a lábad között
Da Silva 2013 aug. 25. - 20:32:50
(108/314)
Nem igazán értem azokat akik hõbörögnek hogy: ezt meg ezt a high-tech cucot már láttam más filmben vagy sorozatban és hogy ez mekkora lopás fúúj.Már annyi kütyüt, fegyver, ûrhajòt láttunk ezekben a filmekben hogy nagyon nehéz valami újat kitalálni.A mai sci-fi két dologban tudnának valami újat mutatni :a történetben és a desingban.
Szerintem Neill Blompkamp mind kettöbben jò és persze az akciók terén is otthon van :)
A baj szerintem ott lehet hogy a studiónak túl sok beleszólása volt az Elysium történetébe ha csak Blompkamp agya meg nem lágyult a District 9 óta de ezt kétlem.
6/10
Bigpapa 2013 aug. 25. - 11:41:12 6/10
(107/314)
SPOILER
(ezt ajánlom a te figyelmedbe is, hogy ne kelljen mindig pótolni :D )

A film pont onnan vesz kifejezetten pesszimista fordulatot, hogy minden emberbõl Elysiumi polgár lesz, így egyenes útjuk vezet Elysiumra, amit ugyan úgy szétbasznak,mint a földet! Ha valami szar rendezés volt, akkor ez az! Képzeld el, azt a tökéletes világot, ahogy felszabadul oda több millió mocskos, bûzös állati szinten élõ és viselkedõ "ember". Teleszarják a kertet, a medencét, graffitik a házak falán :) qrva jó jövõkép! :D Ráadásul így is túl volt népesedve a föld, de legalább pusztultak a betegségtõl. Hála Matt-nek, most mindenki örök életet kap, gyakorlatilag pár éven belül 2m2-re 3 ember fog jutni. A föld is lakhatatlan lesz, Elysiumot szétcseszik.....Matt elérte (önfeláldozva magát), hogy alig 4 éven belül összeomlik minden.
Ez a film úgy szar, ahogy van. A látvány és a zene, ami fantasztikus benne, a többi még viccnek is rossz. Ahogy többen írták, tele van klisével (árvaház, nõci beteg gyerekkel-amitõl Matt megjavul, elpusztíthatatlan fõgonosz,stb.)és tele van bakival.
A District 9 egy hihetetlen jó film volt, tele olyan gondolatokkal, amik napokig nyomasztottak. Itt gyakorlatilag leszartam, mi lesz a vége, mert annyira nem kötõdtem senkihez, hogy ha a végén atomot robbantanak a földön és a szétrobbanó föld elviszi Elysiumot is, pont nem hat meg :)
Látszik, nagyon látszik, hogy itt a filmforgalmazó túlságosan is beleszólt a rendezésbe, a forgatókönyvbe, mert a rendezõ ennél 100x jobbat tudna alkotni. Amin töprengenék, gondolkoznánk. Mi kijöttünk a moziból és semmit sem dumáltunk a filmrõl. Ilyen azért ritkán van.
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 25. - 10:42:08 7/10
(106/314)
*** Spoiler *** A szociológia is tudomány és ez a film erre épít legfõképpen. Jellegzetesen Cyberpunk-os sablonra épül, ilyen a hatalmas vállalat(ok) aminek a kezében van az egész társadalom sorsa, ami/aki mindent irányít vagy irányítani tud. Amúgy egyet értek veled, nem túl erõs ez scifi-nek. Rengeteg dolog van benne amit máshol már láttunk. Ott a gyógyító ágy, ami tiszta szarkofág a Csillagkapuból. A fõhõs egy kicseszett szalagmunkás aki pont azokat a robotokat rakja össze amik eltörik a film elején a karját. Ez a robotgyári munkás is elég sablon, ugyanezt csinálta Quaid a Total Recall(2012)-ben is.
9/10
palmaizs 2013 aug. 24. - 22:35:51 9/10
(105/314)
Ami engem illet, ez a film 9/10. Matt Damon rajongó vagyok. Szeretem az akciófilmeket és a science-fiction-t - a film ennek a kettõnek az elegye. A moziban végig lekötött a film, néha már a keresztény megváltás is (Max küldetése révén az egész emberiség számára elérhetõ elysiumi [mennyei] állampolgárság, fizikai egészség, hozzágondolom még a jólétet is) eszembe jutott. A District 9-t eddig a moziig kerülgettem, de ezután nem habozok sokat, hogy megnézzem.
Da Silva 2013 aug. 24. - 19:46:34
(104/314)
Nem sci-fi ?! xDDDD Kiváncsi vagyok hogy akkor mi a rák ?!
Kratancsik Gábor 2013 aug. 24. - 11:32:35
(103/314)
Egyszer nézhetõ volt ez...Azért az érdekes, hogy a fõgonosz, akinek gyakorlatilag hiányzott a feje, újra tudták éleszteni, de a fõhõst nem. Azért tényleg elgonolkodtam, hogy érdemes-e mostanában moziba menni. Az elmúlt pár filmet csak kidobott pénznek érzek, egyszerûen mindent a látvánnyal akarnak eladni.
Sz Peter 2013 aug. 24. - 09:58:37
(102/314)
SPOILER

"A fõszereplõ nem áldozza fel magát semmiért, pont, hogy csak saját magát akarja menteni."

Tényleg? Akkor miért nem megy azonnal egy gyógyítóágyhoz ahelyett, hogy csatlakoztatja magát (és a fejében tárolt adatokat) a rendszerhez és így minden földi embernek - elysiumi polgárt csinálva belõlük - lehetõséget ad a gyógyulásra, míg õ maga mindezért meghal?!

Te valami más filmet néztél? ;)
Da Silva 2013 aug. 24. - 08:50:42
(101/314)
Mondjuk ez az újító szándék tényleg meg volt.Igazán újít pedig az lett volna ha a nõ és lánya fel sem jut vagy esetleg feljutnak de nem élik túl és ez azért elég hatásos lehetet volna.
Da Silva 2013 aug. 23. - 15:20:28
(100/314)
SPOILER!!! A film rögtön egy klisével indít: egy árvaházban találkozik egy fiú és egy lány életreszóló barátságot kötnek majd felnõtkorukban újra összehozza õket a sors na meg persze az apáca mondja a fiúnak hogy hatalmas dolgot fog végrehajtaní (ezt a jelenetet persze a fináléban újra megnézhetjük egy kis aláfestõzenével).A fõszereplõ pedig tényleg meghal mielött elérne a célját de csak azért mert tudja ha feláldozza magát megmentheti a szerelmét és az egész Földet is és ez ami nagyon Hollywoodi. Csodálkozom hogy Blompkamp ilyen befejezést írt. Hisz most hogy minden ember Elysiumi állampolgár lett mindenki fel megy és a paradicsomból hip-hop ugyan olyan nyomor tanya lessz mint a Föld és ezt nyilván rendezõ is tudja. Én egy sokkal eredetibb forgatókönyvet vártam amiben nem törvényszerû a fõgonosz halála (Mr.Kruger xd) és a fõszerplõ hõsé válása. Egy sokkal komorabb és az ilyen hibáktólbefejezét vártam. Az viszont igaz hogy az Elysium a sok forgatókönyvi és történeti hiányoságnak,hibának ellenére is a legjobb sci-fi az idén (szerintem).Ami igazolja hogy Neill Blompkamp egy nagyon tehetséges rendezõ.Remélem következõ filmje mentes lessz az ilyen hibáktól.
SpencerBarnes 2013 aug. 22. - 23:57:21
(99/314)
IMGOD: elmondom hol hibázik a sok összehordott tudás, amiben kifejted, hogy miért is van szegény,
és gazdag ember, és hogy olyan ez mint egy farkasfalka, és ez így is van jól.
Rendben.Csak egyet felejtesz el. Ez akkor lenne igazságos, hogy ha a szülõk a gyerekeket 6 éves korukra
magukra hagynák, aztán boldoguljon ahogy tud, és mutassa meg, hogy õ alfahím, és nem "alja" ahogy Te gondolod.
De ezzel szemben mi van? Apu és anyu nem szûkölködik, így a kölök az iskolában is a legjobb cuccokat kapja,
amíg a másik 300 Ft-os tescós ceruzával rajzol, õ 5 rugós faber-castellel, így amikor esetleg emiatt lesz belõle
mondjuk mûvész, vagy amiatt élsportoló, mert apu be tudta iratni ilyen olyan szakkörbe, az kinek is az érdeme?
Naná, majd a gyereké mi? Meg az is, amikor a segge alá teszik a kocsit, a lakást, és amikor az õsök kimúlnak, akkor
nincs más dolga, csak beleülni az örökségbe...igazad van, ez aztán természetes kiválasztódás a javából :)
Szerintem egy ember nem irigyelné a másikat, ha az ésszel, munkával, vagy akármi más módon, de ÖNÁLLÓAN érne el
sikereket, és úgy lenne ahogy nevezed alfa hím. Mert abban ugyan mi a mûvészet, hogy valaki egy gazdag családba
születik eleve, valaki meg nyomorba?
Ettõl függetlenül nyilván volt, és örök életre lesz is olyan, akinek több van a másénál bármibõl, ergo gazdagabb.
Viszont az ilyen megközelítéstõl ahogy Te is elõadtad, én speciál hányni tudok.
Más kérdés, hogy például a segélyes témában igazat adok. De abban nem, hogy minden gazdag ember a maga nagy tudása,
vagy természetes kiválasztódása miatt lett gazdag. Sõt, véleményem szerint jó ha 100 gazdagból egy ilyen, azt meg
a többi akarja kiutálni, mert "újgazdag"...
7/10
cellasto 2013 aug. 22. - 23:12:24 7/10
(98/314)
el kéne mennem megnézni,annyi ellentétes kritikát olvastam róla,hogy most már csak a saját szememnek hiszek :D
Edkó 2013 aug. 22. - 21:08:09
(97/314)
Én ma este néztem meg. Nem voltak elõzetes elvárásaim a filmmel - sem a rendezõvel, sem a színészekkel- kapcsolatban, . Végig lekötött a film (amit jó pár film nem mondhat el). Az alapötlet tényleg elcsépelt volt. Azon gondolkoztam, h kb minden amerikai sci-fi egy rugóra jár... Jól lenne látni vmi kicsit mást is. Viszont ehhez képest a történet folyása, a szereplõk teljesen korrekten hozták a filmet. Jó volt. Tény, h nem lesz kultfilm, meg többször nézõs, de egyszer megéri megnézni.
6/10
hga 2013 aug. 22. - 21:05:22 6/10
(96/314)
Na jó az viszont jó pont, hogy a program amit a fõnök úr írt gépi kódban van. (Igaz, 16bit-es regiszter címeket használt ;) )
Sz Peter 2013 aug. 22. - 15:10:17
(95/314)
Szerintem pedig ilyenekbe belekötni "baromság" egy sci-fi-ben.
Egyikünk sem ismeri azt a szoftvert mivel csak KITALÁLT. Ergo ne akarjunk már okosabbak lenni egy XXII. századi programozónál. ;)