8/10
Roni72 ápr. 07. 06:46:40 8/10
(71/71)
Van a rokonságban ismert művész, és ő mondta négyszemközt, hogy a kultúra a mai napig baloldali megszállás alatt van. Azzal szoktam "vígasztalni", hogy mérnökre sincs már szükség: sőt, ha pénzről van szó (de ma már akár a semmiért is), irányultságtól függetlenül már két ember is összefog a harmadik ellen. Ezek az alapvető problémák, Ákos itt és most csak ürügy.
A Bonanza egy igazi üstökös volt: mire észrevettem és megszerettem, már feloszlott. Ákos szóló karrierje számomra "12 egy tucatként" indult, a 2006-os "Még közelebb" lemezétől viszont már nem lehet őt nem komolyan venni. Tetszik az eltökéltsége, hogy nem árul zsákbamacskát, és az is, hogy sokmindennel próbálkozik: pontosan ilyennek kellene lennie mindenkinek, ahogyan régen egy parasztember is az életművére büszke ön- és istentudatos polihisztor volt. A film olyan nagyot azért nem ütött nálam, de indokoltnak érzem, hogy megcsinálták, érdemes és tanulságos volt megnézni. Hauber Zsoltot hiányoltam.
1/10
bdn márc. 26. 11:46:49 1/10
(70/71)
Anyám, borogass... Film erről a kis tehetségtelen szerencsétlenről? Mi jöhet még ezután? Tóth Gabi film Rákay Kálmán rendezésében?...
offtopic
Lizus-ka jan. 29. 08:27:59
(69/71)
Húúúha! Látom ide is bekerültek "magvas hozzászólások", nem nagy kedvet csinálva a filmhez. Persze moderátor most sincs sehol.
10/10
Tarnas jan. 28. 21:38:07 10/10 Előzmény nagysanyi100
(68/71)
IMDB? Hűha... :) Mindenki tudja, hogy a szeretetország-építő (valójában a legkirekesztőbb, legalja) liberálnácik húzzák le úgy, hogy nem is láttak belőle egy képkockát sem, és csak azért, mert Ákos nyíltan konzervatív. Ha macskás fadíszes pólóban tolná az ideggyenge, családját lehallgató aktuális messiás propagandáját a koncertjein, egekig lenne magasztalva az alkotás. Bizonyára kellemetlen lehet szembesülni azzal, hogy ennyire egyszerűek vagytok. ;)
9/10
bobcsapat jan. 03. 14:08:42 9/10
(67/71)
Szerintem csak azért kevesebb a néző már, mert kifutóban van a film. Ha jól tudom több, mint 18.000 néző nézte meg a mozikban. Ez a szám Magyarországon egy portréfilmre/dokumentumfilmre kimondottan magasnak számít.
Az, hogy szakmailag mennyire jó vagy nem az más kérdés (ennél a pontszámnál, azért szerintem tényleg jobb, a lepontozást én Ákos politikai nézeteivel magyaráznám - ami egyébként nekem még mindig elég furcsa egy filmes fórumon).
1/10
Oooo 2025 dec. 31. - 19:38:08 1/10 Előzmény sanderson
(66/71)
sanderson, Bebe1, Baba25, meli93, szentikriszta76
és a többi, e "remekművet" többször is megnéző, illetve felpontozó figyelmébe ajánlott tény: 👇
Ákos 326 millió forint közpénzből ! készült filmjét, a december közepi csökkenő adatok szerint, vetítésenként (átlagosan) 10 ember nézte meg. 🙄 🤔
¯\_(ツ)_/¯
1/10
Lyra01 2025 dec. 22. - 23:23:54 1/10 Előzmény nagysanyi100
(65/71)
Ja, Bangladesh-ből meg USA-ból lett keményen felszavazva.
2/10
nagysanyi100 2025 dec. 22. - 20:45:30 2/10
(64/71)
Az Imdb-n 2,3

Nekem a rövid véleményem erről mindössze annyi, ha valamire van valós igény és jó, azt értékelik és nézik, ha nincs, akkor érdemes belátni, hogy ezt a pénzt másra is el lehetett volna költeni.
Winkler András 2025 dec. 22. - 10:50:20
(63/71)
Számomra Ákos a tehetségtelenség és az önimádat bizarr egyvelegének megtestesítője, melyet a jelenlegi álkeresztény/álnemzeti kurzus a saját politikai céljaira felhasznál.
1/10
k11zoltan 2025 dec. 17. - 18:13:20 1/10 Előzmény meli93
(62/71)
Na ezért most mégis rányomom az 1-est, látatlanul is.
10/10
meli93 2025 dec. 17. - 13:20:21 10/10
(61/71)
Zseniális film! Ákos kizárólag a szeretetet és a békét hirdeti minden filmjében, dalaiban és koncertjein. Másra nincs is szükség! Sajnálom, hogy az emberek összemossák őt a politikával, aminek egyáltalán nincs helye a szórakoztató iparban. Ezek az emberek előbb nézzenek tükörbe, mert az a sorsuk kizárólag csak a saját kezükben van és nem a kormányéban vagy a sikeres emberekében!
10/10
offtopic
sanderson 2025 nov. 29. - 14:39:28 10/10 Előzmény Bebe1
(60/71)
Ákos politikai nézete megegyezik a világnézetével. Nincs ebben semmi meglepő, a gondolkodó emberek a kabátjukhoz keresik a gombot, nem fordítva. Több évtizede kialakította véleményét hitről, hazáról, családról, azóta úgy is mondhatnánk, konzervatív szemüvegen keresztül nézi a világot. Ezzel a világlátással nincs egyedül. Ezt a világnézetet a mai Magyarországon a politikai pártok közül a Fidesz képviseli. Konzervatívként, hittel élőként, hazafiként kire kellene szavaznia, a globalista, liberális Tiszára? Amit ma ezek a politikai erők képviselnek Európában, szembe megy mindennel, amiben egy konzervatív hisz.
7/10
Bebe1 2025 nov. 29. - 11:30:37 7/10
(59/71)
Nem volt rossz film, nem értem miért van ennyire alul pontozva. Gondolom csak politikai okok miatt, ami elég érdekes egy filmes fórumon. Én sem értek egyet Ákos politikai nézeteivel, de a film készítőivel szemben szerintem nem korrekt ez a pontszám.
1/10
offtopic
Oooo 2025 nov. 17. - 18:47:19 1/10 Előzmény Baba25
(58/71)
Nem ingem, ezért nincs mit magamra vennem abból, amit nekem írtál. Ennek megértéséhez annyiban segítek, hogy én időnként egyszerűen csak azért adok 1 pontot egy elémkerülő érdektelen filmre, hogy a későbbi tallózásomat gyorsítva megjelöljem.
Ezért megpróbálhatnád inkább azoknak címezni mindezt, akiknél olvastál a hivatkozott dolgaidról (közönségtalálkozó, frusztráció, szimpátia stb. ), mert nálam itt biztos nem olvashattál effélékről.
¯\_(ツ)_/¯
Lizus-ka 2025 nov. 17. - 18:39:50
(57/71)
Előző hozzászólás második mondatától tett észrevételt akár minden témához be kellene írni, persze kérdés, hogy van-e értelme, mert úgy sem történik semmi.
10/10
Baba25 2025 nov. 17. - 16:11:41 10/10 Előzmény Oooo
(56/71)
Legalább Böhöm megnézte és leírta, hogy mi nem tetszett neki. De aki meg sem nézik illetve olyan közönségtalálkozóról írnak (egy személy több felhasználó névvel bejelentkezve), ami meg sem történt, hazudik, minek szavazz és mi alapján ad rá 1 vagy 2 pontot. Azt gondolnom, hogy ez az oldal a filmek értékelését szolgálja, azoknak akik megnézték illetve meg fogják nézni és nem azoknak, akik meg sem nézik csupán szimplán itt élik ki a frusztrációjukat és csak annyit tudnak leírni, hogy xy nem szimpatikus és ezért 1 pontot adnak.
1/10
offtopic
Oooo 2025 nov. 16. - 22:22:20 1/10 Előzmény Böhöm
(55/71)
Ne könyörögj, tűrj! 😉
És nem kell aggódnod, egyáltalán nem néztem meg.
Ákos számomra nem irritáló, rosszabb, teljesen érdektelen. 🥱
Arra pedig még az 1 pont is sok.
8/10
Böhöm 2025 nov. 16. - 20:55:42 8/10
(54/71)
Próbálom kivenni a szempontjaim közül, hogy egyébként alapvetően nem szeretem sem Ákos, sem a Bonanza Banzai zenéit - de vitathatatlan, hogy sok örök slágert tett / tettek le a magyar könnyűzene pörköltszaftos kockás terítős asztalára. Illetve mint művészt is mindenképpen el kell őt és zenésztársait ismerni. Alapvetően Ákos maga, illetve az a személyiség, ami a nyilvánosság felé átjön, nem az én világom. Nagyon nem. Főleg korábban, mostanra azért már sokat finomodott.
De maga a film szerintem nagyon jól sikerült dokumentumfilm. Érdekes, abszolút leköti a figyelmet. Szépen kíséri végig Ákos gyerekkorát… aztán picit egyébként nekem megtört a linearitás.
Két negatívumot tudnék felhozni:
1. A többi kidolgozottságához képest nagyon felületesen van elintézve az áttörés, amikor hirtelen sztárrá vált a Bonanza. Ezt azért mindenképpen jobban ki kellett volna bontani, hiszen az ilyen sztoriknak pont ez a legérdekesebb része.
2. Volt egy kis zavar az időrendiségben, amikor a családi vonal is bejött a képbe. Nehezen követhető volt, hogy mi is történt előbb vagy később, hol is tartott Ákos a karrier tekintetében, amikor megismerkedett a feleségével, ki mikor mit csinált.
Ezzel a két, azért elég zavaró hibával együtt is, szerintem ez egy erős dokumentumfilm, élvezhető, ajánlott. Akkor is, ha nem vagy Ákos rajongó.
De könyörgöm, akit annyira irritál Ákos, hogy mindenképpen csak 1 pontot tud adni a filmre, az mi a f…nak nézi meg egyáltalán???
10/10
Lárifári 2025 nov. 14. - 18:54:20 10/10 Előzmény Baba25
(53/71)
Vártunk négy napot, számomra egyértelművé vált, amit sejtettünk. Természetesen semmiféle zártkörű vetítésre nem került sor Csikszeredában. Ám az 1-es, a 4-es és a 7-es osztályzat után hátha elerkezik a "negyedik" olyan tag aki ott volt a nem létező vetítésen és ad egy 10-es osztályzatot. 😉
1/10
offtopic
Oooo 2025 nov. 14. - 17:01:54 1/10
(52/71)
Már a címadás önfényező álszerénységű akaratelvűsége és nyelvi terjengősségű magyartalansága is garancia nekem az 1 pontra.
¯\_(ツ)_/¯