milanka 2007 márc. 30. - 23:13:38 Előzmény micimaci1
(43/123)
Pár szó a "Mindenhatóhoz" Ha a "Mindenható" mondjuk, nem hagyja megszületni a drogosokat, a dohányosokat, a gyilkosokat, a bankrablókat, a k*rvákat, a...(végtelen a lista) Akkor senki sem élne ma a földön, csak a Tudás fája.
Hát kb. ennyit róla.

Nem merném kijelenteni, hogy a családnak szomorúságot ad... Ha azt adna, már rég valami otthonban lenne. Lehet hogy több örömöt ad a családjának (és viszont), mint egy nem Treacher-syndromás gyerek. Több odafigyelést igényel, ez tény. Lehet, hogy nem fog 25 gyerekkel a homokozóban játszani, csak kettõvel, de az azzal a kettõ másikkal nem egy felületes barátság alakul ki (egyébként a gyerekek toleránsabbak, mint a felnõttek, igaz néha durvábbak is). Lehet, hogy 20 éves korában nem lesz túl a 134. dugásán, lehet, hogy 33 éves korában lesz elõször udvarlója (valszeg egy hasonszõrû pasas). Lehet, hogy egy normális életet fog élni. De kinek a szemszögébõl lesz normális? Mi a normális élet definíciója? Ki definiálja azt?

Egy gyakoribb, sokat emlegetett példa: A Down-kór. Sokan intézetbe adják õket. Volt 1-2-höz már szerencsém.
Az biztos, hogy nem a szomáliai gyerekek mai gondjairól beszélget velük az ember, de nagyon jól el lehet velük lenni. Önzetlenek ragaszkodók, kedvesek, és nem érzelmi nullák... Ezt manapság nem sok emberrõl lehet elmondani.

„sosem lesz egész emberi lény…” ILYET leírni? Mit szólna ehhez a „Mindenható”? És mitõl ember az ember? Talán attól, hogy gondolkodik, vagy érzelmei vannak, vagy akkor is megöli fajtársát, ha nem éhes, vagy csak attól, ami a sejtmagjában van? Aki más, mint Te, az már nem emberi lény? Egy néger ember már emberi lény? Egy meleg (értsd: homoszexuális) ember nem emberi lény? Aki nem hord 20 kiló aranyat a nyakában, az nem emberi lény? Ha egy ember genetikai hibával születik akkor már nem emberi lény? Ha specziel az a genetikai hiba a fej-arc fejlõdését befolyásolja hátrányosan, akkor nem emberi lény fog születni? „Mikor tanulod meg felebarátod felé fordítani szeretetedet?”

Ha nekem lenne fogyatékos gyerekem, nem hagynám ott. Akármilyen is lenne, az én vérem lenne. Biztos ismerõs az idézet: "Te egyszer s mindenkorra felelõs lettél azért, amit megszelídítettél". Hát azért is, amit megcsináltál.

Bocs, ha kicsit durva voltam:)
micimaci1 2007 márc. 19. - 13:12:42
(42/123)
Hellóka! Én egy régebbi kisfilmhez(igazán kettõhöz), mondanák pár szót.Két netcím:<a target="_blank" href="http://www.hayleyspage.com" title="www.hayleyspage.com">www.hayleyspage.com</a> és <a target="_blank" href="http://www.julianawetmore.net." title="www.julianawetmore.net.">www.julianawetmore.net.</a> Megnéztem õket és sírtam.Ilyenrõl a sors vagy a mindenható miért nem gondoskodik(mármint hogy ilyen "ilyenek" ne szülessenek?)Hiszen azt hallani ha súlyos a baj még embrió vagy magzati korban elvetél az anyuka, és az mindenkinek jobb lenne,tudom ez így kegyetlen, de így van.A családnak is végtelen szomorúságot ad-hisz tudják sosem lesz egész emberi lény, nem lesz szerelmes, nem lesz felszabadult ,a többivel vidáman játszó kisgyerek, mindig rájuk lesz szorulva-és a betegnek hisz tudja hogy más.Az arcnélküli kislányról még annyit-minden Tiszteletem az anyukáé-én nem tudnám csinálni, a képeket nézve is... Meg azok öregemberek, hisz még gyerekek! de szomomrú lettem
felh 2007 márc. 19. - 08:18:17 Előzmény moki1
(41/123)
Az édesanyjáról azt mondták, hogy bûntudata van, képtelen feldolgozni a történteket, nem bírta így látni a lányát. Megszakított minden kapcsolatot, nem csak a kislánnyal és a férjével, hanem a szüleivel is.

A kislánynak bármennyire is szüksége van, lesz anyára, nem ítélkezem felette, mert azt hiszem, ha ez velem történt volna meg, diliház vagy öngyilkosság várt volna rám.
felh 2007 márc. 19. - 08:06:47 Előzmény moki1
(40/123)
Szia, Moki. A kislány a saját szobájában keletkezett tûzben égett meg. A tüzet az édesanyja cigarettájából származó parázs okozta.
balcimaci 2007 márc. 18. - 13:23:22
(38/123)

Szervusztok!
Csatlakoznék azokhoz,akik elõször láttak a sorozatból, és mondhatom engem is megráztak a látottak.Minden tiszteletem a kislány édesapjáé.Kívánom ,hogy sokmindenki gondolkozzon el a látottakon és vegyenek példát szeretetbõl, hozzáállásból!
Én is kérek mindenkit ,ha tud továbbit a kislány sorsáról írja meg!
Email címem:baloghrobit@citromail.hu
Köszönöm.balcimaci
moki1 2007 márc. 18. - 13:00:15
(37/123)
Sziasztok!

Én is csak ezt az egy részt láttam,pontosabban csak a másodikfelét.
Eléggé ledöbbentett.
Elmesélné valaki,hogy mi történt a kislánnyal,és hogy hol van a mamája?!
Ha megtudtok valamit róla, nekem is írjatok:mimmocska@citromail.hu
Köszönöm:K.
corny14 2007 márc. 18. - 11:39:07
(36/123)
Cyastok! Én is még csak ezt az egy részt láttam. Én is keresgéltem a neten, de nem találtam semmit:S Ha jól hallotam, akkor mondták hogy 5 éves és az 2002-ben volt. Szal, ha jól számolom most 10 éves. Nagyon kiváncsi vok, hogy most hogy néz ki és hogy mi lett vele. És nekem is irthattok, ha bármit megtudtok: cornelia132@citromail.hu
Netty5461 2007 márc. 18. - 09:40:19
(35/123)
Sya sztan!

Én is láttam...
Nagyon durva azért, hogy az anyja elhagyta. Pedig neki kellene legjobban mellette lenni.
Én még tegnap keresgéltem a neten, de sehol semmi.
Írtam a Viasat-nak, hátha adnak valami információt.

Ha bármi újat megtudok, írok.
De ha te tudsz meg valamit, lécci írd meg.
E-mail címem: nettybaba5461@citromail.hu

Sya.
sztan 2007 márc. 17. - 20:41:38 Előzmény felh
(34/123)
Sziasztok!
Az elöbb láttam életem elsõ epizódját a sorozatból.Élet a tûzhalál után.Gondolom mondanom sem kell nagyon megrázott.Egy kislányról (Terrie) volt benne szó.Csoda hogy egyáltalán túlélte a szerencsétlenséget de szegény csöppség nagyon összeégett.Mûtétek során esett már át s még sok-sok mûtét vár rá.Szeretnék megtudni valamit róla hogy mi történt vele a film óta jobban van-e mennyire sikerült beilleszkednie a gyerektársadalomba stb?Ha bárki találna valami linket ahonnan megtudhatnám mi van vele kérem küldje el a sztan@citromail.hu mailcímre mert a fórumra nem tudom milyen gyakran fogok tudni felnézni. Elõre is köszönettel: sztan
felh 2007 febr. 13. - 18:55:18
(33/123)
Igen..... hatalmas lelkierõvel kell hogy rendelkezzenek a szülõk....
Azt elfelejtettem mondani, hogy 3 testvére van, és õ a legfiatalabb a családban.
10/10
szenati 2007 febr. 13. - 18:26:00 10/10
(32/123)
Köszönöm mindkettõtöknek! Szegény kisgyerek...
felh 2007 febr. 13. - 15:42:04
(31/123)
A koponyacsont már az anya méhben megszilárdult és a természetestõl eltérõ forma miatt nem volt elég hely a növekedõ agy számára. A szájpadlása egészen magas volt, az etetés így állandó figyelmet igényelt. Az egyik orrürege eldugult, a másik sem tökéletes. A keletkezõ váladékot naponta többször le kellett szíviuk a szülõknek. A szemét nem tudta lecsukni, így azok bevörösödtek.
A fejlõdésben lemaradt. Nem voltak fogai, nem tudott járni.
A mûtéttel elérték, hogy esztétikusabb lett a feje, be tudta zárni a szemét és lett hely az agy számára. Ezután kezdett el járni, lettek fogai. De le van maradva a fejlõdésben. (Arról nem beszéltek, hogy szellemileg milyen kilátásai vannak, de a tekintetén én azt láttam, hogy eltér az egészséges gyerekekétõl.)
fáklyás menet 2007 febr. 12. - 21:35:07
(30/123)
Úgy fejlõdött ki az agya, hogy oda fel a "csúcsra" került, aminek hátra kellett volna kerülnie (mert arra már nem tudott tágulni a koponyacsont bizonyos rendelenesség miatt). Megoperálták, csináltak neki szemöldökcsontot is (ezért már be tudja csukni a szemét), és legömbölyítették a fejét. Így viszonylag normális lett a formája, de mondták az orvosok, hogy nagy marad így is mindig.
10/10
szenati 2007 febr. 12. - 12:33:02 10/10
(29/123)
Sajnos nem sikerült a legutóbbi részt megnéznem... Leírná vki, hogy miért volt a kisfiú feje olyan nagy, és hogy mi lett vele? Elõre is köszi!
Anonim 2007 jan. 20. - 20:10:55
(28/123)
tök jó ez a rész
wow tök jól néznek ki,fõleg az Enigmás pasi vagy ki
ptap 2007 jan. 14. - 01:36:22
(27/123)
<a target="_blank" href="http://www.five.tv/programmes/extraordinarypeople/" title="http://www.five.tv/programmes/extraordinarypeople/">www.five.tv</a>

Sziasztok...
Csak a fenti linket találtam... Úgy látszik, hogy csak az aktuálisan Náluk játszottak vannak az oldalon.

Az IMDB-n csak kettõ epizódról találtam valamit:
<a target="_blank" href="http://www.imdb.com/title/tt0490583/" title="http://www.imdb.com/title/tt0490583/">www.imdb.com</a>
<a target="_blank" href="http://www.imdb.com/title/tt0782138/" title="http://www.imdb.com/title/tt0782138/">www.imdb.com</a>
Emmek 2006 dec. 19. - 22:02:35
(26/123)
A helyi versenyzõ
zuzo 2006 dec. 17. - 00:44:22
(25/123)
Köszi szépen az infot! :)
Emmek 2006 dec. 16. - 23:46:22
(24/123)
A &#8222;Hatalmas bájak&#8221; epizód az amerikai (országos) teltidomú (min. 100kg) nõi szépségversenyrõl és annak résztvevõirõl szólt. A lányokkal és a szervezõkkel menetközben készült riportokkal mutatták be a folyamatot a lányok érkezésétõl kezdve a versenyig. A verseny helyszíne egy olyan kisebb sziget volt, ahol a lakosok kimondottan a kövérebb nõket részesítik elõnyben a vékonyak hátrányára. A lányok várakozásaikról és egymásról mondtak véleményt, mely annyiban különbözött szerintem a megszokott versenyzõi attitûdtõl, hogy itt egytõl egyig magabiztosak voltak a résztvevõk, és nem féltek nem diplomatikusan válaszolni, véleményt mondani a többiekrõl. Az egész hangulatot a fekete stílus jellemezte, egyetlen egy fehérbõrû versenyzõ volt, még a rendezõk is feketék voltak. A fehér lány szerint kicsit ki is közösítették a többiek. Ki tudja, talán csak taktikázott ezzel a szöveggel. Szerintem ennek az oka, inkább abban keresendõ, hogy a kövérebb fehér nõk többségében tényleg a lustaság miatt kövérek vagyis egy ilyen versenyen nem tudják teljesítni azt a feltételt, hogy nõiesen mozogjanak, viselkedjenek, és ahogy a cím is nagyon jól mondja magyarul, bájosak legyenek. Nagyon jól kijött az észak-dél ellentét a fekete versenyzõk között.