10/10
bezsuzska 2017 aug. 17. - 20:18:53 10/10
(1434/2154)
Én úgy tudom, hétrõl-hétre készülnek az új részek. Nézd meg Engint. Augusztus 13-14.-i fotókon Antalya környékén ( Kas ) nyaral. Új dizájn július eleje óta megvan, azóta úgy jár-kel. A sorozatok vetítése szeptember közepén szokott kezdõdni (mondjuk az új sorozatánál október elejét olvastam), az új partnerérõl csak találgatások vannak, semmi hivatalos info. Még nem forgat ( bár azért már valószínûleg készül), hanem pihen. Mondjuk ha jó a sorozat, akkor június közepéig megállás nélkül forgatni fog. Azért az kemény.
burak 2017 aug. 17. - 20:14:41
(1433/2154)
Irigyellek is, most, hogy néha belenézek a tv-be,mindig mondom jé erre a részre már nem is emlékszem. Kivancot egy pillanat alatt nálam ledöntötte Engin.
burak 2017 aug. 17. - 20:08:52
(1432/2154)
Talán azért forgatnak csak Istambulban, mert sok sorozatot ugyanabban az épületben forgatnak, már biztos te is észrevetted, nincsenek kifizetve a színészek, és ha más helyszíneket választanának, biztos többe kerülne. Nem sok filmforgatási stábot láttam, de én a Yutubon úgy látom, hogy annyi stábtag van, a színészek meg csak várnak, hogy azt a pár percet leforgassák velük.

A történetek változtatásában, szerintem az is közrejátszik,hogy jobbára nõk írják és rendezik.
burak 2017 aug. 17. - 20:03:16
(1431/2154)
Ez nekem is feltünt, hogy mennyire odavannak a latinok, pedig náluk is ilyen tipusú férfiak vannak. Talán azért nem sikeres törökben, mert mint, hogy írták a lányok havonta forgatnak részeket, mert elõre nem veszik fel.
burak 2017 aug. 17. - 20:00:55
(1430/2154)
Végtelen Szerelem azt sem lehetett folyamatosan nézni, én is csak részeket láttam, viszont a nõi fõszereplõ (aki állítólag most Engin partnere lesz, én nagyon várom) és az õrült férje játéka nagyon tettszett, Burak ebben nem tudott játszani, abszolút nem jött le nekem a Végtelen szerelem, inkább a nõnél éreztem az õrült szerelmet.
10/10
HZsuzsanna70 2017 aug. 17. - 19:52:17 10/10
(1429/2154)
A török filmgyártásra nem ilyen értelemben gondoltam. Egyrészt nekem furcsa, mennyire csak Isztambulra koncentrálnak, pedig rengeteg gyönyörû hely van Törökországban. Ilyen szempontból is érdekes a BBO, mert Törökország egy távoli vidékére visz el minket.

Én inkább arra gondoltam, hogy egy-egy sorozatból leforgatnak kb 10 részt, és amikor adásba kerül, akkor a nézettséget monitorozva belenyúlnak az eredeti történetbe. És onnantól jönnek a logikai hibák, vagy ha a negatív szereplõrõl kiderül. hogy õt jobban szereti a közönség, akkor elkezdik pozitív irányba írni a történetét, vagy ha valamiért úgy döntenek hogy idõ elõtt befejezik a sorozatot, akkor logikátlan befejezést írnak hozzá.

Úgy gondolom.hogy nehéz kiegyensúlyozni egy-egy sorozatnál, hogy az hazai piacra menjen vagy nemzetközire - és náluk igen jelentõs a sorozatokból befolyó pénz. Már a KPA is nagyobb sikereket ért el külföldön, mint otthon, de az ÖK-nál ez egyértelmûen látszik. Törökországban elvileg sikertelen volt, viszont a TV élõ adásában nagyon sokan követték külföldrõl (fõleg Latin-Amerikából). két nap múlva más fent volt az angol feliratos változat, amit szintén sokan néztek meg.
10/10
baba24 2017 aug. 17. - 19:48:55 10/10
(1428/2154)
Ez egy nagyon szuper hír,már mint hogy lényegében egyben meg nézhetem.
Szerintem nekem is top sorozatom lesz a Fatmagül után,és pont Ening miatt!
Annyira szeretem mint színészt :)
10/10
bezsuzska 2017 aug. 17. - 19:35:43 10/10
(1427/2154)
ÖK-t már láttam. Engin hozta a formáját, Daghant imádtam. (õszülõ haj, õszülõ borosta, húúú!). Fahriye, hát....
Nekem igazából a mûfajjal volt bajom. Nem igazán jönnek be a maffiózós sztorik. ( Ezelt nem láttam, és a KG-nél is azokon a részeken mentem át nehezen.) Ezért tartok kicsit Engin új sorozatától is, mert valahol azt olvastam, hogy az is valami maffiás történet lesz.
10/10
HZsuzsanna70 2017 aug. 17. - 18:58:30 10/10
(1426/2154)
Bocsi, valószínû félreérthetõen írtam :)

Engem a Kara Sevda nem fogott meg, pedig többször is belenéztem a szinkronos változatba. Azt a sorozatot ha jó a vége, ha rossz, akkor sem fogom megnézni.

Az Ölene Kadar-nak az elsõ két részét láttam angol felirattal, és nagyon tetszett. Akkor úgy gondoltam, ha vége lesz a Fatmagül és a KPA fordításoknak, akkor a BBO mellett azt fogom megnézni. Utána az ÖK-t hamar abbahagyták, olyan lett a vége amilyen, de azt a sorozatot õsszel akkor is megnézem. Egyrészt nekem Engin Daghan-ként tetszik a legjobban, másrészt kíváncsi vagyok hol ment el a sorozat ilyen maffiás jellegû sorozatba, harmadrészt meg belefutottam a neten egy nagyon jó kis elemzés -sorozatba, kívánsi vagyok vajon én is úgy látom a sorozatot meg a karaktereket mint Navid Shazad :) Ja, és arra is kíváncsi vagyok, hogy ez a sorozat miért bukott meg Törökországban, és miért imádják például Szingapúrban vagy Latin-Amerikában.
burak 2017 aug. 17. - 17:36:45
(1425/2154)
Szeptember 7-én kerül fel az utolsó rész feliratozva.
burak 2017 aug. 17. - 17:29:02
(1424/2154)
Nagyon szerencsés vagy, részemrõl, ez a sorozat, hogy csak ülök elõtte és nézem tátott szájjal, és teljesen ott vagyok. összesen 54 részes. Augusztus 24 lesz az 52 rész lefordítva, az a lényeg, hogy minden héten csak egy bölüm, hát ennél a sorozatnál az kibirhatatlan, mindig megnézem vagy kétszer utána lévõ török részt.
10/10
baba24 2017 aug. 17. - 17:21:35 10/10
(1423/2154)
A mai napig nagy volt bennem az elhatározás,hogy a Fatmagül után nem nézek most egyenlõre mást!
Ez a mai napon meg dõlt :)
Én is el kezdem majd a Kara Para-t de csak is feliratosan!
Ma láttam a bemutatóját a tv-ben és Engin nézése az teljesen nem találok jobb szót de megbabonázott,így tuti én is el kezdem nézni!
Viszont nem tudom sem azt hogy hány részes összesen sem pedig azt hogy mennyi van még addig még teljesen a végéhez ér a feliratozás!
Ezzel kapcsolatban valami infót tudtok adni nekem megköszönöm elõre!
burak 2017 aug. 17. - 17:09:38
(1422/2154)
Engem sem befolyásol a vége, az Ölene Kadar végét én is megnéztem, mivel nem is értettem, így nem befolyásolt. Engem sem fogott meg a sorozat, most megint lehet, hogy a partnernõje miatt is, én úgy éreztem, hogy Engin húzza maga után a cselekményt, fõleg a partnernõjét. Ha már úgy néztem, hogy alig vártam, hogy vége legyen, akkor eltudod képzelni. Kiváncsi vagyok, hol van az a cikk amit említesz.

A török filmgyártás, nagyon-nagyon más, hiszen õk törökök és a mai napig igenis megtartják a vallásukat és a szokásaikat, és mivel ilyen hatalmas lélekszámú ország, náluk igenis mûködik ez a maffia.
10/10
HZsuzsanna70 2017 aug. 17. - 15:47:39 10/10
(1421/2154)
Könyvet és filmet én sem szoktam elõreolvasni vagy nézni, a sorozatoknál viszont szokta "csalni". Fõleg akkor, ha valami nagyon rossz történik kedves szereplõimmel, és biztos szeretnék abban leni, hogy csak pár rész és minden jóra fordul.

Elsõ nézéskor én sem szoktam átpörgetni részeket, de ha már többedszer nézem, akkor igen :) Például a Fatmagülbõl az erõszakot mindig átfogom tekerni, akárhányszor nézem végig újra a sorozatot, éppen elég volt kétszer megnézni :(

Engem az nem befolyásol, hogy mi lesz egy sorozat vége, mert lehet ha végignézném, akkor rájönnék, hogy miért úgy végzõdött az a sorozat, ahogy., a valõó életben sem nyerik el indig a jók a jutalmukat, a rosszak a büntetésüket. Lehet a történések következtében logikus egy tragikus befejezés is, de ha nem látom végig a sorozatot, ezt nem tudom eldönteni. A Kara Sevdát sem a vége miatt nem nézem meg, hanem azért mert a Duna TV-n láttam egy pár szinkronos részt és sem maga a történet, sem a színészek nem fogtak meg annyira, hogy érezzem azt a Bumm-érzést,amit a Fatmagülnél éreztem.

Fatmagül és KPA után tervezem megnézni az Ölene Kadart. Már akkor elhatároztam, amikor télen elindult a sorozat, mert az elsõ két török részbe belenézve tetszett, és érdekelt a téma is. Utána olvastam, hogy Törökországban nem volt sikeres, és a vége is tragikus, de ettõl függetlenül biztos belekezdek, ennek több oka is van. Például nekem külsõleg Engin ebben a sorozatban tetszik a legjobban. Az elsõ két rész nekem nagyon tetszett, de utána nagyon elment maffia-történetbe, kíváncsi vagyok, miért. Másrészt fent van neten egy több részbõl álló elemzés a sorozatról, arra is kíváncsi vagyok, egyetértek-e vele. Úgyhogy tragikus befejezés ide vagy oda, ezt biztos megnézem.

Egyébként nekem az egész török sorozat-gyártás nagyon furcsa világ, de ebbe most nem kezdek bele, mert egy kisregényt tudnék írni :)
10/10
lizbell 2017 aug. 17. - 06:32:12 10/10
(1420/2154)
Tudom hogy nem megsérteni akartál.....azért akadtam ki, mert konkrétan elõttetek írtam, mennyire rosszul érintett, hogy véletlenül elolvastam a THHFC oldalán, hogy mi lett a vége és nagyon nem akartam tudni... utána még fel is vetettem, vajon minden hozzászólást elolvasunk e itt.... Nehéz így fórumozni, belõlem is kikivánkozik sok minden, de valaminek leírni a végét, amibe még a másik bele se kezdett, az nem ugyanaz....fõleg, hogy elõzõ este pont az is téma volt, hogy nemsokára elkezdem, mert végre elkészült és arra legalább nem kell várni...
de már ezt is leírtam, tehát tényleg fölösleges tovább ragozni!
khajni87 2017 aug. 16. - 23:51:11
(1419/2154)
Ilyesmikben szabálytalankodó avgyok, a Fatmagülnél is megnéztem az elsõt rögtön utána az utolsót......köztesben meg ahogy izgisedett a többit össze vissza, de a többi sorozatot is, nem bírtam ki, ehhez gyenge a kis szívem hogy ennyi izgalmat kibírjak sorozatok-könyvek témában.......

Lizbell nem megsérteni akartalak, eddig nem emlékszem hogy írtad volna nem nézted a Cesurt vagy nem figyeltem annyira :( Arra emlékszem te is párhuzamosan nyomsz többet.....bár engem nem zavar ha bárki leírja amit látott , ha érdekel egy sorozat attól függetlenül is fog hogy beírjátok mit láttatok......Azt viszont sajnálom ha elrontottam neked :( Nagyon sajnálom :(
10/10
bezsuzska 2017 aug. 16. - 23:31:12 10/10
(1418/2154)
Látod, neked muszáj tudnod a végét, én meg lehet, hogy bele sem kezdenék. Mint ahogy a Kara Sevdat sem fogom megnézni, mert tudom a végét.
10/10
bezsuzska 2017 aug. 16. - 23:27:20 10/10
(1417/2154)
kedves burak, nekem elrontja. Én nem várom el tõled, hogy megnézz minden kockát egy filmben. Te miért várod el tõlem, hogy az elején tudjam a végét?
10/10
bezsuzska 2017 aug. 16. - 23:21:27 10/10
(1416/2154)
Imádok olvasni, már gyerekkorom óta. Soha egyetlen könyvnek nem olvastam el a végét elõre. Sõt, mikor már belekezdtem, nem is lapoztam elõre, hogy a következõ oldalon, vagy fejezetben mi fog történni. Filmet és sorozatot is így nézek. Ha rászánom magam, elkezdem és úgy haladok, ahogy a rendezõ szerette volna. Elejétõl a végéig. Nem nézem meg elõre a végét, nem pörgetem el az unalmasabb, vagy annak tûnõ részeket. Azt a rendezõ azért tette bele, mert számára fontos volt a történet szempontjából. Nem mondom, hogy sokadik nézésre nem ugrok át részeket, de elsõre soha. Dehát ebben sem vagyunk egyformák.
10/10
lizbell 2017 aug. 16. - 22:50:04 10/10
(1415/2154)
Maradjunk annyiban, hogy mindenki maga eldöntheti hogy akarja e bárminek megnézni illetve tudni elõre a végét!