10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 22:20:06 10/10
(974/2154)
Kérlek osztozz meg velem a Te drágádon. Én már nagymama vagyok, úgyhogy majdnem a fiam lehetne. Cserébe ezt küldöm.
10/10
lizbell 2017 júl. 18. - 21:53:06 10/10
(973/2154)
bezzeg az én drágám!!! :)))

Lányok, én ugyan nem vagyok cukorbeteg de kristálycukor és finomliszt nincs a háztartásomban. Kölest, bulgurt én is imádom mankos!
nem vagyok mániákus de próbálok egy pár dologra figyelni!
Bezsuzska ügyes vagy, (barackos gombóc nyami) isten bizony egyszer szeretnék valami különleges lekvárt csinálni!
hogy a Hacer témához is hozzászóljak, én õt nagyon szeretem! szereti ugyan Musztafát de hálistennek nem az ostoba liba kategória, aki mindent benyel és megalázkodik, pontosan tudja mennyit ér ez a kapcsolat csak még nehéz elengednie.
Muki asszony a pofátlanság teteje, tényleg szemernyi tapintat sincs benne, és szentül hiszi hogy mindent neki köszönhet mindenki! Direkt élvezi ha provokálhatja Fatmagült, biztos hogy az irigység motiválja mindenre, még ha el is játsza néha hogy õ jóindulatú! a legszemetebb kavarása most jön majd a levelekkel.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 17:58:39 10/10
(972/2154)
Ahogy olvastam, sokakkal osztozol Selim Enginen. Engin Öztürk privátban nem a hûség mintaképe.
khajni87 2017 júl. 18. - 17:14:38
(971/2154)
Kifogtál rajtam......Mustafa egyáltalán nem melegszivû kategória.....pasiként nekem nem jön be, annyira nem jó pasi, Engin annál inkább....( nem lizbell Enginje , hanem Szelim Engin......) A felsõ tízezerben imádtam.....
10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 16:05:35 10/10
(970/2154)
Azon agyaltam, Hacer hogyan gabalyodhatott bele ennyire Musztafába. Mit szeretett ennyire a pasiban. Hacer, vagy Asu sok mindennek nevezhetõ, csak naiv kislánynak nem. "Foglalkozásából" adódóan találkozhatott már nem egy macerás pasival. Amikor elõször találkoztak, rögtön tudta, hogy Musztafát csalódás érte. ( Friss szakításon átment pasival nem kezd az ember lánya. ) Nem sokkal késõbb, amikor Musztafa nála aludt, elmondta Asunak a történetét, ahogy akkor õ ismerte. Hiszen Asu ezért kereste meg Fatmagült. Aztán mikor kiderült, hogy mi is történt valójában, tudnia kellett, hogy Musztafa nem fogja annyiban hagyni. Tudta, hogy eladta a lelkét a Yasaranoknak. Ebbõl adódóan tudta, hogy pénzéhes, könnyen irányítható. Mindezek ellenére szerethette volna Musztafát, ha az éreztette volna vele, hogy szereti. De Musztafa a legkevésbé sem mutatott ilyenfajta érzelmeket. Na jó vitt neki egyszer virágot (Asu akkor sem volt otthon), lehet, hogy kétszer. Elvitte egyszer egy menõ étterembe (azt is csak azért, hogy borsot törjön Resat orra alá). Megütötte, abortuszra küldte. Jó annyit azért tett érte, hogy Erdogan segítségével kiváltotta a futtatóitól. Asu kétszer kirakta a szûrét, háromszor elhagyta. Van valakinek ötlete? Lehet, túl régen voltam szerelmes, de nem a kék szeméért szeretünk valakit, azért annál több kell, és Musztafában nem látok semmit, amiért szeretni lehetne.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 15:06:32 10/10
(969/2154)
Na, 16 üveg lekvár figyel a szárazdunsztban. Igaz, hajnalban álltam neki, hogy a nyugati fekvésû konyhában ne délután kelljen lekvárt fõznöm. Még egy kisebb adagra való kajszi maradt, nem elég érettek. Meglátom, lesz-e kedvem újra nekiugrani csütörtök- péntek magasságában, vagy barackos lepény, barackos gombóc formában fogja végezni.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 14:43:37 10/10
(968/2154)
Az enyémet szeptemberben kaptuk el, viszont senkinek nem volt a családban. Gyorsan leálltam a szénhidráttal, ami nem volt könnyû, mert krumplin nevelkedtem, és 22 évig dolgoztam üzletkötõként, amikor az evés útközben történik, míg eljutsz A-ból -B-be. Na ott se salátát eszik az ember. Most -15kg-nál járok ( ha még öt lemegy, jobb leszek a fiatalkori versenysúlyomnál). Itthoni mérõ szerint rendben vagyok, majd a jövõ havi negyedéves kontroll megmondja a tutit. Ilyen mindenféle adalékos terméket nem veszek, joghurt is csak natur. Majd itthon kitalálom, hogy salátaöntet, vagy gyümölcsjoghurt lesz-e belõle. Én vagyok az a vásárló, aki képes végigolvasni a boltban a mikrobetûkkel ráírt összetevõket. Kikerülni sajnos nem lehet teljesen, de igyekszem azt választani, amiben a legkevesebb van.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 14:16:33 10/10
(967/2154)
Nálad a pont. Az utóbbi pár részben azt figyeltem, hogy vacsora közben is beszólogat Kerimnek. Az meg fintorogva rakja szájába a falatot. Az van, hogy ki kéne költöznie Mukaddesnek a vendégházba, (ahol a helye lenne ) aztán ugorjon rá Rahmira.
khajni87 2017 júl. 18. - 13:37:15
(966/2154)
Végülis.......igaz, miért is nem jutott ez eszembe......esküszöm csak egyszer lenne ez a nõ anélkül hogy a saját érdekét nézné.........

Õ intézte az biztos, most meg tuti Kerimre mozdulna ha tehetné.......mocsok egy nõ ez......Hogy megpuszilta Kerimet mikor jöttek haza a tárgyalás után, és Kerimnek az az arc......:D
10/10
bezsuzska 2017 júl. 18. - 11:45:04 10/10
(965/2154)
Mit keres ott, mit keres ott? Hát ami jár az jár. Nem tudod? Elvégre Õ "intézte"el, hogy Fahrettin bey hazajöjjön Ausztráliából. Miután anno az eldugott levélben elolvasta, hogy "mindene" Kerimé. Csak nem gondolod, hogy lemond a jussáról? Fõleg miután a sorozat során a kezdetektõl azt hangsúlyozza, hogy Kerim és Fatmagül neki köszönheti, hogy összeházasodtak.
burak 2017 júl. 18. - 07:07:05
(964/2154)
Ugye, hogy lehetnek elvonási tüneteink, én már ezerszer végignéztem törökül, alig várom a heti aláírásost. Nincs olyan nap, hogy ne nézném meg Engint. Pedig nyáron én sem szoktam sorozatozni. De a Kara Parában annyira aranyosak, kiváncsi lennék milyen életben ez a srác, ahogy igazából tud szeretni ebben a sorozatban az õrület.
10/10
lizbell 2017 júl. 18. - 06:52:28 10/10
(963/2154)
vicc volt :)) a lényeg, hogy valahol nagyon mélyen lakozik bennem egy igazi konyhatündér, de nem bír felszínre törni!
khajni87 2017 júl. 17. - 23:32:31
(962/2154)
na én ma téptem volna meg MUkaddest mint foxi a lábtörlõt......és nemcsak azért mert már megitn mit hozott ki Fatmagülék netes háznézése során a beszélgetésbõl, de mi a francot keresett õ a ház megnézésen ??????

Amikor meg csókolóztak hát Kerim és Fatmagül helyében nem hagytam volna annyiban , mit leselkedik ez, miért nem csókolgatja a saját férjét ( kezdem én is azt hinni bejön neki Kerim , nem mintha hányásra késztetne Kerim bárkit, de azért a magánélet az magánélet, Mukaddes végtelenségig tiszteletlen mindenkivel szemben, bezzeg õt tisztelni kell mert mennyi jót tesz.....) és még hogy osztotta Fatmagült amikor felment a szerelmes madárkák meg tüzelõ Kerim......baszki......már bocsánat.....nagyon kezd idegesítõ lenni.....miért nem azzal foglalkozik ami az õ dolga......
khajni87 2017 júl. 17. - 23:27:17
(961/2154)
Milyen hetven éve ??????azt hittem egykorúak vagyunk és én még messze vagyunk a 70-tõl.......
kisbalaton 2017 júl. 17. - 22:09:55
(960/2154)
Hogy a cukorbetegség nem tréfa azt én is tapasztaltam.Évekig "szurkáltam"az anyukámat,mert õ képtelen volt beadni magának az inzulint.Sajnos,diétázni is képtelen volt,végül szinte mindenét tönkretette a cukor.Nekem(eddig még)jók az eredményeim,és hát abban a korban vagyok,amikor az ember már aligha fogyókúrázik.bevallom:szeretek jókat enni,és jókat inni,-és meg is teszem.Saját termésû finom vörösborunk van,én bizony minden ebéd után megiszom 1 decit.De abban egyetértek veled,hogy egy elhízott nemzet vagyunk.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 17. - 21:51:15 10/10
(959/2154)
Ismerõs a dolog, gyógyszert szedek én is, azzal tartom kordában a cukromat. De apuka éhgyomrija 5,19-5,4 között van, úgyhogy nem tilthatom el a sütitõl. Én csak sütöm, õk meg eszik. Egyébként sütéshez a cukrot keverem édesítõporral. A liszt is fele sima, fele teljesõrlésû. Mindenre van alternatíva, csak kísérletezni kell.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 17. - 21:31:39 10/10
(958/2154)
A lekvárfõzést nagymamámtól tanultam még anno, de sütni nem tudtam. Egyik évben megpróbáltam dzsemfixel (mert hú de gyors), aztán a család még a palacsintába se kérte. Azért elfogyott, mert "eldugtam" a zserbóba, meg diós rácsosba. Sütni meg meg kellett tanulnom, miután anyukám meghalt, mert a család hozzá volt szokva. De csak sacc per kábé sütiket sütök. Olyannak, hogy 175gramm neki sem állok. Azért fogy rendesen. A múlt héten volt túrós pogácsa, lekváros bukta, és az unokámnak a szülinapjára dupla gyümölcstorta. Bár apukámmal ketten lakunk, ha kész, megy a körtelefon, és még aznap elhordják. Mondjuk aput se kell félteni, mert ha leül almáspitét enni, akkor elfogy egy fél tepsi. Szóval én sem vagyok szakember, de ezt cukiból nem lehet megoldani.
kisbalaton 2017 júl. 17. - 21:10:43
(957/2154)
Örülök,hogy (rajtam kívül még)van,aki lekvárt fõz,méghozzá hagyományosan.Mankos írja,hogy megveszi a boltban,az is oké,de nekem itt van a ház mellett egy fa,tele gyönyörûen sárguló barackkal,hát már csak befõzöm!.Cukorral és szalicillal,-ahogyan anyáink csinálták.És közben persze sütök barackos süteményeket is,nem is akármilyeneket,holnap pl Pavlova tortát,barackkal.(Jelzem,nem vagyok szakember,csak szeretek sütni.)
10/10
lizbell 2017 júl. 17. - 20:10:14 10/10
(956/2154)
ez nagyon jó :)) a római jeleneteket különösen imádtam! de az olasz hangulatot is mindig!

bezsuzska hajrá! hetven éve nem bírom magam rávenni a lekvárfõzésre, pedig a lelkem mélyén isten bizony vágyom rá :)
10/10
bezsuzska 2017 júl. 17. - 19:56:54 10/10
(955/2154)
A selejtezõs takarítás se rossz, de én ma kaptam két láda kajszit, úgyhogy a hét további részére megvan a programom. Lekvárfõzés, hagyományos, nem zselésítõs, nem dzsemfixes, kis adagokban, hogy ne barnuljon.