Téma: Eric

9/10
ThomasD jún. 12. 11:11:23 9/10
(4/4)
A legtöbb Netflixes sorozattal ellentétben tökéletesen érzi, hogy meddig kell húzni a történetet és szerencsére nem csináltak belőle 10 részt, így mindegyik epizód izgalmas és fontos a történet szempontjából.

Egy eltűnt kisfiú történetét dolgozza fel az 1980-as évek New Yorkjában, de ennél sokkal többről szól. A történet sok szálon fut, de egyik sem megy a másik rovására. Egyszerűen csak bemutatja hogyan fonódnak össze a szálak a valódi életben is és hogy a legtöbb történetnek nem csak egy üzenete van. Így szól a sorozat a családi kapcsolatokról, a függőségről, vagyoni különbségről és rengeteg másról, anélkül, hogy le szeretné nyomni az üzenetét a nézők torkán.

A képi világ hangulatos, Benedict Cumberbatch félőrült alakítását nagyon élvezetes volt nézni.

Én jobban kedvelem az ilyen fajta lezárásokat a filmeknél, de azzal egyet kell értenem, hogy a vége valóban kicsit hűtlen volt a film és az ábrázolt kor általános hangulatához.
8/10
Persona89 jún. 03. 06:35:54 8/10
(3/4)
A hangulata visszaadja a 80as évek New Yorkját,de nekem is az a véleményem,hogy túl sok lábon akart megállni a sorozat. Szinte a fő csapásvonal,ahonnan indult,már nem is fontos a végén. Elég lett volna a korrupciós történet. Benedict alakítása hozza,amit elvárunk tőle. Nekem a főnyomozó karaktere is tetszett. Kicsit a Philadelphia is eszembe jutott. Annak ajánlom,aki el tud vonatkoztatni a homoszexualitástól. Aki nem,az ne nézze,mert csak mocskolódni fog,ahogy ismerem a jó magyar szokásokat :)
5/10
Julianna Zsoldos Z. jún. 02. 17:35:52 5/10
(2/4)
Kétségtelen, hogy az egy amerikai filmre eső homoszexuálisok száma erősen megnövekedett. Itt talán azért van ennek létjogosultsága, mert az eltűnt kisfiú keresése közben több férfi is gyanúba keveredik, annak ellenére, hogy nem pedofilok. Szerintem több dolgot is meg akart mutatni a minisorozat, és emiatt szétesik. A házaspár vad veszekedései, a kisfiú egyedül maradása, a rendőr tragédiája, és a régi kábítószeres csapat utáni nyomozása, miközben eltűnt gyerekek után is nyomoznia kell, a városvezetés korruptsága, a hajléktalanok, stb. már túlnő egy rövid sorozat keretein. Egyedül a kivételesen tehetséges egyben különc bábos, Benedict Cumberbacht tartja valamennyire össze a filmet. Kiváló a játéka, nélküle nézhetetlen lenne a film. A befejezés viszont nem illett a nyolcvanas évek mocskos, bűnös városához, ill. összecsapott és hiteltelen volt.
1/10
UncleSam máj. 31. 18:58:38 1/10
(1/4)
Két férfi egymásra fekvésénél hagytam abba.