10/10
csokiparany márc. 09. 11:41:23 10/10
(32/32)
Nagyon tetszett.. Különleges, életszagú, és az élet valóban sokszor nem "illatos". Ahogyan az életben szerzett kapcsolatok sem könnyűek, egyszerűek, átláthatók... Tényleg nagyon mély film, a színészi játék is megérintett. Ó, és nagyon tetszeztt a kameramozgás is, fényelés....Fú, olyan bizsergető érzést váltott ki belőlem, mint A sziget szellemei. Gratulálok!
10/10
csokiparany márc. 09. 11:31:42 10/10 Előzmény pihes
(31/32)

Szerintem nem véletlen ennyi szerep jutott Tominak. Vagyis nem olyan, klasszikus szerep jutott neki. Ha belegondolsz, valójában elég jelentős a szerepe, nem mondanak le róla, az egész filmben ő utána kutatnak. Úgy, hogy sokáig arcot sem párosít hozzá a néző, nem is igazán tudunk róla semmit, leszámítva, hogy akár vissza is eshetett és az Édesanyja nem problémaként tekint a problémájára . De ez éppen elég jelentős.

10/10
Verna márc. 08. 01:12:30 10/10
(30/32)
Nekem nagyon bejött a film életszagúsága. Az, hogy még a legnagyobb színészek is mindenféle manír nélkül adtak elő teljesen hiteles, hétköznapi párbeszédeket. Végig az az érzésem volt, hogy nem egy filmet nézek, hanem magát a valóságot, ami körülvesz. Hiteles volt.
janderka márc. 06. 11:50:27
(29/32)
Én eddig tologattam, mert Till-t igencsak nem kedvelem, Thúróczytól meg besokaltam korábban. De ebben hiteles volt - leszámítva a hülye parókát amit a fejére tettek.
A film sem volt rossz, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. Akár egy hangalámondásos heppyenddel - hogy Sándor azóta is tiszta, 5 év után kibékült a családjával és egy külvárosi művházban talált magának munkát. A kis Frigyeske sokat vendégeskedik a lányáéknál, a többiek pedig kisebb-nagyobb visszaesésekkel ugyan, de kezelni tudják függőségüket.

Vagy épp ellenkezőleg: tragédiába fordítva a végét - aminek opciója egyébként (vagy szándékosan vagy sem, de) végig ott lebegett számomra a levegőben. Mondjuk Sándor a nagy alkesztámogató akcióinak egyikén összeszólalkozik egy visszaeső pártfogoltjával és egy dulakodás során halálos balesetet szenved (lezuhan a szikláról, mikor pl. Tomit akarja hazavinni, vagy Pali kergeti őt egy újabb közértes balhéja során egy épp elrobogó villamos alá...).
7/10
Sweet-But-Psycho febr. 17. 20:50:17 7/10
(28/32)
Lehangoló látlelet az alkoholista létről. Küzdelemről, reménytelenségről, próbálkozásról, kilátástalanságról. Tilla - némileg saját élményei apropóján is - ismét súlyos témát feszeget. Sajnos világelsők vagyunk az alkoholbetegek lakosságarányos számát illetően: a Magyarországon élők közel negyede alkoholista. Ezzel a teljesítménnyel pedig "nagyivó" nemzetek egész sorát előzzük meg, köztük a briteket, az íreket, a németeket, az olaszokat és a franciákat, sőt még az ezüstérmes oroszokat is. Szomorú...
7/10
Ahoj poplacsek febr. 16. 20:38:02 7/10
(27/32)
elég szomorú film ez
7/10
pihes febr. 05. 14:38:06 7/10
(26/32)
A filmre valamennyire sikerült rá hangolódni, de mindvégig hiányoztak azok a pontok amik magukkal visznek. Tominak igencsak nyúlfarknyi szerep jutott, nem is tudtuk nagyon ki ő. Ezektől eltekintve HÉT/TÍZ
7/10
itsme1 febr. 04. 07:20:06 7/10
(25/32)
Szerencsére nem nekem szólt ez a film, mégis megérintett az őszintesége.
Josi Városi jan. 31. 16:41:00
(24/32)
Minden előző filmjét csipáztam, de ez kicsit gagyéró. Bocsánat!
Josi Városi jan. 31. 16:32:13
(23/32)
...De ez egy TV játék. Bocsánat. Nem mozifilm.
Josi Városi jan. 31. 16:28:22 Előzmény Josi Városi
(22/32)
Amúgy Tillát bírom.
Josi Városi jan. 31. 16:23:51
(21/32)
Kicsit videós érzés, rossz értelemben.
10/10
AyyLmao 2024 dec. 29. - 20:28:57 10/10 Előzmény szenbanyasz@gmail.com
(20/32)

"akkor otthagyja mondván, hogy már sokat hallott róla, hogy gondjai vannak a piával. "

A nők mindig mindenhol tesztelik az illetőt akivel össze akarnak jönni.
Szerintem nem figyeltél oda a film alatt, illetvbe baromira nem értetted mire kell figyelni, ezt bizonyítod azzal amikor elkezdesz breaking badezni.
10/10
AyyLmao 2024 dec. 29. - 20:24:38 10/10
(19/32)
A kis költségvetés látszik, de Tillában nem csalódtam, nagyszerű film.
9/10
fofilozofus 2024 dec. 01. - 17:30:02 9/10
(18/32)
Egyedüli baj talán a filmmel a minimális költségvetés. Jó, de nagyon nehéz a téma, és sok ötletesség kellett hozzá, hogy ilyen jól bemutassák.
5/10
Angbet 2024 nov. 25. - 18:53:19 5/10
(17/32)
Thuróczy Szabolcs a színészi rutinjával elvitte a hátán a filmet, de a film sem a színészi játékok, sem a cselekményvezetés terén nem állja meg a helyét. A történet onnantól lehetett volna érdekes, hogy Sanyi ugye kilenc hónap után megcsúszik az alkohollal, miközben az életébe ez már nem férne bele, pl. a felesége mindennapos terhes, de nem tudjuk meg, mi jön ezután, Sanyi meg tudja állni a visszaesést, vagy tovább iszik? Életképeket láttunk alkoholisták életéből, általában az aktív időszakaikból, meg egy család szétesését, de ezt is épp csak említésszinten. A drámájukból, belső küzdelmeikből gyakorlatilag semmit. Pali figurájában zavaró, hogy az átlag alkoholistát reprezentálandó egy lepukkant kvázi értelmi fogyatékosnak van beállítva, de nemcsak ő, hanem pl. az AA-gyűlésen is az összes résztvevő - ami egy súlyos hibája a filmnek, hiszen az alkoholizmusnak pont az egyik fő jellemzője, hogy a hajléktalantól az atomfizikusig mindenkit érint. S már az is egy magasabb szintű tudatosságot feltételez, hogy valaki komolyan le akarja tenni a piát és elmenjen egy AA-gyűlésre. Akkor már sokkal jobb és igazabb alkotás a témában a Nyugi, gyalog nem jut messzire c. mozi.
8/10
kozak@liganet.hu 2024 nov. 18. - 09:36:44 8/10
(16/32)
Remek film, nagyon élveztem az elejétől a végéig. Hogyan lett volna még jobb? Utólag elgondolva még egy szereplő hiányzott volna belőle, aki valójában elbukik, úgy sokkal jelentősebb lett volna az, hogy a főszereplő tudja tartani magát. Illetve ilyen nagyszerű szereplőgárda mellett túl sok minden volt Thuróczy Szabolcs vállára pakolva, ő vitte a hátán az egész filmet, bár elbírta, ha jobban segítenek neki, még tovább jut. És persze a rendes finanszírozás, jobb forgatási körülmények is meglátszanak egy filmen (néha a kép akkor is homályos volt, amikor nem annyira kellett volna) , de hát itthon csak a Petőfi és a Farkas című filmeket támogatják, a tehetségek meg oldják meg, ahogy tudják.
10/10
mummy1 2024 nov. 17. - 23:05:43 10/10 Előzmény szenbanyasz@gmail.com
(15/32)
A lakás szerintem nem a liftszerelő srácé, hanem a barátnője lakása.
3/10
szenbanyasz@gmail.com 2024 nov. 17. - 00:06:25 3/10
(14/32)
Hüledezve olvasom itt a lelkes kommenteket... nekem Tilla előző filmje, a "Tiszta szívvel" nagyon tetszett, ez az új viszont nem. Több okból se:
- a párbeszédek nagyon gyengék, papírízűek. Ki mond olyat egy késsel hadonászós családi veszekedésben, hogy "utálom az egész lényedet"?
- a forgatókönyv is tele van érthetelen fordulatokkal. Pl. amikor a főszereplő új csaja felmegy hozzá egy üveg borral, rátukmálja, hogy igyon, majd, amikor kijön a csávóból az állat, akkor otthagyja mondván, hogy már sokat hallott róla, hogy gondjai vannak a piával. Vagy: az egyik arc tök rosszul van, könyörög, hogy hozzanak neki gyógyszett aztán egy perccel később megkéri a főszereplőt, hogy játszon neki bábjátékot. Sokat alapozak a véletlenekre is: véletlenül meglátja a lányát, amikor épp Tomit keresik, véletlenül ki van épp hangosítva a telefon, amikor véletlenül épp az ingatlanközvetítőnél van, stb.
- tele van hiteltelen elemekkel: pl. a liftszerelő csávó olyan lakberendezésű lakásban akik, mint a budai felső-közép osztály,
Amúgy meg a téma tök lerágott csont, random amerikai sorozatokban (pl. Breaking bad) ennél sokkal többet megmutatnak a szerfüggőségről, pedig még csak nem is erre fókuszálnak Ez a film semmi újat, egyedit nem mond a témáról.
Amúgy én nem vagyok ilyen mindenszarista, meg hogy minden magyar film rossz, de szerintem ez nem lett jó, sorry.
10/10
gsz69 2024 nov. 16. - 16:16:14 10/10
(13/32)
Zseniális film nagyon jó szinészi alakításokkal,bár csak tovább tartott volna,többször nézős.Jó lenne ha sok magyar film hozná ezt a szinvonalat.Köszönet az alkotóknak.The Oscar goes to Mr. Szabolcs Thuróczy!