Joan Fontaine 2020 szept. 06. - 20:16:55
(47/47)
Mindenesetre, amennyire ismerem az életét, elég pocsék lehet család nélkül, méltőság nélkül, bukott igazgatóként elsunnyogva tovább folytatni bármit is. Nyugdíjva kéne mennie, és meg kéne kímélnie másokat önmagától.
Joan Fontaine 2020 szept. 06. - 20:15:20
(46/47)
Akár lemondott, akár nem, hála Istennek már nem ő a Vígszínház igazgatója. Az új igazgató Rudolf Péter.
Amúgy meg mindig is iszonyú ellenszenvesnek találtam-és nem gondolom, hogy alaptalan vádakkal illették, és ennyien.
Edmond Dantes 2020 júl. 09. - 09:42:44 Előzmény Rojita
(45/47)
Úgy jön, mintha menne? Avagy fél lába az ajtóban?
Rojita 2020 júl. 08. - 18:46:42
(44/47)
http://www.atv.hu/belfold/20200708-sokkolo-fordulat-komoly-dontest-hozott-eszenyi-eniko/hirkereso

Nem furcsa ez? Mintha a társulat 90 %-a arra szavazott volna, h nem szeretne vele dolgozni. Most ugyanúgy ott lesz, beszólongat mindenkinek. (Nem tudná a felújító próbákat a volt rendezőasszisztens levezényelni?) Egyenlőre csak "felügyeli" a régi előadásokat, aztán előáll újabb rendezéssel, főszereppel. Valszeg, igyekszik súgni is sok mindenben az új igazgatónak.

Nem egészséges ez így. Milyen légkör lesz így a színházban? X művész nyíltan elmondta a Vele szembeni kellemetlen élményét, h változás legyen a Vígben. Most, mintha mi se történt volna, újból egy légteret kell szívniuk.

A rendezőnőnek szabadúszó pályára kellene állnia. Biztos, h tucatnyi meghívást kapott már eddig is, azokat kellene elfogadnia, itthon és külföldön, de mindenképpen a Vígszínháztól távol.
Hiába, voltak itt sikerei és bukásai is, - vége van egy korszaknak. Jöjjenek új rendezők a Szentistván körútra.
Edmond Dantes 2020 jún. 14. - 09:57:39
(43/47)
Jelentem, mégse mondott le vígszínházi igazgatói posztjáról Eszenyi Enikő. Részletek itt:
https://magyarnarancs.hu/szinhaz2/eszenyi-eniko-megse-mondott-le-vigszinhazi-igazgatoi-posztjarol-129852
Rojita 2020 máj. 05. - 14:59:09 Előzmény Edmond Dantes
(42/47)
Igen, valszeg így lesz. Meg reménykedik rendezői meghívásokra is. (pld. Erdélybe).
De lehet, h még politikai szerepet is elvállal.
Edmond Dantes 2020 máj. 05. - 14:27:58 Előzmény Rojita
(41/47)
Szerintem a Nemzetibe keszul. Most eppen o is (nep)"nemzeti". O az ifj.-t sztarolta a Vigben, az id. ot fogja sztarolni a Nemzetiben.
aavvaavv 2020 ápr. 06. - 00:02:15
(39/47)
Az előző igazgatóválasztás idején a kívülálló számára még nem derültek ki ennyire nyilvánvalóan Eszenyi gonoszságba hajló tulajdonságai, noha az régóta feltűnő volt, hogy milyen sokan, köztük főszerepek sorát játszó, mondhatni vezető színészek hagyták ott Eszenyit és a Vígszínházat. Aztán, habár akkoriban már komoly fenntartásaim voltak Eszenyivel kapcsolatban, de azt hallottam, hogy Balázs Péter a kihívója, némi gondolkodás után azt mondtam, hogy akkor már inkább maradjon Eszenyi, kapjon még egy esélyt. Valamelyest ismerem azt a színházat is, amit Balázs Péter kreált Szolnokon. Amolyan se íze, se bűze, alig akad említésre méltó produkciójuk. És ehhez az egészhez semmi köze annak, hogy EE jobboldali vagy baloldali nézeteket vall-e. Egyszerűen emberileg alkalmatlannak bizonyult az igazgatói feladatra. Valahol nagyon eltévedt. Talán érdemes lenne pszichológus segítségét igénybe vennie, utána pedig néhány határozott egyéniségű rendezőre lenne szüksége, akik ki tudnák hozni belőle, amire valóban képes. Mert annak egyébként sem szokott jó vége lenni, ha valaki egyszerre játszik is egy darabban, meg rendezi is azt. Márpedig az kiderült, hogy EE rendszeresen beleszólt a rendezésbe akkor is, amikor neki a saját szerepére kellett volna csak koncentrálnia.
Sweet-But-Psycho 2020 ápr. 02. - 16:41:04 Előzmény Selecline
(38/47)
Helyes, hogy megvéded Eszenyit. Tényleg nem szép, amit művelnek vele.
De - a korábbi bejegyzéseid alapján - tartok tőle, hogy néhány éve még őt is gondolkodás nélkül felpakoltad volna az általad belinkelt tankra, mondjuk Alföldivel együtt. Oda, ahol a pápának is helyet szorítottál a furcsa szűrőkön keresztül értelmezett keresztényi szeretet jegyében. Remélem nem nyomnak agyon a súlyos rémképek, amiket ide citálsz nekünk. Mindenesetre, akik téged célba vettek vele, telibe találtak.
Dantes-t lekövetni pedig nyilván nehezedre esik, mert mind stílusban, mind az érvek tekintetében a kanyarban sem vagy hozzá képest.
Selecline 2020 ápr. 02. - 14:33:52 Előzmény Edmond Dantes
(37/47)
Nincs ínyemre 1 állását féltő kirakatkritikus (Edmond Dantes!) tipikus neo-liberál vetítéseit lekövetni; - már csak azért sem, mert még az "eredeti" figura is alkalmatlan volt a női lélek kiismerésére...- hát-még az új helyzetekben való helytállásra! Úgy, hogy ha a véleményem eddig sebesre is dörzsölte "finom" lelkedet...- ne hozzám fordulj "kezelésre"!
Edmond Dantes 2020 márc. 30. - 10:16:59 Előzmény Selecline
(36/47)
Ha lelkileg-fizikailag felkészült állapotban lesz -remélhetőleg egyszer bekövetkezik- pár kérdésem lenne önhöz: 1) hányszor, miben látta színpadon a művésznőt? 2) hány rendezését látta és miket? 3) hány olyan próbán, társulati ülésen vagy szűkebb körű hivatalos beszélgetésen volt ott, amin a művésznő részt vett? Ha azután még arra is van szabad kapacitása, hogy beszámoljon róla, milyen -önt idézem- kókler, ripacs, véglény, ócska, tehetségtelen, mély-kussban leledző deviáns magamutogatók, deviáns, kínzó filmesek, aberrált színtársulatok stbstb. produkcióit látta, igen lekötelezne. Önt, a jelek szerint elcsigázott idegeit megnyugtatná, ha azokat a produkciókat is elsorolná, amelyek minden bizonnyal kényes, kifinomult igényeinek netán megfeleltek. Talán árnyaltabb képet kaphatnánk színházi ízléséről. Vigyázzon egészségére ééés: "Maradjon otthon!"
Selecline 2020 márc. 29. - 19:57:41 Előzmény tortura
(35/47)
A fordított pszichológia szerint Te a vagy a zugivók mintapéldánya és a háttérhatalom tipikus ún. fogyasztója, tortura!!!...:O
Selecline 2020 márc. 29. - 19:52:27 Előzmény Sumomo_
(34/47)
Érdekes. Bedelia is pont ezt kérdezte Hannibaltól!!!...:DDD
tortura 2020 márc. 26. - 18:39:34 Előzmény Sumomo_
(33/47)
Ezen én is elgondolkodtam.
Ha semmit, akkor viszont talán egy feles megnyugtatná.
cellasto 2020 márc. 26. - 07:18:39
(32/47)
én nem voltam soha elajulva eszenyitől, sőt egy szerepet nem tudnék mondani amiben tetszett
de....
azzal ahogy és akik kikezdték, nagyon nem értek egyet
Sumomo_ 2020 márc. 25. - 20:09:16 Előzmény Selecline
(31/47)
Te mit fogyasztasz?
Rojita 2020 márc. 25. - 17:57:19
(30/47)
Majd Vidnyánszky papa meghívja magához, meg a cseh és szlovák barátai is meghívják, (bár ők, nem biztos, ha viszont rendezést nem tud E. E. ígérni.)

A legfontosabb, h pihenjen, gyógykezeltesse magát. Színésznőként még van 15-18 éve. Első sorban filmszínésznőként tudom elképzelni, ott kevesebb kollégával kell kijönnie.
A rendezést pedig nem kellene erőltetnie. Akiben nincs empátia a másik iránt, az nem való rendezőnek.

Remélem, a Vígszínház műsorválasztéka és a színrevitelük jobb lesz a jövőben. (Kevesebb kortárs darab és kevesebb lila ködben gondolkodó rendező fog elszabadulni.)

Selecline 2020 márc. 25. - 16:48:06
(29/47)
AZ ŐSTEHETSÉG, ÉS AKIKBŐL HIÁNYZIK‼️‼️‼️
Enci vérprofi, karizmatikus és maximalista!
Pont ezért lett mindörökre hamvasan (Béla nélkül is!!!) és fiatalon kikezdhetetlen ÁLLÓCSILLAG!!! – amit most kókler középszerek, ripacs politikus kegyencek és tehetségtelen véglények akarnak véresre kaparni!!!
Hánynom kell!!!
Nekünk az el és kitartó nézőknek azért különösen gyomorforgató ez a fajta „nyilvános előadás” mert mi sem a „szerelem ittas” lepedőre tálaljuk a vasárnapi ebédet!!!
Nem mintha nem lennénk tisztában kezdettől fogva a szennyes háttérrel, hogy a színház és filmipar tömkelegét javarészt ócska, tehetségtelen, mély-kussban leledző deviáns magamutogatók gyülevésze „alkotja”, akik nem szerettek/nek sohasem „mindhalálig” dolgozni, kihozva magukból a lelkest!!! – csupán bejárni, el és felmondani szövegüket…- rettentő hitványul.
Nyilvánvaló az is, hogy a bezártságtól és a belterjes közösségtől kezdettől fogva gennyes minden ún. „előadás” úgy a deviáns, kínzó filmesek között, mint az aberrált színtársulatokban; - csak hát kifelé a csillogás, a külcsín, a fények, a retus, a smink, vagyis a tele…vízió eddig mindent vitt és felülírt!!!
Istent, lelkiismeretet, szellemiséget, emberséget.
Mielőtt meghatódnánk!!!
Most sem szólt semmi másról ez a halszem meresztés, liberális vircsaft és raccsolva nyáladzás csak a sok ezer semmire sem kellő ún. „művész” fizetett nyakunkban tartásáról -, és szűnni nem akaró vérszívásuk fenntartásáról…- még ebben a vírusos vészhelyzetben is!!!
Úgy, hogy Enikőt bármily hátborzongató a vér, faj és jellemfertőzött ún. színházi szakma romlott-bomlott rémei feszítették keresztre (naná, hogy direkt nagy nyilvánosság előtt!!!), ahogyan ezt a Jézus és Szűzleány gyilkosoktól már 2000 éve „megszokhattuk”‼️‼️‼️☝️

Szerrel és tettel: Pálos Trend
Edmond Dantes 2020 márc. 20. - 20:26:37
(28/47)
A számok időközben módosultak, így megdőlt az igazgatónő egyik menet közbeni "érve", miszerint a négyszázvalahány tagnak nem a belengetett 96%-a szavazott ellene = nem 5/113, hanem 113/400valahány. De közben, ha jól emlékszem, olyan 230-250 közötti aláírás gyűlt már össze vagy azóta még több, ami önmagában is sokatmondó és még parlamenti választáson is meggyőző többség lenne. Nem szólva a szaporodó nyilatkozatokról, amelyek egyikét, még egyszer: egyikét SEM cáfolta. Legalább nem cáfolta, mondhatnám... A vizsgálatot pedig így is le kell folytatni, hogy kiderüljön az igazság, ki hazudott, ki mondott igazat. Továbbá, hogy a kormányközeli média állítását ellenőrizni lehessen, miszerint az igazgatónő balliberális színházi-politikai összeesküvés áldozata lett. 2013-ban, amikor az akkori -kormánypárti- főpolgármester már majdnem aláírta a kormányközeli Balázs Péter igazgatói kinevezését, a kormánymédia valahogy kevésbé szerette Eszenyi Enikőt és aligha csináltak volna belőle mártírt és áldozatot mint most, ha akkor Balázs Péter nevezik ki.