offtopic
Alfredo ápr. 02. 20:00:37 Előzmény Edmond Dantes
(40/40)
Tata! (kéretik nem törölni, így hívom a fórumtársat!)

Szerinted mit tudna felsorolni? Az a sikk mostanában, hogy netről írt kritikákból, véleményekből, álláspontokból lopkodnak, és véleményeznek itt össze-vissza. Minden bohóc véleményéből egy-egy kritika tükröződik vissza, még a szavak is szinte megegyeznek.
Az egybites triviashowtime-sweetbutpsycho-zampano is egy papagáj. :-)))
offtopic
Alfredo ápr. 02. 19:52:27 Előzmény Sweet-But-Psycho
(39/40)
"Dantes-t lekövetni pedig nyilván nehezedre esik, mert mind stílusban, mind az érvek tekintetében a kanyarban sem vagy hozzá képest." - Ahogy te sem! Hiába dörgölőzöl ezernevű egybites! :-)))
Sweet-But-Psycho ápr. 02. 16:41:04 Előzmény Selecline
(38/40)
Helyes, hogy megvéded Eszenyit. Tényleg nem szép, amit művelnek vele.
De - a korábbi bejegyzéseid alapján - tartok tőle, hogy néhány éve még őt is gondolkodás nélkül felpakoltad volna az általad belinkelt tankra, mondjuk Alföldivel együtt. Oda, ahol a pápának is helyet szorítottál a furcsa szűrőkön keresztül értelmezett keresztényi szeretet jegyében. Remélem nem nyomnak agyon a súlyos rémképek, amiket ide citálsz nekünk. Mindenesetre, akik téged célba vettek vele, telibe találtak.
Dantes-t lekövetni pedig nyilván nehezedre esik, mert mind stílusban, mind az érvek tekintetében a kanyarban sem vagy hozzá képest.
Selecline ápr. 02. 14:33:52 Előzmény Edmond Dantes
(37/40)
Nincs ínyemre 1 állását féltő kirakatkritikus (Edmond Dantes!) tipikus neo-liberál vetítéseit lekövetni; - már csak azért sem, mert még az "eredeti" figura is alkalmatlan volt a női lélek kiismerésére...- hát-még az új helyzetekben való helytállásra! Úgy, hogy ha a véleményem eddig sebesre is dörzsölte "finom" lelkedet...- ne hozzám fordulj "kezelésre"!
Edmond Dantes márc. 30. 10:16:59 Előzmény Selecline
(36/40)
Ha lelkileg-fizikailag felkészült állapotban lesz -remélhetőleg egyszer bekövetkezik- pár kérdésem lenne önhöz: 1) hányszor, miben látta színpadon a művésznőt? 2) hány rendezését látta és miket? 3) hány olyan próbán, társulati ülésen vagy szűkebb körű hivatalos beszélgetésen volt ott, amin a művésznő részt vett? Ha azután még arra is van szabad kapacitása, hogy beszámoljon róla, milyen -önt idézem- kókler, ripacs, véglény, ócska, tehetségtelen, mély-kussban leledző deviáns magamutogatók, deviáns, kínzó filmesek, aberrált színtársulatok stbstb. produkcióit látta, igen lekötelezne. Önt, a jelek szerint elcsigázott idegeit megnyugtatná, ha azokat a produkciókat is elsorolná, amelyek minden bizonnyal kényes, kifinomult igényeinek netán megfeleltek. Talán árnyaltabb képet kaphatnánk színházi ízléséről. Vigyázzon egészségére ééés: "Maradjon otthon!"
Selecline márc. 29. 19:57:41 Előzmény tortura
(35/40)
A fordított pszichológia szerint Te a vagy a zugivók mintapéldánya és a háttérhatalom tipikus ún. fogyasztója, tortura!!!...:O
Selecline márc. 29. 19:52:27 Előzmény Sumomo_
(34/40)
Érdekes. Bedelia is pont ezt kérdezte Hannibaltól!!!...:DDD
tortura márc. 26. 18:39:34 Előzmény Sumomo_
(33/40)
Ezen én is elgondolkodtam.
Ha semmit, akkor viszont talán egy feles megnyugtatná.
cellasto márc. 26. 07:18:39
(32/40)
én nem voltam soha elajulva eszenyitől, sőt egy szerepet nem tudnék mondani amiben tetszett
de....
azzal ahogy és akik kikezdték, nagyon nem értek egyet
Sumomo_ márc. 25. 20:09:16 Előzmény Selecline
(31/40)
Te mit fogyasztasz?
Rojita márc. 25. 17:57:19
(30/40)
Majd Vidnyánszky papa meghívja magához, meg a cseh és szlovák barátai is meghívják, (bár ők, nem biztos, ha viszont rendezést nem tud E. E. ígérni.)

A legfontosabb, h pihenjen, gyógykezeltesse magát. Színésznőként még van 15-18 éve. Első sorban filmszínésznőként tudom elképzelni, ott kevesebb kollégával kell kijönnie.
A rendezést pedig nem kellene erőltetnie. Akiben nincs empátia a másik iránt, az nem való rendezőnek.

Remélem, a Vígszínház műsorválasztéka és a színrevitelük jobb lesz a jövőben. (Kevesebb kortárs darab és kevesebb lila ködben gondolkodó rendező fog elszabadulni.)

Selecline márc. 25. 16:48:06
(29/40)
AZ ŐSTEHETSÉG, ÉS AKIKBŐL HIÁNYZIK‼️‼️‼️
Enci vérprofi, karizmatikus és maximalista!
Pont ezért lett mindörökre hamvasan (Béla nélkül is!!!) és fiatalon kikezdhetetlen ÁLLÓCSILLAG!!! – amit most kókler középszerek, ripacs politikus kegyencek és tehetségtelen véglények akarnak véresre kaparni!!!
Hánynom kell!!!
Nekünk az el és kitartó nézőknek azért különösen gyomorforgató ez a fajta „nyilvános előadás” mert mi sem a „szerelem ittas” lepedőre tálaljuk a vasárnapi ebédet!!!
Nem mintha nem lennénk tisztában kezdettől fogva a szennyes háttérrel, hogy a színház és filmipar tömkelegét javarészt ócska, tehetségtelen, mély-kussban leledző deviáns magamutogatók gyülevésze „alkotja”, akik nem szerettek/nek sohasem „mindhalálig” dolgozni, kihozva magukból a lelkest!!! – csupán bejárni, el és felmondani szövegüket…- rettentő hitványul.
Nyilvánvaló az is, hogy a bezártságtól és a belterjes közösségtől kezdettől fogva gennyes minden ún. „előadás” úgy a deviáns, kínzó filmesek között, mint az aberrált színtársulatokban; - csak hát kifelé a csillogás, a külcsín, a fények, a retus, a smink, vagyis a tele…vízió eddig mindent vitt és felülírt!!!
Istent, lelkiismeretet, szellemiséget, emberséget.
Mielőtt meghatódnánk!!!
Most sem szólt semmi másról ez a halszem meresztés, liberális vircsaft és raccsolva nyáladzás csak a sok ezer semmire sem kellő ún. „művész” fizetett nyakunkban tartásáról -, és szűnni nem akaró vérszívásuk fenntartásáról…- még ebben a vírusos vészhelyzetben is!!!
Úgy, hogy Enikőt bármily hátborzongató a vér, faj és jellemfertőzött ún. színházi szakma romlott-bomlott rémei feszítették keresztre (naná, hogy direkt nagy nyilvánosság előtt!!!), ahogyan ezt a Jézus és Szűzleány gyilkosoktól már 2000 éve „megszokhattuk”‼️‼️‼️☝️

Szerrel és tettel: Pálos Trend
Edmond Dantes márc. 20. 20:26:37
(28/40)
A számok időközben módosultak, így megdőlt az igazgatónő egyik menet közbeni "érve", miszerint a négyszázvalahány tagnak nem a belengetett 96%-a szavazott ellene = nem 5/113, hanem 113/400valahány. De közben, ha jól emlékszem, olyan 230-250 közötti aláírás gyűlt már össze vagy azóta még több, ami önmagában is sokatmondó és még parlamenti választáson is meggyőző többség lenne. Nem szólva a szaporodó nyilatkozatokról, amelyek egyikét, még egyszer: egyikét SEM cáfolta. Legalább nem cáfolta, mondhatnám... A vizsgálatot pedig így is le kell folytatni, hogy kiderüljön az igazság, ki hazudott, ki mondott igazat. Továbbá, hogy a kormányközeli média állítását ellenőrizni lehessen, miszerint az igazgatónő balliberális színházi-politikai összeesküvés áldozata lett. 2013-ban, amikor az akkori -kormánypárti- főpolgármester már majdnem aláírta a kormányközeli Balázs Péter igazgatói kinevezését, a kormánymédia valahogy kevésbé szerette Eszenyi Enikőt és aligha csináltak volna belőle mártírt és áldozatot mint most, ha akkor Balázs Péter nevezik ki.
Pozsonyi Alex márc. 20. 06:44:28
(27/40)
A nagyok soha nem távoznak.
Lehet, hogy a színházból eltűnnek, de sok minden marad utánuk. Rendezések, kiabálások, utasítások, vagy akár kellemetlen szájízek. Mindenki stílusa más. Van aki kiabál és van aki szép szóval rendez. Végül is mindig a néző veszít. Így volt ez Marton László esetében is, ugyanezt élte át az Operettszínház Kero elüldözése után is, mely azóta oly mélyre süllyedt, hogy csak megnézhetetlen előadásokat produkál. Most, hogy Eszenyi Enikő elmegy a Vígszínházból, a néző újra veszíteni fog. Nem mindig értettem egyet a műsorpolitikájával, mert egy ilyen volumenű színház nem csak kortárs előadásokat érdemelt volna az elmúlt tizenvalahány évben. De Eszenyi tudott valamit. Érdekes megvilágítást adott. És ezt nem lehet majd helyettesíteni. Kell viszont az új vonal és az új szín. Hát jöjjön! De azt tudni kell: a nagyok soha nem távoznak...
hanguktaekwondoo márc. 19. 19:29:50
(26/40)
Helyeslem a hölgy döntését. Már mindent elért, amit akart, illetve lehetett.
Véleményem szerint kicsit többet is, mint dukált volna, ahhoz képest, hogy évek óta lábbal tiporja a művészetet :-)
de ez a brancsban imígyen megy, bocsássuk meg nekik tévelygéseiket: a neptuni művészek nagy része nem lát tovább az orránál és egyes körök ahhoz használják fel őket, amihez nem szégyellik.
márpedig ezeknek a köröknek sok mindenük van,
de szégyenérzetnek még a fogalmát sem ismerik :-)
Well, a művésznőnek azért voltak eredményei, ez tagadhatatlan -színészként és időnként pompásan ráérzett a karakter lényegére.
Utóbbi periódban viszont szánalom volt a szellemi almárium felhozatala, hogy még a lekváron is torzsalkodni kellett. ej.
Mivel a sztori évekkel ezelőtt történt és most robbant- más színészek panaszaival együtt- úgy tűnik, szakadt a cérna és a górét megpuccsolták.
meg is érdemelte, tett érte eleget.
Már az egyetemen -pedig annak lassan már húsz év éve- hobbiból színjátszóba vagy mibe járó kolleginámtól hallottam, hogy a szaturnuszi pisces alapattitűdje a rettegésből elővirágzó szeretetlenség.
A Teremtő pedig hosszantűrő,
de nem ostoba.
jé, most jut eszembe: mint a magyar nép
:-)

Bizonyos, hogy Eszenyi Enikő tisztulási folyamata vette mától kezdetét
-és, bár a fentebb írtak szarkasztikusan lettek megfogalmazva,
mégis, szívemből kívánom neki, hogy a következő évtizedekben minden évvel egyre jobban érezze magát a bőrében
és minden évben egyre tisztább, maradandóbb értékeket teremtsen.
Sumomo_ márc. 19. 17:10:36 Előzmény Edmond Dantes
(25/40)
Olyan mintha fejbe kólintottak volna.
Soha korábban nem halottam erről...
Azt sem tudom mit gondoljak. Az egészről.
Edmond Dantes márc. 19. 16:54:52
(24/40)
Eszenyi Enikő nemrég közleményben jelentette be, hogy visszavonja igazgatói pályázatát és befejezi vígszínházi munkáját.
https://hvg.hu/kultura/20200319_Eszenyi_Eniko_visszavonja_a_palyazatat_es_befejezi_vigszinhazi_munkajat
cellasto 2015 nov. 28. - 22:05:43 Előzmény _goldie_
(22/40)
sosem szerettem
ripacskodó harsány hisztérika

és ahogy olvastam a linkedben,még egy beképzelt bunkó is...
breeder 2015 nov. 28. - 19:46:39
(21/40)
Engem nagyon irrítál a hangja, úgyhogy ha tehetem, nem is nagyon nézek meg olyan filmet, vagy színdarabot, amiben viszonthallom a hangját. Kinézetre viszont remek adottságokkal rendelkezik. Bár erre erõsen rá is játszik...