Rahel 2009 jún. 12. - 17:41:49
(308/2248)
-Na akkor lesz csak igazán fosztogatás és a fidesz körben osztogatás!!!
offtopic
meszag 2009 jún. 12. - 17:26:31
(307/2248)
De a dolgok jelenlegi állása szerint pedig az övé lesz a kamrakulcsod is. :(
Rahel 2009 jún. 12. - 17:19:19
(306/2248)
-Viktor bácsira még a kamra kulcsot sem bíznám rá, nemhogy az országot!!:DD
offtopic
meszag 2009 jún. 12. - 17:10:08
(305/2248)
Na meg amit meghirdetett gazdasági program fõ vonalaiként Viktor, még az EU se segít rajtunk. :(
Rahel 2009 jún. 12. - 16:07:31
(304/2248)
-Ha az EU. nincs, akkor mi már rég egy lerongyolódott ország lennénk!
-Közös történetünk nem 2002-ben startolt, és ennek köszönheted, hogy nem kell azt lesned, mikor dobnak le valamilyen élelmiszercsomagot!!

-Az EU.-nak köszönheted azt is, hogy most ott ülhetsz a gép elõtt, és sületlenségeket írogathatsz, na meg kimetsz tüntetni nyíltan az utcára, mint egy igazi szabad európai ember!!!

-És ez csak egy pár jó tulajdonsága az EU-nak!!!

-Nyilas Barbi ezt nem mondta el Neked??:PP
offtopic
Moldávia bánata 2009 jún. 12. - 14:28:37
(303/2248)
Mennyé' má', mi az, hogy most nem az van? Ez csak egy ócska propagandaszöveg! Az EU nemzetekbõl, nemzeti országokból áll, nemde? Nyelvében él mindegyik nemzet, pl. közös nyelv sincsen! Teljes együttmûködés is csak az elsõ pillérben van, a másik kettõben szinte teljes minden egyes ország önállósága, az EU lóf.szt sem szólhat bele abba, hogy mit csinálnak egy adott országban.

Veled is az a baj, mint oly sok mindenkivel ebben az országban. Benyögi ezeket az általános lózungokat, hogy 2002 óta egyre rosszabb, meg hogy mit tettek az országgal! (Halkan jegyezném meg, hogy csak 2004 óta vagyunk az EU tagjai.) Fogadok, ha a fidesz jut hatalomra, akkor valamiért már hirtelen nem is lesz annyira rossz az az EU, meg tulajdonképpen az a lényeg, hogy akkor nem a "haza" lesz ellenzékben! Szánalom a köbön...

De hogy miért is jó az EU? Hát igen, ez a demokrácia hozadéka, a versenyszellem kiteljesedése. A tõke, a munka szabad áramlása, a rengeteg támogatás, a vámok eltörlése, az élet olcsóbbá válása. No persze, aki örök vezstes, az inkább panaszkodik, mert egyszerûen még egy idegen nyelvet sem tud rendesen, s így alulmarad. Például.
offtopic
idõjós1010 2009 jún. 12. - 14:06:48
(302/2248)
A rendõrök meg tutyi-mutyiak ige, fõleg a romákkal szemben, (no azért nem mindegyik), mert a politikusok rájuk telepszenek. Most még csak a rendõrök, de ha ez így meg tovább, talán a jövõben már a fél ország félni fog kimondani azt a szót hogy cigány, roma. Lassan odáig jutunk hogy a roma megverheti a rendõrt, anélkül hogy a rendõr hozzáérhetne, mert ha megtenné már jönne is a mondat a cigány szájából, melyen kapva kapnának a politikusok "azért mert én roma vagyok". Már látom is a szalagcímeket (bár már biztosan voltak ilyenek): "A rendõrség veri a cigányokat". Nácik, fasiszták, az ilyeneknek nincs helyük a rendõrség kötelékében.
Csak az a kár hogy az igazságra senki sem lesz kíváncsi, az senkit sem fog érdekelni, hogy esetleg a cigány ember megütötte a rendõrt.
idõjós1010 2009 jún. 12. - 13:46:55
(301/2248)
A környezetét mindenki maga választja, csak a szülõket nem, azok olyanok amilyenek, a roma gyerekek esetében többnyire mélyen züllöttek, csak tudod érdekes hogy a magyar családoknál nem hason minta képzi az átlagot. Vajon mért lehet ez? Vajon mért van az, (ezt már lentebb is írtam egyszer valakinek), hogyha egy szegény családból származó magyar gyerek tanulni akar, tud is, még az alkoholista apuka, és a munkanélküli anyuka mellett is.
Személyesen is ismerek nem is egy ilyen családot. A gyerekek mégis kitûnõ tanulók, és akármilyen szegények is, a szappant ismerik, arra még telik a legszegényebbnek is. Érdekes hogy a roma családoknak nem. Az is nagyon érdekes hogy egyedül a romáknál divat az, hogy minél szegényebben élnek, annál több gyereket szüljenek. A magyar ember, még azt az egy gyereket is kétszer meggondolja, mert ha nem adottak a körülmények, nem akar rosszat a gyerekének, és inkább dolgozik, spórol, hogy aztán mindent megadhasson a lurkójának(persze kivétel azok, akik a karrierjük miatt nem terveznek családot).

A roma gyerekekre visszatérve pedig, igen, nem kizárt hogy számtalanszor a fejükhöz vághatják diáktársaik (talán egyes tanárok is) hogy ti hülyék vagytok, stb, de ezt nem a bõrszínük miatt kapják, hanem azért ami a fejükben van.

Míg általánosba jártam, járt velünk két roma kislány, az egyikük mellé egy magyar gyereket ültettek, egy nem is buta gyereket(bár ez mellékes), a cigány kislány hajából átmászták a tetvek a padtársa fejébe.
Most is van egy roma osztálytársam, olyan jó közepes tanuló, de tiszta, rendes becsületes srác, és abszolút befogadja ez egész osztály, szó nélkül, és egyszer sem nézett rá senki úgy közülünk mint egy cigányra.

De nem akarok én rosszat a roma családoknak, a jobbik politikája sem ellenük van, csak az igazság mellett. Se roma, sem magyar nem fog semmilyen segélyben részesülni (akárhány gyereket is hozzanak a világra), amennyiben nem dolgozik. A Jobbik (ha más nincs is), közmunkát fog biztosítani minden roma, és nem roma munkanélküli, dolgozni akaró, magyar állampolgárnak. Ha a jobbik kerül hatalomra, majd megmutathatják a romák is hogy mennyire akarnak dolgozni.
tombenko 2009 jún. 12. - 13:08:55 Előzmény idõjós1010
(300/2248)
Az átlagroma sötétsége... Ez nem valami genetikai adottság, kialakul a környezete hatására. És ide nem csak a család tartozik. Képzeld el, mi lesz a gyerekbõl, ha már az iskolában sugallják neki: te nem érsz semmit, alacsonyabbrendû vagy, elmaradott primitív lény. És ezt sajnos nagyon sok iskolában megcsinálják, hidd el, van róla tapasztalatom.
De , hogy folytassam: Volt két ember, A és B. Mindkettõ szakiskolát végzett kõmûves, csak B tíz évvel öregebb, és rosszabb minõsítésû. Egyszerre mentek el ugyanahhoz a vállalkozóhoz munkáért. Két állás volt meghirdetve. B-t felvette, A-t nem, mert: Mocskos cigány, csak szétlopnád az anyagot!" A helyére felvett egy részeges barmot, azóta is rajta röhög mindenki, mert trapéz alakú nyílászárókat falaz ki...
A cigányság érdekeit nem lehet úgy védeni, hogy szarrá támogatjuk õket. Gondolj bele: Te dolgoznál, ha alpesetben is kaphatnál mondjuk havi 100kFt-t? Örülnél, ha egész életedben azt sulykolnák beléd, hogy kevesebb vagy, mint a többiek? Mit szólnál, ha a saját népszokásaidat ignorálnák, esetleg üldöznék?
A rend megõrzése... Hát, a rendõrség nem csak a romák esetében tutyimutyi. Hogy ezt nem így veszed észre, egy furcsa logika miatt van. Az ember a saját társának érzett emberekkel sokkal elnézõbb tud lenni, mint egy kívülállóval szemben. Ennek következtében nagyobb visszhangot kap, akár az ország szintjén is, amikor egy cigánnyal szemben tehetetlen, töketlen a rendõr (ami elítélendõ), vagy amikor túlzó az intézkedés egy (mondjuk) magyarral szemben (ami szintén). Azt állítani viszont, hogy minden cigány bûnözõ, minimum sértés. És ide tartozik a "cigánybûnözõ" kifejezés is. Nincsen ugyanis olyan bûncselekmény, amit tipikusan vagy kizárólag a romák követnének el. Viszont meg kell említeni egy közismert, mégis kevesek által figyelembe vett dolgot: A deviancia mindig is erõsebb meghatározó tényezõ, különösen, ha nincs ellenpéldája! És most gondold végig: Hány olyan mûalkotással találkoztál már, amiben a romák egyértelmûen pozitív jellemvonásokkal, tettekkel szerepelnek? Sõt, továbbmegyek: Hány olyan, a hétköznapi életben is ismert mûvészt, tudóst ismersz, aki cigány származású? Ez nem biztos, hogy a népcsoport hibája, mert igazság szerint nem is kaptak lehetõséget, hogy ennek ellenkezõjét bizonyítsák. Elenyészõ az olyan roma, aki felsõfokú oktatási intézménybe kerül, még kevesebb, aki sikerrel el is végzi. A megoldás pedig nem lehet az erõszakos integráció, annak teljesen jogosan ellenáll bárki. Ha viszont láthatnák, hogy igenis van értelme a dolognak, lehet, hogy önként belemennének? Igaz, nem azonnal, hanem szépen, lassan, egyfajta öngerjesztõ folyamatként.
Mellékesen pedig: Nem csak a cigány képes artikulálatlanul üvöltözve rohangálni mindenféle vélt vagy valós sérelem esetén. Kár, hogy a köztudatba csak ezek a példák kerülnek be. Az egyik iskolában például csak kétszer ment be így cigány, viszont magyar legalább tízszer. Ebbõl kétszer pedagógus!
A végére egy érdekes kísérlet. Végezd el a következõ behelyettesítéseket:
magyar->szlovák, cigány->magyar, és nézz bele a szlovák médiába, közbeszédbe.
magyar->román, cigány->magyar, és nézz bele a román médiába, közbeszédbe.
magyar->amerikai, cigány->indián, és nézz bele a XIX. századi, XX. század elejei amerikai médiába, közbeszédbe. Különösen tanulságos a XIX. századi, akár a westernfilmek szintjén is...
Rahel 2009 jún. 12. - 12:03:52
(299/2248)
Kedves szittya!

-Mondjad el nekem, és a többieknek is, hogy a Mein Kampf melyik fejezetére hajtod legszívesebben álomra a fejedet???:PPP
idõjós1010 2009 jún. 12. - 11:58:20
(298/2248)
Én pedig azt mondtam, hogy nem ismerem sem õt, sem a mondatait.

Orbán Viktornak eredetileg a vezetékneve is más. Tegnap még linket is tudtam volna küldeni (nem tudom mért nem küldtem)
Rahel 2009 jún. 12. - 11:41:47
(297/2248)
Hali szittya!!

-Látom, hogy nálatok már felütötte fejét a személyi kultusz!!!:PP

-Van már istenetek T.Lackó személyében, és Nyilas Barbiék is elõkelõ helyet foglalnak el a ranglistán!!:PP

-Sõt!!
-Már falat is bontogatnátok a turul szárnyai alatt, és külföldön is szimpatikus bandának képzelitek magatokat!!!:PP

-De akkor, amikor majd belesik a kezed a bilibe rájössz, hogy a rózsasín álmok igen vonzóak, csak egy baj van velük, méghozzá az, hogy nem elérhetõek!!!:PPP
idõjós1010 2009 jún. 12. - 11:31:08
(296/2248)
Nem ismerem Kende Péter-t, és soha nem idéztem mástól.
zampano 2009 jún. 11. - 22:42:32
(295/2248)
Cigányozást gyorsan befejezni, ***moderálva***!
idõjós1010 2009 jún. 11. - 22:38:09
(294/2248)
Pedig lehetett már hallani róla tv-ben is.
Nem egy mai hír. De szerintem amúgy is elég ránézni.
idõjós1010 2009 jún. 11. - 22:36:19
(293/2248)
Sajnos az ország fele olyan szerencsés helyzetben van, hogy pont azokban a megyékben élnek ahol nem élnek olyan nagy számban romák, így nem látjátok kik képzik az átlagot köztük.
kgyuri0 2009 jún. 11. - 22:08:34
(292/2248)
Ez új!

Orbán sztem nem cigány.
kgyuri0 2009 jún. 11. - 22:07:24 Előzmény idõjós1010
(291/2248)
Én meg úgy látom, hogy a magyar köpi le a cigányt!

Persze nem lehet általánosítani, nyilván nem mindegyik magyar, csak a szemetje, azasz a Jobbik-os.
idõjós1010 2009 jún. 11. - 21:45:33
(290/2248)
Átlagromaként nehéz volna munkát találnom, mert olyan állás a világon nincs ahol a sötétség elõny, de legalábbis nem hátrány. Az pedig hogy jobban bûzlök mint egy szeméttelep, szintén csak másodlagos legyen, vagy egyáltalán ne legyen szempont.
Azon viszont nem csodálkozom hogy te találtál olyan romákat ,akik szívesen dolgoznának, mert kivétel mindenhol van. Képzeld én is találkoztam már cigány ügyvéddel, vagy színésszel. Sõt, ha Orbánra nézel, még politikusban is láthatsz. Ráadásul õt támogatja a magyar szavazók 56százaléka.
Egyébként rengeteg magyar ember is van, akik évek óta munkát keresnek, de egyáltalán nem találnak. Csak sajnos õk nem mondhatják, hogy "azért mert én cigány vagyok".
tombenko 2009 jún. 11. - 21:32:19
(289/2248)
Idézet: "A roma családoknak pedig eszükben nincs dolgozni, tanulni, viszont leköpik a magyart."

Erre kicsit felkaptam a fejem, ez nagyon durva általánosítás. Javaslom, próbálj meg romaként munkát találni. Érdekes tapasztalataid lesznek. Furcsa módon az általam ismert romák java része szinte bármilyen munkát elvállalna, ha kapna. Vannak persze olyanok is, akik lusta disznók, de bárhol máshol is találunk ilyeneket. A fõ probléma nem a romák munkakerülésével van, hanem az elõítéletekkel és a szegregáló, általánosító gondolkodással, valamint az önbeteljesítõ jóslatként mûködõ elõítéletekkel. Sajnos ebben a körben a magyar társadalom beteg, nagyon beteg, a fejétõl a talpáig, a bal kezétõl a jobbig.